Tomasz Jakubiak z racji wykonywanego zadania miał utrudnione zadanie jeżeli chodzi o kwestie zrzucania nadprogramowych kilogramów. Pyszne dania, desery i wiele smakowitych napojów – to wszystko towarzyszy nieodłącznie każdemu szefowi kuchni na każdym kroku. Bo jakże nie spróbować wykonanych przez siebie pyszności?

Tymczasem gwiazda „MasterChefa Junior” udowodniła, że można wziąć się za siebie nawet wobec niesprzyjających warunków. Tomasz Jakubiak zaskoczył ostatnio metamorfozą. Po brzuszku i krągłościach nie ma już niemal śladu.

Jak schudł Tomasz Jakubiak z „MasterChef Junior”?

Jak  mu się to udało? W przemianie nie przeszkodziła nawet kulinarna podróż po Azji. Okazało się, że kluczowe były dwie sprawy. 

– Był Tomek i nie ma Tomka. Zero diety, ale prawie zero glutenu i alko!! Jakoś tak lepiej się człowiek czuje (pisownia oryginalna – przyp. red.) – napisał Jakubiak  na swoim profilu na Instagramie.

Jednak jak słusznie zauważyli internauci w komentarzach pod postem kulinarnej gwiazdy, to nie samo odstawienie glutenu może przynieść tak rewelacyjne rezultaty. Nie mogło się zatem obyć bez zmniejszenia kaloryczności przyjmowanych posiłków i płynów.

Zobacz także:

Tomasz Jakubiak z pochwałami za schudnięcie

Z gratulacjami dla pana Tomka pospieszyła nawet dziennikarka Hanna Lis, która zauważyła słusznie, że Jakubiak musiał sobie poradzić z uniknięciem ryżu w swoim bezglutenowym jadłospisie. Okazało się, że znany kucharz nie był aż tak restrykcyjny w swoim postanowieniu:

– Ryżem to ja już nie powiem, co po miesiącu tu… Ale warzywa, jak się okazuje, dobrze mi robią. Chociaż jak nagrywaliśmy piekarnie Polaka w Bangkoku, to zjadłem bochenek ciepły – przyznał się szczerze juror „MasterChef Junior”.

Co na to Hanna Lis?

– Kto nie rozumie, niech pierwszy rzuci bochenkiem. Amen – skwitowała słowa Jakubiaka znana prezenterka telewizyjna.

Źródło: Instagram