McDonald’s rozda za darmo jedzenie. Jak je otrzymać?
AdobeStock
Newsy

McDonald’s rozda za darmo jedzenie. Jak je otrzymać?

Chcecie dostać za darmo jedzenie z McDonald’s? Słynna sieć wystartowała z gigantyczną promocją, w ramach której można otrzymać darmowe posiłki. Co trzeba zrobić, żeby je dostać?

McDonald’s rusza z niezwykłą promocją. Sieć od lat oferuje swoim klientom specjalne kupony, które umożliwiają tańsze kupienie jedzenia (możecie je pobrać m.in. w mobilnej aplikacji). Tym razem słynny fast food idzie jednak na całość i proponuje swoim gościom coś więcej - darmowe pozycje z menu sieci. Jak je otrzymać?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Jak otrzymać darmowe jedzenie z McDonald’s?

Lubicie jadać w McDonald’sie? Sieć przygotowała dla was specjalną niespodziankę. W ramach nowego programu „MojeM Nagrody", każdy klient, który podczas wizyty w McDonald's zeskanuje aplikację, otrzyma punkty w programie lojalnościowym. Na początku musi oczywiście kupić jedzenie, a kwota jaką na nie wyda zostanie przeliczona na punkty.

Każda wydana przez niego złotówka to 10 punktów. Ponadto, przy pierwszym zeskanowaniu aplikacji klient otrzyma równowartość 30 zł, czyli 300 punktów. Gdy uzbiera odpowiednią ilość punktów, w aplikacji wyświetlą mu się „kupony", na które będzie mógł wydać zebrane przez siebie środki.

Można wymienić je m.in. na:

  • małe frytki, które kosztują 450 punktów (czyli należy wydać 45 zł w restauracji)
  • duże Caffe Latte kosztuje 900 punktów
  • Big Mac wymaga zebrania 1800 punktów

Oferta jest ważna tylko rok

Warto dodać, że na wykorzystanie zebranych punktów, klient ma jedynie 365 dni. Nie przetrzymujcie więc ich na później, bo po upłynięciu tego terminu punkty przepadają.

Zobacz także
Oburzona współpracą z McDonalds’em Paulina Młynarska do Maty. „Nie wiesz co śmieciowe żarcie robi z ludzkim zdrowiem?

Oburzona Paulina Młynarska uderza w Matę za współpracę z McDonald's: „Co ty Mata, czytać nie umiesz?”

Otworzył kanapkę z McDonald’s i zobaczył, coś okropnego. „Rozważam przejście na weganizm”

Otworzył kanapkę z McDonald’s i zobaczył, coś okropnego. „Rozważam przejście na weganizm”

Czy jedzenie z McDonald's jest zdrowe?

Zanim zaczniecie codziennie chodzić do popularnego fast foodu, żeby w nim coś zjeść, dobrze się wcześniej zastanówcie. Podczas gdy okazjonalne zjedzenie burgera czy frytek z McDonald's, raczej nikomu nie zaszkodzi, regularne spożywanie takich dań może już mieć zgubne skutki dla waszego zdrowia.

Po raz kolejny idąc do McDonald's miejcie więc na uwadze to, że:

  • jedzenie tam jest smażone na głębokim oleju
  • to wysoko przetworzone produkty, pełne kalorii i tłuszczu, o niskiej wartości odżywczej
  • mięso, którego używa się do produkcji burgerów to mięso pochodzące z CAFO (Concentrated Agricultural Feeding Operation) - są to wielkie farmy, na których żyją chore zwierzęta ściśnięte w wielkich grupach. Zwierzęta te otrzymują ogromne ilości antybiotyków i hormonów, które trafiają później do serwowanych w sieci posiłków
  • McDonald's przyznaje się też do stosowania w swoich bułkach azodikarbonoamidu - jest to związek chemiczny, który wykorzystuje się m.in. do produkcji karimat
  • do jedzenia dodaje się także dimetylopolisiloksan -  środek antypieniący dodawany do olejów do smażenia
  • słynne frytki zawierają aż 18 substancji
  • za ich wygląd i smak odpowiada dimetylopolisiloksan – substancja należąca do związków zwanych silikonami (znajdziecie ją m.in. w szamponach)
  • do jedzenia dodaje się także konserwant i przeciwutleniacz o nazwie TBHQ, który ma działanie rakotwórcze

Źródło: steemit.com, superbiz.se.pl

Sekretny trik od byłego pracownika McDonald’s. Dzięki niemu dostaniecie najlepsze frytki
Adobe Stock
Newsy
Sekretny trik od byłego pracownika McDonald’s. Dzięki niemu dostaniecie najlepsze frytki
Abyście nie musieli długo czekać na swoje zamówienia, pracownicy fast foodów często przygotowują je już wcześniej, aby szybko spakować je do torby i wydać klientowi.  Warto jednak zastosować triki, dzięki którym otrzymacie najświeższe produkty!

