Myśleliście, że 64 zł za schabowego u Gessler to dużo? Dziś trzeba za niego zapłacić o wiele więcej
ONS.pl, AdobeStock
Newsy

Myśleliście, że 64 zł za schabowego u Gessler to dużo? Dziś trzeba za niego zapłacić o wiele więcej

Restauracja Magdy Gessler „U Fukiera” udowadnia, że ceny polskich dań mogą być jeszcze wyższe. Sprawdziliśmy, o ile wzrosły w ciągu roku.

Nie od dziś wiadomo, że u Magdy Gessler za jedzenie płaci się dużo. Gwiazda „Kuchennych rewolucji” oraz „Masterchefa” nie kryje się z tym, że w jej restauracjach jest drogo.

Gwiazda zawsze słusznie podkreśla, że wysokie ceny są wynikiem używania składników najwyższej jakości i nierzadko dodaje, że nie ma obowiązku stołowania się w jej restauracji, jeżeli komuś nie odpowiadają ceny podane w menu.

Wszystko to jest zrozumiałe, jednak suma, jaką dziś należy zapłacić za schabowego u Magdy Gessler, niejednego wprowadziłaby w lekką konsternację...

Magda Gessler odpowiada na pytania

Rekordowo drogi schabowy u Magdy Gessler

O tym, jaki jest wpływ inflacji na ceny żywności i prowadzenia biznesu można się przekonać na własne oczy, porównując menu różnych restauracji z zeszłego roku z obecnym. Rok temu w sierpniu pisaliśmy już o cenach „U Fukiera”. Na pewno zaskoczyła was cena 64 zł za kotleta schabowego z kapustą zasmażaną.

Dziś brzmi to jak atrakcyjna obniżka, ponieważ teraz za to samo danie trzeba zapłacić u Magdy Gessler… aż 78 złotych! Droższy jest także sernik, który podrożał o 4 złote w ciągu roku i teraz kosztuje 35 złotych za porcję, a to nie koniec podwyżek w tej restauracji. 

Zobacz także
Ile trzeba zapłacić na komunijny catering Magdy Gessler? Kwota wbija w fotel

Ile trzeba zapłacić za komunijny catering Magdy Gessler? Kwota wbija w fotel

Magda Gessler zdradziła czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”. Jak myślicie?

Czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”? Magda Gessler uchyliła rąbka tajemnicy

Drogie pyszności u Magdy Gessler

Ceny w restauracji “U Fukiera” już zwalają z nóg, jednak dopiero porównanie cen z zeszłym rokiem pozwala zauważyć, jak mocno podrożała żywność. W sierpniu antrykot marmurkowy smażony na kamieniu, z dodatkiem wiosennej sałaty, sosem BBQ i aioli kosztował 130 złotych, natomiast dziś jego cena wynosi zaporowe 180 zł za porcję!

Nie lepiej jest w przypadku innych dań. Ceny sałatek wahały się od 47 do 59 złotych, podczas gdy dziś zaczynają się od 69 zł, a za najdroższą sałatkę trzeba zapłacić 79 zł. Podrożały także ryby - cena sandacza z pieca to dziś 91 zł (rok temu 79 zł).

Nie ma co się dziwić, że kotlet schabowy również tak mocno podrożał, jednak niewykluczone jest, że ceny dań w restauracjach nadal będą rosnąć. Czy klienci Magdy Gessler są gotowi na jeszcze droższego schabowego?

Źródło: ufukiera.pl 

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
ONS/AdobeStock
Newsy
Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
Nie od dziś wiadomo, że ceny w restauracjach Magdy Gessler nie należą do najniższych. Ile z kolei trzeba zapłacić za zwykły kotlet schabowy? Mimo wszystko możecie się nieźle zdziwić.

