Zobaczcie, ile kosztują grzyby u Magdy Gessler. Trzymajcie się, bo zaraz szczęka wam opadnie
ONS/Adobe Stock
Newsy

Zobaczcie, ile kosztują grzyby u Magdy Gessler. Trzymajcie się, bo zaraz opadnie wam szczęka

Magda Gessler poczuła jesień i ruszyła ze sprzedażą przetworów grzybowych w swoich delikatesach „U Fukiera”. Można tam kupić zarówno grzyby marynowane, jak i suszone, a także potrawy wykonane z ich użyciem. Zobaczcie, jakie są ich ceny. 

Magda Gessler to twarz polskiego biznesu restauracyjnego. Za produkty sygnowane jej nazwiskiem trzeba zapłacić niemałe pieniądze. W lecie emocje rozpalały drogie jagodzianki ze znakiem jakości słynnej restauratorki z blond lokami, obecnie cenami porażają grzyby. Największe wrażenie robią ceny tych suszonych... 

Co można kupić w delikatesach Magdy Gessler? 

Restauracja i delikatesy „U Fukiera” to perła w koronie królowej polskiej gastronomii. Można tu zjeść i kupić do domu różnego rodzaju dania i przetwory. Poczynając od kiełbas i pasztetów, a kończąc na serach.

Ceny kozich serów zaczynają się tu od 160 zł za kilogram. Mały słoiczek śledzi po kaszubsku to wydatek rzędu 40 zł, a za słynny rosół Magdy Gessler zapłacicie prawie 50 zł za 900 ml. Jesteście ciekawi, jak kształtują się ceny grzybów? 

Zobacz także
Ten składnik mogła dodać do kotletów mielonych tylko Magda Gessler. Cóż za soczystość i pulchność

Ten 1 składnik Magda Gessler zawsze dodaje do mielonych. Cóż za soczystość i pulchność

Magda Gessler tylko tak robi rosół. Dzięki temu 1 składnikowi jest aromatyczny i rozgrzewający

Magda Gessler rosół robi tylko w ten sposób. Dzięki 1 składnikowi jest aromatyczny i rozgrzewający

Ile trzeba zapłacić za suszone prawdziwki od Magdy Gessler? 

Jak już wspomnieliśmy, największe wrażenie robią ceny suszonych grzybów. U Magdy Gessler można kupić w tej formie zarówno podgrzybki, jak i borowiki. Za 25 gramów najbardziej szlachetnych spośród nich, czyli prawdziwków trzeba zapłacić... niemal 28 zł, co daje bagatela 1120 zł za 1 kg tego delikatesu.

Podgrzybki są tańsze i kosztują „jedynie" 18 zł za 25 g, więc jeżeli chcecie zabrać do domu „większą" ich ilość, tzn. kilogram, to będziecie musieli wydać 720 zł... 

Malutki słoiczek marynowanych borowików kosztuje tu 36,19 zł, a kurek 26,67 zł. Można też nabyć marynowane maślaki i podgrzybki. Wszystko za cenę 22,86 zł. 

Ile kosztuje żur na grzybach „U Fukiera”? 

Restauratorka pokusiła się również o wyprodukowanie potraw z dodatkiem grzybów. Jest to wspaniały żur na prawdziwkach, cielęce pulpety w sosie borowikowym oraz gulasz cielęcy z leśnymi grzybami. Zamknięto je w słojach o pojemności 900 ml i nieco zróżnicowano ich ceny. 

Chcąc rozkoszować się w domu smakiem tradycyjnej polskiej zupy na grzybach powinniście mieć przy sobie 47,62 zł. Dania mięsno-grzybowe są droższe o prawie 10 zł i kosztują 57,14 zł za niespełna litrowy słoik. 

Źródło: delikatesy.ufukiera.pl 

Magda Gessler odpowiada na pytania

W sklepie Magdy Gessler znów można kupić świąteczne przysmaki. Cena pasty jajecznej podniesie wam ciśnienie
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy
W sklepie Magdy Gessler znów można kupić świąteczne przysmaki. Cena pasty jajecznej podniesie wam ciśnienie
Ceny produktów od Magdy Gessler zawsze wywoływały niemałe poruszenie wśród konsumentów. Nie inaczej jest tym razem. „U Fukiera” pojawiły się bowiem Wielkanocne frykasy.

