48-letnia Agata Konarska zachwyca figurą. „Nie stosuję specjalnej diety”. Ale ma pewną słabość
ONS.pl
Newsy

48-letnia Agata Konarska zachwyca figurą. „Nie stosuję specjalnej diety”. Dziennikarka ma pewną słabość

Dobijająca powoli do 50-tki gwiazda TVP jest w doskonałej formie. Jak ona to robi? Dziennikarka podzieliła się swoim sekretem.

Mimo upływu lat, Agata Konarska zachwyca świetną formą i smukłym ciałem. Jak jej się udaje utrzymać tak znakomitą sylwetkę?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Kim jest Agata Konarska?

Agata Konarska urodziła się w 1973 roku w Warszawie. To polska dziennikarka i prezenterka telewizyjna, która od 1995 roku jest związana w Telewizją Polską.

Widzowie kojarzą ją z takich programów jak „Kawa czy herbata?", „Racja stanu", „Polonia 24" oraz z magazynu ekonomicznego „Plus Minus". Aktualnie prezenterka prowadzi program informacyjny „Okiem wiary", emitowany w TVP Info.

W minioną niedzielę Konarska poprowadziła koncert zorganizowany przez TVP pod hasłem „Murem za polskim mundurem", który odbył się na terenie 23. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Mińsku Mazowieckim. Na scenie pojawiła się w eleganckiej sukni i upiętych włosach. Jak jej się udaje utrzymać tak świetną formę i ciało?

Zobacz także
Córka Ewy Kasprzyk drastycznie schudła, gdy wprowadziła w życie 2 zasady. Imponująca przemiana?

Córka Ewy Kasprzyk drastycznie schudła, gdy wprowadziła w życie 2 zasady. Imponująca przemiana?

„Gwiazda „M jak miłość” Joanna Koroniewska zachwyca szczupłym ciałem. Schudła dzięki 1 prostej zasadzie

Joanna Koroniewska zachwyca szczupłym ciałem. „Gwiazda „M jak miłość” schudła dzięki 1 prostej zasadzie

Sekret figury Agaty Konarskiej

Mimo upływu lat, Agata Konarska może się pochwalić szczupłym i zgrabnym ciałem. Jak ona to robi? Czy jest na jakiejś specjalnej diecie?

Prezenterka przyznaje, że odżywia się zdrowo i bardzo uważa na porcje spożywanych posiłków:

- Staram się zdrowo odżywiać, w czym pomaga fakt, że bardzo lubię owoce i jarzyny, ale nie stosuję specjalnej diety. Jadam wszystko, lecz zwracam uwagę, by nie przesadzić z ilością. Jedynym „grzechem” są często zbyt późne kolacje, ale to wynika z charakteru mojej pracy - zdradziła.

Największa słabość Agaty Konarskiej

Konarska nie pali papierosów, a po alkohol sięga okazjonalnie i zwykle jest to dobre czerwone wino. Zapytana o swój stosunek do fast-foodów przyznała, że nie jada hamburgerów ani potraw, których składu nie da się przewidzieć. Czy ma jakąś kulinarną słabość? Tak – to pizza:

- Mam pewną słabość do pizzy, lubię też spaghetti, ale to, w rozsądnych ilościach, mi nie szkodzi - przyznaje. 

Dziennikarka twierdzi, że nie potrafi gotować i zwykle jada na mieście. Czasem jednak przygotowuje coś dla swoich przyjaciół:

- Choć mam sporo książek kucharskich, nie bardzo umiem gotować, bo przeważnie stołuję się na mieście, ale przyjaciół potrafię ugościć oryginalną sałatką własnego pomysłu lub ulubionym spaghetti ze szpinakiem i sosem serowym - powiedziała dziennikarka.

Jej ulubioną kuchnią jest kuchnia azjatycka.

- Bardzo odpowiada mi kuchnia azjatycka, uważam, że jest zdrowa, smaczna i dietetyczna. Jakoś, poza zawodnikami sumo, nie widuje się otyłych Azjatów - mówi.

A co ze sportem? Konarska bardzo dba o ruch i aktywność fizyczną:

- W dbaniu o linię za najważniejszy uważam ruch. Zawsze bardzo lubiłam sport, trenowałam pływanie, a potem tenis ziemny – grywałam zawodniczo. Obecnie gram rekreacyjnie, ale systematycznie, dwa razy w tygodniu jestem na korcie. Poza tym, gdy tylko czas mi pozwala, pływam lub ćwiczę w klubie fitness - zdradza. 

Źródło: superlinia.pl

Agata Młynarska cierpi na rzadką chorobę. Pomaga jej marchewka z ciepłą wodą
ONS.pl
Newsy
Agata Młynarska cierpi na rzadką i ciężką chorobę. Trochę pomaga marchewka z ciepłą wodą
Życie osób z pierwszych stron gazet i z ekranów telewizorów nie zawsze jest usłane różami. Doskonałym przykładem jest chociażby Agata Młynarska. Słynna dziennikarka od pewnego czasu cierpi na rzadką i bardzo bolesną chorobę. Radzi sobie z nią w nietypowy sposób.

