sernik czekoladowy
Gotujmy.pl/bogusia82
Newsy

Mocno czekoladowy sernik bez pieczenia. Robi się go błyskawicznie

Doskonały smak, który zachwyca i dużych i małych. Musicie go koniecznie zrobić na wielkanocny stół.

Takie przepisy lubimy najbardziej. Szybkie w przygotowaniu i bez zbędnego marnowania czasu na długie stanie w kuchni czy pieczenie i pilnowanie, czy wypiek się nie przypalił. Ten mocno czekoladowy sernik z bitą śmietaną z pewnością skradnie wasze serca. Jest piękny, doskonale smakuje, wygląda bardzo efektownie i robi wrażenie na zaproszonych gościach.

Sprawdza się nie tylko jako deser podczas imienin lub urodzin; koniecznie podajcie go także na Wielkanoc. Będzie przyjemnym urozmaiceniem wśród innych deserów z dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Czekoladowy sernik bez pieczenia - przepis

Składniki na masę serową

  • 1kg twarogu
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 250ml likieru czekoladowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 8 łyżeczek żelatyny

Składniki na masę śmietanową

  • 350ml śmietanki kremówki
  • 50ml likieru czekoladowego
  • 50g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku

Dodatkowo

  • Okrągłe biszkopty
  • 50g startej białej czekolady
  • 25g startej gorzkiej czekolady

Przygotowanie

  1. Ser zmielcie w maszynce do mięsa trzykrotnie.
  2. Czekoladę roztopcie w kąpieli wodnej i pozwólcie jej nieco ostygnąć.
  3. W dużej misce zmiksujcie zmielony twaróg z czekoladowym likierem i cukrem pudrem.
  4. Dodajcie ostudzoną roztopioną czekoladę, zmiksujcie na gładką masę.
  5. Żelatynę rozpuśćcie w niewielkiej ilości wody według instrukcji na opakowaniu.
  6. Dodajcie do masy i zmiksujcie.
  7. Dno okrągłej tortownicy o średnicy ok. 26cm wyłóżcie biszkoptami i wylejcie na nie masę czekoladowo-serową.
  8. Wstawcie do lodówki, aby stężała.
  9. Śmietankę kremówkę ubijcie i połączcie z cukrem pudrem oraz likierem czekoladowym.
  10. Dodajcie rozpuszczoną żelatynę, a następnie czekoladę wcześniej rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
  11. Całość dokładnie wymieszajcie za pomocą trzepaczki albo mikserem na niskich obrotach.
  12. Wyłóżcie czekoladową śmietankę na wierzch ciasta i wyrównajcie.
  13. Ozdóbcie startą białą i gorzką czekoladą.
  14. Ciasto włóżcie do lodówki, aby stężało całkowicie.
  15. Smacznego!

Źródło: gotujmy.pl

Delikatny sernik z owocami bez pieczenia. Przepis idealny na ciepłe dni
Gotujmy.pl/monikaT83
Newsy
Delikatny sernik z owocami bez pieczenia. Przepis idealny na ciepłe dni
Doskonały lekki sernik na bazie sera i bitej śmietany z owocami. Świetnie smakuje podany do kawy albo na deser po niedzielnym obiedzie.

