Ewa Wachowicz rozpoczęła swoją karierę jako modelka, a już jako 22- latka zdobyła tytuł Miss Polonia oraz tytuł III wicemiss podczas konkursu Miss Świata. Obecnie zajmuje się bardziej tematyką kulinarną. Udziela się na swoich mediach społecznościowych czy blogu. Od kilku lat z powodzeniem prowadzi jeden z najpopularniejszych programów kulinarnych w Polsce, Ewa gotuje.
Ewa Wachowicz to najpiękniejsza Polka
Praca w tej branży wiąże się z pewnymi zobowiązaniami, takimi jak jedzenie przygotowanych potraw. Była Miss ma swoje sposoby na utrzymanie ładnej sylwetki. Wachowicz stawia przede wszystkim na racjonalne i zdrowe odżywianie. Jej dieta opiera się na dobrych jakościowo produktach. Nie zapomina również o odpowiednim nawodnieniu!
Gwiazda przyznaje się, że ma słabość do słodyczy, dlatego też pilnuje się i nie podjada między posiłkami. Jednym ze sposobów jest spora dawka warzyw, które przemyca w formie wyciskanych soków i zup. Te drugie uwielbia, a szczególnie zupę dyniową. Jak przyznała Wachowicz je ją nawet na śniadanie!
Zupy są zdrowe i pyszne
Poniżej podajemy przepis na jedno z ulubionych dań prezenterki.
Zobacz także:
Składniki:
- 1 kg dyni
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- masło
- 1 szklanka śmietany
- 3 szklanki wywaru jarzynowego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
- prażone pestki dyni, olej z pestek dyni
Przygotowanie:
- Dynię rozkrójcie, obierzcie ze skóry i pokrójcie.
- Następnie dodajcie ją do garnka z bulionem. Cebulę posiekajcie i podsmażcie na maśle.
- Gdy cebula się zeszkli, dodajcie do niej przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Chwilę podsmażcie i dodajcie do garnka.
- Odrobiną wody wymieszajcie pozostałe po smażeniu masło z patelni i zlejcie powstały płyn do bulionu.
- Doprawcie solą, pieprzem i gałką muszkatołową, a następnie zabielcie zupę.
- Po chwili zmiksujcie ją za pomocą blendera.
- Na talerzu zupę posypcie pestkami dyni i polejcie olejem.
Smacznego!