Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
ONS.pl/AdobeStock
Newsy

Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?

W sieci pojawił się już świąteczny catering Magdy Gessler. Zajrzyjmy do menu sygnowanego przez królową polskiej gastronomii.

Święta za pasem. Doskonale wie o tym Magda Gessler, która przygotowała już swój świąteczny catering. Ile trzeba zapłacić za poszczególne dania jej autorstwa? Ceny niektórych z nich przyprawiają o zawrót głowy!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Magda Gessler rusza ze świątecznym menu

Już za miesiąc będziemy obchodzili święta Bożego Narodzenia. Mając to na uwadze, Magda Gessler ruszyła z promocją swojego świątecznego cateringu. W delikatesach „U Fukiera" pojawił się już najnowszy cennik. Ile kosztują w nim świąteczne potrawy? 

Jeżeli chcecie skorzystać z cateringu od Magdy Gessler, liczcie się z tym, że nie będzie tanio. Czyżby Magda Gessler miała na uwadze szalejącą inflację i wszechobecną drożyznę i z tego powodu postanowiła podnieść ceny swoich produktów? 

Nikogo już nie dziwią rosnące ceny w restauracjach. Podrożało jedzenie i podrożał jego transport. Nic dziwnego, że także i ceny za świąteczny catering Magdy Gessler są o wiele wyższe niż przed rokiem. Ile trzeba za niego zapłacić?

Zobacz także
Pierogi litewskie Magdy Gessler z rewolucji w Gorzowie Wielkopolskim. Czym sie różnią od popularnych ruskich?

Pierogi litewskie Magdy Gessler z rewolucji w Gorzowie Wielkopolskim. Czym się różnią od ruskich?

Magda Gessler podała autorski przepis na kopytka. Dzięki tym 2 trikom zawsze wychodzą miękkie

Magda Gessler podała autorski przepis na kopytka. Dzięki tym 2 trikom zawsze wychodzą miękkie

Oto przykładowe dania i ich ceny:

  • filet sandacza do usmażenia (200g) za 25 zł
  • łosoś marynowany (200g) za 31 zł
  • filet z karpia bez ości (200g) za 28 zł
  • ryba po grecku duszona w bukiecie włoskich warzyw (słoik 200g) za 35 zł
  • śledź po kaszubsku (300g) za 42 zł
  • śledź sherry po polsku z antonówką, śmietaną i musztardą (300g) za 43 zł
  • szczupak faszerowany migdałami, rodzynkami i chałką (słoik 200g) za 36 zł
  • schab po warszawsku w galarecie (300g) za 29 zł
  • „nóżki jak dawniej" (wieprzowe, słoik 200g) za 30 zł
  • kompot z suszu (900 ml) za 40 zł
  • kapusta z grzybami i pigwą (900 ml) za 79 zł
  • chleb na zakwasie z mąki żytniej (1 kg) za 35 zł
  • barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) za 50 zł
  • żur na prawdziwkach (900 ml) za 50 zł
  • czysta zupa grzybowa (900 ml) za 70 zł
  • pierogi z kapustą i prawdziwkami (6 sztuk) za 42 zł
  • uszka z borowikami (10 sztuk) za 44 zł
  • karkówka z czosnkiem pieczona w ziołach (0,5 kg) za 55 zł
  • schab pieczony ze śliwką (0,5 kg) za 55 zł
  • kurczak pieczony i nadziewanego wątróbką i chałką (1,6 kg) za 90 zł
  • kaczka pieczona w całości z antonówką (2,2 kg) za 140 zł

Chyba najbardziej szokująca jest jednak cena kompotu. Wyobrażacie sobie zapłacić za niecałe cztery szklanki tego napoju aż 40 zł?

Źródło: kobieta.onet.pl

Magda Gessler ruszyła już z ofertą cateringową na Wielkanoc. Cena faszerowanych jajek zwala z nóg
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Magda Gessler ruszyła z wielkanocną ofertą cateringową.  Za 30 zł sprzedaje 5 połówek faszerowanych jaj 
Magda Gessler kuje żelazo, póki gorące i właśnie rusza z wielkanocnym cateringiem. Sprawdźcie ofertę jej wielkanocnego menu. Jest w czym wybierać. Pytanie tylko, kogo stać na takie specjały...

Już za niecały miesiąc będziemy obchodzić święta wielkanocne. Magda Gessler nie czekała na ostatni dzwonek i już ruszyła ze swoją świąteczną ofertą cateringową. Ceny niektórych dań zwalają z nóg. Zobaczcie sami. Wielkanocny catering Magdy Gessler W sieci pojawił się właśnie świąteczny catering z restauracji „U Fukiera", należącej do królowej polskiej gastronomii Magdy Gessler. Ile trzeba zapłacić za poszczególne dania jej autorstwa? Ceny niektórych z nich mogą was przyprawić o zawrót głowy! Magda Gessler zachęca swoich klientów do kupienia świeżego chleba, smakowitych dań mięsnych, sałatek oraz ciast. Jeśli jesteście zainteresowani jej ofertą, wiedzcie, że nie będzie tanio. Co powiecie na kilogram chleba za 35 złotych? Przykładowe menu wielkanocne Magdy Gessler: wiejskie jaja faszerowane koprem i pieczarkami (pięć połówek za 30 zł) lub wiejską szynką (pięć połówek w cenie 35 zł) pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem słoik 200g 29,00 zł domowy majonez według przepisu babci Magdy Gessler 200 g za 18 zł sos tatarski wyborny z grzybami słoik 200g 27,00 zł schab po warszawsku w galarecie porcja 300 g - 29 zł tymbaliki drobiowe z marynowanymi opieńkami 200 g - 31 zł sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi słoik 300 g - 29 zł wielkanocny barszcz biały na zakwasie 900 ml za 60 zł botwina doprawiona świeżym koprem 900 ml za 60 zł kurczak pieczony po polsku nadziewany wątróbką i chałką 95 zł kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką 150 zł boczek marynowany po polsku 0,5 kg za 60 zł rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami 1kg 130,00 zł mazurek z konfiturą z płatków róży 65 zł lub z białą czekoladą i kardamonem 60 zł, lub...

Ten świąteczny wypiek Magdy Gessler kosztuje „tylko” 450 zł. Usiądźcie zanim sprawdzicie resztę cen
Ons/Flickr
Newsy
Ten świąteczny wypiek Magdy Gessler kosztuje „tylko” 450 zł. Usiądźcie, zanim sprawdzicie resztę cen
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Poczuła je również Magda Gessler i wystartowała z ofertą potraw i deserów wigilijnych. Ceny jak zwykle zwalają z nóg. Na jeden z dostępnych w jej cukierni świątecznych wypieków pozwolą sobie tylko zamożni.

Restauracja i delikatesy „U Fukiera” to nieustające źródło inspiracji cenowych dla wszystkich restauratorów... Wydawałoby się, że już drożej nie można, a jednak Magda Gessler udowadnia, że można. W tym roku na potrawy świąteczne z tej restauracji niektóre osoby musiałaby wydać nawet połowę swojej pensji.  Ciasto makowe z „U Fukiera” kosztuje pół tysiąca złotych  W ofercie świątecznej restauracji „U Fukiera” znajdziecie wiele wspaniałych i okazałych ciast. Piernik staropolski przełożony powidłami śliwkowymi i oblany czekoladą to wydatek rzędu 90 zł za kilogram ciasta. Tyle samo zapłacicie za sernik prawdziwie krakowski. Jednak, gdy będziecie chcieli zaopatrzyć się w tradycyjne ciasta z makiem, to musicie liczyć się ze znacznie większymi wydatkami. Makowiec na bogato z orzechami kosztuje 145 zł za 1,2 kg.   Jednak prawdziwą perłą w koronie świątecznej oferty jest tort makowy z pomarańczami. Jeżeli rozważacie taki deser, to poszukajcie w portfelu... 450 zł. W opisie na stronie można przeczytać, że są to:  - Biszkoptowe blaty makowe przełożone lekkim śmietankowym kremem z pomarańczą oraz wyjątkowym crème pâtissière z makiem.   Specjał przygotowywany pod czujnym okiem królowej polskiej gastronomi, waży 3,5 kg i ma średnicę 28 cm. A w jego skład wchodzą:  - Mak niebieski, jaja wiejskie kurze, cukier, mąka pszenna, pomarańcze, sok pomarańczowy, mascarpone, śmietanka pasteryzowana, pomarańczowa skórka kandyzowana, mleko krowie, wanilia, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier puder, spirytus - czytamy na stronie internetowej delikatesów Magdy Gessler. Ile kosztują pierogi, uszka i barszcz u Magdy Gessler?   Świąteczna oferta „U Fukiera” jest pełna przysmaków. Przez stronę internetową restauracji można kupić przysmaki...

Ceny wielkanocnych rarytasów u Magdy Gessler zwalają z nóg. Nie uwierzycie ile kosztuje kaczka
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy
Ceny wielkanocnych rarytasów u Magdy Gessler zwalają z nóg. Nie uwierzycie ile kosztuje kaczka
W sklepie z delikatesami Magdy Gessler bez zmian. Znowu jesteśmy w ciężkim szoku po sprawdzeniu cen wielkanocnych rarytasów.