Ciasta bez pieczenia robi się szybko, są łatwe i wychodzą nawet osobom bez większego doświadczenia w kuchni. Ciastem, które zawsze robi furorę, jest delikatna napoleonka , polecamy również kolorowy i słodki galaretkowiec oraz ciasto Kinder Country . Posmakują wszystkim łasuchom! Sernik bez pieczenia z przepisu monikiT83, użytkowniczki gotujmy.pl, jest przepyszny! Przepis na sernik z owocami bez pieczenia Składniki na spód 165g ciastek zbożowych, kakaowych lub maślanych herbatników 85g gorzkiej czekolady Składniki na masę serową i wierzch 250g sera białego 200g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody do żelatyny 4 nektarynki 1 szklanka borówek 2 łyżeczki dżemu Przygotowanie Ciastka zmielcie w blenderze, połamcie i rozdrobnijcie palcami albo wałkiem – muszą mieć konsystencję piasku. W międzyczasie rozpuście czekoladę w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszajcie rozdrobnione ciastka z czekoladą i wylejcie do formy o średnicy 16cm wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie wyrównajcie dno i wstawcie formę do lodówki, aby całość stężała. Ser zmielcie w maszynce do mielenia mięsa; jeśli używacie sera z wiaderka, nie musicie tego robić. Przez maszynkę przepuśćcie również nektarynkę i połączcie ją z serem. Jeśli nie macie maszynki, możecie użyć blendera. Żelatynę namoczcie w gorącej, ale nie wrzącej wodzie. Dobrze wymieszajcie, żeby nie było grudek. Namoczoną żelatynę dodajcie do masy serowej i wymieszajcie. Śmietankę ubijcie na sztywno, pod koniec ubijania dodajcie cukier puder. Do masy serowej dodajcie pokrojone w drobną kostkę 2 nektarynki i większość borówek. 1 nektarynkę i garść borówek zostawcie do dekoracji. Masę serowo-owocową wymieszajcie...

Mus czekoladowo-truskawkowy. Przyrządźcie go, a dzieciaki oszaleją ze szczęścia
Gotujmy.pl
Newsy
Mus czekoladowo-truskawkowy. Przyrządźcie go, a dzieciaki oszaleją ze szczęścia
Zbliża się sezon na pyszne, polskie truskawki – zanotujcie więc ten sprytny przepis w swoich notatnikach i kajecikach, a potem przyrządźcie go dla swoich najbliższych. Sukces i zadowolenie domowników – gwarantowane.

Nasi użytkownicy nie przestają zadziwiać nas przesłanych przez siebie przepisami. Kiedy tylko zobaczyliśmy przepis na mus czekoladowo-truskawkowy wysłany przez użytkowniczkę iskierka.ag, od razu nabraliśmy ochoty na taki właśnie słodki i efektowny deser. Przepis na mus czekoladowo-truskawkowy Składniki: 2 tabliczki mlecznej czekolady Ok. pół litra śmietany kremówki 20 dag świeżych truskawek 1 łyżka żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 3 białka Przygotowanie: Za pomocą miksera ubijcie śmietanę kremówkę wraz z cukrem. Czekoladę pokruszcie, włóżcie do małego garnka i rozpuśćcie w kąpieli wodnej lub ostrożnie w mikrofalówce. Rozpuśćcie żelatynę w małej ilości ciepłej wody. W innym garnku lub misce ubijcie białka jaj. Dodajcie białka do śmietany, potem w ostrożny sposób do garnka wlejcie też rozpuszczoną czekoladę i żelatynę. Truskawki zmiksujcie lub rozmiażdżcie widelcem i wymieszajcie razem z całą masą. Kilka owoców zostawcie do dekoracji. Wymieszaną dokładnie masę przełóżcie do pucharków lub miseczek do stężenia. Odstawcie deser w chłodne miejsce. Smacznego! Źródło: gotujmy.pl Skoro jesteśmy już przy kremie, nie sposób nie wspomnieć o papieskich kremówkach. Tutaj znajdziecie przepis na ulubione ciasto św. Jana Pawła II. W innym artykule staraliśmy się z kolei wyjaśnić różnicę między napoleonką a kremówką. Jeżeli szukacie innych ciekawych pomysłów na smaczny i szybki deser, koniecznie wypróbujcie nasz przepis na „awaryjny” szybki biszkopt z jabłkami.  Upieczecie go, zanim goście zdążą wygodnie rozsiąść się na waszej kanapie! Czytaj także: Przepis na ryż zapiekany na słodko z jabłkami. Podajcie go ze śmietaną. Co...

Sernik dalgona coffee robią wszyscy. Kawowy sernik bez pieczenia, który musicie spróbować
Newsy
Sernik dalgona coffee robią wszyscy. Kawowy sernik bez pieczenia, który musicie spróbować
Pyszny i prosty do zrobienia kawowy sernik bez pieczenia to idealna propozycja na nadchodzące cieplejsze dni. Sprawdzi się doskonale, gdy chcecie zaskoczyć gości.

