Ewa Wachowicz
ONS
Newsy

Ewa Wachowicz ma 50 lat i zachwyca sylwetką. Zdradziła, że na śniadanie je... zupy. Mamy przepis na jedną z nich

Mimo upływu lat wciąż zachwyca sylwetką. Ewa Wachowicz, była Miss Polonia zdradziła swój sekret na piękną figurę. Jak sama przyznaje jest miłośniczką zup, które zjada nawet na śniadanie!
Aleksandra Żarkiewicz
luty 02, 2021

Ewa Wachowicz rozpoczęła swoją karierę jako modelka, a już jako 22- latka zdobyła tytuł Miss Polonia oraz tytuł III wicemiss podczas konkursu Miss Świata. Obecnie zajmuje się bardziej tematyką kulinarną. Udziela się na swoich mediach społecznościowych czy blogu. Od kilku lat z powodzeniem prowadzi jeden z najpopularniejszych programów kulinarnych w Polsce, Ewa gotuje.  
 

Zobacz także

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Ewa Wachowicz to najpiękniejsza Polka

Praca w tej branży wiąże się z pewnymi zobowiązaniami, takimi jak jedzenie przygotowanych potraw. Była Miss ma swoje sposoby na utrzymanie ładnej sylwetki. Wachowicz stawia przede wszystkim na racjonalne i zdrowe odżywianie. Jej dieta opiera się na dobrych jakościowo produktach. Nie zapomina również o odpowiednim nawodnieniu!

Gwiazda przyznaje się, że ma słabość do słodyczy, dlatego też pilnuje się i nie podjada między posiłkami. Jednym ze sposobów jest spora dawka warzyw, które przemyca w formie wyciskanych soków i zup. Te drugie uwielbia, a szczególnie zupę dyniową.  Jak przyznała Wachowicz je ją nawet na śniadanie!

Zupy są zdrowe i pyszne 

Poniżej podajemy przepis na jedno z ulubionych dań prezenterki. 

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • masło
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 szklanki wywaru jarzynowego 
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 
  • sól
  • pieprz 
  • prażone pestki dyni, olej z pestek dyni

Przygotowanie:

  1. Dynię rozkrójcie, obierzcie ze skóry i pokrójcie.
  2. Następnie dodajcie ją do garnka z bulionem. Cebulę posiekajcie i podsmażcie na maśle.
  3. Gdy cebula się zeszkli, dodajcie do niej przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Chwilę podsmażcie i dodajcie do garnka.
  5. Odrobiną wody wymieszajcie pozostałe po smażeniu masło z patelni i zlejcie powstały płyn do bulionu.
  6. Doprawcie solą, pieprzem i gałką muszkatołową, a następnie zabielcie zupę.
  7. Po chwili zmiksujcie ją za pomocą blendera. 
  8. Na talerzu zupę posypcie pestkami dyni i polejcie olejem.

Smacznego!
 

Komentarze