Odkąd Barbara Kurdej-Szatan wystąpiła w reklamie telefonii komórkowej, szybko zyskała ogólnopolską rozpoznawalność.
Role w filmach, serialach i zainteresowanie publiczności. Nie tylko życiem prywatnym, jak to często bywa w przypadku celebrytów, ale także i stosunkiem do gotowania i kulinariów.
A pani Basia lubi dobrze i zdrowo zjeść. Aktorka nie stroni także od samodzielnego gotowania dla siebie i męża.
Skoro mowa o mężu, jesteśmy winni zdradzenie wam informacji, że mąż Barbary Kurdej-Szatan, Rafał Szatan, najbardziej przepada za kotletami schabowymi.
Zobacz także:
35-latka nie ma więc wyjścia i przygotowuje mężowi „schaboszczaki”, ale sama woli znacznie zdrowsze obiady.
Przysmak Kurdej-Szatan
Takie jak choćby zielone zupy kremy. Aktorka najbardziej gustuje w zupach z zielonego groszku, a także w zupach ze szparagów.
Barbara Kurdej-Szatan ma swój własny sposób na przyozdobienie takich specjałów. Nie pestki dyni, nie tradycyjne grzanki.
Serialowa Joanna z „M jak Miłość” do posypania zupy wybiera podprażone i pokrojone drobno migdały. Pycha!
Przepis na zupę inspirowaną upodobaniami Barbary Kurdej-Szatan znajdziecie poniżej. Czy wam posmakuje tak samo jak znanej aktorce?
Przepis na zieloną zupę krem
Składniki:
- Puszka zielonego groszku
- 2 szklanki bulionu
- 2 ząbki czosnku
- Łyżka masła
- 3 łyżki soku z cytryny lub 2 łyżki octu
- Cebula
- Sól
- Pieprz
- Garść migdałów
- Jogurt, śmietana lub serek mascarpone do wykonania białego kleksa
Przygotowanie:
- Cebulę drobno pokrójcie, podsmażcie na maśle, dodajcie czosnek.
- Podsmażoną cebulę przerzućcie do garnka, zalejcie bulionem.
- Do garnka wrzućcie groszek bez zalewy.
- Gotujcie do miękkości groszku.
- Pod koniec gotowania doprawcie zupę solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Drobno posiekane migdały podprażcie na suchej patelni.
- Zupę zmiksujcie blenderem lub za pomocą miksera.
- Podawajcie z migdałami i białym kleksem.