Mięso z kurczaka kupicie w Biedronce za 2,39zł! Dokupcie tanie ogórki i obiad za grosze gotowy
AdobeStock
Newsy

Mięso z kurczaka kupicie w Biedronce za 2,39zł! Dokupcie tanie ogórki i obiad za grosze gotowy

Już od poniedziałku 12.04 w sklepach sieci Biedronka kupicie popularne produkty w niskich cenach. Sprawdźcie szczegóły.

Biedronka nieustannie kusi swoich klientów atrakcyjnymi ofertami. Już od jutra będziecie mogli kupić mięso i warzywa w promocyjnych cenach!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Promocje w Biedronce od 12.04

Od poniedziałku 12.04 w sklepach sieci Biedronka będziecie mogli taniej kupić poniższe produkty:

  • Ogórki szklarniowe: 5,99 zł za kg
  • Polskie jabłka: 1,99 zł za kg
  • Cebula, 4 kg: 4,99 zł
  • Świeża ćwiartka kurczaka pakowana próżniowo Kraina Mięs: 2,39 zł
  • Parówki Berlinki Morliny, 300g: 3,49 zł przy zakupie dwóch opakowań
Zobacz także
Izabela Zeiske z Gogglebox pokazała kuchnię po remoncie. Niesamowite co zrobiła z blatami

Izabela Zeiske z „Gogglebox” pokazała kuchnię po remoncie. Niesamowite co zrobiła z blatami

Powstała "maseczka do jedzenia". Jest tak zabawna, że stała się hitem internetu

Powstała „maseczka do jedzenia”. Jest tak zabawna, że stała się hitem internetu

Przepis na pieczone udka z kurczaka

Z kupionych na promocji udek z kurczaka przyrządzicie pyszne udka z piekarnika z ziemniakami! Do przygotowania smakowitych udek z kurczaka potrzebne wam będą poniższe składniki:

Składniki:

Do kurczaka:

  • 4 udka z kurczaka
  • Kilogram ziemniaków
  • 1 cebula czerwona
  • 5 ząbków czosnku
  • Łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 2 łyżeczki soli
  • Pół łyżeczki czarnego pieprzu
  • Kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • Sok z połówki cytryny
  • Olej

Do mizerii:

Przygotowanie:

  1. Umyjcie udka z kurczaka, osuszcie i oczyśćcie ze wszystkich niechcianych fragmentów (nadmiaru tłuszczu i skóry). Włóżcie je do miski.
  2. Umyjcie gałązki rozmarynu, oderwijcie igiełki i bardzo drobno posiekajcie. Wsypcie do małej miski.
  3. Obierzcie 5 ząbków czosnku i przeciśnijcie przez praskę. Dodajcie do rozmarynu. Wlejcie kilka łyżek oleju, wsypcie dwie łyżeczki soli, łyżeczkę papryki, pół łyżeczki pieprzu i wlejcie sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszajcie.
  4. Tak przygotowaną marynatą zalejcie udka z kurczaka i natrzyjcie je dobrze. Odstawcie do lodówki na kilka godzin.
  5. Obierzcie ziemniaki i pokrójcie na połówki lub mniejsze kawałki (to zależy od wielkości ziemniaków).
  6. Obierzcie cebulę i pokrójcie w piórka.
  7. Pokrojone ziemniaki i cebulę dodajcie do marynującego się mięsa. Wymieszajcie tak, by wszystko znalazło się w marynacie. Całość przełóżcie do żaroodpornego naczynia lub brytfanny i wstawcie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczcie bez przykrycia od 1 godziny do 1,5. Od czasu do czasu obróćcie mięso, a ziemniaki z cebulą przemieszajcie. Smacznego!

Czytaj także:

W Lidlu udka z kurczaka za pół ceny. Tak tanio nigdzie ich nie kupicie
AdobeStock
Newsy
W Lidlu udka z kurczaka za pół ceny. Tak tanio nigdzie ich nie kupicie
Taniej już nie będzie – Lidl sprzedaje udka z kurczaka za pół darmo. Sprawdźcie szczegóły.

Lidl znów kusi promocjami. Teraz kupicie tam udka z kurczaka w bardzo atrakcyjnej cenie – sprawdźcie! Promocje w Lidlu Od 6 do 8 maja w Lidlu będzie można kupić poniższe produkty przecenione nawet o 60%! Pomidory truskawkowe: 5,99 zł/kg Olej rzepakowy VitaD’Or: 3,29 zł za sztukę przy zakupie 3 sztuk Polskie udka z kurczaka Rzeźnik: 4,49 zł/kg Brokuł: 3,49 zł/szt. Przepis na pieczone udka z kurczaka Udka z kurczaka oraz pomidory przydadzą się wam do zrobienia pysznych, pieczonych udek z warzywami. Do ich przygotowania potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 6 udek z kurczaka 1 kilogram ziemniaków Świeże oregano Pomidorki koktajlowe Płaska łyżka soli Do marynaty: 4 ząbki czosnku Łyżeczka papryki wędzonej Pół łyżeczki słodkiej papryki Ćwierć łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ketchupu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy Szczypta pieprzu Przygotowanie: Umyjcie mięso i osuszcie za pomocą papierowych ręczników. Do miski wsypcie wszystkie przyprawy do marynaty, dodajcie przeciśnięte przez praskę i obrane ząbki czosnku, olej, ketchup, miód i musztardę oraz sos sojowy. Wymieszajcie. Włóżcie udka z kurczaka do rękawa do pieczenia i wlejcie marynatę (odłóżcie około 3 łyżki). Natrzyjcie mięso marynatą i zawiążcie rękaw. Odłóżcie na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Umieśćcie rękaw do pieczenia w naczyniu żaroodpornym i wstawcie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczcie przez 70 minut w trybie góra-dół. Podczas gdy kurczak będzie się piekł, obierzcie ziemniaki i pokrójcie w ćwiartki. Włóżcie do garnka, zalejcie wodą i gotujcie przez około 20 minut. Odcedźcie....

Chrupiący kurczak
Gotujmy.pl
Newsy
Zdradzamy sekret na chrupiącego kurczaka. Najlepsza marynata do mięs
Marynowanie to konserwowanie nie tylko przy użyciu octu. Same marynaty mają niewielką wartość odżywczą, ale ogromne walory smakowe! Zapraszamy po przepis na jedną z lepszych.

Marynować można różnego rodzaju mięso, jednak leżakowanie w przyprawach najbardziej lubi drób. To najpopularniejsze mięso na świecie. Marynata, którą chcemy wam zdradzić, jest uniwersalna i bardzo prosta do zrobienia.  Marynata do drobiu Nadaje się do całego drobiu, skrzydełek, udek i pałek z kurczaka . Dzięki niej wasz przyrządzony w domu kurczak będzie soczysty i chrupiący. Wystarczy kwadrans, żeby ją przygotować, a potrzebne produkty macie najprawdopodobniej w lodówce! Składniki marynaty: 4 łyżki delikatnej oliwy z oliwek 2 płaskie łyżki musztardy np. delikatesowej 5 średnich ząbków czosnku 4 łyżki soku z cytryny 1 łyżka płynnego miodu lub np. syropu klonowego garść posiekanych ziół np. rozmaryn, oregano, czy tymianek po płaskiej łyżce słodkiej papryki i soli po płaskiej łyżeczce pieprzu i ostrej papryki Kalorie w marynacie Kaloryczność marynaty to około 500 kalorii, a jej pojemność to średniej wielkości szklanka (250 ml). Proporcja ze składników wyżej starczy do obłożenia całego kurczaka lub też do 1,5 kilograma piersi, udek, pałek, czy skrzydełek z kurczaka.  Jak zrobić marynatę do kurczaka? Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę bezpośrednio do miseczki. Wyciskamy również cztery łyżki soku z cytryny lub limonki. Jeśli zamienicie mięso na kaczkę lub indyka, równie dobrze sprawdzi się kilka łyżek soku ze świeżo wyciśniętej pomarańczy. Przygotowujemy po płaskiej łyżce słodkiej papryki oraz soli. Do tego jeszcze po płaskiej łyżeczce pieprzu i ostrej papryki. Siekamy drobno pół gałązki świeżego rozmarynu. Zamiast rozmarynu można użyć oregano lub tymianku.  Do miseczki z sokiem z cytryny i czosnkiem wrzucamy wszystkie...

kurczak w zalewie miodowej przepis
Gotujmy.pl/smak i uczucie
Newsy
Nieziemsko pyszne podudzia z kurczaka. Dzięki marynacie chrupiące mięsko samo będzie odchodzić od kości
Kurczak w takim wydaniu to nie lada gratka dla wszystkich smakoszy. Marynata przyrządzona na bazie sosu sojowego i miodu, czyni to danie naprawdę wyjątkowym.

Kurczak, w całości lub w częściach, często gości na stołach Polaków. Udka, skrzydełka, nóżki oraz podudzia – zajadamy się nimi bez opamiętania. Nic dziwnego, bowiem ten rodzaj mięsa charakteryzuje się niesamowitą delikatnością, która czyni z niego niezwykle uniwersalny produkt. Z powodzeniem możecie go więc piec, smażyć, gotować, a nawet grillować. Gwarantujemy, że w każdym wydaniu będzie smakował wybornie. Z dodatkiem ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu, zapełni wasze brzuchy na niemal cały dzień. Jeśli jesteście oddanymi fanami kurczaka i testujecie każdy przepis z jego udziałem, koniecznie spróbujcie przyrządzić go w zalewie miodowej. Wasze kubki smakowe oszaleją z radości. Przepis na podudzia z kurczaka w zalewie miodowej Będziecie potrzebować: 1 kilograma podudzi z kurczaka 3 łyżek miodu 1 łyżki sosu sojowego 2 ząbków czosnku 1 łyżki oleju 1 szklanki bulionu lub wody Przypraw: 1 łyżeczki soli, 1 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka słodkiej papryki   Przygotowanie: Mięso dokładnie opłuczcie pod bieżącą wodą i osuszcie przy pomocy ręcznika papierowego. W niewielkiej miseczce umieśćcie miód, sos sojowy, sól, pieprz, papryki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszajcie, aż do powstania jednolitej marynaty.  Tak przygotowaną miksturą natrzyjcie mięso, umieśćcie je w dowolnym pojemniku lub naczyniu i wstawcie do lodówki na ok. 3 godziny. W tym czasie idealnie przejdzie smakami i aromatami. Po upływie tego czasu, wyjmijcie mięso z lodówki. Na patelni rozgrzejcie olej i umieśćcie na nim udka. Smażcie z każdej strony, aż do przyrumienienia. Do podsmażonych udek dolejcie ½ szklanki bulionu lub wody, przykryjcie danie pokrywką i duście...

Od poniedziałku tania kiełbasa, szynka i jaja w Lidlu. Tak tanio jeszcze nigdy nie było
AdobeStock
Newsy
Od poniedziałku tania kiełbasa, szynka i jaja w Lidlu. Tak tanio jeszcze nigdy nie było
Jeżeli jeszcze nie kupiliście potrzebnych produktów na Wielkanoc, odwiedźcie jutro Lidl. Od poniedziałku 29.03 rozpoczynają się atrakcyjne promocje!

Jak idą wam przygotowania do Wielkanocy? Warto zaopatrzyć się w najpotrzebniejsze produkty w Lidlu, który przygotował świetnie promocje na święta! Sprawdźcie sami. Promocje w Lidlu Od poniedziałku 29 marca poniższe produkty kupicie w Lidlu o wiele taniej: Rzeźnik, Szynka wieprzowa XXL: 8,95 zł (taniej o 55%) Pikok, kiełbasa biała premium z szynki 500g: 5,95 zł Złota Nioska, Polskie jaja M 10 szt.: 2,99 zł Kania, Majonez klasyczny z żółtkiem od kur z wolnego wybiegu 400 ml: 1,99 zł Pilos, Polski twaróg sernikowy 6% 1 kg: 4,99 zł Przepis na wielkanocną szynkę pieczoną Kupioną na promocji szynkę warto wykorzystać do zrobienia pysznej szynki pieczonej na wielkanocny stół! Do jej przygotowania potrzebne wam będą poniższe składniki: Składniki: Do szynki: 1,2-1,3 kg szynki wieprzowej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżeczki majeranku Pół łyżeczki tymianku 3 ząbki czosnku Na marynatę: 2 litry wody 4 ząbki czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 4 ziarna czarnego pieprzu 4 łyżki soli do peklowania Oraz rękaw do pieczenia i niecałe pół szklanki wody. Przygotowanie: Zagotujcie wodę w garnku, wsypcie 4 łyżki soli do peklowania, wymieszajcie i ostudźcie. Gdy woda będzie już chłodna, dodajcie do niej ziele angielskie, liście laurowe, ziarna pieprzu oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszajcie. Szynkę umyjcie, osuszcie papierowymi ręcznikami, ponacinajcie ostrym nożem w kratkę. Włóżcie do przygotowanej marynaty i odstawcie do lodówki na 2 dni. Po tym czasie wyjmijcie szynkę z marynaty i osuszcie. Obierzcie czosnek, przeciśnijcie przez praskę i natrzyjcie nim szynkę. Dodajcie resztę przypraw....