Anna Starmach jest jedną z największych gwiazd kulinarnych w naszym kraju. Ma na swoim koncie kilka książek kucharskich, prowadzi własny portal o gotowaniu i jest jurorką polskich edycji programów "MasterChef" i "MasterChef Junior". Prywatnie Ania jest szczęśliwą żoną i matką dwójki dzieci – 3-letniej Jagny i świeżo narodzonego Gustawa.

Jak utrzymuje swoją formę?

Mimo iż Ania Starmach ma za sobą dwie ciąże i uwielbia jeść, jej figura może u wielu osób budzić zazdrość. W czym tkwi jej sekret?

Wystarczyło zmienić nawyki żywieniowe! Wcześniej piłam za dużo kawy, a zdecydowanie za mało wody, jadłam nieregularnie, często w pośpiechu. Dziś śniadanie to mój poranny rytuał – najczęściej przygotowuję sobie moje supermusli z dodatkiem miechunki, jagód goji, morwy czy chia lub jogurt z jagodami acai czy maqui - powiedziała w rozmowie z "Fleszem".

Okazuje się, że Anna jest też wielką wielką fanką zdrowego odżywiania i uwielbia sezonowe owoce i warzywa. Ostatnio Ania podzieliła się przepisem na krem z białych szparagów z grzankami. Spieszcie się, bo sezon na te przepyszne i bardzo zdrowe warzywa, niedługo dobiegnie końca. Przygotujcie na obiad taką zupę, a zakochacie się w jej wyjątkowym smaku!

Niezwykle delikatny krem ze szparagów, którego po prostu musisz spróbować! To prawdziwy, sezonowy rarytas – zachwala swoją zupę Ania.

Przepis na krem z białych szparagów z grzankami

Do przygotowania jedwabistego kremu z białych szparagów z grzankami będziecie potrzebować:

Zobacz także:

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 4 kromki chleba razowego
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 1 mała biała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Posiekaj cebulę i czosnek. 
  2. Obierz szparagi i pokrój je na mniejsze kawałki (nie wyrzucaj główek)
  3. Czosnek i cebulę podsmaż na maśle, a następnie dodaj szparagi (bez główek).
  4. Wlej bulion i zagotuj, a następnie podgrzewaj przez kilka minut, aż szparagi będą miękkie.
  5. Zupę zmiksuj blenderem. Dodaj śmietankę i główki szparagów i jeszcze raz ją zagotuj.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Podawaj z grzankami chlebowymi (pokrój kromkę chleba na drobne kawałki i przesmaż je na maśle).

Smacznego!

Jeżeli jesteście fanami Ani, koniecznie zobaczcie jej kuchnię. Poznajcie też jej poradę, jak gotować makaron, żeby był al dente.

Źródło: annastarmach.pl, viva.pl

Czytaj też: