Joanna Przetakiewicz zrobiła danie, które jest hitem. 20 minut w piekarniku i gotowe
ONS.pl
Newsy

Joanna Przetakiewicz zrobiła danie, które jest hitem. 20 minut w piekarniku i gotowe

Ten przepis podbija serca internautów. Przygotowała go też Joanna Przetakiewicz!

Od czasu do czasu lubicie pewnie zrobić skomplikowane i wymagające długiego przygotowywania danie, ale pewnie na co dzień cenicie bardziej szybkie, a satysfakcjonujące przepisy. To idealny przykład takiego dania, które robi się dosłownie w 20 minut. Przygotowała je nawet Joanna Przetakiewicz.

Joanna Przetakiewicz to prawdziwa bussines woman. Jest projektantką mody, założycielką i dyrektorką kreatywną domu mody „La Mania”, przedsiębiorczynią i radczynią prawną. Joanna znana jest z tego, że wspiera kobiety i ich aspiracje. Jest inicjatorką ruchu społecznego „Era Nowych Kobiet”, który daje przestrzeń kobietom z różnych środowisk do dzielenia się doświadczeniami i wzajemnego inspirowania. Prywatnie, Joanna Przetakiewicz jest od 2018 roku partnerką RInke’go Rooyens’a, holendersko-polskiego producenta i reżysera filmowego.

Joanna Przetakiewicz aktywnie prowadzi swoje konto na Instagramie. Niedawno pokazywała, jak przygotowuje tam obiad. Joanna postanowiła przygotować szybki przepis, który jest ostatnio bardzo popularny w sieci. Chodzi o makaron z pieczonym serem feta.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przepis na pomidorki z serem feta od Joanny Przetakiewicz

Składniki:

  • 2 duże czerwone cebule
  • Łyżka oliwy z oliwek
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • Kostka sera feta
  • Makaron

Przygotowanie makaronu z fetą

  1. Pokrójcie cebule w krążki.
  2. Podgrzejcie na patelni oliwę z oliwek.
  3. Wyłóżcie na patelnię cebulę. Podsmażcie ją chwilę.
  4. Wysmarujcie naczynie żaroodporne oliwą z oliwek.
  5. Przełóżcie do naczynia cebulę, pomidorki koktajlowe.
  6. Na środku połóżcie kostkę sera feta.
  7. Doprawcie wszystko świeżo mielonym pieprzem.
  8. Przełóżcie naczynie żaroodporne do piekarnika na ok. 30 minut.
  9. Ugotujcie w tym czasie makaron.
  10. Wyciągnijcie naczynie z piekarnika. Wymieszajcie dokładnie zawartość, by powstał w miarę jednolity sos.
  11. Podawajcie makaron z sosem pomidorowym z fetą i czerwoną cebulą. Możecie udekorować danie świeżymi ziołami.
Zobacz także
Joanna Przetakiewicz żyje w totalnym luksusie. Nawet śniadanie je „na bogato”

Joanna Przetakiewicz żyje w totalnym luksusie. Nawet śniadanie je „na bogato”

przepis na de volaille Przetakiewicz

„Nie znam nikogo, kto go nie kocha”. Joanna Przetakiewicz zdradziła przepis na znakomity kotlet

Obiad Joanny Przetakiewicz

Joanna Przetakiewicz jest znana ze swojej walki ze stereotypami, szczególnie w odniesieniu do roli kobiet w społeczeństwie. Nieczęsto pokazuje na Instagramie ekscesy kulinarne. W niedawnym poście zażartowała, że by ugotować obiad, potrzebne są: uśmiech, ulubione szpilki, różowy lakier do paznokci… W ten sposób można czekać na obiad, który ugotuje rodzina.

Czytaj także:

makaron
Adobe Stock
Newsy
Ten banalny przepis na makaron jest hitem internetu. Zrobicie go w kilka minut
Chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby makaronu. Ten przepis jest tak banalny i szybki w przygotowaniu, że zagości w waszym menu na stałe. Koniecznie przygotujcie go i zaskoczcie bliskich!

