Mimo upływu lat, Agata Konarska zachwyca świetną formą i smukłym ciałem. Jak jej się udaje utrzymać tak znakomitą sylwetkę?

Kim jest Agata Konarska?

Agata Konarska urodziła się w 1973 roku w Warszawie. To polska dziennikarka i prezenterka telewizyjna, która od 1995 roku jest związana w Telewizją Polską.

Widzowie kojarzą ją z takich programów jak „Kawa czy herbata?", „Racja stanu", „Polonia 24" oraz z magazynu ekonomicznego „Plus Minus". Aktualnie prezenterka prowadzi program informacyjny „Okiem wiary", emitowany w TVP Info.

W minioną niedzielę Konarska poprowadziła koncert zorganizowany przez TVP pod hasłem „Murem za polskim mundurem", który odbył się na terenie 23. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Mińsku Mazowieckim. Na scenie pojawiła się w eleganckiej sukni i upiętych włosach. Jak jej się udaje utrzymać tak świetną formę i ciało?

Zobacz także:

Sekret figury Agaty Konarskiej

Mimo upływu lat, Agata Konarska może się pochwalić szczupłym i zgrabnym ciałem. Jak ona to robi? Czy jest na jakiejś specjalnej diecie?

Prezenterka przyznaje, że odżywia się zdrowo i bardzo uważa na porcje spożywanych posiłków:

- Staram się zdrowo odżywiać, w czym pomaga fakt, że bardzo lubię owoce i jarzyny, ale nie stosuję specjalnej diety. Jadam wszystko, lecz zwracam uwagę, by nie przesadzić z ilością. Jedynym „grzechem” są często zbyt późne kolacje, ale to wynika z charakteru mojej pracy - zdradziła.

Największa słabość Agaty Konarskiej

Konarska nie pali papierosów, a po alkohol sięga okazjonalnie i zwykle jest to dobre czerwone wino. Zapytana o swój stosunek do fast-foodów przyznała, że nie jada hamburgerów ani potraw, których składu nie da się przewidzieć. Czy ma jakąś kulinarną słabość? Tak – to pizza:

- Mam pewną słabość do pizzy, lubię też spaghetti, ale to, w rozsądnych ilościach, mi nie szkodzi - przyznaje. 

Dziennikarka twierdzi, że nie potrafi gotować i zwykle jada na mieście. Czasem jednak przygotowuje coś dla swoich przyjaciół:

- Choć mam sporo książek kucharskich, nie bardzo umiem gotować, bo przeważnie stołuję się na mieście, ale przyjaciół potrafię ugościć oryginalną sałatką własnego pomysłu lub ulubionym spaghetti ze szpinakiem i sosem serowym - powiedziała dziennikarka.

Jej ulubioną kuchnią jest kuchnia azjatycka.

- Bardzo odpowiada mi kuchnia azjatycka, uważam, że jest zdrowa, smaczna i dietetyczna. Jakoś, poza zawodnikami sumo, nie widuje się otyłych Azjatów - mówi.

A co ze sportem? Konarska bardzo dba o ruch i aktywność fizyczną:

- W dbaniu o linię za najważniejszy uważam ruch. Zawsze bardzo lubiłam sport, trenowałam pływanie, a potem tenis ziemny – grywałam zawodniczo. Obecnie gram rekreacyjnie, ale systematycznie, dwa razy w tygodniu jestem na korcie. Poza tym, gdy tylko czas mi pozwala, pływam lub ćwiczę w klubie fitness - zdradza. 

Źródło: superlinia.pl