Kasia Skrzynecka dosłownie niknie w oczach. Gwiazda schudła już kilkanaście kilo i czuje się świetnie! Stosowała dietę wegańską, w trakcie której zabronione jest jedzenie mięsa, ryb,m a także serów, jajek i wszelkich produktów odzwierzęcych. Skrzynecka zarzeka się jednak, że w ogóle nie była na tej diecie głodna.

Na swoim profilu na Instagramie pochwaliła się przepisem na smaczną sałatkę z łososiem – wypróbujcie!

Dieta Katarzyny Skrzyneckiej

Kasia Skrzynecka zachwyca ostatnio szczupłą sylwetką. Gwiazda opowiedziała o diecie, którą stosowała. Brzmi dość rygorystycznie, choć gwiazda twierdzi, że wcale nie czuła się głodna!

Kobiety w moim wieku, u których metabolizm zwalnia tempo, muszą postawić raczej na radykalną dietę. Wiele osób chwali sobie post doktor Dąbrowskiej, ale to dieta niesłychanie restrykcyjna i trwająca tylko 40 dni. Mój plan zakładał minimum trzy miesiące diety o podobnych, lecz zmodyfikowanych zasadach. Pod fachową kontrolą męża przeprowadziłam konsekwentny wegański detoks. Nie jadłam mięsa, ryb, produktów mącznych, kasz, ryżu, mleka, nabiału, jajek, warzyw strączkowych i oczywiście cukru.

Choć taki jadłospis wygląda bardzo ubogo, Skrzynecka zwróciła uwagę na to, że w końcu główny składnik tej diety, czyli warzywa, praktycznie nie mają kalorii i można je jeść bez ograniczeń:

Zobacz także:

Lekkie posiłki możesz jeść nawet pięć razy dziennie w sycącej ilości. Choćby kopiaste miski chrupkiej sałaty, rukoli, kiełków, z kompozycją wielu świeżych warzyw, np. pomidora, kalafiora i brokuła, cukinii, ogórków, rzodkiewek, oliwek czy buraka. Do tego w niedużej ilości orzechy, pestki dyni, słonecznika oraz oleje z orzechów i pestek dyni oraz ocet balsamiczny.

Przepis na sałatkę Katarzyny Skrzyneckiej

Sałatka Kasi Skrzyneckiej jest banalnie prosta do wykonania. Dzięki dodaniu do niej pieprzu cytrynowego, sałatka zdecydowanie nabiera charakteru! Do jej przygotowania będziecie potrzebowali poniższych składników:

Składniki:

  • 1 opakowanie mixu sałat
  • Kilka liści szpinaku
  • Garść rukoli
  • Zielone oliwki drylowane
  • Awokado
  • Pomidorki cherry
  • Wędzony łosoś
  • Sok z limonki
  • Sok z połowy cytryny
  • Olej z pestek dyni
  • Pieprz cytrynowy
  • Starty parmezan

Przygotowanie:

  1. Awokado przekrójcie na pół, wyciągnijcie pestkę i wydrążcie miąższ. Pokrójcie w plasterki lub w kostkę.
  2. Łososia pokrójcie w równe kawałki o szerokości 1-2 cm.
  3. Pomidorki przekrójcie wzdłuż na pół.
  4. Włóżcie do miski umytą sałatę, dodajcie szpinak, rukolę, oliwki, pokrojone awokado i pomidorki, łososia, a całość polejcie sokiem z limonki i cytryny, olejem z pestek dyni i doprawcie pieprzem cytrynowym. Na koniec posypcie startym parmezanem. Smacznego!

Czytaj także: