Anna Starmach jest jedną z największych gwiazd kulinarnych w naszym kraju. Ma na swoim koncie kilka książek kucharskich, prowadzi własny portal o gotowaniu i jest jurorką polskich edycji programów "MasterChef" i "MasterChef Junior". Prywatnie Ania jest szczęśliwą żoną i matką dwójki dzieci – 3-letniej Jagny i świeżo narodzonego Gustawa.
Jak utrzymuje swoją formę?
Mimo iż Ania Starmach ma za sobą dwie ciąże i uwielbia jeść, jej figura może u wielu osób budzić zazdrość. W czym tkwi jej sekret?
Wystarczyło zmienić nawyki żywieniowe! Wcześniej piłam za dużo kawy, a zdecydowanie za mało wody, jadłam nieregularnie, często w pośpiechu. Dziś śniadanie to mój poranny rytuał – najczęściej przygotowuję sobie moje supermusli z dodatkiem miechunki, jagód goji, morwy czy chia lub jogurt z jagodami acai czy maqui - powiedziała w rozmowie z "Fleszem".
Okazuje się, że Anna jest też wielką wielką fanką zdrowego odżywiania i uwielbia sezonowe owoce i warzywa. Ostatnio Ania podzieliła się przepisem na krem z białych szparagów z grzankami. Spieszcie się, bo sezon na te przepyszne i bardzo zdrowe warzywa, niedługo dobiegnie końca. Przygotujcie na obiad taką zupę, a zakochacie się w jej wyjątkowym smaku!
Niezwykle delikatny krem ze szparagów, którego po prostu musisz spróbować! To prawdziwy, sezonowy rarytas – zachwala swoją zupę Ania.
Przepis na krem z białych szparagów z grzankami
Do przygotowania jedwabistego kremu z białych szparagów z grzankami będziecie potrzebować:
Zobacz także:
- 2 pęczki białych szparagów
- 4 kromki chleba razowego
- 700 ml bulionu warzywnego
- 200 ml śmietanki kremówki
- 1 mała biała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Posiekaj cebulę i czosnek.
- Obierz szparagi i pokrój je na mniejsze kawałki (nie wyrzucaj główek)
- Czosnek i cebulę podsmaż na maśle, a następnie dodaj szparagi (bez główek).
- Wlej bulion i zagotuj, a następnie podgrzewaj przez kilka minut, aż szparagi będą miękkie.
- Zupę zmiksuj blenderem. Dodaj śmietankę i główki szparagów i jeszcze raz ją zagotuj.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Podawaj z grzankami chlebowymi (pokrój kromkę chleba na drobne kawałki i przesmaż je na maśle).
Smacznego!
Jeżeli jesteście fanami Ani, koniecznie zobaczcie jej kuchnię. Poznajcie też jej poradę, jak gotować makaron, żeby był al dente.
Źródło: annastarmach.pl, viva.pl
Czytaj też: