Joanna Przetakiewicz na wczasach. Zajada się chlebem od… projektanta mody. Przesada?
ONS.pl/Instagram
Newsy

Joanna Przetakiewicz na wczasach. Zajada się chlebem od… topowego projektanta mody. Przesada?

Projektantka mody pozostała wierna swoim przyzwyczajeniom także na wakacjach. O co chodzi? Joanna Przetakiewicz nawet podczas urlopu nie rezygnuje z chwalenia się swoim życiem w luksusie.
Hubert Rój
czerwiec 09, 2021

Była wieloletnia partnerka Jana Kulczyka nigdy nie ukrywała tego, że uwielbia luksus. Tym razem Joanna Przetakiewicz wybrała się na ekskluzywne wczasy na Lazurowe Wybrzeże. W słynnym francuskim St.Tropez projektantka mody stołowała się w restauracji Dior des Lices. Przetakiewicz oczywiście nie omieszkała nie pochwalić się tym w instagramowych relacjach.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Gdzie i co jadła na wakacjach Joanna Przetakiewicz?

Nazwa kojarząca się ze słynnym projektantem mody Christianem Diorem nie jest przypadkowa. Restauracja położona w malowniczych okolicznościach przyrody jest wizytówką domu mody Diora.

53-letnia celebrytka nie mogła sobie więc odmówić możliwości skosztowania frykasów Diora, których cena mogłaby przyprawić zwykłych śmiertelników o zawrót głowy.

Wśród specjałów, które wybrała z karty restauracji Dior des Lices Joanna Przetakiewicz znalazł się m.in. chleb znaczony nazwiskiem projektanta mody. Niestety Przetakiewicz nie zdradziła swoim fanom na Instagramie tego, jak smakował taki niecodzienny wypiek i czy jego cena była zbliżona do najdroższego chleba na świecie pieczonego w Hiszpanii.

Zobacz także

Tak wyglądają specjały z restauracji Diora

Chleb sygnowany nazwą domu mody i jednocześnie nazwiskiem jego założyciela to nie jedyny tego typu produkt oferowany we flagowej restauracji Diora. W podobny sposób w tej wykwintnej knajpie podaje się także kawę. Zobaczcie sami:

Jak w krótkich słowach można podsumować wakacje Joanny Przetakiewicz? Jedno jest pewne. 53-latka nie ma ochoty na odpoczynek od luksusu, którym uwielbia otaczać się każdego dnia. Czy nie uważacie jednak, że popisywanie się okropnie drogim chlebem to już przesada?

W przypadku projektantki mody i właścicielki domu mody La Mania to jednak żadna nowość. Pisaliśmy już o tym, jak Przetakiewicz chwaliła się przed swoimi fanami śniadaniem na bogato.

Czytaj także:

Komentarze
przepis na de volaille Przetakiewicz
ons
Newsy „Nie znam nikogo, kto go nie kocha”. Joanna Przetakiewicz zdradziła przepis na znakomity kotlet
Znana projektantka mody, Joanna Przetakiewicz, zdradziła przepis na jedno ze swoich ulubionych dań – kotlet de volaille. Przyrządzony według tej receptury smakuje wybornie. Nic dziwnego, bowiem jej autorką jej babcia gwiazdy!
Weronika Kępa
grudzień 13, 2020

Choć na pierwszy rzut oka kotlet de volaille wydaje się nieskomplikowanym daniem, w praktyce bardzo łatwo go zepsuć. Niewiele osób potrafi przyrządzić ten przysmak w punkt. Joanna Przetakiewicz postanowiła więc zdradzić, jak sprawić, by rozpływał się w ustach. Przepis opublikowała na swoim Instagramie. „DANIE STULECIA. Nie znam nikogo kto go nie kocha, za to mało kto potrafi. Dużo prostsze, niż mi się wydawało! Popis mojej ukochanej babci”. Przepis na kotlet de volaille według Joanny Przetakiewicz Składniki: 2 piersi z kurczaka, masło, jajko, bułka tarta, mąka, natka pietruszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie W niewielkiej miseczce umieść miękkie masło, posiekaną natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie podziel na 4 części i uformuj z nich niewielkie wałeczki. Tak przygotowane masło owiń folią spożywczą (każdy wałek oddzielnie) i umieść w lodówce na co najmniej godzinę. Piersi z kurczaka umyj, umieść na desce i przekrój wzdłuż, tak aby powstał jeden duży płat. Następnie dopraw solą oraz pieprzem, przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij przy pomocy specjalnego tłuczka. Na tak przygotowanym mięsie ułóż schłodzone masło, a następnie ciasno zwiń.  W małej miseczce rozkłóć jajko. Mąkę i bułkę tartą wysyp na dwa osobne talerze. Kotlety panieruj w kolejności – mąka, jajko, bułka tarta.  Na patelni rozgrzej grubą warstwę oleju. Roladki smaż porcjami, przez ok. 8 minut, aż do zarumienienia. Kotlety osusz przy pomocy ręcznika papierowego. Gotowe!         Wyświetl ten post na Instagramie.                  ...

