natalia siwiec dieta
AdobeStock
Gwiazdy

Natalia Siwiec zjada je codziennie. Dzięki temu ma idealnie boską figurę!

Niesamowita figura Natalii Siwiec to efekt systematycznej pracy nad ciałem. Celebrytka dba o nie zarówno z zewnątrz, jak i od wewnątrz. Wiele zawdzięcza swojej zbilansowanej i zdrowej diecie!
Weronika Kępa
listopad 08, 2020

Jeszcze kilka lat temu nie potrafiła odmówić sobie wysokokalorycznych posiłków ociekających tłuszczem. Uwielbiała hamburgery z frytkami, nie stroniła od słodyczy. Od kiedy stała się rozpoznawalna zaczęła przywiązywać większą wagę do swoich posiłków. Teraz stara się jeść zdrowo i smacznie. Wartościowe nawyki żywieniowe przekazuje też swojej małej córeczce Mii.

Sekret boskiej figury

Jednym z ulubionych przysmaków Natalii Siwiec jest… fit kanapka z pastą z awokado i jajkiem sadzonym! Ten niewinnie wyglądający zielony owoc to źródło wielu cennych wartości odżywczych. Zawarte w nim tłuszcze pozytywnie wpływają na nasze zdrowie, obniżając poziom cholesterolu, a także regulując ciśnienie krwi.

Najbardziej kaloryczny owoc

Awokado to jednocześnie najbardziej kaloryczny owoc jaki istnieje na rynku. Jednak jego regularne spożywanie o dziwo nie sprawia, że znacznie przybieramy na wadze. Owoc ten idealnie wspomaga kontrolowanie apetytu. Zjedzenie zaledwie połowy awokado powoduje uczucie sytości, które utrzymuje się zdecydowanie dłużej niż po innych produktach. Dzięki niemu spada również chęć na podjadanie między posiłkami!

Nic prostszego

Pasta z awokado i jajek jest banalnie prosta do przyrządzenia i może stanowić świetny dodatek do kanapek śniadaniowych! Dojrzałe awokado wystarczy doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i dodać ulubione zioła (na przykład świeżą kolendrę). Całość rozgnieść widelcem i wymieszać do całkowitego połączenia. Tak przygotowaną pastą można posmarować kanapkę, a na wierzch położyć jajko sadzone.

To proste! Spróbuj i zachwycaj figurą!

Źródło: tvnstyle.pl, poradnikzdrowie.pl

Komentarze
Kanapki z jajkiem i awokado
azurita/Adobe Stock
Newsy Smakowita kanapka z jajkiem w zupełnie nowym wydaniu. Od teraz codziennie będziesz jeść ją na śniadanie
Jak sprawić, by jajko na śniadanie nie wiązało się z nudą i rutyną? Ten zielony owoc idealnie smakuje w połączeniu z jajkiem!
Hubert Rój
listopad 30, 2020

Mowa tu oczywiście o awokado. Moda na ten zielony owoc została zapoczątkowana przez wegan. Osoby ograniczające w swojej diecie mięso i produkty odzwierzęce, zajadają się tym zielonym owocem, gdyż jest on niezwykle tłusty. Właśnie awokado jest dla nich ważnym źródłem zdrowych tłuszczów nienasyconych. To prawda, awokado nie należy do najtańszych produktów. Jednak popyt na ten owoc wzrasta, w związku z tym w marketach awokado jest coraz tańsze. Tutaj nasza mała uwaga – niektórzy uważają, że awokado to jednak warzywo. Wiąże się to z jego neutralnym, niesłodkim smakiem. Nie będziemy rozstrzygać tego sporu. Ważne, że awokado jest niezwykle zdrowe i smaczne! Jeżeli ktoś sądzi, że awokado powinni jeść tylko weganie, jest w błędzie. Ten zielony owoc świetnie komponuje się właśnie z gotowanymi jajami. Spróbujcie takiej wystrzałowej mieszanki na kanapkach. Efekt przekroczy wasze oczekiwania. Wystarczy dodać nieco oliwy, posypać delikatnie pieprzem i voilà! Kanapki z jajkiem i awokado – przepis: Składniki: Pieczywo (ciemne lub jasne – wybierzcie wasze ulubione) Jedno dojrzałe awokado (uważajcie, by nie kupić zepsutego – taki owoc może mieć na skórce plamki i brzydkie wypryski) 2-3 jaja ugotowane na półmiękko Nieco oliwy z oliwek Sól i pieprz Przygotowanie: Jaja gotujemy na półmiękko, czyli około 2-3 minuty liczone od momentu aż woda zacznie wrzeć. Awokado rozcinamy na pół, w pestkę wbijamy nóż i okrężnym ruchem wyciągamy ją z owocu. Z awokado wydobywamy miąższ i przekładamy do miseczki lub moździerza. Dodajemy nieco oliwy z oliwek i soli do smaku i rozgniatamy delikatnie na coś w rodzaju pasty. Ugotowane jaja staramy się pokroić w ładne plasterki. Kromki chleba smarujemy najpierw pastą z awokado, a następnie...