Chociaż McDonald’s nie serwuje najzdrowszych czy najbardziej wartościowych posiłków  – nie da się ukryć, że często ciężko im się oprzeć… Dodatkową zaletą barów fast food jest krótki czas oczekiwania oraz stosunkowo niskie ceny (w porównaniu z wieloma innymi restauracjami). McDonald’s to pierwsza masowa restauracja typu fast food, która spopularyzowała szybkie dania, na które nie trzeba czekać dłużej niż kilka minut. Chociaż sieć powstała już w latach 50-tych, nadal zarabia miliardy dolarów rocznie i stale dynamicznie się rozwija. W samej Polsce jest już kilkaset (!) restauracji McDonald’s. Sekretem szybkiego wydawania dań jest to, że część z nich została usmażona z wyprzedzeniem i są stale podgrzewane na specjalnych stojakach, aby nie traciły temperatury. Istnieje jednak sztuczka, dzięki której zawsze dostaniecie świeżo przygotowane dania…  Jak dostać najlepszej jakości i najświeższe frytki w McDonaldzie? Zasada ta dotyczy nie tylko frytek, ale także burgerów. Chociaż McDonald’s to lokal, w którym stale jest ruch, a przygotowane burgery czy frytki nie mają okazji długo leżeć gotowe, możecie upewnić się, że dostajecie najświeższy produkt. Wystarczy zamówić go w wersji zmodyfikowanej, czyli: bez sosu (np. burgery czy wrapy), bez jakiegoś warzywa albo z dodatkowym warzywem (np. burgery czy wrapy), bez soli (np. frytki).  Restauracje amerykańskiej sieci umożliwiają tworzenie spersonalizowanych zamówień, które wykonują od ręki na świeżo. Jeśli więc nie chcecie ryzykować otrzymaniem nieco „zleżałych” frytek, poproście o te bez soli, a następnie posólcie je samodzielnie! Jeden z pracowników McDonalda podzielił się także innym ciekawym trikiem, który zapewni wam...

frytki z mcdonalds
Pixabay
Newsy
Przez całe życie źle jedliście frytki z McDonald’s. Wiedzieliście, że pudełko ma ukryte zastosowanie? Będziecie w szoku
Lubicie jeść w McDonald’s? Pewnie mało kto wiedział o tym, jak można wykorzystać pudełko na frytki!

Choć wiedza o szkodliwości fast-foodów jest w Polsce coraz szersza, to wciąż sieci restauracji sprzedające tego typu jedzenie są bardzo popularne. Najbardziej znany jest oczywiście McDonald’s, który wszystkim jednoznacznie kojarzy się z hamburgerami i solidną porcją frytek. Pewnie nie wiedzieliście, że kartonik, w którym podawane są frytki, ma sekretne zastosowanie! Początki McDonald’s Niewielu z was pewnie zna historię sieci McDonald’s. Początkowo był to po prostu jeden bar w Ameryce założony przez braci McDonald’s w 1940 roku w Stanach Zjednoczonych. Niedługo potem sprzedali oni swoją restaurację, która błyskawicznie zaczęła się rozwijać. W latach 50., dzięki systemowi franczyzowemu, zaczęło powstawać mnóstwo nowych lokali tej sieci. Rewolucyjna okazała się sprzedaż „drive-through”, czyli zamawianie i odbiór zamówień przez okienko bez wychodzenia z samochodu. Pierwszy McDonald’s w Polsce pojawił się dopiero w 1992 roku w Warszawie. Otwarcie było niesamowitym wydarzeniem – do lokalu ustawiła się gigantyczna kolejka, a jednego tylko dnia w warszawskim McDonald’s, pojawiło się aż 45 tysięcy ludzi! Choć dziś wzrosła świadomość na temat niezdrowego jedzenia, to wciąż McDonald’s i inne sieci sprzedające fast-foody cieszą się ogromną popularnością. Z pewnością pomocna okazała się lekka zmiana wizerunku – już od dobrych kilku lat McDonald’s poza hamburgerami, frytkami i smażonym kurczakiem sprzedaje także sałatki, dodaje owoce i zdrowe soki do zestawów dla dzieci, a także poszerzył asortyment o kawę i ciasta. Sekretna funkcja pudełka z frytkami Kto kupuje jedzenie w McDonald’s, ten na pewno kojarzy pudełka, w których sprzedaje się frytki. Czerwone kartoniki są bardzo wygodne, zwłaszcza jeśli zamówiliście je na wynos....

