Od poniedziałku tania kiełbasa, szynka i jaja w Lidlu. Tak tanio jeszcze nigdy nie było
AdobeStock
Newsy

Od poniedziałku tania kiełbasa, szynka i jaja w Lidlu. Tak tanio jeszcze nigdy nie było

Jeżeli jeszcze nie kupiliście potrzebnych produktów na Wielkanoc, odwiedźcie jutro Lidl. Od poniedziałku 29.03 rozpoczynają się atrakcyjne promocje!

Jak idą wam przygotowania do Wielkanocy? Warto zaopatrzyć się w najpotrzebniejsze produkty w Lidlu, który przygotował świetnie promocje na święta! Sprawdźcie sami.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Promocje w Lidlu

Od poniedziałku 29 marca poniższe produkty kupicie w Lidlu o wiele taniej:

  • Rzeźnik, Szynka wieprzowa XXL: 8,95 zł (taniej o 55%)
  • Pikok, kiełbasa biała premium z szynki 500g: 5,95 zł
  • Złota Nioska, Polskie jaja M 10 szt.: 2,99 zł
  • Kania, Majonez klasyczny z żółtkiem od kur z wolnego wybiegu 400 ml: 1,99 zł
  • Pilos, Polski twaróg sernikowy 6% 1 kg: 4,99 zł

Przepis na wielkanocną szynkę pieczoną

Kupioną na promocji szynkę warto wykorzystać do zrobienia pysznej szynki pieczonej na wielkanocny stół!

Do jej przygotowania potrzebne wam będą poniższe składniki:

Składniki:

Do szynki:

  • 1,2-1,3 kg szynki wieprzowej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • Pół łyżeczki tymianku
  • 3 ząbki czosnku
Zobacz także
„Kuchenne rewolucje” w jednej z restauracji skończyły się klapą? „W ostatnią niedzielę mieliśmy 32 zł utargu”

„Kuchenne rewolucje” w jednej z restauracji skończyły się klapą? „W ostatnią niedzielę mieliśmy 32 zł utargu”

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym. To przysmak wielkanocnego stołu

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym. To przysmak wielkanocnego stołu

Na marynatę:

  • 2 litry wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna czarnego pieprzu
  • 4 łyżki soli do peklowania

Oraz rękaw do pieczenia i niecałe pół szklanki wody.

Przygotowanie:

  1. Zagotujcie wodę w garnku, wsypcie 4 łyżki soli do peklowania, wymieszajcie i ostudźcie.
  2. Gdy woda będzie już chłodna, dodajcie do niej ziele angielskie, liście laurowe, ziarna pieprzu oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszajcie.
  3. Szynkę umyjcie, osuszcie papierowymi ręcznikami, ponacinajcie ostrym nożem w kratkę. Włóżcie do przygotowanej marynaty i odstawcie do lodówki na 2 dni.
  4. Po tym czasie wyjmijcie szynkę z marynaty i osuszcie.
  5. Obierzcie czosnek, przeciśnijcie przez praskę i natrzyjcie nim szynkę. Dodajcie resztę przypraw.
  6. Włóżcie szynkę do rękawa do pieczenia, wlejcie 1/3 szklanki wody i zawiążcie szczelnie.
  7. Wstawcie mięso do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczcie przez godzinę.
  8. Natnijcie rękaw, by szynka się nieco przypiekła i pieczcie jeszcze przez 20 minut. Odstawcie do ostygnięcia. Smacznego!
Ta pieczona domowa szynka smakuje wszystkim. Idealna na wielkanocny stół. Lepszej nie kupicie w żadnym sklepie
mysza75/gotujmy.pl
Newsy
Ta pieczona domowa szynka smakuje wszystkim. Idealna na wielkanocny stół. Lepszej nie kupicie w żadnym sklepie
Szukacie sprawdzonego przepisu na domową wędlinę? Sprawdźcie recepturę na domową pieczoną szynkę!

