Wiele osób nie wie, co zrobić z mięsem z rosołu. Spieszymy z ciekawym pomysłem na pastę na kanapki. Przygotujcie ją, a zachwytom nie będzie końca!
Pasta na kanapki z mięsa z rosołu
Pasta na kanapki to doskonały pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że możecie do niej dodać wszystko, co tylko wam się podoba. W naszym przepisie do pasty dodaliśmy garść orzechów włoskich. Dzięki nim pasta nie tylko ma bogatszy i bardziej wyrazisty smak, ale jest też zdrowsza.
Przygotujcie tę prostą pastę i smarujcie nią kanapki. W połączeniu ze świeżym pieczywem i ziołami – pietruszką i szczypiorkiem lub kiełkami - smakuje wprost obłędnie!
Jak zrobić pastę na kanapki z mięsa z rosołu?
Przygotowanie takiej pasty jest dziecinnie proste. Wystarczy, że przełożycie mięso z rosołu do oddzielnej miski, dodacie marchewkę z rosołu, garść orzechów (lub innych ulubionych dodatków) i całość zblendujecie na gładką masę z dodatkiem majonezu i ulubionych przypraw.
Zobacz także:
Nie ma lepszego pomysłu na śniadanie lub kolację. Ta pasta jest naprawdę pyszna!
Składniki:
- 15 dag mięsa z rosołu
- 5 dag orzechów włoskich
- 1 marchewka z rosołu
- łyżka posiekanej natki pietruszki (może być mrożona)
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- duża szczypta sproszkowanego imbiru
- solidna łyżka majonezu
- opcjonalnie 1-2 łyżki rosołu
Przygotowanie:
- Orzechy wsypać do blendera i rozdrobnić.
- Dodać obrane ze skóry i kości mięso z rosołu, przez chwilę miksować z orzechami.
- Dodać ugotowaną marchewkę, natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.
- Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
- W razie potrzeby, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki rosołu.
- Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Źródło: Gotujmy.pl
Czytaj także: