Myśleliście, że 64 zł za schabowego u Gessler to dużo? Dziś trzeba za niego zapłacić o wiele więcej
ONS.pl, AdobeStock
Newsy

Myśleliście, że 64 zł za schabowego u Gessler to dużo? Dziś trzeba za niego zapłacić o wiele więcej

Restauracja Magdy Gessler „U Fukiera” udowadnia, że ceny polskich dań mogą być jeszcze wyższe. Sprawdziliśmy, o ile wzrosły w ciągu roku.

Nie od dziś wiadomo, że u Magdy Gessler za jedzenie płaci się dużo. Gwiazda „Kuchennych rewolucji” oraz „Masterchefa” nie kryje się z tym, że w jej restauracjach jest drogo.

Gwiazda zawsze słusznie podkreśla, że wysokie ceny są wynikiem używania składników najwyższej jakości i nierzadko dodaje, że nie ma obowiązku stołowania się w jej restauracji, jeżeli komuś nie odpowiadają ceny podane w menu.

Wszystko to jest zrozumiałe, jednak suma, jaką dziś należy zapłacić za schabowego u Magdy Gessler, niejednego wprowadziłaby w lekką konsternację...

Magda Gessler odpowiada na pytania

Rekordowo drogi schabowy u Magdy Gessler

O tym, jaki jest wpływ inflacji na ceny żywności i prowadzenia biznesu można się przekonać na własne oczy, porównując menu różnych restauracji z zeszłego roku z obecnym. Rok temu w sierpniu pisaliśmy już o cenach „U Fukiera”. Na pewno zaskoczyła was cena 64 zł za kotleta schabowego z kapustą zasmażaną.

Dziś brzmi to jak atrakcyjna obniżka, ponieważ teraz za to samo danie trzeba zapłacić u Magdy Gessler… aż 78 złotych! Droższy jest także sernik, który podrożał o 4 złote w ciągu roku i teraz kosztuje 35 złotych za porcję, a to nie koniec podwyżek w tej restauracji. 

Zobacz także
Ile trzeba zapłacić na komunijny catering Magdy Gessler? Kwota wbija w fotel

Ile trzeba zapłacić za komunijny catering Magdy Gessler? Kwota wbija w fotel

Magda Gessler zdradziła czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”. Jak myślicie?

Czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”? Magda Gessler uchyliła rąbka tajemnicy

Drogie pyszności u Magdy Gessler

Ceny w restauracji “U Fukiera” już zwalają z nóg, jednak dopiero porównanie cen z zeszłym rokiem pozwala zauważyć, jak mocno podrożała żywność. W sierpniu antrykot marmurkowy smażony na kamieniu, z dodatkiem wiosennej sałaty, sosem BBQ i aioli kosztował 130 złotych, natomiast dziś jego cena wynosi zaporowe 180 zł za porcję!

Nie lepiej jest w przypadku innych dań. Ceny sałatek wahały się od 47 do 59 złotych, podczas gdy dziś zaczynają się od 69 zł, a za najdroższą sałatkę trzeba zapłacić 79 zł. Podrożały także ryby - cena sandacza z pieca to dziś 91 zł (rok temu 79 zł).

Nie ma co się dziwić, że kotlet schabowy również tak mocno podrożał, jednak niewykluczone jest, że ceny dań w restauracjach nadal będą rosnąć. Czy klienci Magdy Gessler są gotowi na jeszcze droższego schabowego?

Źródło: ufukiera.pl 

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
ONS/AdobeStock
Newsy
Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
Nie od dziś wiadomo, że ceny w restauracjach Magdy Gessler nie należą do najniższych. Ile z kolei trzeba zapłacić za zwykły kotlet schabowy? Mimo wszystko możecie się nieźle zdziwić.

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Na co dzień prowadzi kilka restauracji i jest gwiazdą programów kulinarnych, takich jak m.in. „ Kuchenne rewolucje " czy „ MasterChef ". Mało kto zna się na kuchni tak jak ona. Gessler ma ogromną kulinarną wiedzę i niebywałe wyczucie smaku. Nic dziwnego, że każe sobie słono płacić za serwowane w jej restauracji dania. Ile kosztuje schabowy w jej słynnej restauracji „U Fukiera”? Cena może was zwalić z nóg. Ile kosztuje schabowy w restauracji Magdy Gessler? Jeśli wybieracie się na obiad do restauracji Magdy Gessler, lepiej przygotujcie sporą ilość gotówki. Ceny „U Fukiera” mogą was zwalić z nóg. Przykładowo, za kawałek sernika trzeba zapłacić aż 31 zł. Ile kosztuje obiad – na przykład schabowy? Za następującą propozycję: „kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię" oraz ziemniaki - trzeba u niej zapłacić 64 złote. Porcja jest jednak rzeczywiście całkiem spora i z powodzeniem można ją podzielić na dwie osoby. Jeżeli myślicie, że schabowy to najdroższa pozycja w menu u Magdy Gessler, to jesteście w błędzie. O wiele droższe są – uwaga – placki ziemniaczane z gulaszem, za które trzeba zapłacić 79 złotych. Jeszcze drożej kosztuje antrykot smażony na kamieniu z masłem czosnkowym, który kosztuje aż 130 złotych za porcję.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) Lubicie jeść sałatki? W restauracji Magdy Gessler macie do wyboru trzy a ich ceny wahają...

gessler sklep
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler przedstawiła ofertę wielkanocną swojej restauracji. Ceny jak zawsze horrendalnie wysokie
Kucharze Magdy Gessler mają pełne ręce roboty i przed Wielkanocą przyrządzają świąteczne potrawy, które można kupić w sklepie restauratorki. Sprawdźcie, ile kosztują!

Przygotowywanie się do świąt wielkanocnych to wesoły czas, który spędza się razem z rodziną. Wspólne malowanie pisanek, dekorowanie mazurka czy pieczenie babki wielkanocnej to wspomnienia, które na pewno większość z was pamięta ze swojego dzieciństwa. Później tych świątecznych zwyczajów uczycie swoje dzieci, a te przekazują tradycję następnym pokoleniom. Zamawianie gotowych potraw na Wielkanoc Jednak w dzisiejszych czasach ludzie są zabiegani jak nigdy wcześniej. Choć używa się sprzętów, które ułatwiają codzienne obowiązki, to czasu wcale nie jest coraz więcej. Wręcz przeciwnie – wydaje się, że go ubywa! Przy tak szalonym tempie życia trudno jest znaleźć chwilę na to, by przygotować święta Wielkanocne tak, jak dawniej. Z tego powodu coraz więcej ludzi decyduje się skorzystać z ofert sklepów i restauracji i kupić część wielkanocnych potraw, zamiast je przygotowywać. Dotyczy to głównie ciast, choć popularne staje się kupowanie całych dań, w tym mięs czy faszerowanych jajek. Magda Gessler sprzedaje wielkanocne potrawy Ponieważ wzrasta zainteresowanie taką „wielkanocną garmażerką”, restauratorzy chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów, oferują sprzedaż gotowych potraw wielkanocnych. Wśród nich nie mogło oczywiście zabraknąć Magdy Gessler! Znana restauratorka i gwiazda programów kulinarnych „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” w swoim sklepie „Delikatesy u Fukiera” sprzedaje w tym roku tradycyjne, wielkanocne dania i desery, które zostały przyrządzone przez kucharzy z jej restauracji. Poznajcie ceny tych specjałów! Ceny w sklepie Magdy Gessler Restauratorka regularnie krytykowana jest za ceny dań sprzedawanych w jej restauracjach oraz produktów dostępnych w jej sklepie. Gessler za każdym razem...

Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
W sieci pojawił się już świąteczny catering Magdy Gessler. Zajrzyjmy do menu sygnowanego przez królową polskiej gastronomii.

