anna popek
ONS.pl/PixaBay
Newsy

53-letnia Anna Popek wygląda na 25 lat. Prezenterka pije nałogowo ten napój za grosze 

Anna Popek od lat zachowuje młodzieńczą figurę i cerę. Bycie osobowością telewizyjną, wymaga promiennego i świeżego wyglądu, a prezenterka zgłębiła ten sekret jak nikt inny!

Życie w blasku sławy wiąże się z wieloma wyzwaniami. Nie zawsze są one jednak pozytywne. Będąc osobą publiczną, należy zdecydowanie bardziej dbać o stan swojej cery, a także figurę, gdyż jest nie tyle co narażona na ciągły wzrok kamer, ale i krytykę odbiorców, którzy biorą przykład z gwiazd ze szklanego ekranu.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Sekret młodzieńczego wyglądu Anny Popek

Nie da się ukryć, iż dziennikarka wygląda fantastycznie jak na swój wiek. Popek może pochwalić się iście świetlistą, sprężystą cerą, na której czas nie odcisnął swojego piętna. To normalne, że z czasem skóra traci swój blask oraz jędrność, a także staje się bardziej sucha, zwiotczała i przybywa jej coraz więcej zmarszczek. Jest to proces nieuchronny, jednak można go spowolnić poprzez odpowiednie dbanie o stan skóry czy stosowanie różnych kuracji.

Zobacz także
Jedzcie codziennie buraki. To co się stanie z waszym ciałem was zaskoczy

Jedzcie codziennie buraki. To co się stanie z waszym ciałem was zaskoczy

Sok z buraka

Przez trzy miesiące piła sok z buraków. Zmiany w jej organizmie są spektakularne!

Anna Popek ostatnio zdradziła, że wygląd swojej skóry zawdzięcza kilku czynnikom, takim jak sen, regularny post i... przede wszystkim zakwas z buraków. Ten ostatni prezenterka pije regularnie i to jemu w dużej mierze zawdzięcza swój obecny wygląd. Jak sama przyznaje, wiek to tylko liczba, a cera z biegiem lat wcale nie musi wręcz się pogarszać. Dbanie o siebie jest kluczem do młodzieńczego wyglądu.

Buraki - właściwości dla zdrowia i cery

O znakomitych właściwościach buraków, wiadomo nie od dziś. Jednak warzywa te w postaci kiszonej oraz w formie zakwasu mają jeszcze więcej cennych wartości, co sprawia, że warto je wprowadzić do codziennej diety. Zakwas z buraków nie tylko wpływa na lepszą kondycję cery, ale i wspomaga organizm w walce z anemią, reguluje przemianę materii, odkwasza organizm, obniża poziom złego cholesterolu, ułatwia proces odchudzania oraz wspiera pracę jelit czy wątroby.

Trudno jest spotkać się z tak wielozadaniowym warzywem, które w zbawienny sposób wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Regularne spożywanie tej mikstury nie tylko poprawia funkcjonowanie wewnętrznych narządów, ale również pozytywnie wpływa na wygląd zewnętrzny - czego idealnym przykładem jest Anna Popek. 

Anna Popek - życiorys

Anna Popek jest jedną z kluczowych twarzy szklanego ekranu. Po ukończonych studiach na kierunku filologii polskiej na Uniwersytecie Śląskim, a także studiach podyplomowych z dziennikarstwa na Uniwersytecie Warszawskim, zrobiła kurs BBC przygotowujący do realizowania programów telewizyjnych. Pracowała jako prezenterka, prowadząca program śniadaniowy czy też programy rozrywkowe. Prowadziła także swoje audycje w radiu. Mimo napiętego grafiku zawodowego, przystępowała również do innych projektów, gdzie sama występowała jako uczestnik w różnych audycjach telewizyjnych czy też serialach.

Małgorzata Rozenek
ONS
Newsy
Małgorzata Rozenek spektakularnie schudła. Zrezygnowała z jedzenia 2 bardzo popularnych produktów
Małgosia Rozenek to znana postać telewizyjna. To także mama dwóch dorastających synów i rocznego Henryka. Jej nowa figura budzi podziw. Co pomogło jej wrócić do formy sprzed ciąży?

