Zobaczcie, ile kosztują grzyby u Magdy Gessler. Trzymajcie się, bo zaraz szczęka wam opadnie
ONS/Adobe Stock
Newsy

Zobaczcie, ile kosztują grzyby u Magdy Gessler. Trzymajcie się, bo zaraz opadnie wam szczęka

Magda Gessler poczuła jesień i ruszyła ze sprzedażą przetworów grzybowych w swoich delikatesach „U Fukiera”. Można tam kupić zarówno grzyby marynowane, jak i suszone, a także potrawy wykonane z ich użyciem. Zobaczcie, jakie są ich ceny. 

Magda Gessler to twarz polskiego biznesu restauracyjnego. Za produkty sygnowane jej nazwiskiem trzeba zapłacić niemałe pieniądze. W lecie emocje rozpalały drogie jagodzianki ze znakiem jakości słynnej restauratorki z blond lokami, obecnie cenami porażają grzyby. Największe wrażenie robią ceny tych suszonych... 

Co można kupić w delikatesach Magdy Gessler? 

Restauracja i delikatesy „U Fukiera” to perła w koronie królowej polskiej gastronomii. Można tu zjeść i kupić do domu różnego rodzaju dania i przetwory. Poczynając od kiełbas i pasztetów, a kończąc na serach.

Ceny kozich serów zaczynają się tu od 160 zł za kilogram. Mały słoiczek śledzi po kaszubsku to wydatek rzędu 40 zł, a za słynny rosół Magdy Gessler zapłacicie prawie 50 zł za 900 ml. Jesteście ciekawi, jak kształtują się ceny grzybów? 

Zobacz także
Ten składnik mogła dodać do kotletów mielonych tylko Magda Gessler. Cóż za soczystość i pulchność

Ten 1 składnik Magda Gessler zawsze dodaje do mielonych. Cóż za soczystość i pulchność

Magda Gessler tylko tak robi rosół. Dzięki temu 1 składnikowi jest aromatyczny i rozgrzewający

Magda Gessler rosół robi tylko w ten sposób. Dzięki 1 składnikowi jest aromatyczny i rozgrzewający

Ile trzeba zapłacić za suszone prawdziwki od Magdy Gessler? 

Jak już wspomnieliśmy, największe wrażenie robią ceny suszonych grzybów. U Magdy Gessler można kupić w tej formie zarówno podgrzybki, jak i borowiki. Za 25 gramów najbardziej szlachetnych spośród nich, czyli prawdziwków trzeba zapłacić... niemal 28 zł, co daje bagatela 1120 zł za 1 kg tego delikatesu.

Podgrzybki są tańsze i kosztują „jedynie" 18 zł za 25 g, więc jeżeli chcecie zabrać do domu „większą" ich ilość, tzn. kilogram, to będziecie musieli wydać 720 zł... 

Malutki słoiczek marynowanych borowików kosztuje tu 36,19 zł, a kurek 26,67 zł. Można też nabyć marynowane maślaki i podgrzybki. Wszystko za cenę 22,86 zł. 

Ile kosztuje żur na grzybach „U Fukiera”? 

Restauratorka pokusiła się również o wyprodukowanie potraw z dodatkiem grzybów. Jest to wspaniały żur na prawdziwkach, cielęce pulpety w sosie borowikowym oraz gulasz cielęcy z leśnymi grzybami. Zamknięto je w słojach o pojemności 900 ml i nieco zróżnicowano ich ceny. 

Chcąc rozkoszować się w domu smakiem tradycyjnej polskiej zupy na grzybach powinniście mieć przy sobie 47,62 zł. Dania mięsno-grzybowe są droższe o prawie 10 zł i kosztują 57,14 zł za niespełna litrowy słoik. 

Źródło: delikatesy.ufukiera.pl 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Ten świąteczny wypiek Magdy Gessler kosztuje „tylko” 450 zł. Usiądźcie zanim sprawdzicie resztę cen
Ons/Flickr
Newsy
Ten świąteczny wypiek Magdy Gessler kosztuje „tylko” 450 zł. Usiądźcie, zanim sprawdzicie resztę cen
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Poczuła je również Magda Gessler i wystartowała z ofertą potraw i deserów wigilijnych. Ceny jak zwykle zwalają z nóg. Na jeden z dostępnych w jej cukierni świątecznych wypieków pozwolą sobie tylko zamożni.

