Ewa Wachowicz rozpoczęła swoją karierę jako modelka, a już jako 22- latka zdobyła tytuł Miss Polonia oraz tytuł III wicemiss podczas konkursu Miss Świata. Obecnie zajmuje się bardziej tematyką kulinarną. Udziela się na swoich mediach społecznościowych czy blogu. Od kilku lat z powodzeniem prowadzi jeden z najpopularniejszych programów kulinarnych w Polsce, Ewa gotuje.  
 

Ewa Wachowicz to najpiękniejsza Polka

Praca w tej branży wiąże się z pewnymi zobowiązaniami, takimi jak jedzenie przygotowanych potraw. Była Miss ma swoje sposoby na utrzymanie ładnej sylwetki. Wachowicz stawia przede wszystkim na racjonalne i zdrowe odżywianie. Jej dieta opiera się na dobrych jakościowo produktach. Nie zapomina również o odpowiednim nawodnieniu!

Gwiazda przyznaje się, że ma słabość do słodyczy, dlatego też pilnuje się i nie podjada między posiłkami. Jednym ze sposobów jest spora dawka warzyw, które przemyca w formie wyciskanych soków i zup. Te drugie uwielbia, a szczególnie zupę dyniową.  Jak przyznała Wachowicz je ją nawet na śniadanie!

Zupy są zdrowe i pyszne 

Poniżej podajemy przepis na jedno z ulubionych dań prezenterki. 

Zobacz także:

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • masło
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 szklanki wywaru jarzynowego 
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 
  • sól
  • pieprz 
  • prażone pestki dyni, olej z pestek dyni

Przygotowanie:

  1. Dynię rozkrójcie, obierzcie ze skóry i pokrójcie.
  2. Następnie dodajcie ją do garnka z bulionem. Cebulę posiekajcie i podsmażcie na maśle.
  3. Gdy cebula się zeszkli, dodajcie do niej przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Chwilę podsmażcie i dodajcie do garnka.
  5. Odrobiną wody wymieszajcie pozostałe po smażeniu masło z patelni i zlejcie powstały płyn do bulionu.
  6. Doprawcie solą, pieprzem i gałką muszkatołową, a następnie zabielcie zupę.
  7. Po chwili zmiksujcie ją za pomocą blendera. 
  8. Na talerzu zupę posypcie pestkami dyni i polejcie olejem.

Smacznego!