Pamiętacie jak rok temu podczas pierwszego lockdownu, hitem stała się kawa dalgona coffee ? Do jej przygotowania potrzeba tylko 3 składników: kawy rozpuszczalnej, cukru i wody. Po przyrządzeniu kawa ma cudowną, kremową i puszystą piankę. W tym roku hitem jest sernik na zimno o smaku dalgona coffee. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu, poradzą sobie z nim nawet osoby z mniejszym doświadczeniem w kuchni. Kawowy sernik bez pieczenia dalgona coffee – przepis Składniki na spód Opakowanie ciastek pełnoziarnistych albo maślanych 80g masła Składniki na masę serową 500g serka śmietankowego twarogu z pudełka 350 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 kubeczek kwaśnej śmietany Pół szklanki cukru pudru Łyżeczka soku z cytryny Składniki na dalgona coffee 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki wrzącej wody Składniki na polewę Tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie Ciasteczka pokruszcie na drobne kawałeczki – palcami, za pomocą blendera albo włóżcie je do torebki i rozkruszcie przy użyciu wałka. Masło rozpuśćcie w garnku na małym ogniu lub w mikrofali i wlejcie do ciasteczek. Dno okrągłej formy wyłóżcie papierem do pieczenia, a następnie przełóżcie masę ciasteczkową i dokładnie wyrównajcie powierzchnię. Wstawcie do lodówki, żeby spód się schłodził. W kubku lub miseczce zróbcie dalgona coffee - połączcie po 3 łyżki cukru, kawy rozpuszczalnej i wrzątku – ubijajcie przez kilka minut, aż mieszanka stanie się mocno kremowa i gęsta. Ubijcie na wysokich obrotach schłodzoną śmietankę kremówkę na sztywno. Ser przepuście przez maszynkę albo zmiksujcie mikserem na wysokich obrotach. Do masy serowej dodajcie kwaśną śmietanę i cukier puder,...

Małgorzata Socha
ONS
Newsy
Małgosia Socha zdradziła swój przepis na nieziemskie ciasto czekoladowe. Palce lizać
Jak ona to robi? Małgorzata Socha pomimo aktorskich obowiązków piecze wspaniałe ciasta. A do tego wciąż utrzymuje wspaniałą figurę.

Tylko pozazdrościć. Nie dość, że piękna i utalentowana, to i jeszcze uzdolniona w temacie kulinariów. 40-letnia dziś aktorka zdobyła szeroką popularność i sympatię widzów dzięki roli nieco roztrzepanej Violetty Kubasińskiej w serialowym hicie TVN-u „Brzydula”. Po ponad 10 latach od emisji pierwszej odsłony komediowego serialu Małgosia powróciła do swojej brawurowej roli i rozśmiesza nas na ekranie swoimi żartami i gafami. Oprócz gry w serialach, filmach i reklamach, serialowa Viola znajduje także czas na swoje małe przyjemności. Taką jest dla Małgorzaty Sochy pieczenie ciast. Aktorka nie wstydzi się swojego hobby i dzieli się swoimi dokonaniami w sieciach społecznościowych. Wypieki Małgosi Sochy robią wrażenie. Aktorka znów pochwaliła się na swoim Instagramie perfekcyjnym ciastem czekoladowym.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Małgorzata Socha (@malgosia_socha) Aktorka na załączonej fotografii smakuje z uśmiechem ciasto. Obok talerzyka ze skromnym kawałkiem czekoladowego brownie znajduje się zaś kawa. Nieprzypadkowo. Latte, espresso, albo zwykła czarna zalewajka – każda kawa świetnie będzie współgrała z tym mocno czekoladowym deserem. Przepis na ciasto czekoladowe Małgosi Sochy Składniki na ciasto: 20 dag masła (kostka) 20 dag czekolady gorzkiej 64% (2 tabliczki) 4 jajka Szklanka cukru pudru 20 dag mąki (Małgosia używa w swojej wersji wegańskiej mąki z migdałów) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Podwójne espresso (ok. filiżanka mocnej, ciemnej kawy) 2 kieliszki...