Agata Młynarska od lat zmaga się z groźną chorobą Leśniowskiego-Crohna. To nic innego jak zapalna, przewlekła choroba jelit. Najgorsze w niej jest to, że do tej pory lekarze i specjaliści nie poznali jej przyczyn, a także nie opracowali skutecznej metody jej leczenia. Jak przebiega choroba Agaty Młynarskiej? Dziennikarka TVN-u wiele razy w prasowych i telewizyjnych wywiadach opowiadała o swoich cierpieniach związanych z tym rzadkim schorzeniem. Opisy jej przeżyć z Instagrama mogą zrobić naprawdę duże wrażenie: – Wkurzam się, kiedy mnie dopada, kiedy mam sraczkę albo wymioty, a idąc do toalety, z bólu muszę trzymać się framugi – napisała w szczerym wpisie dziennikarka. Jak Młynarska radzi sobie z tą paskudną chorobą? Jak sama przyznaje, mimo boleści odczuwanych z przewodu pokarmowego, czasem nie ma innego wyjścia jak po prostu coś przekąsić: – Mam łzy w oczach, gdy drżąca w ręką rozgniatam odrobinę marchewki i popijam ciepłą wodą, bo wiem, że bez jedzenia będzie jeszcze gorzej. Brak sił odbiera mi wszelką perspektywę i nadzieję na przyszłość, jest czymś strasznym – wyznała 56-latka. Ostatnio dziennikarka podzieliła się ze swoimi fanami na Instagramie jeszcze jedną historią swoich zmagań z chorobą Leśniowskiego-Crohna. Tym razem miała poważne problemy ze stawami w czasie tak prostej codziennej czynności jak obieranie ziemniaków:         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Agata Młynarska (@agata_mlynarska) Jak wygląda dieta Agaty Młynarskiej? Chcecie dowiedzieć się więcej o Agacie Młynarskiej? Polecamy nasze...

Dieta odchudzająca Agaty Młynarskiej
ONS.pl
Newsy
55-letnią Agatę Młynarską zwolniono z TVP „bo była za stara”. Gwiazda nie załamała się, przeszła na dietę i schudła 12 kg
Agata Młynarska przeszła spektakularną metamorfozę. Dziennikarka postanowiła zdradzić swoim fanom i obserwatorom, jak dba o zachwycająco szczupłą sylwetkę.

55-letnia producentka, dziennikarka i prezenterka telewizyjna, Agata Młynarska, przeszła naprawdę spektakularną metamorfozę. Kilka lat temu zdiagnozowano u niej nieswoiste zapalenie jelit. W związku z chorobą kobieta musiała radykalnie zmienić swoje nawyki żywieniowe. Od tego czasu schudła aż 12 kilogramów. Sprawdźcie, jak wygląda jej dieta. Jak odżywia się Agata Młynarska? Nieswoiste zapalenie jelit zmusiło Agatę Młynarską do całkowitego wyeliminowania z jadłospisu produktów zawierających gluten oraz laktozę. Oznacza to, że dziennikarka przestała sięgać po pieczywo, makarony, kawę zbożową oraz ciastka. Nie jada również maślanki, kefiru, mleka krowiego, śmietany, sera czy jogurtów naturalnych. Mimo to uwielbiam jeść, cieszę się jedzeniem, po prostu przestałam myśleć o jedzeniu jako o czymś, co stwarza problem z tego powodu, że nie jem glutenu czy laktozy – zdradziła w jednym z wywiadów Agata Młynarska. Dieta prezenterki jest bogata przede wszystkim w warzywa, owoce, ryż, orzechy, mięso oraz rośliny strączkowe. Młynarska przyznaje także, że ogromną wagę przykłada do regularności i ilości spożywanych posiłków.  Niskokaloryczna, bogata w substancje odżywcze dieta to nie wszystko, aby cieszyć się zdrowiem i szczupłą sylwetką należy pamiętać także o regularnym spożywaniu posiłków. Dietetycy zalecają jedzenie 4–5 posiłków dziennie w stałych odstępach czasowych – stwierdziła dziennikarka. Agata Młynarska stara się regularnie ćwiczyć Szczupła sylwetka Agaty Młynarskiej to nie tylko efekt zdrowego odżywiania, ale również regularnego sportu. Choć kobieta przyznaje, że z ćwiczeniami nie zawsze jest jej po drodze, dla własnego dobra stara się walczyć ze swoim lenistwem. Bywa, że nie mam siły i ochoty. Jednak wychodzenie ze strefy komfortu...