Znana restauratorka, Magda Gessler, chcąc ratować swoje gastronomiczne biznesy już na początku pandemii podjęła decyzję o uruchomieniu internetowych delikatesów „U Fukiera”. Ceny oferowanych w tym miejscu produktów dosłownie zwalają z nóg. Nic dziwnego, w końcu za wysoką jakość i tajne receptury trzeba słono zapłacić. Wielkanocne produkty w sklepie Magdy Gessler Z racji, że zbliża się Wielkanoc Magda Gessler postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów i umieścić w ofercie delikatesów „U Fukiera” tradycyjne potrawy świąteczne. Wśród nich znajdziecie między innymi pastę jajeczną, kaczkę pieczoną w całości, żurek, śledzie, pasztet, białą kiełbaskę, chrzan tarty czy schab po warszawsku. Wszystko to brzmi i wygląda naprawdę apetycznie. Niestety ceny po raz kolejny zwalają z nóg. Wahają się od 15 do nawet 120 złotych. Ci którzy regularnie zaopatrują się w sklepie znanej restauratorki dobrze wiedzą, że wynikają one przede wszystkim z wysokiej jakości produktów i sekretnych receptur. Ile kosztują produkty w sklepie Magdy Gessler? W internetowych delikatesach „U Fukiera” możecie zaopatrzyć się między innymi w przepyszny żurek na prawdziwkach, bez którego Święta Wielkanocne nie mogłyby istnieć. Za 900 ml tego przysmaku będziecie musieli zapłacić 45 złotych. Jeśli chcecie w ten sposób nakarmić co najmniej czteroosobową rodzinę jeden słoik wam nie wystarczy. U Magdy Gessler dostaniecie także wyśmienitą pastę z wiejskich jaj z młodym szczypiorem. Za każdy słoiczek o pojemności 200 gramów zapłacicie 15 złotych. Delikatesy „U Fukiera” oferują również parzoną, białą kiełbaskę cielęco-wieprzową z własnej masarni. 500 gramów tego wyśmienitego produktu kosztuje 22 złote. Na tym jednak nie koniec. Na...

kiszone ogórki Magdy Gessler
ons/Adobe Stock
Newsy
Magda Gessler znów zaskakuje cenami. Aż trudno uwierzyć́, ile sobie życzy za słoik kiszonych ogórków
Produkty prosto od znanej restauratorki, Magdy Gessler, nigdy nie grzeszyły niskimi cenami. Za wyroby przyrządzane według sekretnych receptur, w tym domowe kiszone ogórki, trzeba bowiem niemało zapłacić.

Magda Gessler od lat prowadzi wiele kulinarnych biznesów. Mimo to z sytuacją wywołaną przez pandemię koronawirusa mierzy się po raz pierwszy. Bowiem, od 5 tygodni działalność restauracji w całej Polsce, również tych należących do Gessler, została znacznie ograniczona.  Od października, miejsca żyjące z karmienia ludzi mogą sprzedawać jedzenie tylko i wyłącznie na wynos.  Jednak zamawianie dań typowo restauracyjnych do domu należy do rzadkości. W końcu cała przyjemność z ich spożywania polega właśnie na wyjściu „na miasto”. Każdy przedsiębiorca stara się więc jak może, aby przetrwać ten trudny okres. Strach o życie na granicy bankructwa zaczął powoli dotykać również jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce, Magdę Gessler.  Gessler otworzyła Delikatesy u Fukiera on-line Aby ratować swój ukochany biznes, którym jest warszawska restauracja „U Fukiera”, gwiazda postanowiła uruchomić internetowe delikatesy . Można w nich znaleźć między innymi naturalne sery, przetwory owocowe, przetwory warzywne, soki tłoczone, a także zupy oraz dania w słoikach.  Na stronie pojawiła się również zakładka „marynary i kiszonki” z siedmioma produktami przygotowanymi według przepisów Magdy Gessler. Wśród nich znalazły się między innymi ulubione ogórki kiszone gwiazdy. Za 900 ml tego smakołyku trzeba zapłacić… 19 złotych! Na tym jednak nie koniec. Te ceny zwalają z nóg Za 900 ml flaczków po warszawsku z pulpetami cielęcymi restauratorka życzy sobie aż 50 złotych! Tyle samo trzeba również zapłacić za ulubioną soliankę Magdy Gessler. Tylko 1 złotych mniej kosztuje czysty rosół przyrządzony na wielu rodzajach mięsa. Drugie danie w Delikatesach u Fukiera to również nie lada wydatek. W...

Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
W sieci pojawił się już świąteczny catering Magdy Gessler. Zajrzyjmy do menu sygnowanego przez królową polskiej gastronomii.

Święta za pasem. Doskonale wie o tym Magda Gessler, która przygotowała już swój świąteczny catering. Ile trzeba zapłacić za poszczególne dania jej autorstwa? Ceny niektórych z nich przyprawiają o zawrót głowy! Magda Gessler rusza ze świątecznym menu Już za miesiąc będziemy obchodzili święta Bożego Narodzenia. Mając to na uwadze, Magda Gessler ruszyła z promocją swojego świątecznego cateringu. W delikatesach „U Fukiera" pojawił się już najnowszy cennik. Ile kosztują w nim świąteczne potrawy?  Jeżeli chcecie skorzystać z cateringu od Magdy Gessler, liczcie się z tym, że nie będzie tanio. Czyżby Magda Gessler miała na uwadze szalejącą inflację i wszechobecną drożyznę i z tego powodu postanowiła podnieść ceny swoich produktów?  Nikogo już nie dziwią rosnące ceny w restauracjach. Podrożało jedzenie i podrożał jego transport. Nic dziwnego, że także i ceny za świąteczny catering Magdy Gessler są o wiele wyższe niż przed rokiem. Ile trzeba za niego zapłacić? Oto przykładowe dania i ich ceny: filet sandacza do usmażenia (200g) za 25 zł łosoś marynowany (200g) za 31 zł filet z karpia bez ości (200g) za 28 zł ryba po grecku duszona w bukiecie włoskich warzyw (słoik 200g) za 35 zł śledź po kaszubsku (300g) za 42 zł śledź sherry po polsku z antonówką, śmietaną i musztardą (300g) za 43 zł szczupak faszerowany migdałami, rodzynkami i chałką (słoik 200g) za 36 zł schab po warszawsku w galarecie (300g) za 29 zł „nóżki jak dawniej" (wieprzowe, słoik 200g) za 30 zł kompot z suszu (900 ml) za 40 zł kapusta z grzybami i pigwą (900 ml) za 79 zł chleb na zakwasie z mąki żytniej (1 kg) za 35 zł barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) za 50 zł żur na prawdziwkach (900 ml) za 50 zł...

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
ONS/AdobeStock
Newsy
Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
Nie od dziś wiadomo, że ceny w restauracjach Magdy Gessler nie należą do najniższych. Ile z kolei trzeba zapłacić za zwykły kotlet schabowy? Mimo wszystko możecie się nieźle zdziwić.

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Na co dzień prowadzi kilka restauracji i jest gwiazdą programów kulinarnych, takich jak m.in. „ Kuchenne rewolucje " czy „ MasterChef ". Mało kto zna się na kuchni tak jak ona. Gessler ma ogromną kulinarną wiedzę i niebywałe wyczucie smaku. Nic dziwnego, że każe sobie słono płacić za serwowane w jej restauracji dania. Ile kosztuje schabowy w jej słynnej restauracji „U Fukiera”? Cena może was zwalić z nóg. Ile kosztuje schabowy w restauracji Magdy Gessler? Jeśli wybieracie się na obiad do restauracji Magdy Gessler, lepiej przygotujcie sporą ilość gotówki. Ceny „U Fukiera” mogą was zwalić z nóg. Przykładowo, za kawałek sernika trzeba zapłacić aż 31 zł. Ile kosztuje obiad – na przykład schabowy? Za następującą propozycję: „kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię" oraz ziemniaki - trzeba u niej zapłacić 64 złote. Porcja jest jednak rzeczywiście całkiem spora i z powodzeniem można ją podzielić na dwie osoby. Jeżeli myślicie, że schabowy to najdroższa pozycja w menu u Magdy Gessler, to jesteście w błędzie. O wiele droższe są – uwaga – placki ziemniaczane z gulaszem, za które trzeba zapłacić 79 złotych. Jeszcze drożej kosztuje antrykot smażony na kamieniu z masłem czosnkowym, który kosztuje aż 130 złotych za porcję.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) Lubicie jeść sałatki? W restauracji Magdy Gessler macie do wyboru trzy a ich ceny wahają...