Święta za pasem. Doskonale wie o tym Magda Gessler, która przygotowała już swój świąteczny catering. Ile trzeba zapłacić za poszczególne dania jej autorstwa? Ceny niektórych z nich przyprawiają o zawrót głowy! Magda Gessler rusza ze świątecznym menu Już za miesiąc będziemy obchodzili święta Bożego Narodzenia. Mając to na uwadze, Magda Gessler ruszyła z promocją swojego świątecznego cateringu. W delikatesach „U Fukiera" pojawił się już najnowszy cennik. Ile kosztują w nim świąteczne potrawy?  Jeżeli chcecie skorzystać z cateringu od Magdy Gessler, liczcie się z tym, że nie będzie tanio. Czyżby Magda Gessler miała na uwadze szalejącą inflację i wszechobecną drożyznę i z tego powodu postanowiła podnieść ceny swoich produktów?  Nikogo już nie dziwią rosnące ceny w restauracjach. Podrożało jedzenie i podrożał jego transport. Nic dziwnego, że także i ceny za świąteczny catering Magdy Gessler są o wiele wyższe niż przed rokiem. Ile trzeba za niego zapłacić? Oto przykładowe dania i ich ceny: filet sandacza do usmażenia (200g) za 25 zł łosoś marynowany (200g) za 31 zł filet z karpia bez ości (200g) za 28 zł ryba po grecku duszona w bukiecie włoskich warzyw (słoik 200g) za 35 zł śledź po kaszubsku (300g) za 42 zł śledź sherry po polsku z antonówką, śmietaną i musztardą (300g) za 43 zł szczupak faszerowany migdałami, rodzynkami i chałką (słoik 200g) za 36 zł schab po warszawsku w galarecie (300g) za 29 zł „nóżki jak dawniej" (wieprzowe, słoik 200g) za 30 zł kompot z suszu (900 ml) za 40 zł kapusta z grzybami i pigwą (900 ml) za 79 zł chleb na zakwasie z mąki żytniej (1 kg) za 35 zł barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) za 50 zł żur na prawdziwkach (900 ml) za 50 zł...

gessler sklep
ONS, Ilonar2301/gotujmy.pl
Newsy
Ceny pączków u Magdy Gessler zwalają z nóg. Zapłacilibyście tyle za to małe co nieco?
Wszyscy kochają Tłusty Czwartek. Magda Gessler wprowadziła do swojej oferty w jednym ze swoich lokali karnawałowe smakołyki. Za te słodkości niestety trzeba będzie jednak słono zapłacić.

W Tłusty Czwartek każdy musi zjeść pączka.  Z tego też powodu Polacy z zapałem szukają miejsc, gdzie będą mogli kupić najsmaczniejsze pączki czy faworki. Wielu skusi się na słodkości, które oferuje jeden z lokali Magdy Gessler. Klienci na pewno zdziwią się ceną łakoci.  Tłusty Czwartek tuż tuż Jeden pączek to koszt 11 złotych. Oprócz bułek smażonych w głębokim tłuszczu, w sprzedaży można również dostać faworki, nazywane także chrustem. Tutaj cena za opakowanie 200 gramowe, wynosi 30 złotych.   Karnawał u Gessler U Fukiera , czyli jeden z lokali restauratorki i jedno z popularniejszych miejsc w Warszawie, wprowadził już w swojej ofercie słodycze karnawałowe. W sprzedaży pojawiły się faworki oraz pączki z różnymi nadzieniami m.in. z malinami, wiśniami, różą czy czekoladą. Jakość za odpowiednią cenę Za pyszne słodkości niestety będzie trzeba u Gessler słono zapłacić. Cena jak przyznała gwiazda, nie wzięła się znikąd. Restauratorka mówiła niejednokrotnie, że ceny sprzedawanych przez nią produktów, są jednoznaczne z ich jakością. W tej kwestii gwiazda przykłada ogromną uwagę. Ze względu na ten aspekt, można mieć pewność, że łakocie będą smakowite i warte swojej ceny. Rozmaitości w ofercie Oprócz tradycyjnych pączków, w ofercie można także znaleźć faworki, przez niektórych nazywane chrustem. Ten przysmak ma również swoją cenę, ale jak to mówią: za jakość się płaci. Z tego też względu gwiazda Kuchennych rewolucji  była niejednokrotnie krytykowana, iż produkty przez nią oferowane są droższe niż w innych cukierniach bądź restauracjach. Gessler niezmiennie na pytania o cenę odpowiada, że chodzi o wysoką jakość produktów,...