Przeczytaj
owoce
unsplash.com/@clemono
Newsy Wyjątkowo niebezpieczny owoc, który dostępny jest w każdym sklepie. Lekarze ostrzegają
Modę na ten owoc zapoczątkowali weganie, czyli osoby ograniczające w swojej diecie mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego. Okazuje się, że może być bardzo niebezpieczny.
Hubert Rój
grudzień 09, 2020

„Roślinożercy” zajadają się tym właśnie zielonym owocem, gdyż jest on niespotykanie tłusty, jak na roślinę. To właśnie awokado jest dla wegan jednym z najważniejszych źródeł zdrowych tłuszczów nienasyconych. Awokado to owoc czy warzywo? Popyt na ten owoc wzrasta, dzięki czemu awokado przestaje być już bardzo drogie. W ten sposób coraz więcej z nas zaczyna się do niego przekonywać. Są tacy, którzy sądzą że awokado to jednak warzywo. Skąd takie pomysły? Chodzi o jego neutralny, niesłodki smak. Owoc czy warzywo? Właściwie jest to zupełnie nieistotne, bo można jeść je i na słodko i na słono. Najważniejsze, że awokado jest niezwykle zdrowe i smaczne! Wydawałoby się, że jedzenie tych smakowitych owoców kształtem przypominających gruszkę, nie ma wad. Nie wszystko złoto, co się świeci! Nie spodziewalibyście się, jak awokado może zaszkodzić. Cały problem tkwi w jego pestce. Nie chodzi o jej przypadkowe spożywanie – to z racji jej dużych rozmiarów jest dość problematyczne. Właściwości awokado Ten owoc jest niezwykle bogaty w nienasycone tłuszcze, kwas foliowy, beta karoten czy substancje mineralne (potas, magnez, cynk, miedź, wapń). Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie krwi, zmniejsza ryzyko chorób serca i udarów, ma właściwości przeciwzapalne.   Niebezpieczna pestka awokado Zagrożenie spotyka nas podczas przygotowywania awokado do spożycia i wykrajaniu pestki. Holenderscy lekarze alarmują, że coraz więcej rani sobie ręce ostrymi nożami podczas rozcinania owocu. Do poradzenia sobie z awokado niezbędny jest ostry nóż. Za jego pomocą najpierw przecinamy owoc na pół, a następnie wbijamy go w dość twardą pestkę i wykręcamy ją niczym żarówkę. Sęk w tym, że holenderskim pacjentom zbyt często zdarza się sytuacja, w...

Przeczytaj
pestka z awokado
Adobe Stock
Newsy Wyrzucacie pestkę z awokado? Błąd. To niesamowite, co można z niej zrobić
Okazuje się, że pestki z awokado są nawet zdrowsze niż sam owoc. Bowiem posiadają aż 70 proc. więcej antyoksydantów, które między innymi zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwór. Jeśli wyrzucacie ją do kosza, popełniacie ogromny błąd. Zróbcie z niej przyprawę!
Weronika Kępa
grudzień 30, 2020

