Ale jaja w Kauflandzie. Cena za sztukę? 27 groszy. Pospieszcie się, taniej nie ma nigdzie!
Adobe Stock
Newsy

Ale jaja w Kauflandzie. Cena za sztukę? 27 groszy. Pospieszcie się, taniej nie ma nigdzie!

Co za promocja w Kauflandzie. Tak tanich jajek w dobie inflacji ze świecą szukać! Lepiej lećcie tam, póki klienci nie opróżnią całych zapasów!

Wyobrażacie sobie życie bez jajek? Jajecznica, naleśniki, omlety i wiele, wiele innych dań – bez nich o tradycyjnym śniadaniu nawet nie można pomyśleć.  Bez jaj nie obejdą się także przepyszne biszkopty. Lekkość białek sprawia, że do ich pieczenia nie trzeba nawet proszku do pieczenia.

Fani jajecznego szaleństwa znajdą coś dla siebie od czwartku 14.07 w Kauflandzie. Polskie jaja w rozmiarze M z chowu klatkowego kupicie w naprawdę korzystnej cenie. Opakowanie z 30 sztukami jaj dostaniecie za 7,99 zł. A to oznacza, że jedno jajko będzie kosztowało was zaledwie 27 groszy!

Do Kauflandu warto więc pójść choćby po same jajka. Niemniej jednak, sieć przygotowała dla swoich klientów jeszcze kilka innych ciekawych cenowych okazji. Wśród nich między innymi Mleko Łowickie UHT 3,2 % tłuszczu. Za litrowy karton takiego mleka zapłacicie 1,99 zł. Promocja obowiązuje przy zakupie 12 kartonów.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Tanie mięso w Kauflandzie od czwartku 15.07

Co powiecie na chrupiące kotlety schabowe na obiad? Jeśli już leci wam ślinka na samą myśl o takim obiedzie, skoczcie do Kauflandu także po świeży schab. Od czwartku do soboty będzie kosztował on jedyne 10,99 zł za kilogram. Schab znajdziecie na stoisku mięsnym z obsługą.

Tylko w sobotę znajdziecie w Kauflandzie z kolei promocję na łopatkę wieprzowa. Rozważcie upieczenie jej w całości lub przygotowanie z niej wyśmienitego sosu. Dlaczego? Cena 8,49 zł za 1 kg nie zdarza się zbyt często!

Warto skorzystać także z promocji na pomidory malinowe. Sezon na te warzywa właśnie się zaczyna. Dlatego też sklepy mogą pozwolić sobie na pierwsze znaczące obniżki ich cen. W Kauflandzie w tym tygodniu będzie to 3,99 zł za 1 kg.

Inne promocje w Kauflandzie w tym tygodniu

  • Kiełbasa śląska grillowa Morliny, 1 kg – 9,99 zł
  • Żeberka ekstramięsne, 1 kg – 10,99 zł
  • Ziemniaki wczesne, 1 kg – 0,99 zł
  • Rzodkiewka, pęczek – 0,99 zł
  • Sałata lodowa, sztuka – 1,99 zł
  • Ogórki gruntowe, 1 kg – 2,99 zł
  • Czereśnie, 1 kg – 8,99 zł

 

 

Kaufland bony
Pixabay, Adobe Stock
Newsy
Kaufland rozdał pracownikom świąteczne bony. To całkiem spory zastrzyk gotówki
Zbliżają się święta. Kaufland, a także inny firmy, rozdają swoim pracownikom tradycyjne prezenty. Wśród nich paczki, bony i premie...

Okres świąteczny to chyba ulubiona pora wszystkich pracowników. Zasłużony wypoczynek z rodziną, święta przy suto zastawionym stole, a wcześniej zasłużona premia od pracodawcy. Nie inaczej jest w przypadku osób zatrudnionych w sklepach spożywczych. Największe sieci, jak co roku postanowiły wynagrodzić zatrudnionych. Nie tylko bony Każdy pracownik sieci Kaufland otrzymuje od firmy na święta Bożego Narodzenia i na święta wielkanocne bony zakupowe. Takie vouchery pracownicy mogą zrealizować wyłącznie w sklepach tej sieci. Jak to wygląda w praktyce? Kasjerzy i magazynierzy otrzymują w prezencie na święta coś w rodzaju karty prepaid (karta płatnicza zasilona środkami). Kartę mogą wykorzystywać aż cztery lata od jej trzymania. Ile w tym roku otrzymają pracownicy Kauflandu? W podziękowaniu za trudny rok 2020, kiedy to kasjerzy byli wystawieni na ciężką, koronawirusową próbę, władze sieci postanowiły uhonorować wysiłek swoich ludzi kwotą 700 zł. Oprócz tego w ręce pracowników Kauflandu trafią specjalne kosze podarunkowe z takimi produktami jak słodycze, wędliny, kawa i herbata. Co z Lidlem i Biedronką? Upominki trafią lub już trafiły do ponad 16 tys. osób zatrudnionych w sieci sklepów.  Łącznie w Polsce funkcjonuje ponad 200 placówek tej marki. A jak sytuacja z premiami wygląda w przypadku innych supermarketów? W Lidlu będzie podobnie jak w Kauflandzie – to za sprawą tego samego właściciela obydwu marek. W Biedronce kwota premii będzie zależała od wysokości dochodów danego pracownika. Z kolei w Tesco kasjerzy i kasjerki mają dostać aż 1050 zł w bonach, a do tego zniżki na produkty  w ich sklepie i specjalne paczki upominkowe.    

Sernik
wikipedia commons
Newsy
Będziecie piec sernika na święta? Takich serów pod żadnym pozorem nie kupujcie do swoich wypieków 
Jakie ciasta upieczemy na Boże Narodzenie? Na pewno makowiec, obowiązkowo piernik. Do kompletu brakuje jeszcze sernika.

Skoro przystępujemy do pieczenia sernika, warto zacząć od sprawy kluczowej, a zatem od samego sera. Bez dobrego twarogu nie uda się ani sernik z pianką, ani pozbawiony spodu sernik wiedeński, ani popularny w wielu domach sernik z brzoskwinią. Czasem zdarza się, że przez zły biały ser zmarnujemy sporo wysiłku, a także drogie składniki – tak bywa choćby podczas wpadki z sernikiem na białej czekoladzie. Twaróg górą Jaki ser wybrać zatem, żeby wyszedł tak jak należy i smakował obłędnie? Naszym faworytem jest zwykły tłusty twaróg. Dlaczego? Spieszymy z odpowiedzią. Twaróg na sernik powinien być jak najbardziej naturalny. Właśnie to gwarantuje zakupiony w kostce ser biały. Wybierzmy nasz ulubiony słodki twaróg ze sporą zawartością tłuszczu. Taki właśnie ser powinniśmy zmielić w domowej maszynce przynajmniej trzykrotnie. Jest z tym trochę roboty, ale nic nie zastąpi smaku zwykłego twarogu w serniku. Po dodaniu do takiego twarogu dodatków w postaci jaj i choćby wspomnianej białej czekolady, pozostaje przyłożyć się do pieczenia w piekarniku i efekty będą idealne. Uważajmy na chude, a nawet półtłuste twarogi – sernik z takich serów będzie po prostu zbyt chudy i przez to niesmaczny. Warto poszukiwać w sklepach i na targach jak najświeższych serów białych. Te z późną datą ważności mogą być nieco kwaśnawe w smaku. Co z „wiaderkami”? W sklepach spotkać możemy całe zastępy twarogów sernikowych w kubełkach i wiaderkach. Są wygodne i niezbyt drogie, ale mają różnego rodzaju wady i zalety. Część z nich zawiera w sobie niepotrzebne składniki takie jak m.in. skrobia ziemniaczana, mleko w proszku czy różnego rodzaju polepszacze i zagęszczacze. Kiedy wiemy, że możemy nie wyrobić się z mieleniem twarogu i zdecydowaliśmy...

Schab pieczony
Gotujmy.pl/Katarzyna J.
Newsy
Wyjątkowo aromatyczny schab pieczony w rękawie. To właśnie dzięki niemu mięso nie jest suche
Schab upieczony w rękawie jest soczysty, miękki i niezwykle aromatyczny. Może być idealną propozycją na obiad, a po ostudzeniu smakuje równie wspaniale ze świeżym pieczywem.

Schab to mięso w pewnym sensie wyjątkowe. Często na polskich stołach pojawia się na specjalne okazje. Świąteczne potrawy Schab pieczony to doskonały sposób na delikatne, soczyste i pyszne mięso na świąteczny stół. Zdarza się nam podawać je na Wielkanoc lub Boże Narodzenie. Upieczony schab możemy podawać na wiele sposobów. Przy tym jego przygotowanie jest bardzo proste. Jak najwięcej smaku Schab z piekarnika to danie nadające się na każdą okazję, w tym zarówno jako wędlina na przyjęcie, jak i mięso na codzienny obiad. Możemy go podawać na wiele różnych sposobów. Doskonale spisuje się jako danie główne na ciepło, jak i również na zimno do kanapek lub sałatek. Uniwersalny i pyszny Schab pieczony możemy łączyć z wieloma składnikami. Do pieczonego schabu idealnie pasują m.in. owoce. Świetnie nadają się do tego np. śliwki, morele, żurawina czy maliny. Doskonale sprawdzi się również w połączeniu z takimi dodatkami, jak na przykład grzyby. Sekret pieczenia W połączeniu z gęstymi sosami  utworzy wspaniałe danie obiadowe, które z powodzeniem będziecie mogli zaserwować na przykład podczas przyjęcia. Schab warto upiec w rękawie. Dzięki temu nie będzie suchy! Składniki: 1,3 kg schabu 1 łyżka majeranku  1 łyżka tymianku 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka soli do smaku pieprz mielony kilka ząbków czosnku Na początek wszystkie przyprawy umieszczamy w miseczce i dokładnie łączymy. Schab należy wcześniej umyć, osuszyć i porządnie natrzeć przygotowaną mieszanką. Na końcu szpikujemy mięso. W celu ułatwienia sobie tego procesu robimy w nim nacięcia i wkładamy w nie kawałki czosnku. Całość szczelnie związujemy w rękawie do pieczenia i...

schab pieczony przepis
AdobeStock
Przepisy
Niesamowicie pyszny schab pieczony w maśle. Ten jeden dodatek nada mu prawdziwie obłędny smak!
Masz ochotę na domowe wędliny? Zrób soczysty schab pieczony w maśle według tego przepisu!

Nie ma nic lepszego niż domowe wędliny! Wypróbuj ten przepis na przepyszny, soczysty, maślany schab. Jest tak dobry, że domownicy będą prosić o dokładkę! Zdrowa alternatywa dla sklepowych wędlin Mięso ze schabu jest świetną alternatywą dla wędlin kupowanych w sklepie. Szczególnie alergicy muszą bardzo uważać, ponieważ szynki sprzedawane w sklepie pełne są konserwantów i innych substancji, które są dla nas szkodliwe i mogą powodować alergie. Dlatego najlepiej zrobić wędliny samodzielnie w domu! Mamy wtedy pewność, że są wolne od konserwantów, zdrowe i po prostu dużo smaczniejsze. I oczywiście możemy dodać do nich co tylko chcemy, żeby jak najlepiej nam smakowały! Mięso warto kupić od sprawdzonego rzeźnika, aby mieć pewność, że jest pozbawione różnych podejrzanych substancji. Schab pieczony w maśle – przepis Aby upiec ten pyszny schab, przygotujcie: Schab wieprzowy bez kości – ok. 1-1,5 kg Masło Majeranek Czosnek Pieprz ziołowy Sól Przygotowanie Schab umyj i dokładnie osusz. Natrzyj solą i pieprzem, dodaj majeranek i czosnek. Mięso zawiń w folię i odstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia na patelni rozgrzej dwie łyżki masła i podsmaż na nim schab z każdej strony. Podsmażone mięso przełóż na blachę, z wierzchu posyp wiórkami masła i wlej szklankę wody. Wstaw schab do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 1,5 godziny, co jakiś czas polewając mięso sosem, który się wytworzył. Dzięki temu schab nie wyschnie! Gdy mięso będzie już gotowe, wyjmij je z piekarnika, owiń folią aluminiową i odstaw, aż ostygnie. Smacznego!