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Na co dzień prowadzi kilka restauracji i jest gwiazdą programów kulinarnych, takich jak m.in. „ Kuchenne rewolucje " czy „ MasterChef ". Mało kto zna się na kuchni tak jak ona. Gessler ma ogromną kulinarną wiedzę i niebywałe wyczucie smaku. Nic dziwnego, że każe sobie słono płacić za serwowane w jej restauracji dania. Ile kosztuje schabowy w jej słynnej restauracji „U Fukiera”? Cena może was zwalić z nóg. Ile kosztuje schabowy w restauracji Magdy Gessler? Jeśli wybieracie się na obiad do restauracji Magdy Gessler, lepiej przygotujcie sporą ilość gotówki. Ceny „U Fukiera” mogą was zwalić z nóg. Przykładowo, za kawałek sernika trzeba zapłacić aż 31 zł. Ile kosztuje obiad – na przykład schabowy? Za następującą propozycję: „kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię" oraz ziemniaki - trzeba u niej zapłacić 64 złote. Porcja jest jednak rzeczywiście całkiem spora i z powodzeniem można ją podzielić na dwie osoby. Jeżeli myślicie, że schabowy to najdroższa pozycja w menu u Magdy Gessler, to jesteście w błędzie. O wiele droższe są – uwaga – placki ziemniaczane z gulaszem, za które trzeba zapłacić 79 złotych. Jeszcze drożej kosztuje antrykot smażony na kamieniu z masłem czosnkowym, który kosztuje aż 130 złotych za porcję.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) Lubicie jeść sałatki? W restauracji Magdy Gessler macie do wyboru trzy a ich ceny wahają...

Zupa nic u Magdy Gessler za prawie 50 zł. Restauratorka znów tłumaczy się z wysokich cen
ONS.pl, u.fukiera/Instagram
Newsy
Zupa nic u Magdy Gessler za prawie 50 zł. Restauratorka znów tłumaczy się z wysokich cen
Sprawdźcie, ile kosztują desery w restauracji Magdy Gessler. Skusilibyście się? Cena zupy nic z dodatkami robi wrażenie.

Wydawałoby się, ze powinniśmy być już raczej przyzwyczajeni do niezwykle wysokich cen w lokalach zarządzanych przez Magdę Gessler. Gwiazda „Kuchennych rewolucji” wielokrotnie odnosiła się do kontrowersji, jakie wywołują ceny za serwowane przez nią dania. Raz nawet porównała swoje pączki kosztujące 13 zł za sztukę do torebek Chanel. Można z tego wywnioskować, że po prostu słodycze od Gessler są luksusem, na który jedni mogą sobie pozwolić, a inni nie. Wciąż jednak ceny, jakie znajdują się w menu restauracji Magdy Gessler wywołują niemałe zdziwienie. Zobaczcie, ile kosztują desery „U Fukiera”. Ceny deserów u Magdy Gessler Niewielu z was pewnie wie, że poza restauracjami Magda Gessler zarządza także siecią lodziarni „Ice Queen”. Nie prowadzi ich jednak sama - lokale te działają na zasadzie franczyzy. Z tego powodu ceny w nich mogą się od siebie różnić i są dość wysokie. Gałka lodów w niektórych z nich kosztuje nawet 9 złotych! Jednak na ceny w restauracji „U Fukiera” Magda ma jak najbardziej wpływ, dlatego tym bardziej szokuje to, co można zobaczyć w menu. Na przykład klasyczny, stary przepis na zupę nic, czyli słodki deser z żółtek, cukru i mleka zagęszczonego, u Magdy kosztuje aż 49 złotych! Trzeba jednak dodać, że jest on serwowany pistacjową bezą, lodami i owocami...         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) W fotel wbija także cena klasycznego deseru w postaci pucharu lodów z sezonowymi owocami. Zapłacilibyście za niego, bagatela, 39 złotych!  ...

Magda Gessler sprzedaje rogale marcińskie. Cena? Lepiej usiądźcie zanim sprawdzicie
ONS/Adobe Stock
Newsy
Magda Gessler sprzedaje rogale świętomarcińskie. Cena? Lepiej usiądźcie, zanim sprawdzicie
Rogale świętomarcińskie to w okolicach 11 listopada obowiązkowy przysmak dla wielu Polaków. Można je kupić również u królowej gastronomii Mady Gessler, a dokładnie w jej restauracji i delikatesach „U Fukiera”. Cena? Gessler znowu... nie zaskoczyła klientów.