Już niedługo Wielkanoc, dlatego to ostatni dzwonek na przygotowanie peklowanej, pieczonej szynki! Taka wędlina domowej roboty będzie prawdziwym hitem w trakcie świąt wielkanocnych – żadna szynka ze sklepu nie może się z nią równać! Zwróćcie uwagę na to, by kupić mięso dobrej jakości. Najlepiej poszukajcie go w dobrym sklepie mięsnym zamiast kupować je w supermarkecie! To da wam gwarancję, że szynka wyjdzie idealnie smaczna. Przepis na wielkanocną szynkę pieczoną w rękawie Do przygotowania smacznej, pieczonej szynki idealnej na Wielkanoc potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego z szynki 1,5 litra wody 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren jałowca 2 liście laurowe 5 ząbków czosnku 60 g soli peklowej Pół łyżeczki cukru 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka majeranku Przygotowanie: Umyjcie szynkę pod zimną, bieżącą wodą i osuszcie papierowymi ręcznikami. Do garnka wlejcie 1,5 litra wody, wsypcie 5 ziaren ziela angielskiego i tyle samo ziaren jałowca, 2 liście laurowe, pół łyżeczki cukru oraz dwa ząbki czosnku. Zagotujcie. Kiedy woda z przyprawami się zagotuje, dodajcie jeszcze 60 g soli peklowej. Mieszajcie, aż sól się rozpuści i ostudźcie. Kiedy zalewa będzie już całkiem zimna, włóżcie do niej mięso, przykryjcie pokrywką i odstawcie do lodówki na kilka dni. Każdego dnia przekładajcie mięso, by peklowało się równomiernie. Po tym czasie przełóżcie szynkę do naczynia żaroodpornego i osuszcie. Natrzyjcie ją dwiema łyżeczkami słodkiej papryki mielonej oraz jedną łyżeczką majeranku. Za pomocą sznurka zwiążcie szynkę w poprzek i dookoła. Włóżcie ją do rękawa do pieczenia i przełóżcie do brytfanny. Brytfannę z mięsem bez pokrywki...

W Lidlu udka z kurczaka za pół ceny. Tak tanio nigdzie ich nie kupicie
AdobeStock
Newsy
W Lidlu udka z kurczaka za pół ceny. Tak tanio nigdzie ich nie kupicie
Taniej już nie będzie – Lidl sprzedaje udka z kurczaka za pół darmo. Sprawdźcie szczegóły.

Lidl znów kusi promocjami. Teraz kupicie tam udka z kurczaka w bardzo atrakcyjnej cenie – sprawdźcie! Promocje w Lidlu Od 6 do 8 maja w Lidlu będzie można kupić poniższe produkty przecenione nawet o 60%! Pomidory truskawkowe: 5,99 zł/kg Olej rzepakowy VitaD’Or: 3,29 zł za sztukę przy zakupie 3 sztuk Polskie udka z kurczaka Rzeźnik: 4,49 zł/kg Brokuł: 3,49 zł/szt. Przepis na pieczone udka z kurczaka Udka z kurczaka oraz pomidory przydadzą się wam do zrobienia pysznych, pieczonych udek z warzywami. Do ich przygotowania potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 6 udek z kurczaka 1 kilogram ziemniaków Świeże oregano Pomidorki koktajlowe Płaska łyżka soli Do marynaty: 4 ząbki czosnku Łyżeczka papryki wędzonej Pół łyżeczki słodkiej papryki Ćwierć łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ketchupu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy Szczypta pieprzu Przygotowanie: Umyjcie mięso i osuszcie za pomocą papierowych ręczników. Do miski wsypcie wszystkie przyprawy do marynaty, dodajcie przeciśnięte przez praskę i obrane ząbki czosnku, olej, ketchup, miód i musztardę oraz sos sojowy. Wymieszajcie. Włóżcie udka z kurczaka do rękawa do pieczenia i wlejcie marynatę (odłóżcie około 3 łyżki). Natrzyjcie mięso marynatą i zawiążcie rękaw. Odłóżcie na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Umieśćcie rękaw do pieczenia w naczyniu żaroodpornym i wstawcie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczcie przez 70 minut w trybie góra-dół. Podczas gdy kurczak będzie się piekł, obierzcie ziemniaki i pokrójcie w ćwiartki. Włóżcie do garnka, zalejcie wodą i gotujcie przez około 20 minut. Odcedźcie....

Szynka w sosie chrzanowym
gotujmy.pl/kloruś
Newsy
Uroczysty obiad świąteczny. Rozpływająca się w ustach pieczona szynka z sosem chrzanowym
Święta to nie tylko Wigilia. Zaraz po niej czas na Boże Narodzenie i spotkania z bliskimi. Jeśli planujecie wydać obiad, mamy propozycję nie do odrzucenia.