Małgosię Rozenek-Majdan kojarzycie głównie z gościnnych występów w telewizji. Prezenterka zaczynała w programach Zacisze gwiazd na antenie TVP. Mogliście też ją widzieć w programach stacji Polsat Café. Perfekcyjna pani domu Jesteśmy przekonani, że kojarzycie Rozenek-Majdan głównie przez jej jedną z najpopularniejszych przygód telewizyjnych. Mowa o programie Perfekcyjna pani domu , który początkowo był emitowany na antenie stacji telewizyjnej TVN Style, a w sezonach 2–5 w TVN. W następnych latach kontynuowała współpracę z TVN, pełniąc funkcję jurorki w reality show Bitwa o dom , modelki/jurorki w programie Project Runway  oraz prowadzącej programów: Piekielny hotel  i Projekt Lady.  Prowadziła również programy realizowane dla TVN Style. Gwiazda zdradziła sekret swojej nieskazitelnej figury Małgorzata Rozenek-Majdan ma się czym pochwalić. Po jej figurze widać, że dba o siebie i korzysta z ruchu. Gwiazda smukłej sylwetki nie zawdzięcza wyłącznie genom. Małgosia jest obecnie na bardzo restrykcyjnej diecie . Niektórzy celebryci zrezygnowali z niej już po pierwszym dniu. Żona Radosława Majdana zdradziła kuluary swojego jadłospisu. Główne założenie gwiazdy polega na wyeliminowaniu kilku produktów i niejedzenia po godzinie 19. Gwiazda opowiedziała na swoim Instagramie, że od dłuższego czasu nie je w ogóle czerwonego mięsa - gwiazda nie pije też alkoholu - przeczytajcie .  Niejedzenie czerwonego mięsa było jedynie pierwszym krokiem. Kolejny przyszedł naturalnie. Rozenek-Majdan zapewnia, że następnym dla niej etapem było wykluczenie przetworzonego cukru z diety oraz stopniowe ograniczenie nabiału. Gwiazda apeluje także, by dokładnie czytać etykiety. Uważa, że każdy bardziej niż...

łosoś
Pixabay
Zdrowie
Ta witamina zmniejsza ryzyko zachorowania na raka! Znajdziesz ją m.in. w tłustych rybach i jajkach
Niedobór witamin może bardzo negatywnie wpływać na cały nasz organizm. Szczególnie niebezpieczny jest niedobór witaminy D, który, jak wykazały badania, może zwiększać ryzyko zachorowania na raka piersi, jelita grubego, jajnika i prostaty. Czym jest witamina D i gdzie możemy ją znaleźć? Podpowiadamy!

Czym jest witamina D? Witamina D to witamina, która pomaga naszemu organizmowi wchłaniać wapń, który jest niezbędny dla utrzymania zdrowych kości. Wspiera ona również prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, mięśniowego i nerwowego. Większość witaminy D powstaje, gdy nieaktywna forma składnika odżywczego jest aktywowana w skórze, gdy jest wystawiona na działanie promieni słonecznych. Mniejsze ilości witaminy D znajdują się w mleku i innych produktach spożywczych, takich jak np. tłuste ryby i jajka. Z uwagi na fakt, że większość z nas spędza sporą część dnia w pracy, przebywając poza bezpośrednim działaniem promieni słonecznych lub będąc na słońcu używa filtrów przeciwsłonecznych, produkcja witaminy D jest niestety ograniczona. Jak niedobór witaminy D wpływa na ludzki organizm? Panuje błędne przekonanie, że tylko dzieci i osoby starsze potrzebują suplementacji witaminą D. Niestety, to nieprawda. Tak naprawdę wszyscy potrzebujemy witaminy D. Niedobór witaminy D wpływa negatywnie na cały ludzki organizm – m.in. na układ nerwowy i sercowo-naczyniowy oraz zwiększa ryzyko wystąpienia wielu nowotworów. Większość badań wykazała związek między wystarczającym poziomem witaminy D a niższym ryzykiem raka. Dowody sugerują, że wysiłki zmierzające do poprawy poziomu witaminy D, na przykład poprzez suplementację witaminy D, mogą zmniejszyć zachorowalność na raka i śmiertelność przy niewielkich kosztach oraz przy niewielkich lub zerowych skutkach ubocznych - czytamy na stronie Narodowej Biblioteki Medycyny Stanów Zjednoczonych. Liczne badania wykazały, że niedobór witaminy D wiąże się również z wyższą częstotliwością chorób psychicznych i zakaźnych, w tym gruźlicy, chorób autoimmunologicznych: stwardnienia rozsianego, cukrzycy typu 1 i wrzodziejącego...

sok z kapusty
Adobe Stock
Newsy
Sok z tego uwielbianego przez wszystkich warzywa doskonale odchudza i oczyszcza wątrobę. Wypróbuj, a nie pożałujesz
Jesień i zima to sezon na kiszonki. Jemy wtedy głównie kiszone ogórki i kapustę. A może by tak zacząć pić kiszone soki? Efekty będą powalające.

