Rafał Brzozowski rozpoczął swoją muzyczną karierę w 2002 roku. To właśnie wtedy wziął udział w programie „Szansa na sukces”, w którym zdobył wyróżnienie. Niemal dziesięć lat później wziął również udział w programie „The Voice of Poland”. Od tego czasu wydał cztery albumy studyjne. Znacie go przede wszystkim z prowadzenia programów rozrywkowych na antenie TVP.
Rafał Brzozowski uwielbia gotować
Nie jest tajemnicą, że pandemia uniemożliwiła większości polskich artystów wykonywanie swojej pracy. Od roku nie spotykają się ze swoimi fanami i nie grają żadnych koncertów. Siedząc zamknięci w domach musieli znaleźć sobie jakieś zajęcie. Rafał Brzozowski postanowił więc oddać się gotowaniu i kulinarnym eksperymentom, na które nigdy nie miał czasu.
Na nudę nie mogę narzekać. Fajna sprawa teraz jest taka, że można sobie na spokojnie poeksperymentować w kuchni. Dawno temu, kiedy miałem więcej czasu, sam sobie gotowałem. Ale od dłuższego czasu stołowałem się wyłącznie na mieście – zdradził w jednym z wywiadów Rafał Brzozowski.
Jakie danie najlepiej wychodzi Rafałowi Brzozowskiemu?
Piosenkarz postanowił uchylić rąbka tajemnicy i przyznał, że skupia się przede wszystkim na polskiej kuchni, która nieustająco go inspiruje.
Zobacz także:
Z racji, że zimowa aura sprzyja gotowaniu zup, prezenter pichci ich ile wlezie, od razu na kilka dni. Okazuje się, że jego popisowym daniem jest… krupnik – wychodzi mu pyszny, jak mało komu. W social mediach chwali się, że potrafi też przyrządzić zupę fasolową.
Przepis na idealny krupnik
Będziecie potrzebować:
- 2 litrów wody
- 5 łyżek kaszy jęczmiennej
- Warzyw: 2 udek z kurczaka, 1 cebuli, 4 ziemniaków, 1 marchewki
- Przypraw i ziół: 2 liści laurowych, 3 ziarenek ziela angielskiego, 5 ziarnek pieprzu, 1 łyżeczki soli, natki pietruszki, koperku
Przygotowanie:
- Udka z kurczaka zalejcie zimną wodą i zagotujcie.
- W garnku umieśćcie cebulę w całości, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Całość przykryjcie pokrywką (powinna być uchylona) i gotujcie na małym ogniu przez ok. 1 godzinę.
- Po upływie tego czasu w wywarze umieśćcie obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki, obraną i startą na grubych oczkach marchewkę, przepłukaną zimną wodą kaszę oraz sól. Całość gotujcie przez ok. 20 minut, aż do miękkości składników.
- Na koniec dodajcie do zupy posiekaną natkę pietruszki oraz koperek.
Smacznego!