Ewa Wachowicz przepis na syrop
ons/Adobe Stock
Newsy

Syrop z przepisu Ewy Wachowicz idealnie wzmacnia odporność. Potrzebne są tylko 2 składniki

Ewa Wachowicz, znana między innymi z programu „Ewa gotuje” emitowanego na antenie Polsatu, zdradziła przepis na wzmacniający odporność syrop. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste. Potrzebujecie tylko czosnku i miodu!

Ewa Wachowicz już od ponad 20 lat zajmuje się kulinariami. Wszystko zaczęło się od produkcji programu „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza”. Potem już poszło jak z płatka. 

W 2007 roku znana dziennikarka i prezenterka postanowiła rozpocząć emisję swojego autorskiego projektu pod nazwą „Ewa gotuje”. Gwiazda ma na koncie również wiele książek kulinarnych. Braku obycia z tematyką nie można jej więc zarzucić.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Wachowicz zachęca do leczenia domowymi sposobami

Od początku pandemii Wachowicz zachęca swoich fanów do robienia domowych, wzmacniających odporność przetworów. Według gwiazdy, ich regularne spożywanie, może realnie wpłynąć na nasze zdrowie.

W lodówce zawsze mam taki syrop na wzmocnienie. Jeśli macie imbir, cytrynę i miód to przygotujcie tę zdrową i smaczną miksturę! (…) Dbamy o siebie i nie panikujmy – czytamy na Instagramie Wachowicz.

Przepis na syrop z czosnku i miodu

Prezenterka postanowiła również zdradzić swoim obserwatorom przepis na pyszny syrop na bazie 3 główek czosnku i 1 szklanki miodu. Jego przygotowanie jest banalnie proste!

Wystarczy, że obierzecie ząbki czosnku, a następnie pokroicie je na plastry. Tak przygotowane powinniście umieścić w czystym, najlepiej wyparzonym słoiku i zalać płynnym miodem. Całość należy dokładnie zakręcić i wstawić do lodówki na tydzień. Po upływie tego czasu syrop jest gotowy!

Ewa Wachowicz zachęca do spożywania specyfiku codziennie rano, na czczo, po jednej łyżeczce. Produkt, oprócz tego, że wzmocni waszą odporność, to również skróci czas trwania każdej infekcji, doda sił, przyspieszy regenerację organizmu, a także wesprze procesy trawienne.

ewa wachowicz
ONS
Newsy
Oto sekretna mikstura Ewy Wachowicz na wzmocnienie odporności. Pije ją codziennie i nie choruje
Ewa Wachowicz wie, jak dbać o zdrowie! Poznajcie jej autorski przepis na domowy syrop na przeziębienie.

Laureatka konkursu Miss World z 1992 roku, swoją doskonałą figurę i promienną cerę zawdzięcza między innymi odpowiedniej diecie. Zbilansowane żywienie to nie tylko sposób na smukłą sylwetkę, ale także na doskonałe zdrowie! Sposoby na wzmocnienie odporności i zachowanie zdrowia Ewa Wachowicz chętnie dzieli się na portalach społecznościowych swoimi przepisami na różne potrawy, a także trikami kulinarnymi. Niedawno pochwaliła się fanom swoją własną miksturą na przeziębienie! Przepis szybko obiegł cały internet i stał się prawdziwym hitem. Dziennikarka i producentka podkreśliła, że nie dodaje do niego cukru i to nie z powodu dbania o linię! Cukier szkodzi  szczególnie w trakcie przeziębienia, ponieważ staje się pożywką dla grzybów, bakterii i wirusów, które w tym czasie chcemy zwalczać, a nie karmić. Do tego słodkie jedzenie i napoje osłabiają układ odpornościowy. Syrop na przeziębienie autorstwa Ewy Wachowicz to mieszanka składników, z których każdy użyty osobno ma zdrowotne właściwości. Zmieszanie ich razem tworzy niezwykłą miksturę, która poradzi sobie z każdym przeziębieniem. Syrop proponowany przez prowadzącą „Ewa Gotuje” zawiera następujące składniki: Cebulę. Jest bogata w substancje bakteriobójcze i dużą ilość witaminy C. Poprawia odporność i przyspiesza leczenie infekcji. Czosnek. Uważany jest za naturalny antybiotyk. Wzmacnia działanie układu odpornościowego i przede wszystkim zmniejsza ryzyko zachorowania. Imbir. Ma silne działanie rozgrzewające, może być więc stosowany przy wyziębieniu organizmu. Wspomaga leczenie przeziębienia, łagodzi objawy grypy, działa łagodząco i przeciwbólowo na ból gardła. Kurkuma. Ma działanie przeciwzapalnie i działa oczyszczająco Chilli. Działa rozgrzewająco, antybakteryjnie i...

