Magda Gessler o tym skąd się wzięła w "Kuchennych rewolucjach": Nigdy w życiu niczym nie rzucałam w swojej restauracji
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy

Magda Gessler o tym skąd się wzięła w „Kuchennych rewolucjach": „Nigdy w życiu niczym nie rzucałam w swojej restauracji"

Oglądacie „Kuchenne rewolucje”? Restauratorka w rozmowie z popularnym youtuberem zdradziła kilka tajemnic słynnego programu.

Format telewizyjnego show „Kuchenne rewolucje” nie jest polskim pomysłem, choć oglądamy go już od 10 lat. Orginał to „Kitchen Nightmares” z udziałem znanego angielskiego kucharza i restauratora Gordona Ramseya, który w programie jest prawdziwym pogromcą pseudorestauratorów.

Jak to się stało, że w polskiej edycji znalazła się akurat Magda Gessler? Czy jej wybuchowy temperament i rzucanie talerzami sprawił, że wybrano właśnie ją?

Magda Gessler odpowiada na pytania

8 lat trwało namawianie restauratorki do udziału w programie

Znany youtuber Krzysztof Gonciarz, autor wideobloga „Zapytaj beczkę” i dziennikarz internetowy spotkał się z Magdą Gessler w swoim programie „Spędziłem dzień z Magdą Gessler”. Podczas rozmowy dopytywał o początki programu „Kuchenne rewolucje”:

- To nie był mój pomysł, tylko Piotra Fromowitza, który kiedyś był w zarządzie Radia Zet — odpowiedziała. On się uparł, że to ja. Tak z 8 lat mnie umawiał i przyszłam za ósmym razem. W ogóle mnie to nie interesowało.

Zobacz także
Agata Kulesza uwielbia "Kuchenne rewolucje": "Jak w domu gram Magdę Gessler, to bardzo dobrze gotuję, a normalnie nie."

Agata Kulesza lubi „Kuchenne rewolucje”: „Jak w domu gram Gessler, to dobrze gotuję, a normalnie nie”

W tych restauracjach nawet „Kuchenne Rewolucje” nie pomogły. Co poszło nie tak?

Komornicy, pozwy, bankructwa. W tych restauracjach „Kuchenne Rewolucje” nie pomogły

Krzysztof Gonciarz chciał wiedzieć, czy naciskano na jej udział, bo jej zachowania bywają pełne ekspresji i widowiskowo rzuca talerzami. Restauratorka odpowiedziała, że nawet jeśli szukali osoby o takim profilu, to ona do niego nie pasowała.

- Nigdy w życiu niczym nie rzucałam u siebie w restauracji. Poza tym, że faktycznie bano się mnie. Byłam sroga i zawsze wszystko wykryłam […]. Nikt mi nie kazał bić talerzy. Moją ekspresją tego, że jakaś potrawa pokazana w programie była straszna, było walnięcie talerzem.

Magda Gessler o kulisach programu

Porównywanie się do oryginału może mieć wady i zalety. Zaletą jest to, że przyglądanie się jak inni realizują program może inspirować, wadą z kolei to, że może ograniczać inwencję i realizowanie własnych wizji.

W rozmowie z Krzysztofem Gonciarzem gwiazda kuchni zdradziła, że przed rozpoczęciem programu nie widziała ani jednego odcinka oryginalnej produkcji „Kitchen Nightmares” z Gordonem Ramsayem. Sama ocenia to jako szczęśliwą okoliczność, która pozwoliła jej być sobą i nie próbować naśladować żadnego wzorca.

Jedno z wyznań Magdy Gessler na temat popularnego programu kulinarnego było zaskakujące. Wyobraźcie sobie, że prowadząca, jadąc do kolejnej restauracji kompletnie nic o niej nie wie. Widzi ją dopiero na miejscu i z degustacji oraz rozmów z właścicielami i pracownikami dopiero dowiaduje się więcej.

Uważa, że dzięki temu jej zachowania są spontaniczne, a także że aspekt zaskoczenia i niespodzianki jest jednym z walorów programu:

- Muszę mieć intuicję, żeby wiedzieć, co mnie czeka i co to jest. To jest najciekawsze.

Źródło: stronakuchni.pl, Instagram/kgonciarz

Oświadczenie restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy
Oświadczenie restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
Nie każda Kuchenna Rewolucja jest udana. Niektóre ujawniają brak pasji właścicieli i talentu kucharzy. Jak było w Grodzisku Mazowieckim?

To już 21 lat, gdy można oglądać w telewizji program „Kuchenne rewolucje”. Program jest polską adaptacją amerykańskiego formatu Kitchen Nightmare, prowadzonego przez popularnego angielskiego szefa kuchni i restauratora Gordona Ramseya. Polską edycję od początku prowadzi celebrytka i restauratorka, Magda Gessler. Z jednego z ostatnich odcinków dowiadujemy się, na czym polega pomoc Magdy Gessler i jak wygląda jej współpraca z restauracjami. Ratowana restauracja wydała  niecodzienne oświadczenie. Na czym polega program „Kuchenne rewolucje”? Do programu zgłaszają się restauracje, które mają problem z ilością klientów, dochodami i którym zaczyna grozić bankructwo. Prowadząca wraz z ekipą pojawia się w restauracji i diagnozuje, na czym polega źródło problemów. Przygląda się pracy lokalu, ocenia współpracę właścicieli z personelem, kontroluje czystość  w kuchni, jakość używanych składników, a przede wszystkim próbuje podawanych tam potraw. W ciągu kilku dni restauratorka nie tylko ocenia aktualną sytuację, ale też przedstawia plan naprawczy. Zmienia wystrój, menu i uczy załogę przygotowywania nowych potraw. Pierwszy etap rewolucji zawsze kończy się kolacją wydaną dla mieszkających w okolicy klientów. Po kilku tygodniach restauratorka wraca do reformowanej restauracji i ocenia czy właścicielom udało się wdrożyć wszystkie jej zalecenia i wyprowadzić swój lokal z zapaści. W tym czasie wydaje recenzję naprawianej restauracji. Zachęca widzów do odwiedzenia jej albo wręcz przeciwnie, odradza jedzenie w tym miejscu. Niektóre wizyty Magdy Gessler w restauracji bywają burzliwe. Restauratorka rzuca talerzami i wyrzuca nieświeżą czy złej jakości żywność. Jak zakończyła się rewolucja w Grodzisku Mazowieckim? Kuchenne...