Niesamowite właściwości awokado W ciągu ostatnich kilku lat właściwości awokado doceniły szczególnie kobiety. Nie jest przecież tajemnicą, że owoc ten zawiera mnóstwo potasu, który między innymi reguluje ciśnienie krwi, zapewnia prawidłową pracę serca, a także korzystnie oddziałuje na układ nerwowy. Jedzenie awokado pozytywnie wpływa również na funkcjonowanie narządu wzroku, a także zapobiega wadom rozwoju płodu i działa przeciwnowotworowo. Okazuje się jednak, że w pestce z awokado można znaleźć o wiele więcej cennych wartości odżywczych. Pestka z awokado to źródło cennych wartości odżywczych Pestka, która zazwyczaj ląduje w koszu, przede wszystkim posiada aż 70 proc. więcej antyoksydantów. Te przeciwdziałają powstawaniu wolnych rodników, a także uczestniczą w ich unieszkodliwianiu. Pestki posiadają również wiele błonnika, który między innymi hamuje apetyt. Spożywanie tego produktu ma niemały wpływ na bardzo dobrą kondycję włosów, paznokci i cery.  Z racji, że pestka z awokado jest bardzo twarda, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Na szczęście da się z niej zrobić smakowitą i przede wszystkim zdrową przyprawę. Przepis na przyprawę z pestki awokado Przygotowanie Przekrójcie awokado i oddzielcie od niego pestkę, a następnie umyjcie ją pod bieżącą wodą i osuszcie przy pomocy ręcznika papierowego. Tak przygotowaną pestkę odstawcie na ok. 3 dni w suche miejsce.  Po upływie kilku dób obierzcie pestkę ze skorupki, zetrzyjcie ją na tarce o małych oczkach i przesypcie do słoiczka. Możecie również użyć do tego młynka do kawy.  Gotowe! Nie zdziwcie się, jeśli pestka podczas ścierania zmieni kolor na czerwony, to normalne. Tak przygotowaną przyprawę możecie śmiało dodawać do sałatek, kanapek,...

Przeczytaj
melania trump dieta
AdobeStock
Gwiazdy Jak wygląda codzienny jadłospis Melanii Trump? Była Pierwsza Dama wykłada karty na stół!
Ma 50 lat i wygląda świetnie! Jak ona to robi? Sprawdźcie sekrety Melanii Trump na doskonałą figurę i promienną cerę!
Katarzyna Wyborska
listopad 10, 2020

Melania Trump znana jest z nienagannej sylwetki, pięknej cery i świetnego gustu oraz oczywiście tego, że jest żoną ustępującego prezydenta USA. Przeczytajcie, jak ona to robi, że zawsze tak dobrze wygląda! Dużo owoców! Melania przyznaje się, że ma słabość do owoców. Je nawet kilka sztuk dziennie! Jej ulubione śniadanie to talerz pełen malin, borówek i innych jagód w towarzystwie pokrojonego w plastry ananasa i banana. Bardzo lubi także owocowe koktajle pełne witamin. Dieta pełna warzyw Była Pierwsza Dama USA je naprawdę dużo warzyw. W mediach społecznościowych często dzieli się zdjęciami swoich posiłków – można tam zobaczyć warzywne sałatki składające się ze szpinaku, rzodkiewek, awokado i innych roślin. Poza sałatkami, Melania pije też dużo soków warzywnych! Jej ulubiony składa się z selera, jarmużu i marchwi. Coca-Cola? Tak, ale… tylko ze szklanych butelek Podobnie jak jej mąż, Melania przepada za Colą zero. Jednak zastrzega, że pije ją jedynie ze szklanych butelek. Zdaniem pani Trump, plastikowe opakowania zmieniają smak napoju, dlatego ona sama od lat pije Coca-Colę, wodę i soki tylko ze szklanych butelek! Żadnych słodyczy Raczej nikogo nie zdziwi fakt, że Melania nie je słodyczy. W końcu przez wiele lat była modelką! Mimo to potrafi zachować umiar w diecie. Wyznaje, że nie jest bardzo ortodoksyjna jeśli chodzi o słodycze i przekąski i czasami zdarzy się jej zjeść kawałek czekolady jeśli ma na to ochotę, chociaż chętniej sięga po owoce. Fast food? Donald Trump jest prawdziwym Amerykaninem – uwielbia burgery, steki i pizzę. Na wszystkie wyjazdy służbowe zamawia jedzenie z McDonald’s i Coca-Colę. Jak więc dogaduje się z Melanią, która jest wielką przeciwniczką fast foodów? To pozostanie chyba dla nas zagadką...   Źródło:...

Przeczytaj