Sportsmenka i żona piłkarza Roberta Lewandowskiego doskonale wie, jak ważna jest zdrowa dieta w życiu każdego sportowca! Swego czasu Ania zasłynęła dzięki autorskim przepisom na bardzo sycące i zdrowe posiłki, które przygotowuje swojemu mężowi.
Przepisy zrobiły taką furorę, że dziś każdy przynajmniej raz słyszał o „kulkach mocy”, a Ania rozwinęła własną markę. Sprzedaje plany dietetyczne, catering dietetyczny, a także zdrowe produkty przyrządzane według przepisów jej autorstwa.
Zdrowe jedzenie od Ani Lewandowskiej
Lewandowska dba o to, by przygotowywane przez nią posiłki były idealnie zbilansowane, dodające energii i przede wszystkim jak najzdrowsze. Korzysta z zamienników popularnych składników – przykładowo, zamiast mleka krowiego poleca mleko roślinne, a olej rzepakowy zastępuje olejem kokosowym.
Jeśli macie wątpliwości co do tego, czy tak przygotowane jedzenie jest smaczne, to wystarczy spojrzeć na zdjęcia dań Ani opublikowane na jej stronie internetowej – palce lizać! Wypróbujcie przepis Lewandowskiej na zdrowe racuchy z jabłkami.
Zobacz także:
Przepis na racuchy z jabłkami od Ani Lewandowskiej
Do przygotowania smacznych i zdrowych racuszków z jabłkami potrzebne wam będą składniki z listy poniżej. Dla każdego składnika podaliśmy zamienniki, które każdy z was ma w kuchni. Jednak jeśli chcecie zrobić naprawdę zdrowe racuchy, to polecamy zrobić je ze składników, których używa Ania Lewandowska. Znakomitym dodatkiem jest cynamon, który świetnie podkręca smak racuchów!
Składniki:
- 350 ml ciepłego mleka roślinnego (lub krowiego, choć roślinne jest zdrowsze)
- 2,5 szklanki mąki owsianej (lub pszennej)
- 10 g drożdży
- 1 średnie jajko
- 1 łyżka cukru kokosowego (lub brązowego, w ostateczności białego)
- 1 łyżeczka oleju kokosowego (może być też zwykły olej rzepakowy)
- 1 duże jabłko
- Pół płaskiej łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
- Do miski wlejcie mleko roślinne i wsypcie przesianą mąkę.
- Jabłko obierzcie i pokrójcie w plasterki.
- Dodajcie drożdże, łyżkę cukru kokosowego oraz jedno jajko. Wszystko dokładnie wymieszajcie.
- Na patelni rozgrzejcie jedną łyżkę oleju kokosowego. Gdy będzie już gorący, łyżką kładźcie porcje ciasta na patelni. Na wierzchu każdego z racuchów układajcie po plasterku jabłka.
- Gotowe racuchy posypcie odrobiną cynamonu. Gotowe!