Stolicą makaronu bez wątpienia są Włochy. Przygotowują go na wiele różnych sposobów, a każdy z nich jest tak samo smaczny. Jednak w internecie od jakiegoś czasu króluje przepis na makaron z pieczonymi pomidorkami i serem feta. Zdecydowanie bije na głowę inne wersje! To danie z pewnością zasmakuje waszym bliskim! Makaron z internetu Wydawałoby się iż makaron już był podany ze wszystkim. Internet jednak lubi zaskakiwać i od pewnego czasu króluje w nim przepis na  makaron z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi, serem feta i przyprawami. Potrawa jest banalnie prosta oraz szybka w przygotowaniu, a w dodatku bardzo smaczna. Swoją wyjątkowość zawdzięcza zapieczeniu składników, a następnie połączeniu ich z makaronem. Proces pieczenia wydobywa z sosu cały smak, dzięki czemu danie jest jeszcze bardziej aromatyczne. Ten przepis idealnie sprawdzi się zarówno na obiad z bliskimi, jak i na romantyczną kolację. Przepis na makaron z pieczonymi pomidorkami i serem feta Składniki: 300 g makaronu ½ szklanki oliwy extra virgin 20 pomidorków koktajlowych 6 ząbków czosnku 200 g sera feta 1 łyżeczka suszonego oregano pieprz czarny mielony listki świeżej bazylii parmezan lub grana padano Przygotowanie: Przygotowanie potrawy rozpocznijcie od nagrzania piekarnika do 190 stopni. Do naczynia żaroodpornego włóżcie umyte pomidorki koktajlowe, ser feta w kawałku oraz obrane ząbki czosnku. Całość polejcie oliwą i przyprawcie czarnym mielonym pieprzem oraz suszonym oregano. Tak przygotowane składniki wstawcie do piekarnika, zapiekajcie je przez 20 minut. W międzyczasie ugotujcie makaron według instrukcji na opakowaniu. Naczynie żaroodporne wyjmijcie z piekarnika. Upieczone pomidorki koktajlowe z czosnkiem, fetą i przyprawami rozgniećcie za pomocą widelca. Do przygotowanego...

makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi
Adobe Stock
Newsy
Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi. Przepis z TikToka podbija świat
Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi to wiralowy przepis prosto z TikToka. Wystarczy kilka tanich składników i obiad jest gotowy w pół godziny

„Makaron z pieczoną fetą! Czy już spróbowaliście tego wiralowego makaronowego hitu? Ja tak, dziś rano, kiedy go wymyśliłam” - tak brzmiał oryginalny post na TikToku zamieszczony tam przez Finkę Jenni Häyrinen w 2019 roku. Najpierw na punkcie makaronu z pieczoną fetą oszalała Finlandia. Sprzedaż fety w Finlandii podskoczyła o 300 proc., a w sklepach brakowało składników do przyrządzenia tego dania. Niesamowite, prawda? Nic dziwnego, że reszta świata dowiedziała się o tym fenomenie i amatorzy gotowania z innych krajów postanowili sprawdzić, o co chodzi. Makaron z pieczoną fetą Historia powstania tego przepisu jest stara jak świat: mało czasu, mało składników, duży głód. To tak powstają najlepsze dania. Pizza Margherita . Sałatka Cezar . Zalewajka . Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi. Upieczenie pomidorków z fetą, oliwą, papryczką chilli i czosnkiem sprawia, że składniki zamieniają się w aromatyczny kremowy sos do makaronu. A najlepsze jest to, że właściwie nie wymaga żadnej pracy - robi się samo! To lubimy, a wy? Tylko ostrzegamy - jak raz spróbujecie, już zawsze będziecie chcieć go jeść! Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi - przepis z TikToka Ten przepis wystarczy do przygotowania makaronu dla 4 osób. Składniki: 450 g ulubionego makaronu 200 g fety (w całości) 120 ml oliwy 1/2 czerwonej papryczki chilli 500 g pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku (opcjonalnie) pieprz sól kilka listków świeżej bazylii Przygotowanie makaronu z pieczoną fetą Nagrzejcie piekarnik do 200ºC Na dno naczynia żaroodpornego wlejcie trochę oliwy Połóżcie na to kostkę fety i polejcie oliwą Naokoło fety ułóżcie pomidorki koktajlowe i przemieszajcie je z oliwą...

