
Pyszne i soczyste kotlety mielone od Magdy Gessler! Domownicy będą chcieli WIĘCEJ!
Znana restauratorka Magda Gessler od lat z powodzeniem ratuje upadające lokale. Ma świetne pomysły nie tylko na kreatywne nazwy restauracji i odświeżenie wystroju. Kluczem do sukcesu jest pyszne jedzenie z przepisów Magdy Gessler! Dziś pokażemy wam, jak zrobić soczyste kotlety mielone z przepisu restauratorki. Rozpływają się w ustach!
Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby kotletów mielonych. Za tym przysmakiem przepadają nawet małe dzieci! Kotlety są proste w przygotowaniu, pyszne i pasuje do nich mnóstwo dodatków – doskonale smakują z kapustą albo buraczkami.
Kotlety mielone Magdy Gessler – przepis
Do przygotowania tych soczystych kotletów potrzebujecie:
- Kilogram mielonego mięsa wieprzowego
- 2 jaja
- Dwie bułki kajzerki
- Mleko
- 2 duże cebule
- Masło (ok. 50 gram)
- Bułkę tartą
- Sól i pieprz
- Na patelni rozpuszczamy masło. Cebulę drobno siekamy, wrzucamy na patelnię i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż się zeszkli. Gotową cebulę studzimy i mieszamy razem z mięsem w dużym naczyniu. Dodajemy sól, pieprz, jajka i 50 ml wody.
- Kajzerki namaczamy w mleku, a następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Uzyskaną papkę dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy.
- Z mięsa formujemy kulki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim i rozgrzanym tłuszczu.
Wskazówka Magdy Gessler
Pamiętaj o tym, żeby zwracać uwagę na to, gdzie kupujesz mięso! To sprzedawane w marketach często nie jest zbyt smaczne, dlatego najlepiej zaopatrzyć się w nie w porządnym sklepie mięsnym lub u dobrego rzeźnika.
Źródło: przyslijprzepis.pl
Źródło zdjęcia: ziutula/gotujmy.pl