Magda Gessler po raz kolejny udowadnia, że wyprzedza inflację o krok. Ceny dań w jej restauracjach i słodkości w cukierniach biją kolejne rekordy. Teraz wyszła naprzeciw poznańskiej tradycji 11 listopada i sprzedaje tradycyjne rogale świętomarcińskie.  Ich cena jest wyższa nawet od oryginalnych wypieków z Poznania...  Skąd pochodzi tradycja rogali świętomarcińskich?  Rogale świętomarcińskie pochodzą z Poznania i przygotowywane są w całej Wielkopolsce z okazji Dnia Świętego Marcina, który przypada na 11 listopada. Nazwy „świętomarcińskie" mogą używać tylko wypieki z regionu, pozostałe cukiernie przygotowujące te ciastka muszą zadowolić się określeniem „marcińskie” lub też innymi. Rogal świętomarciński to przysmak jakich mało. Na słodkie wnętrze deseru składają się: biały mak i bakalie. Otacza je ciasto półfrancuskie oblane półpłynnym lukrem i posypane siekanymi orzechami.  Ile kosztują rogale świętomarcińskie „U Fukiera”?  Magda Gessler nie byłaby sobą, gdyby nie udoskonaliła tradycyjnego przepisu. Jej rogale świętomarcińskie to połączenie ucieranego białego maku i pistacji, a także lukru na bazie rumu. Takie słodkie cudo kosztuje „bagatela” 23 zł za sztukę. Chcąc kupić w restauracji „U Fukiera” świąteczne rogale dla czteroosobowej rodziny musicie liczyć się z wydatkiem rzędu niemal 100 zł. Dla porównania w zwykłych sklepach i piekarniach możecie je nabyć za cenę niecałych 7 zł za sztukę.   Ile kosztują rogale świętomarcińskie w Poznaniu?  Oryginalne rogale świętomarcińskie w Poznaniu kosztują zazwyczaj kilkanaście złotych. Kwota 15-17 zł za 250-gramowego świątecznego zawijasa to standard w tym regionie. Jest to jednak cena przynajmniej kilka złotych niższa od ceny wypieków Magdy Gessler. ...

gessler sklep
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler przedstawiła ofertę wielkanocną swojej restauracji. Ceny jak zawsze horrendalnie wysokie
Kucharze Magdy Gessler mają pełne ręce roboty i przed Wielkanocą przyrządzają świąteczne potrawy, które można kupić w sklepie restauratorki. Sprawdźcie, ile kosztują!

Przygotowywanie się do świąt wielkanocnych to wesoły czas, który spędza się razem z rodziną. Wspólne malowanie pisanek, dekorowanie mazurka czy pieczenie babki wielkanocnej to wspomnienia, które na pewno większość z was pamięta ze swojego dzieciństwa. Później tych świątecznych zwyczajów uczycie swoje dzieci, a te przekazują tradycję następnym pokoleniom. Zamawianie gotowych potraw na Wielkanoc Jednak w dzisiejszych czasach ludzie są zabiegani jak nigdy wcześniej. Choć używa się sprzętów, które ułatwiają codzienne obowiązki, to czasu wcale nie jest coraz więcej. Wręcz przeciwnie – wydaje się, że go ubywa! Przy tak szalonym tempie życia trudno jest znaleźć chwilę na to, by przygotować święta Wielkanocne tak, jak dawniej. Z tego powodu coraz więcej ludzi decyduje się skorzystać z ofert sklepów i restauracji i kupić część wielkanocnych potraw, zamiast je przygotowywać. Dotyczy to głównie ciast, choć popularne staje się kupowanie całych dań, w tym mięs czy faszerowanych jajek. Magda Gessler sprzedaje wielkanocne potrawy Ponieważ wzrasta zainteresowanie taką „wielkanocną garmażerką”, restauratorzy chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów, oferują sprzedaż gotowych potraw wielkanocnych. Wśród nich nie mogło oczywiście zabraknąć Magdy Gessler! Znana restauratorka i gwiazda programów kulinarnych „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” w swoim sklepie „Delikatesy u Fukiera” sprzedaje w tym roku tradycyjne, wielkanocne dania i desery, które zostały przyrządzone przez kucharzy z jej restauracji. Poznajcie ceny tych specjałów! Ceny w sklepie Magdy Gessler Restauratorka regularnie krytykowana jest za ceny dań sprzedawanych w jej restauracjach oraz produktów dostępnych w jej sklepie. Gessler za każdym razem...