Agata Kulesza po rozwodzie żyje jak studentka. Często w jej domu nie ma jedzenia
ONS.pl
Newsy
Agata Kulesza po rozwodzie żyje jak studentka. Często w jej domu nie ma jedzenia
Utytułowana aktorka szczerze opowiedziała o swojej sytuacji. Jak odnajduje się w nowej rzeczywistości?

Agata Kulesza to bardzo znana i utytułowana polska aktorka. Jest trzykrotną zdobywczynią Orła, Polskiej Nagrody Filmowej zwanej także polskimi Oscarami. Nagrody otrzymała za swoje role w filmach: "Róża", "Ida" oraz "Jestem mordercą". Agata Kulesza urodziła się w Szczecinie, ale nauki aktorstwa pobierała w Warszawie. Była aktorką Teatru Dramatycznego w Warszawie, a od września 2011 roku występuje w zespole teatralnym Teatru Ateneum w stolicy. Agata Kulesza jako jedna z nielicznych polskich gwiazd miała okazję pojawić się na gali oscarowej. W 2015 roku nagrodę za najlepszy zagraniczny film otrzymała tam "Ida", w której Agata grała jedną z głównych ról. Rozwód Agaty Kuleszy Agata Kulesza niedawno przeżyła bolesny proces rozwodowy. Od 2006 roku jej mężem był operator Marcin Figurski, z którym ostatecznie rozstała się w 2020 roku. Rozwód był długim i ciężkim przeżyciem dla Agaty. Kobieta rzadko wypowiadała się o tej sprawie w mediach. Agata nie należy do zbyt wylewnych gwiazd. W jednym z wywiadów przyznała jednak, że był to dla niej naprawdę trudny czas, w trakcie którego mocno musiała liczyć na przyjaciół i wsparcie córki Marianny. Aktorka wyjawiła, że nie przywiązuje dużej wagi do swojego sposobu odżywiania. Ma większe zmartwienia na głowie. Mieszkam sama, przeważnie mam pustą lodówkę. Przyjaciele czują się u mnie na tyle swobodnie, że albo sami coś sobie robią, albo jest szybka akcja: gotujemy czy zamawiamy? – opowiedziała Agata Kulesza. Na szczęście, Agata jest otoczona wieloma pozytywnymi osobami. Od dzieciństwa przyjaźni się na przykład z piosenkarką Katarzyną Nosowską. Przyjaciele są ważni w moim życiu. Dzięki nim przetrwałam trudny czas rozwodu. Na pewno były momenty, gdy mieli mnie dość. Jechaliśmy razem...

Anna Popek
ONS
Newsy
Na nic diety i zdrowe odżywianie. Anna Popek przyłapana w żenującej sytuacji
Polska dziennikarka i prezenterka telewizyjna pochodząca z Bytomia, musiała się ostatnio obszernie tłumaczyć. Jedno zdjęcie gwiazdy wywołało lawinę komentarzy pod adresem jej niezdrowego wyglądu.

Anna Popek słynie z dbałości o wygląd. Ma świetną sylwetkę, którą wspomaga od lat niskotłuszczowymi dietami i aktywnością fizyczną. Dziennikarka prowadzi też konto na Instagramie, na którym dzieli się swoją codziennością - kadrami z pracy oraz działalności pozazawodowej.  BBC przygotowało ją do zawodu Jest absolwentką filologii polskiej Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach i zaocznego podyplomowego Studium Dziennikarstwa na Uniwersytecie Warszawskim. Przeszła kurs BBC przygotowujący do kompleksowej realizacji programów telewizyjnych, który mogła wcielić w życie w swojej codziennej pracy zawodowej. Swoją karierę rozpoczynała jako prezenterka TVP Katowice. Następnie była związana ze wszystkimi oddziałami wrocławskiej TVP. Prowadziła m.in. lokalny program informacyjny Fakty, aż trafiła do programu drugiego Telewizji Polskiej do redakcji ekonomicznej Panoramy jako prowadząca i dziennikarka południowego wydania ekonomicznego. Annę Popek mogliście też widzieć w porannym programie TVP1 pod tytułem Kawa czy herbata. Anna Popek nie stroni od życia w mediach Jest stałą bywalczynią branżowych imprez, ale też równie śmiało pokazuje swoje życie prywatne na mediach społecznościowych. Na początku 2017 została szefową PAP Life i ani trochę nie zwalnia tempa. Uczestniczyła w programach rozrywkowych Gwiazdy tańczą na lodzie, Taniec z gwiazdami i Fort Boyard. Prezenterka utworzyła fundację „Kulturalna Polska” Inicjatywa powstała pod wpływem pomysłów Popek i Agnieszki Wójcik. Zajmuje się promocją polskiej kultury i propagowaniem dobrych manier. Prywatnie ma dwie córki, Oliwię i Małgorzatę. Zagrała w Czwartej władzy i serialach: Pitbull, Egzamin z życia, Barway szczęścia, M jak miłość, Na dobre i na złe. Po koniec roku Popek...