Przeczytaj
Joanna Racewicz na detoksie Szambala
ons
Newsy Joanna Racewicz zachwyca szczupłą figurą. Nie uwierzycie na jaką przeszła dietę
Znana dziennikarka i prezenterka telewizyjna, Joanna Racewicz, pochwaliła się swoim fanom efektami odbytego niedawno detoksu Szambala. Kobieta wygląda oszałamiająco i promienieje jak nigdy!
Weronika Kępa
grudzień 30, 2020

Detoks Szambala to dieta powszechnie stosowana przez wiele gwiazd. Polega na całkowitym odstawieniu pokarmów na okres co najmniej 6 dni. Eksperci twierdzą, że kontrolowana głodówka to jedna z najskuteczniejszych metod oczyszczania ciała z toksyn, wspierająca jednocześnie regenerację narządów wewnętrznych. Na tego typu detoks przeszło wiele gwiazd. W przeszłości skorzystała z niego między innymi Zofia Zborowska. Teraz po oczyszczenie sięgnęła Joanna Racewicz. Postępy w kwestii głodówki można było na bieżąco obserwować na jej Instagramie. Detox skończony, 6 dni bez jedzenia, jestem jak nowa! Nowe siły, przewietrzona głowa, serce bez zadyszki... (…) Głodówka jest tylko narzędziem. Ostrym, jak brzytwa, ale piekielnie skutecznym. Dziękuję za wsparcie i wszystkie dobre słowa, bo one karmią obie dusze - darczyńcy i obdarowanego. (…) Bądźcie szczęśliwi. PS.: 6 dni to wcale nie jest aż takie trudne, więc idę dalej – czytamy pod dodanym przez dziennikarkę zdjęciem. Jak twierdzą eksperci, detoks Szambala to nie to samo co tradycyjna głodówka, na której można pić tylko wodę i nie należy nic jeść. Ta metoda zakłada między innymi  picie ziołowych herbat, które przyspieszają oczyszczanie. Finalnie, Joanna Racewicz wytrzymała na niej aż 10 dni!  Pierwszy łyk soku po dziesięciu dniach głodówki. To jest wyzwanie, ale motywacja działa cuda. Dzięki detoxowi odeszło, co stare, ciężkie i niepotrzebne... I nawet nie o kilogramy chodzi... Teraz można bardzo powoli wracać do normalnego, dobrego jedzenia. Podkreślam: dobrego – tłumaczy Racewicz. Okazuje się, że decyzja o detoksie Szambala została podjęta pod wpływem nowej znajomości z Martą Gładuń – kobietą, która od 20 lat zajmuje się profilaktyką zdrowia . To właśnie jej...

Przeczytaj
Magda Gessler restauracje
ons
Newsy Magda Gessler po raz pierwszy zrobiła to na wizji. Fani oszaleli, gdy to zobaczyli
Gwiazda Kuchennych Rewolucji nie boi się stosować nietypowych rozwiązań! A do tego wszystko pokazała swoim fanom.
Katarzyna Wyborska
grudzień 16, 2020