To ostatni moment, aby pomyśleć co byście chcieli podać gościom na świąteczny obiad. Kapusta, barszcz i grzyby na pewno się wam objedzą. Ale bez obaw! Oto nasza mięsna, bezbłędna propozycja obiadowa.  Pyszna glazurowana szynka pieczona z sosem chrzanowym Zależy wam na efektownym daniu na uroczysty świąteczny obiad? Z pewnością zaciekawi was to pieczone mięso. Zróbcie pieczeń Wellington. To szynka upieczona w rękawie albo zamykanym naczyniu żaroodpornym. Jesteśmy przekonani, że zaskoczycie jej smakiem całą rodzinę! Tak przygotowana szynka jest aromatyczna i niewysuszona Jeśli zdecydujecie się na domowe pieczenie mięsa, wiecie, że największy problem stanowi wysychanie pieczeni. Może się również zdarzyć, że szynka wyjdzie nijaka, bez smaku. Sukces w dużej mierze zależy od jakości mięsa, jakie zdecydujecie się kupić. Pamiętajcie, że należy zacząć się przygotowywać do pieczenia szynki chwilę wcześniej. Kluczem jest wspomniane już, dobre jakościowo mięso. Lepiej wydać więcej pieniędzy i kupić świeże ze sprawdzonego źródła, niż ryzykować promocyjny zakup w markecie. Jak przygotować szynkę, żeby nie była zbyt sucha? Jeśli zauważycie, że szynka zbyt szybko przypieka się z wierzchu, zmniejszcie temperaturę lub przykryjcie jej najbardziej spieczoną część folią aluminiową. Możecie też postawić na rękaw do pieczenia. Dzięki temu rozwiązaniu szynka mocniej przeniknie smakiem i aromatem przypraw.  Składniki:  Solanka 3 l wody 3 opakowania soli peklowej 3 kg szynki wieprzowej 8 sztuk liści laurowych 1 łyżka majeranku 10 sztuk goździków 10 ząbków czosnku 1 łyżka pieprzu czarnego 8 sztuk ziela angielskiego Glazura 3 łyżeczki miodu...

Promocje w Lidlu
Adobe Stock
Newsy
Od poniedziałku Lidl szaleje z cenami. Majonez 70%, a olej aż 80% taniej
Jeżeli wybieracie się jutro na zakupy, to warto pójść do Lidla – sieć przygotowała atrakcyjne promocje!

Jedna z najczęściej wybieranych przez Polaków sieci handlowych organizuje od jutra niesamowite promocje na produkty, które na pewno przydadzą się podczas przygotowań do Wielkanocy! Sprawdźcie, co będzie można od jutra kupić nawet o 80% taniej. Promocje w Lidlu od 15.03 Warto wybrać się jutro do Lidla na zakupy! Sieć zorganizowała ogromne przeceny na popularne produkty. Zobaczcie, co kupicie taniej: Polska mąka pszenna typ 500: 2,19 zł Monini, Oliwa extra virgin 700 ml: 19,99 zł Gosia, Aluminiowe foremki do babek i pasztetów 3 szt: 2,79 zł Gosia, Papier do pieczenia 8 m: 4,99 zł Kania, Majonez z żółtkiem jaja z chowu na wolnym wybiegu 400 ml: 2,59 zł (było 3,09 zł) + drugi produkt 70% taniej Skusicie się? Przepis na wielkanocne jajka z majonezem i rzeżuchą Majonez kupiony na promocji z powodzeniem wykorzystacie do wielkanocnych dań, sałatek i przystawek. Doskonale nada się do przygotowania tradycyjnych jajek faszerowanych! Wypróbujcie poniższy przepis – do przygotowania będziecie potrzebowali poniższych składników: Składniki: 6 jajek 3 plastry szynki schwarzwaldzkiej 4 suszone pomidory 2 łyżki majonezu 1 łyżka orzeszków piniowych 1 łyżeczka zielonego pesto 1 ząbek czosnku Garść rzeżuchy Szczypta mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Ugotujcie jajka na twardo i obierzcie ze skorupki. By mieć pewność, że jajka idealnie się ugotują, pamiętajcie o czasie – około 10 minut w przypadku większych jajek i 8-9 minut, jeśli jajka są małe. Ostudzone jajka przekrójcie na pół i wydrążcie z nich żółtka. Rozetrzyjcie je widelcem. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia i połóżcie na nim plastry szynki schwarzwaldzkiej (lub innej suszonej szynki). Włóżcie blachę do piekarnika...