Mięso z kurczaka kupicie w Biedronce za 2,39zł! Dokupcie tanie ogórki i obiad za grosze gotowy
AdobeStock
Newsy

Mięso z kurczaka kupicie w Biedronce za 2,39zł! Dokupcie tanie ogórki i obiad za grosze gotowy

Już od poniedziałku 12.04 w sklepach sieci Biedronka kupicie popularne produkty w niskich cenach. Sprawdźcie szczegóły.
Redakcja gotujmy.pl
kwiecień 11, 2021

Biedronka nieustannie kusi swoich klientów atrakcyjnymi ofertami. Już od jutra będziecie mogli kupić mięso i warzywa w promocyjnych cenach!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Promocje w Biedronce od 12.04

Od poniedziałku 12.04 w sklepach sieci Biedronka będziecie mogli taniej kupić poniższe produkty:

  • Ogórki szklarniowe: 5,99 zł za kg
  • Polskie jabłka: 1,99 zł za kg
  • Cebula, 4 kg: 4,99 zł
  • Świeża ćwiartka kurczaka pakowana próżniowo Kraina Mięs: 2,39 zł
  • Parówki Berlinki Morliny, 300g: 3,49 zł przy zakupie dwóch opakowań

Zobacz także

Przepis na pieczone udka z kurczaka

Z kupionych na promocji udek z kurczaka przyrządzicie pyszne udka z piekarnika z ziemniakami! Do przygotowania smakowitych udek z kurczaka potrzebne wam będą poniższe składniki:

Składniki:

Do kurczaka:

  • 4 udka z kurczaka
  • Kilogram ziemniaków
  • 1 cebula czerwona
  • 5 ząbków czosnku
  • Łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 2 łyżeczki soli
  • Pół łyżeczki czarnego pieprzu
  • Kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • Sok z połówki cytryny
  • Olej

Do mizerii:

Przygotowanie:

  1. Umyjcie udka z kurczaka, osuszcie i oczyśćcie ze wszystkich niechcianych fragmentów (nadmiaru tłuszczu i skóry). Włóżcie je do miski.
  2. Umyjcie gałązki rozmarynu, oderwijcie igiełki i bardzo drobno posiekajcie. Wsypcie do małej miski.
  3. Obierzcie 5 ząbków czosnku i przeciśnijcie przez praskę. Dodajcie do rozmarynu. Wlejcie kilka łyżek oleju, wsypcie dwie łyżeczki soli, łyżeczkę papryki, pół łyżeczki pieprzu i wlejcie sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszajcie.
  4. Tak przygotowaną marynatą zalejcie udka z kurczaka i natrzyjcie je dobrze. Odstawcie do lodówki na kilka godzin.
  5. Obierzcie ziemniaki i pokrójcie na połówki lub mniejsze kawałki (to zależy od wielkości ziemniaków).
  6. Obierzcie cebulę i pokrójcie w piórka.
  7. Pokrojone ziemniaki i cebulę dodajcie do marynującego się mięsa. Wymieszajcie tak, by wszystko znalazło się w marynacie. Całość przełóżcie do żaroodpornego naczynia lub brytfanny i wstawcie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczcie bez przykrycia od 1 godziny do 1,5. Od czasu do czasu obróćcie mięso, a ziemniaki z cebulą przemieszajcie. Smacznego!

Czytaj także:

Komentarze