
Rosół Ani Lewandowskiej to prawdziwy hit! Nie będziesz już chciała jeść innego!
Anna Lewandowska podbija serca i podniebienia Polek. Robi to w podobnym tempie w jakim jej mąż Robert zdobywa kolejne laury na europejskich boiskach. Wciąż szukamy sekretu wspaniałej formy tej pary, a Ania wcale tego nie ukrywa, tylko dzieli się swoimi pomysłami i refleksjami.
Jednym z tych pomysłów jest jej wyjątkowe podejście do rosołu – wszyscy dbający o formę powinni zredukować nieco zawartość tłuszczu w swoich wersjach rosołu. Tak samo zrobiła Ania Lewandowska, która zainspirowała się z kolei przepisem Anny Ciesielskiej.
Poniższy przepis na „magiczny rosół Anny Lewandowskiej” będzie doskonałym wyborem nie tylko dla sportowców – tę lekką, ale pożywną i zdrową zupę dobrze przyjmie każdy osłabiony chorobą organizm.
Podstawą rosołu Lewandowskiej będzie dobrego gatunku mięso na wywar – wybierzmy wołowinę, cielęcinę, a nawet wartościową dziczyznę. Na koniec bulion warto wzbogacić kawałkiem smacznego drobiu.
Składniki:
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- Ok. 1/2 kg mięsa
- 3 łyżki octu
- 1/2 łyżeczki kminku
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- Seler naciowy
- 2 ząbki czosnku
- Pół łyżeczki imbiru
- Pieprz cayenne
- Liść laurowy
- Ziele angielskie
- Sól
- Pół kurczaka
Przygotowanie:
-
Gotujemy przez 1,5 godziny wywar z mięsa z dodatkiem tymianku, kurkumy, ziela angielskiego, kminku, octu i liścia laurowego.
- Następnie do zupy dodajemy: warzywa, imbir, paprykę, resztę przypraw, a także pół kurczaka
- Na sam koniec wyjmujemy jarzyny i mięso z bulionu i podajemy z kaszą jaglaną gotowaną na wodzie.
Źródło: hpba.pl