Restauracja i delikatesy „U Fukiera” to nieustające źródło inspiracji cenowych dla wszystkich restauratorów... Wydawałoby się, że już drożej nie można, a jednak Magda Gessler udowadnia, że można. W tym roku na potrawy świąteczne z tej restauracji niektóre osoby musiałaby wydać nawet połowę swojej pensji.  Ciasto makowe z „U Fukiera” kosztuje pół tysiąca złotych  W ofercie świątecznej restauracji „U Fukiera” znajdziecie wiele wspaniałych i okazałych ciast. Piernik staropolski przełożony powidłami śliwkowymi i oblany czekoladą to wydatek rzędu 90 zł za kilogram ciasta. Tyle samo zapłacicie za sernik prawdziwie krakowski. Jednak, gdy będziecie chcieli zaopatrzyć się w tradycyjne ciasta z makiem, to musicie liczyć się ze znacznie większymi wydatkami. Makowiec na bogato z orzechami kosztuje 145 zł za 1,2 kg.   Jednak prawdziwą perłą w koronie świątecznej oferty jest tort makowy z pomarańczami. Jeżeli rozważacie taki deser, to poszukajcie w portfelu... 450 zł. W opisie na stronie można przeczytać, że są to:  - Biszkoptowe blaty makowe przełożone lekkim śmietankowym kremem z pomarańczą oraz wyjątkowym crème pâtissière z makiem.   Specjał przygotowywany pod czujnym okiem królowej polskiej gastronomi, waży 3,5 kg i ma średnicę 28 cm. A w jego skład wchodzą:  - Mak niebieski, jaja wiejskie kurze, cukier, mąka pszenna, pomarańcze, sok pomarańczowy, mascarpone, śmietanka pasteryzowana, pomarańczowa skórka kandyzowana, mleko krowie, wanilia, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier puder, spirytus - czytamy na stronie internetowej delikatesów Magdy Gessler. Ile kosztują pierogi, uszka i barszcz u Magdy Gessler?   Świąteczna oferta „U Fukiera” jest pełna przysmaków. Przez stronę internetową restauracji można kupić przysmaki...

W sklepie Magdy Gessler znów można kupić świąteczne przysmaki. Cena pasty jajecznej podniesie wam ciśnienie
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy
W sklepie Magdy Gessler znów można kupić świąteczne przysmaki. Cena pasty jajecznej podniesie wam ciśnienie
Ceny produktów od Magdy Gessler zawsze wywoływały niemałe poruszenie wśród konsumentów. Nie inaczej jest tym razem. „U Fukiera” pojawiły się bowiem Wielkanocne frykasy.

Znana restauratorka, Magda Gessler, chcąc ratować swoje gastronomiczne biznesy już na początku pandemii podjęła decyzję o uruchomieniu internetowych delikatesów „U Fukiera”. Ceny oferowanych w tym miejscu produktów dosłownie zwalają z nóg. Nic dziwnego, w końcu za wysoką jakość i tajne receptury trzeba słono zapłacić. Wielkanocne produkty w sklepie Magdy Gessler Z racji, że zbliża się Wielkanoc Magda Gessler postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów i umieścić w ofercie delikatesów „U Fukiera” tradycyjne potrawy świąteczne. Wśród nich znajdziecie między innymi pastę jajeczną, kaczkę pieczoną w całości, żurek, śledzie, pasztet, białą kiełbaskę, chrzan tarty czy schab po warszawsku. Wszystko to brzmi i wygląda naprawdę apetycznie. Niestety ceny po raz kolejny zwalają z nóg. Wahają się od 15 do nawet 120 złotych. Ci którzy regularnie zaopatrują się w sklepie znanej restauratorki dobrze wiedzą, że wynikają one przede wszystkim z wysokiej jakości produktów i sekretnych receptur. Ile kosztują produkty w sklepie Magdy Gessler? W internetowych delikatesach „U Fukiera” możecie zaopatrzyć się między innymi w przepyszny żurek na prawdziwkach, bez którego Święta Wielkanocne nie mogłyby istnieć. Za 900 ml tego przysmaku będziecie musieli zapłacić 45 złotych. Jeśli chcecie w ten sposób nakarmić co najmniej czteroosobową rodzinę jeden słoik wam nie wystarczy. U Magdy Gessler dostaniecie także wyśmienitą pastę z wiejskich jaj z młodym szczypiorem. Za każdy słoiczek o pojemności 200 gramów zapłacicie 15 złotych. Delikatesy „U Fukiera” oferują również parzoną, białą kiełbaskę cielęco-wieprzową z własnej masarni. 500 gramów tego wyśmienitego produktu kosztuje 22 złote. Na tym jednak nie koniec. Na...

Ceny słodkości u Magdy Gessler biją kolejne rekordy. Za kawałek sernika zrobicie obiad dla rodziny
Ons/Flickr
Newsy
Ceny słodkości u Magdy Gessler biją rekordy. Za cenę kawałka sernika zrobilibyście obiad dla rodziny
Magda Gessler to królowa polskiej gastronomi. Wyznacza trendy nie tylko w tworzeniu potraw, lecz również w windowaniu cen... Zobaczcie, jak inflacja podziałała na koszt słodkości, które można kupić w jednym z jej sztandarowych lokali. 

