Sportsmenka i żona piłkarza Roberta Lewandowskiego doskonale wie, jak ważna jest zdrowa dieta w życiu każdego sportowca! Swego czasu Ania zasłynęła dzięki autorskim przepisom na bardzo sycące i zdrowe posiłki, które przygotowuje swojemu mężowi.

Przepisy zrobiły taką furorę, że dziś każdy przynajmniej raz słyszał o „kulkach mocy”, a Ania rozwinęła własną markę. Sprzedaje plany dietetyczne, catering dietetyczny, a także zdrowe produkty przyrządzane według przepisów jej autorstwa.

Zdrowe jedzenie od Ani Lewandowskiej

Lewandowska dba o to, by przygotowywane przez nią posiłki były idealnie zbilansowane, dodające energii i przede wszystkim jak najzdrowsze. Korzysta z zamienników popularnych składników – przykładowo, zamiast mleka krowiego poleca mleko roślinne, a olej rzepakowy zastępuje olejem kokosowym.

Jeśli macie wątpliwości co do tego, czy tak przygotowane jedzenie jest smaczne, to wystarczy spojrzeć na zdjęcia dań Ani opublikowane na jej stronie internetowej – palce lizać! Wypróbujcie przepis Lewandowskiej na zdrowe racuchy z jabłkami.

Zobacz także:

Przepis na racuchy z jabłkami od Ani Lewandowskiej

Do przygotowania smacznych i zdrowych racuszków z jabłkami potrzebne wam będą składniki z listy poniżej. Dla każdego składnika podaliśmy zamienniki, które każdy z was ma w kuchni. Jednak jeśli chcecie zrobić naprawdę zdrowe racuchy, to polecamy zrobić je ze składników, których używa Ania Lewandowska. Znakomitym dodatkiem jest cynamon, który świetnie podkręca smak racuchów!  

Składniki:

  • 350 ml ciepłego mleka roślinnego (lub krowiego, choć roślinne jest zdrowsze)
  • 2,5 szklanki mąki owsianej (lub pszennej)
  • 10 g drożdży
  • 1 średnie jajko
  • 1 łyżka cukru kokosowego (lub brązowego, w ostateczności białego)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (może być też zwykły olej rzepakowy)
  • 1 duże jabłko
  • Pół płaskiej łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

  1. Do miski wlejcie mleko roślinne i wsypcie przesianą mąkę.
  2. Jabłko obierzcie i pokrójcie w plasterki.
  3. Dodajcie drożdże, łyżkę cukru kokosowego oraz jedno jajko. Wszystko dokładnie wymieszajcie.
  4. Na patelni rozgrzejcie jedną łyżkę oleju kokosowego. Gdy będzie już gorący, łyżką kładźcie porcje ciasta na patelni. Na wierzchu każdego z racuchów układajcie po plasterku jabłka.
  5. Gotowe racuchy posypcie odrobiną cynamonu. Gotowe!