Tylko pozazdrościć. Nie dość, że piękna i utalentowana, to i jeszcze uzdolniona w temacie kulinariów.
40-letnia dziś aktorka zdobyła szeroką popularność i sympatię widzów dzięki roli nieco roztrzepanej Violetty Kubasińskiej w serialowym hicie TVN-u „Brzydula”. Po ponad 10 latach od emisji pierwszej odsłony komediowego serialu Małgosia powróciła do swojej brawurowej roli i rozśmiesza nas na ekranie swoimi żartami i gafami.
Oprócz gry w serialach, filmach i reklamach, serialowa Viola znajduje także czas na swoje małe przyjemności.
Taką jest dla Małgorzaty Sochy pieczenie ciast. Aktorka nie wstydzi się swojego hobby i dzieli się swoimi dokonaniami w sieciach społecznościowych. Wypieki Małgosi Sochy robią wrażenie. Aktorka znów pochwaliła się na swoim Instagramie perfekcyjnym ciastem czekoladowym.
Zobacz także:
Aktorka na załączonej fotografii smakuje z uśmiechem ciasto. Obok talerzyka ze skromnym kawałkiem czekoladowego brownie znajduje się zaś kawa.
Nieprzypadkowo. Latte, espresso, albo zwykła czarna zalewajka – każda kawa świetnie będzie współgrała z tym mocno czekoladowym deserem.
Przepis na ciasto czekoladowe Małgosi Sochy
Składniki na ciasto:
- 20 dag masła (kostka)
- 20 dag czekolady gorzkiej 64% (2 tabliczki)
- 4 jajka
- Szklanka cukru pudru
- 20 dag mąki (Małgosia używa w swojej wersji wegańskiej mąki z migdałów)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Podwójne espresso (ok. filiżanka mocnej, ciemnej kawy)
- 2 kieliszki wódki
Składniki na polewę:
- 5 dag czekolady (ok. pół tabliczki)
- 50 ml słodkiej śmietanki 30% lub 36%
- Zimna woda – 2 łyżeczki
- 1 łyżeczka żelatyny
Przygotowanie:
- Oddzielcie białka od żółtek.
- Żółtka utrzyjcie z ¾ cukru.
- Rozpuśćcie w kąpieli wodnej czekoladę z masłem.
- Po rozpuszczeniu dodajcie do niej mąkę i proszek do pieczenia.
- Całość zmiksujcie i dodajcie kawę i wódkę.
- Ubijcie masę delikatnie masę czekoladową z białkami i resztą cukru.
- Pieczcie w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C przez ok. 50 min.
- Przygotujcie polewę. Żelatynę rozpuśćcie, czekoladę także i połączcie ją ze śmietanką.
- Potem połączcie wszystko razem i zostawcie na chwilę do stężania.
- Następnie polejcie polewą ciasto i odstawcie do stężenia.