„U Fukiera” to warszawska restauracja i delikatesy Magdy Gessler. Nigdy nie było tu tanio, jednak teraz zrobiło się naprawdę drogo. Pisaliśmy już o cenach grzybów, dzisiaj czas na słodki deser. Ceny ciast i łakoci od gwiazdy programu „Kuchenne rewolucje” powalą was na kolana.  Czy potrawy wysokiej jakości można określać jako drogie?  Magda Gessler słynie z tego, że do swoich dań i słodkości wykorzystuje produkty jedynie najwyższej jakości, a takie potrawy jej zdaniem nie powinny być określane jako drogie. Zobaczcie, jak wytłumaczyła swój tok myślenia w rozmowie z „Faktem":  - „Drogo" to znaczy, że coś jest fatalne, brzydkie, niesmaczne. Jak coś jest genialne i robione z bardzo dobrych produktów, które jakby nie było cały czas drożeją, to „drogo" nie istnieje (...). „Drogo" to jest, gdy płacimy za rzeczy sieciowe duże pieniądze. Ale jeśli ktoś wkłada w to pracę i jest to wręcz rzemiosło, bo coś jest robione ręcznie, to znaczy, że to nie jest drogo - tłumaczyła Magda Gessler. Ile kosztują desery „U Fukiera”?  Dziennik „Fakt” pokusił się o porównanie zmian cen deserów, jakie dokonały się w ciągu ostatnich trzech miesięcy w restauracji Magdy Gessler. Okazuje się, że są one doprawdy kosmiczne. Idąc na deser i kawę do „Fukiera” zabierzcie ze sobą przynajmniej 100 zł.   Za bezę i waniliowe lody z owocami będziecie musieli zapłacić tu 59 zł. Trzy miesiące wcześniej cena ta była, aż o 10 zł niższa.  Francuski deser parfait podrożał od końca czerwca 8 zł, co oznacza, że teraz kosztuje 49 zł.  Puchar lodów z owocami, który tak uwielbiają dzieci to wydatek rzędu 45 zł. W czerwcu kosztował on poniżej 40 zł.  Sernik i szarlotka od Magdy Gessler w cenie domowego obiadu ...

kiszone ogórki Magdy Gessler
ons/Adobe Stock
Newsy
Magda Gessler znów zaskakuje cenami. Aż trudno uwierzyć́, ile sobie życzy za słoik kiszonych ogórków
Produkty prosto od znanej restauratorki, Magdy Gessler, nigdy nie grzeszyły niskimi cenami. Za wyroby przyrządzane według sekretnych receptur, w tym domowe kiszone ogórki, trzeba bowiem niemało zapłacić.

Magda Gessler od lat prowadzi wiele kulinarnych biznesów. Mimo to z sytuacją wywołaną przez pandemię koronawirusa mierzy się po raz pierwszy. Bowiem, od 5 tygodni działalność restauracji w całej Polsce, również tych należących do Gessler, została znacznie ograniczona.  Od października, miejsca żyjące z karmienia ludzi mogą sprzedawać jedzenie tylko i wyłącznie na wynos.  Jednak zamawianie dań typowo restauracyjnych do domu należy do rzadkości. W końcu cała przyjemność z ich spożywania polega właśnie na wyjściu „na miasto”. Każdy przedsiębiorca stara się więc jak może, aby przetrwać ten trudny okres. Strach o życie na granicy bankructwa zaczął powoli dotykać również jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce, Magdę Gessler.  Gessler otworzyła Delikatesy u Fukiera on-line Aby ratować swój ukochany biznes, którym jest warszawska restauracja „U Fukiera”, gwiazda postanowiła uruchomić internetowe delikatesy . Można w nich znaleźć między innymi naturalne sery, przetwory owocowe, przetwory warzywne, soki tłoczone, a także zupy oraz dania w słoikach.  Na stronie pojawiła się również zakładka „marynary i kiszonki” z siedmioma produktami przygotowanymi według przepisów Magdy Gessler. Wśród nich znalazły się między innymi ulubione ogórki kiszone gwiazdy. Za 900 ml tego smakołyku trzeba zapłacić… 19 złotych! Na tym jednak nie koniec. Te ceny zwalają z nóg Za 900 ml flaczków po warszawsku z pulpetami cielęcymi restauratorka życzy sobie aż 50 złotych! Tyle samo trzeba również zapłacić za ulubioną soliankę Magdy Gessler. Tylko 1 złotych mniej kosztuje czysty rosół przyrządzony na wielu rodzajach mięsa. Drugie danie w Delikatesach u Fukiera to również nie lada wydatek. W...