Ewa Wachowicz
ONS.pl
Newsy
51-letnia Ewa Wachowicz codziennie rano pije ten tajemniczy koktajl i wygląda jak 25-latka
Ewa Wachowicz mimo 50-tki na karku nie przestaje zaskakiwać. Forma gwiazdy mówi sama za siebie – pani Ewa jest jak wino i z roku na rok staje się coraz piękniejsza.

Ewa Wachowicz to zjawiskowa kobieta, która zwraca na siebie uwagę. Mężczyźni tracą dla niej głowę, a kobiety zazdroszczą jej wielkiej urody. Nie byłoby w tym nic dziwnego,  gdyby nie jeden mały szczegół. Szaleństwo na punkcie Ewy Wachowicz trwa już niemal 30 lat. Ewa Wachowicz zachwyca na czerwonym dywanie, ale również w swoim programie, gdy smaży kotlety mielone. Znakomicie się również sprawdza jako mentorka w kulinarnym show.  W każdej tej sytuacji widać jej wielką klasę. Dodatkowym atutem pani Ewy jest fakt, że nie zadzierała nosa i nie ukrywała swojego pochodzenia. Jak Ewa Wachowicz dba o sylwetkę? Ewa Wachowicz ma dwa sekretne sposoby, dzięki którym dba o swoje ciało. Pierwszym z nich jest tajemniczy poranny koktajl , co przyznała niegdyś w rozmowie z portalem „Vumag”: Zaczynam mój dzień od siemienia lnianego, które mielę i wypijam razem ze szklanką soku z żurawin. Co jeszcze była Miss Polonia robi, by swoim wyglądem zachwycać wszystkich dookoła? Piję dużo wody i dużo ćwiczę. Od wielu lat uprawiam sport  trzy, a nawet cztery razy w tygodniu. Bez aktywności fizycznej trudno o zdrową sylwetkę, o zadowolenie z życia. Sport to endorfiny – opowiadała Ewa Wachowicz w wywiadzie dla portalu party.pl         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Ewa Wachowicz (@ewawachowicz) Kariera Ewy Wachowicz Jak sama mówi, jej prostolinijność i szczerość w pewnym stopniu pomogły jej w objęciu stanowiska rzecznika prasowego gabinetu Waldemara Pawlaka . W 1993 roku ta...

Ewa Wachowicz opowiada o tradycji świąt: „Od lat piekę roladę z boczku. Robię też pasztet i pieczeń”
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Ewa Wachowicz opowiada o tradycji świąt: „Od lat piekę roladę z boczku. Robię też pasztet i pieczeń”
Ewa Wachowicz opowiedziała o swojej tradycji obchodzenia świąt wielkanocnych. Jak się do nich przygotowuje? Czego nie może zabraknąć na jej świątecznym stole? Przeczytajcie.