Wielkanoc to nie tylko przeżycia natury duchowej i religijnej. To także okazja do spotkania z bliskimi przy suto zastawionym stole. Żurek, faszerowane jajka, pieczenie, wypieki, ciasta, mazurki – czy ktoś jeszcze powątpiewa w wyjątkowość wielkanocnych świąt? Coraz częściej nowoczesne polskie gospodynie domowe rezygnują z gotowania wszystkich dań we własnym zakresie. Zabieganie, zapracowanie, brak czasu – powodów takich decyzji możemy znaleźć bez liku. Co wtedy robić? Pozostaje zamówienie jedzenia w restauracji lub w firmie cateringowej. Gdzie można zamówić wielkanocne dania? Jeśli decydujecie się na taki krok, nie pozostaje nic innego jak rozejrzeć się za interesującą was ofertą w internecie. Obok setek firm cateringowych figuruje także i oferta delikatesów „ U Fukiera ” należących do Magdy Gessler . Słynna restauratorka nie byłaby sobą, gdyby nie wyróżniła się spośród innych ofert dostępnych w sieci. Ile kosztują wielkanocne dania w delikatesach Magdy Gessler? W jaki sposób gwiazda TVN-u to zrobiła? Jakże by inaczej – oczywiście wysokimi jak diabli cenami! Sprawdźcie sami jej ofertę: Kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką ok. 2,2kg – 120 zł Pasztet z dziczyzny i grzybów, foremka 50 dag – 75 zł Żur na prawdziwkach słoik 900 ml – 45 zł Śledź sherry w sosie z selera naciowego słoik 30 dag – 38 zł Biała kiełbasa cielęco-wieprzowa z własnej masarni, parzona 50 dag – 22 zł (44 zł za 1 kg) Chrzan tarty 235 ml – 16 zł Schab po warszawsku w galarecie 1 porcja 20 dag – 21 zł Baleron wiejski wędzony 50 dag – 25,50 zł (51 zł za 1 kg) Beza migdałowa cała z kremem 1,1 kg – 110 zł Makowiec na bogato z orzechami 1,2 kg – 110 zł Rolada...

Zobaczcie, ile kosztują grzyby u Magdy Gessler. Trzymajcie się, bo zaraz szczęka wam opadnie
ONS/Adobe Stock
Newsy
Zobaczcie, ile kosztują grzyby u Magdy Gessler. Trzymajcie się, bo zaraz opadnie wam szczęka
Magda Gessler poczuła jesień i ruszyła ze sprzedażą przetworów grzybowych w swoich delikatesach „U Fukiera”. Można tam kupić zarówno grzyby marynowane, jak i suszone, a także potrawy wykonane z ich użyciem. Zobaczcie, jakie są ich ceny. 

Magda Gessler to twarz polskiego biznesu restauracyjnego. Za produkty sygnowane jej nazwiskiem trzeba zapłacić niemałe pieniądze. W lecie emocje rozpalały drogie jagodzianki ze znakiem jakości słynnej restauratorki z blond lokami, obecnie cenami porażają grzyby. Największe wrażenie robią ceny tych suszonych...  Co można kupić w delikatesach Magdy Gessler?  Restauracja i delikatesy „U Fukiera” to perła w koronie królowej polskiej gastronomii. Można tu zjeść i kupić do domu różnego rodzaju dania i przetwory. Poczynając od kiełbas i pasztetów, a kończąc na serach. Ceny kozich serów zaczynają się tu od 160 zł za kilogram. Mały słoiczek śledzi po kaszubsku to wydatek rzędu 40 zł, a za słynny rosół Magdy Gessler zapłacicie prawie 50 zł za 900 ml. Jesteście ciekawi, jak kształtują się ceny grzybów?  Ile trzeba zapłacić za suszone prawdziwki od Magdy Gessler?  Jak już wspomnieliśmy, największe wrażenie robią ceny suszonych grzybów. U Magdy Gessler można kupić w tej formie zarówno podgrzybki, jak i borowiki. Za 25 gramów najbardziej szlachetnych spośród nich, czyli prawdziwków trzeba zapłacić... niemal 28 zł, co daje bagatela 1120 zł za 1 kg tego delikatesu. Podgrzybki są tańsze i kosztują „jedynie" 18 zł za 25 g, więc jeżeli chcecie zabrać do domu „większą" ich ilość, tzn. kilogram, to będziecie musieli wydać 720 zł...  Malutki słoiczek marynowanych borowików kosztuje tu 36,19 zł, a kurek 26,67 zł. Można też nabyć marynowane maślaki i podgrzybki. Wszystko za cenę 22,86 zł.  Ile kosztuje żur na grzybach „U Fukiera”?  Restauratorka pokusiła się również o wyprodukowanie potraw z dodatkiem grzybów. Jest to wspaniały żur na prawdziwkach, cielęce pulpety w sosie borowikowym oraz gulasz cielęcy z leśnymi...