Polska bizneswoman Joanna Przetakiewicz jest bardzo aktywna na swoim profilu na Instagramie. Regularnie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na ciekawe dania i desery, a wszystko w przepięknej scenerii – Joanna ma bardzo gustownie urządzoną kuchnię, którą dekoruje zawsze nieco inaczej, w zależności od tego, jakie danie akurat prezentuje na swoim profilu. Niedawno opublikowała przepis na zapiekany kogel-mogel ze świeżymi truskawkami. Wygląda bardzo pysznie!
Joanna Przetakiewicz w kuchni
Można się zastanowić, jak Joanna to robi, że zajada się takimi pysznościami, które prezentuje na swoim profilu, a mimo to ma tak zgrabną figurę. Być może sekretem jest umiar i naturalne składniki – zauważcie, że prezentowane przez nią porcje nie są imponujące. Przepis na zapiekany kogel-mogel Joanna opisała hasztagiem „kalorie szczęścia” – może więc czasami po prostu nie warto się przejmować kaloriami i zjeść coś pysznego?
Osoby obserwujące Joannę na Instagramie nie mogą wyjść z podziwu po obejrzeniu filmiku z prezentowanym przez nią deserem. Niektórzy twierdzą nawet, że powinna mieć swój własny program kulinarny w telewizji:
Ktos tu umie sprzedac smak! Za kazdym jak ogladam Pania w akcji kulinarnej, dziwie sie, ze jakas TV nie widzi potencjalu w Pani i kulinarnych podrozach. Ogladalabym i oczywiscie... JADŁA!
kobieto Ty koniecznie załóż kanał kulinarny na YouTube.Masz talent do zmysłowej prezentacji potraw. Uwielbiam twoje kulinarne inspiracje .
Przepis na zapiekany kogel-mogel z truskawkami
Według Joanny, ten zapiekany kogel-mogel robi się w zaledwie 20 minut!
Zobacz także:
Do jego przygotowania będziecie potrzebowali poniższych składników:
Składniki:
- 3 żółtka
- 3 łyżki cukru
- Szczypta cukru waniliowego
- Szczypta soli
- Świeże truskawki
Przygotowanie:
- Wlejcie do miseczki 3 żółtka, dodajcie trzy łyżki cukru (białego lub brązowego), szczyptę cukru waniliowego oraz szczyptę soli. Całość bardzo dokładnie wymieszajcie i ucierajcie, aż uzyskacie puszystą masę.
- Truskawki umyjcie i oczyśćcie z szypułek – o tym, jak to łatwo i szybko zrobić, przeczytacie w tym artykule.
- Niewielkie naczynia żaroodporne wyłóżcie truskawkami i zalejcie je masą na kogel-mogel.
- Wstawcie naczynia do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczcie przez około 20 minut, aż wierzch masy się zarumieni. Smacznego!
Czytaj także:
- Kupiła truskawki i po umyciu przeżyła prawdziwy szok. Ohyda?
- Nigdy nie róbcie tego z truskawkami. Będą się nadawały tylko do wyrzucenia
- Jak odróżnić polskie truskawki od importowanych? Patrzcie na szypułki!