Jedni je uwielbiają, innym na sam ich widok kwaśnieją miny. Mowa oczywiście o kiszonkach. Kiszone ogórki i kiszona kapusta to świetny pomysł, by „przemycić” do naszej jesienno-zimowej diety nieco witamin. Na pewno znacie osoby, które lubią czasem „pociągnąć” kilka łyków ze słoika z ogórkami. Nieco rzadziej widuje się ludzi pijących sok z kiszonej kapusty. A szkoda, bo ten napój ma niesamowite właściwości zdrowotne! Dla pań i dla panów Na co wpływa picie soku z kiszonej kapusty? Spójrzcie na tę listę. Sok z kiszonej kapusty, podobnie jak i sama kiszona kapusta zawiera mnóstwo witaminy C i E. Układ odpornościowy i pokarmowy człowieka jest wspierany także przez działalność kapuścianych żywych kultur bakterii. Siarka, zawarta w soku z kapusty, korzystnie wpływa na stan naszych włosów, paznokci i cery Pomaga w walce z grzybicą Reguluje trawienie i wpływa na szybszy metabolizm, wspiera osoby walczące ze zbędnymi kilogramami. Ma właściwości alkalizujące, przez co pomaga w odkwaszaniu organizmu – i to pomimo tego, że sam w sobie jest bardzo kwaśny! Jakby tego było mało, picie soku z kiszonej kapusty ma jeszcze dwie zaskakujące zalety. Pomaga w walce zatruciem alkoholowym. Ze względu na zawartość wielu witamin, kwasów i kultur bakterii, taki sok będzie dobrym lekarstwem na tak zwanego kaca! A teraz coś specjalnie dla panów. Regularne picie soku z kiszonej kapusty pomoże mężczyznom cierpiącym na dolegliwości związane z potencją. Ten sok to naturalny afrodyzjak! Zgaga? Nic straconego Co tu dużo mówić. Jak widać, picie soku z kiszonej kapusty daje cały szereg pozytywnych efektów. Nie pozostaje nic innego jak zaczerpnąć nieco z beczki albo ze słoika. Zalecamy ostrożność jedynie osobom z problemami...

co zrobić żeby cebula się nie przypalała
Adobe Stock
Newsy
Za szybko przypala ci się cebula? Jeden prosty trik i nie będzie. Kuchenna rewelacja
Powinna się zeszklić, a wyszło jak zawsze? Przypalona cebula nie smakuje już przecież tak samo. Na szczęście istnieje prosty sposób, by temu zaradzić. Wystarczy jeden składnik!

Cebula to podstawa polskiej kuchni. Żaden inny składnik nie wpływa tak pozytywnie na smak jak ona. Dlatego też używamy jej do przyrządzenia niemal każdej potrawy. W końcu cebulę można spotkać nie tylko w przepysznych zupach, ale również jako dodatek do sosów, zapiekanek, makaronów oraz dań mięsnych.  Jak zaradzić przypalaniu cebuli? Przypalona cebula to zmora każdej pani domu. Wrzucona na gorący tłuszcz szybko się przypala. Zdarza się, że po chwili smażenia, zamiast ładnie połyskującego warzywa uzyskujemy czarne, do niczego nienadające się odpadki. Wtedy cały proces, w tym znienawidzone krojenie, trzeba powtarzać od nowa… Na szczęście istnieje w twojej kuchni jedna przyprawa, która jest w stanie w mgnieniu oka zaradzić temu problemowi. Bowiem wystarczy, że przed umieszczeniem cebuli na patelni posypiesz ją niewielką ilością… soli!  Jeśli jednak chcesz zeszklić naprawdę drobno posiekane warzywo, możesz je również obtoczyć w… mące! Oba sposoby sprawią, że twój problem z wciąż przypalającą się cebulą zostanie rozwiązany. Winny może być również sprzęt kuchenny Pamiętaj jednak, że przywierająca do powierzchni patelni i w efekcie zwęglona cebula może być również skutkiem starych naczyń, z których już dawno został zeskrobany teflon. Pomyśl więc nad ich wymianą. Porządna patelnia to podstawa każdej kuchni!  Nowy sprzęt z pewnością nie będzie kurzył się w szafkach. W końcu w okresie zimowym spożywanie cebuli jest niesamowicie ważne. Wzmacnia bowiem funkcjonowanie układu odpornościowego, co potwierdza sama królowa kulinariów, Magda Gessler. Na pewno warto ją więc przyrządzać o wiele częściej.          Wyświetl ten post na Instagramie....