Jeszcze kilka lat temu nie potrafiła odmówić sobie wysokokalorycznych posiłków ociekających tłuszczem. Uwielbiała hamburgery z frytkami, nie stroniła od słodyczy.

Od kiedy stała się rozpoznawalna zaczęła przywiązywać większą wagę do swoich posiłków. Teraz stara się jeść zdrowo i smacznie. Wartościowe nawyki żywieniowe przekazuje też swojej małej córeczce Mii. 

Ulubione danie Natalii Siwiec

Jednym z ulubionych przysmaków Natalii Siwiec jest… fit kanapka z pastą z awokado i jajkiem sadzonym! Ten niewinnie wyglądający zielony owoc to źródło wielu cennych wartości odżywczych. Zawarte w nim tłuszcze pozytywnie wpływają na nasze zdrowie, obniżając poziom cholesterolu, a także regulując ciśnienie krwi.

Awokado to jednocześnie najbardziej kaloryczny owoc jaki istnieje na rynku. Jednak jego regularne spożywanie o dziwo nie sprawia, że znacznie przybieramy na wadze. Owoc ten idealnie wspomaga kontrolowanie apetytu. Zjedzenie zaledwie połowy awokado powoduje uczucie sytości, które utrzymuje się zdecydowanie dłużej niż po innych produktach. Dzięki niemu spada również chęć na podjadanie między posiłkami.

Zobacz także:

Jak zrobić pastę z awokado?

Pasta z awokado i jajek jest banalnie prosta do przyrządzenia i może stanowić świetny dodatek do kanapek. 

Dojrzałe awokado wystarczy doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i dodać ulubione zioła (na przykład świeżą kolendrę).

Całość wystarczy rozgnieść widelcem i wymieszać do całkowitego połączenia. Tak przygotowaną pastą można posmarować kanapkę, a na wierzch położyć jajko sadzone.

To proste! Spróbuj i zachwycaj figurą!

Źródło: tvnstyle.pl, poradnikzdrowie.pl