Gwiazda programu „Kuchenne Rewolucje” i „MasterChef” i słynna restauratorka Magda Gessler znana jest w szokowania swoich widzów. Wszyscy wiemy, że nie boi się kontrowersji i nowatorskich rozwiązań! Zobaczcie, co ostatnio pokazała swoim fanom.   Pandemia koronawirusa całkowicie zawładnęła naszym życiem i wymusza na nas zmiany w każdym jego aspekcie. Dotyczy to także znanych i lubianych – Magda Gessler poza występowaniem w telewizji na co dzień jest bizneswoman, która zarządza swoimi restauracjami. Przez pandemię musiała je zamknąć, co utrudniło mocno wiele spraw. Niedawno miał miejsce konkurs, w którym główną nagrodą była kolacja z samą Magdą Gessler w jednym z jej lokali w Warszawie – w restauracji „U Fukiera”. Niestety, przez obostrzenia jest ona teraz zamknięta i gwiazda musiała wziąć sprawy w swoje ręce. W końcu nie mogła pozwolić na to, by zwycięzca stracił swoją nagrodę i się rozczarował!   Dlatego Magda Gessler uznała, że w takiej sytuacji zje kolację ze zwycięzcą konkursu… w swoim własnym domu! Co więcej, wszystko pokazała swoim fanom na żywo – przed kolacją zrobiła „live” na swoim profilu na Instagramie, czyli spotkanie na żywo z obserwującymi. Tam rozmawiała z nimi o swoich upodobaniach kulinarnych, o tym jak przygotowuje się do Świąt oraz oczywiście opowiadała o kolacji, która miała się za chwilę zacząć. Magda zdradziła, kto pomógł jej w gotowaniu i pochwaliła się, że sama przygotowała deser. Później pokazała swoim fanom zakryty do kolacji stół, a relację na żywo zakończyła siadając do stołu ze swoimi gośćmi.   Też chcielibyście zjeść kolację z Magdą Gessler?         Wyświetl ten post na Instagramie....

Przeczytaj
skład sklepowych sałatek
Adobe Stock
Newsy Kupujecie surówki na wagę? Po tym, co przeczytacie od razu przestaniecie
Sklepowe surówki i sałatki choć kuszą swoim wyglądem, zdecydowanie nie należą do zdrowych produktów. Niestety ich skład bierze pod lupę niewielu konsumentów. W końcu, co może być złego w warzywach i owocach. Okazuje się, że w tych kupnych aż zbyt wiele…
Weronika Kępa
grudzień 23, 2020

Gotowe surówki i sałatki pojawiające się niemal w każdym sklepie to efekt panującej mody na zdrowe jedzenie , ale również coraz szybciej pędzącego życia Polaków. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wiecznie zapracowanych, spóźnionych, ale również chcących zadbać o idealną figurę konsumentów producenci rozłożyli wachlarz możliwości. Uważajcie na sklepowe sałatki Dzisiaj w każdym mniejszym i większym markecie można znaleźć gotowe przekąski, zapakowane w plastikowe pojemniki. Te, choć na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo zdrowo - w końcu zawierają mnóstwo warzyw oraz owoców, po przeanalizowaniu etykiet okazuje się, że mogą wam bardziej zaszkodzić niż pomóc. Trzeba jednak przyznać, że mało kto ma dzisiaj czas na wczytywanie się w skład i opis kupowanej żywności. Pędząc do pracy, szkoły lub na ważne spotkanie, chcecie w końcu zjeść „cokolwiek małego i zdrowego”, a przecież te produkty takie się wydają. W rzeczywistości producenci zarabiają pieniądze na waszej krzywdzie. Gotowe produkty zawierają mnóstwo cukru Nie jest przecież tajemnicą, że tego typu gotowe sałatki i surówki nie są dostarczane do sklepów codziennie. Aby przez choć 3 dni wyglądały dobrze muszą zawierać nawet niewielką ilość konserwantów. To nie koniecznie muszą być dodatki w postaci kwasów, najczęściej jest to po prostu sól oraz cukier … w ogromnych ilościach! W większości sklepowych surówek można znaleźć aż 13 gramów białego cukru w każdych 100 gramach produktu. Zakładając, że standardowo sałatki są sprzedawane w opakowaniach po 450 gramów, w każdym znajduje się aż 12 łyżeczek cukru! Sami przyznacie, że wynik jest przerażający. Nie od dziś wiadomo, że przetworzona żywność stanowi ogromne zagrożenie dla...

Przeczytaj