Ewa Wachowicz opowiedziała, jak przygotowuje się do świąt Wielkiejnocy. Była Miss Polonia, prezenterka telewizyjna i gwiazda kulinariów, zdradziła, że o świętach zaczyna myśleć już w Niedzielę Palmową, która rozpoczyna jej przygotowania do Wielkanocy. – O Świętach Wielkanocnych zaczynam myśleć w Niedzielę Palmową. Po powrocie z kościoła wyjmuję kalendarz i wypisuję plan na każdy dzień, aż do świąt. Wszystko mam precyzyjnie zaplanowane – zdradziła kulinarna gwiazda. Czego nie może zabraknąć na jej stole? Ewa Wachowicz uwielbia jeść mięso i to właśnie ono króluje na jej świątecznym stole. Prezenterka samodzielnie robi pieczeń, pasztet i roladę z boczku: - Na wielkanocny stół zawsze robię przeróżne mięsiwa. Od lat piekę roladę z boczku, faszerowaną mielonym mięsem. Robię też pasztet i pieczeń wielkanocną - powiedziała.          Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Ewa Wachowicz (@ewawachowicz) Jakie ciasta piecze na święta Ewa Wachowicz? Tych także nie może zabraknąć na jej świątecznym stole: - Jeśli chodzi o słodkości, króluje mazurek w różnych odsłonach. Nie może też zabraknąć dwukolorowej baby. To babka ucierana, która wymaga wielkiej pracy i piekę ją tylko raz w roku. Wszyscy na nią bardzo czekają. Ale za to robię od razu dwie. Pierwszą w Wielki Piątek. Jemy ją z mlekiem na śniadanie w Wielką Sobotę, która jest dniem postu. W sobotę piekę drugą. Robię też babeczki cytrynowe, do koszyka ze święconką – zdradza Ewa Wachowicz.  ...

Ewa Wachowicz jadła w Peru świnkę morską. Czy jej posmakowała?
ONS/Instagram.EwaWachowicz
Newsy
Ewa Wachowicz zjadła w Peru świnkę morską. Czy posmakował jej ten nietypowy przysmak?
Ewa Wachowicz wybrała się z partnerem do Peru. Zobaczcie, jakich skosztowała przysmaków.

Ewa Wachowicz wybrała się w podróż do Peru. Na miejscu nie mogła oczywiście odmówić sobie lokalnych przysmaków. Jednym z nich była smażona... świnka morska. Czy jej posmakowała? Ewa Wachowicz poleciała do Peru Mało kto wie, że poza gotowaniem, największą pasją Ewy Wachowicz jest chodzenie po górach. Gwiazda wybrała się na kilkutygodniowy urlop do Peru. Chce tam zdobyć wszystkie szczyty Korony Wulkanów. Zaczęła od wygasłego wulkanu Coropuna (prawie 6,5 tys. m. n.p.m.). W przerwie między wspinaczkami, Wachowicz postanowiła skosztować lokalnych peruwiańskich przysmaków. Nie uwierzycie, co pojawiło się na jej talerzu.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Ewa Wachowicz (@ewawachowicz) Ewa Wachowicz zjadła świnkę morską Ewa Wachowicz do Peru wybrała się wraz ze swoim partnerem, dziennikarzem radiowym Sławomirem Kowalewskim. Na początku para odwiedziła Limę, a następnie udała się do dawnej stolicy imperium Inków – Cuzco. Na Instagramie Wachowicz pojawił się filmik, na którym pokazała ona tajemnicze danie w brytfannie Okazuje się, że to potrawka ze świnki morskiej, która uznawana jest za prawdziwy przysmak w Peru. Czy jej posmakowała? - Ta niewinnie wyglądająca potrawka to świnka morska. Jadłam, ale się nie rozsmakowałam - powiedziała Wachowicz. Jak smakuje świnka morska? Większość ludzi postrzega je jako puszyste, urocze stworzenia, ale w Peru świnki morskie – lub „cuy”, jak nazywa się je lokalnie – są uznawane za przysmak. Gryzonie te wymagają niewiele...