Joanna Przetakiewicz zdradza swój przepis na deser z truskawkami. Spróbujecie?
ONS.pl
Newsy
Joanna Przetakiewicz zdradza swój przepis na deser z truskawkami. Spróbujecie?
Kilka składników i w 20 minut smaczny deser z truskawkami jest gotowy. Poznajcie przepis Joanny Przetakiewicz na te pyszności.

Polska bizneswoman Joanna Przetakiewicz jest bardzo aktywna na swoim profilu na Instagramie. Regularnie dzieli się swoimi autorskimi przepisami na ciekawe dania i desery, a wszystko w przepięknej scenerii – Joanna ma bardzo gustownie urządzoną kuchnię , którą dekoruje zawsze nieco inaczej, w zależności od tego, jakie danie akurat prezentuje na swoim profilu. Niedawno opublikowała przepis na zapiekany kogel-mogel ze świeżymi truskawkami . Wygląda bardzo pysznie! Joanna Przetakiewicz w kuchni Można się zastanowić, jak Joanna to robi, że zajada się takimi pysznościami, które prezentuje na swoim profilu, a mimo to ma tak zgrabną figurę . Być może sekretem jest umiar i naturalne składniki – zauważcie, że prezentowane przez nią porcje nie są imponujące. Przepis na zapiekany kogel-mogel Joanna opisała hasztagiem „kalorie szczęścia” – może więc czasami po prostu nie warto się przejmować kaloriami i zjeść coś pysznego?         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Joanna Przetakiewicz (@joannaprzetakiewicz) Osoby obserwujące Joannę na Instagramie nie mogą wyjść z podziwu po obejrzeniu filmiku z prezentowanym przez nią deserem. Niektórzy twierdzą nawet, że powinna mieć swój własny program kulinarny w telewizji: Ktos tu umie sprzedac smak! Za kazdym jak ogladam Pania w akcji kulinarnej, dziwie sie, ze jakas TV nie widzi potencjalu w Pani i kulinarnych podrozach. Ogladalabym i oczywiscie... JADŁA! kobieto Ty koniecznie załóż kanał kulinarny na YouTube.Masz talent do zmysłowej prezentacji potraw. Uwielbiam twoje kulinarne inspiracje ....

Joanna Przetakiewicz na wczasach. Zajada się chlebem od… projektanta mody. Przesada?
ONS.pl/Instagram
Newsy
Joanna Przetakiewicz na wczasach. Zajada się chlebem od… topowego projektanta mody. Przesada?
Projektantka mody pozostała wierna swoim przyzwyczajeniom także na wakacjach. O co chodzi? Joanna Przetakiewicz nawet podczas urlopu nie rezygnuje z chwalenia się swoim życiem w luksusie.

Była wieloletnia partnerka Jana Kulczyka nigdy nie ukrywała tego, że uwielbia luksus. Tym razem Joanna Przetakiewicz wybrała się na ekskluzywne wczasy na Lazurowe Wybrzeże. W słynnym francuskim St.Tropez projektantka mody stołowała się w restauracji Dior des Lices. Przetakiewicz oczywiście nie omieszkała nie pochwalić się tym w instagramowych relacjach. Gdzie i co jadła na wakacjach Joanna Przetakiewicz? Nazwa kojarząca się ze słynnym projektantem mody Christianem Diorem nie jest przypadkowa. Restauracja położona w malowniczych okolicznościach przyrody jest wizytówką domu mody Diora. 53-letnia celebrytka nie mogła sobie więc odmówić możliwości skosztowania frykasów Diora, których cena mogłaby przyprawić zwykłych śmiertelników o zawrót głowy.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Dior des Lices (@diordeslices) Wśród specjałów, które wybrała z karty restauracji Dior des Lices Joanna Przetakiewicz znalazł się m.in. chleb znaczony nazwiskiem projektanta mody. Niestety Przetakiewicz nie zdradziła swoim fanom na Instagramie tego, jak smakował taki niecodzienny wypiek i czy jego cena była zbliżona do najdroższego chleba na świecie pieczonego w Hiszpanii. Tak wyglądają specjały z restauracji Diora Chleb sygnowany nazwą domu mody i jednocześnie nazwiskiem jego założyciela to nie jedyny tego typu produkt oferowany we flagowej restauracji Diora. W podobny sposób w tej wykwintnej knajpie podaje się także kawę. Zobaczcie sami:        ...