Używacie tego w McDonald's? Lepiej tego nie róbcie, roi się od groźnych bakterii
Adobe Stock
Newsy
Używacie tego w McDonald's? Lepiej tego nie róbcie, roi się od groźnych bakterii
Mimo tego, że fastfoody nie należą do najlepszych żywieniowych wyborów, to wciąż są jednymi z najchętniej wybieranych posiłków "na mieście". Będąc w restauracji McDonald's uważacie na pewną rzecz, która jest zbiorowiskiem groźnych bakterii. O czym mowa? Przeczytajcie nasz artykuł.

Wiele osób nie wyobraża sobie długiej podróży samochodem bez przystanku w restauracji McDonald’s. Można przyznać, że dla wielu jest to już forma jakiejś tradycji. To szybkie, całkiem smaczne jedzenie, które  niestety nie jest zbyt zdrowe. Kolejnym czynnikiem odstraszającym od fast foodów mogą być bakterie. Siedlisko groźnych bakterii Już jakiś czas temu sieć popularnych restauracji z szybkim jedzeniem McDonald’s wprowadziła w swoich punktach możliwość zamawiania jedzenia poprzez specjalne kioski samoobsługowe. Tam można samodzielnie i szybko złożyć zamówienie, bez stania w długiej kolejce do kasy. Niestety, niewiele osób zdaje sobie sprawę iż właśnie taki ekran to istne siedlisko groźnych bakterii! Dzieje się tak, gdyż codziennie korzystają  z niego setki osób, a jego dezynfekcja nie zawsze jest regularna. Bezpieczne korzystanie z restauracji  Aby zminimalizować ryzyko zetknięcia się z groźnym siedliskiem bakterii, warto zwrócić uwagę na kilka kwestii. Po pierwsze najlepszą opcją jest zamawianie dań z oferty poprzez DriveThru, wówczas nie wchodzi się do lokalu i unika się bezpośredniego kontaktu z innymi. Zamawiając w środku restauracji należy pamiętać o dezynfekcji dłoni, zarówno przed, jak i po wizycie. Takie działanie skutecznie uchroni was przed niebezpiecznymi bakteriami. W obecnych czasach nie wolno zapominać o maseczce zasłaniającej usta oraz nos, a także o odpowiednim dystansie społecznym. Restauracja Mcdonald’s w Polsce McDonald's to chyba najczęściej odwiedzana restauracja z szybkim jedzeniem w Polsce. Pierwszy lokal tej sieci otworzono 17 czerwca 1992 roku w Warszawie. W tym historycznym wydarzeniu brały udział tłumy warszawiaków. Wówczas padł również rekord zamówień. Marka szybko zdobyła...

Drożej już nawet w McDonald'sie. Ile teraz zapłacicie za hamburgera?
Adobe Stock
Newsy
Drożej już nawet w McDonald'sie. Ile teraz zapłacicie za hamburgera?
Ceny żywności coraz bardziej idą w górę. Zmiany można zauważyć również w popularnej sieci fast food McDonald's. Wiele osób będzie zaskoczonych, ile będą musieli zapłacić chociażby za hamburgera.

Z każdym rokiem można zauważyć wzrost cen artykułów spożywczych w sklepach, ale również dań w restauracjach. Taka sytuacja wynika przede wszystkim ze zmian w gospodarce, a także z uwagi na trwającą pandemię koronawirusa. Nawet sieciówki z fast foodami, nie są już takie tanie i za zwykłego burgera można zapłacić krocie.  Idealny przystanek w trasie Chyba nie ma osoby, która podczas podróży samochodem lub zakupów w centrum handlowym, nie skorzystała z oferty barów szybkiej obsługi, w tym popularnej na całym świecie restauracji McDonald’s. To smaczne, łatwo dostępne, a przede wszystkim - gotowe w kilka chwil jedzenie. Zaspokaja głód na pewien czas, a co najważniejsze, koszt takiego pożywienia jest dość tani. Dane restauracje można zazwyczaj spotkać przy głównych trasach drogowych, pasażach handlowych, stacjach benzynowych bądź głównych miejscach w miastach.  McDonald’s w Polsce Pierwszy punkt popularnej amerykańskiej restauracji w Polsce, został otwarty 17 czerwca 1992 roku w Warszawie na skrzyżowaniu ulic Marszałkowskiej oraz Świętokrzyskiej. Tego dnia ustanowiono rekord zamówień i sprzedanych produktów. Ze względu na rosnącą popularność, od tego czasu w kraju otworzono kolejnych takich ponad czterysta miejsc. Dziś to jedna z najczęściej wybieranych restauracji przez Polaków na obiad czy szybki posiłek w podróży.  Najpopularniejsze pozycje w McDonald’s McDonald’s to popularna sieć barów szybkiej obsługi. W swoim menu ma kilka pozycji, które od wielu lat stale goszczą w sprzedaży i są najpopularniejsze wśród konsumentów. Do najczęściej wybieranych dań należą: Cheeseburger Hamburger McRoyal KurczakBurger Snack Wrap frytki czy McFlurry Spośród szerokiej...