Magda Gessler zdradziła czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”. Jak myślicie?
ONS.pl
Newsy
Czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”? Magda Gessler uchyliła rąbka tajemnicy
Lubicie oglądać program „Kuchenne rewolucje"? Jak myślicie, czy udział w show jest płatny, czy może restauratorzy biorą w nim udział nieodpłatnie?

Program „Kuchenne rewolucje" od lat bije w Polsce rekordy popularności. Show prowadzi niekwestionowana królowa polskiej gastronomii - Magda Gessler, która jeździ po upadających polskich restauracjach i ratuje je przed bankructwem. Dlaczego program ten jest tak bardzo uwielbiany? Najprościej można to wytłumaczyć w jeden tylko sposób - bo dostarcza widzom sporej dawki emocji. Jeśli oglądacie go regularnie, na pewno wiecie z czego słynie jego prowadząca. Podczas dokonywania kuchennych metamorfoz, Magda Gessler nie przebiera w słowach i nie raz zdarzyło jej się rzucać ze złości talerzami. Ale czy wiecie, jak to się dzieje, że dana restauracja ma szansę wziąć udział w show? Magda Gessler zdradziła w końcu czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”.  Czym są „Kuchenne rewolucje"? „Kuchenne rewolucje" to program, do którego zgłaszają się restauratorzy, który nie radzą sobie z prowadzeniem lokalu. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną, konkretną restaurację i dokonuje w niej przemiany. Zmienia nie tylko kartę menu, ale także doradza w kwestii wystroju i innych kluczowych aspektów, np. sugeruje zatrudnienie nowych osób i prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Po upływie kilku tygodni po przeprowadzeniu zmian, prowadząca ponownie odwiedza restaurację, żeby sprawdzić, jak sobie radzą jej właściciele. Czy restauratorzy płaca za udział w „Kuchennych rewolucjach''? Na to pytanie odpowiedziała ostatnio na swoim profilu Magda Gessler. Kulinarna gwiazda zdradziła, że uczestnictwo w programie „Kuchenne rewolucje'', jest bezpłatne. Dodała że: remont restauracji jest finansowany przez TVN; nigdy nie wie, do jakiego miejsca jedzie; cała koncepcja gastronomiczna,...

Najgorsza rewolucja w historii programu. Magda Gessler była oburzona
ONS.pl
Newsy
Najgorsza rewolucja w historii programu. Magda Gessler była oburzona
W ciągu 10 lat trwania programu „Kuchenne rewolucje” jeszcze nie zdarzyło się, by Magda Gessler natrafiła na takie problemy w trakcie ratowania restauracji. Największy problem był z… właścicielką lokalu, która sama wezwała Magdę Gessler do pomocy.

Program „Kuchenne rewolucje” od ponad 10 lat cieszy się ogromną popularnością wśród Polaków. Niektórzy nawet zastanawiają się, czy Magdzie Gessler nie znudziło się już ratowanie restauracji . Jak tu się jednak nudzić, gdy niektóre rewolucje są tak emocjonujące, że sama prowadząca czuje się wyprowadzona z równowagi? Przypominamy najbardziej kontrowersyjną i nieudaną rewolucję w historii programu. Odcinek, który przeszedł do historii Widzowie programu „Kuchenne rewolucje” widzieli już niejedno. Jednak to, co się działo w odcinku poświęconemu bistro „Le Papillon Noir” zdecydowanie przejdzie do historii! Właścicielka lokalu Justyna poprosiła Magdę Gessler o pomoc, ponieważ nie radziła już sobie z prowadzeniem swojej restauracji. I to pomimo świetnej lokalizacji w samym centrum Katowic – z jakiegoś powodu ludzie omijali to miejsce szerokim łukiem. Nawet pracownicy lokalu przyznali się Magdzie Gessler, że przygotowywane przez nich potrawy nie są zbyt apetyczne. W menu można było znaleźć duszone ślimaki i żabie udka, czyli typowe francuskie specjały, jednak nikt nie miał ochoty ich spróbować.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez silesia smakuje (@silesiasmakuje) Arogancka właścicielka Oglądając odcinek o „Le Papillon Noir”, można było odnieść wrażenie, że właścicielka niespecjalnie miała ochotę na jakąkolwiek rewolucję. Od samego początku była nastawiona negatywnie do wszelkich zmian i zachowywała się wręcz arogancko w stosunku do Magdy Gessler. Sama nie miała sobie nic do...

Magda Gesler nie będzie zadowolona. Oto jak internauci ocenili jej metamorfozę restauracji w "Kuchennym rewolucjach"
ONS.pl/ Facebook/Kuchenne rewolucje
Newsy
Magda Gessler nie będzie zadowolona. Oto jak internauci ocenili jej metamorfozę w „Kuchennych rewolucjach"
Wiele osób oglądając programy przedstawiające metamorfozy domów, mieszkań czy restauracji, z dużym zainteresowaniem porównuje zmiany, jakie zostały w nich wprowadzone. Też tak macie?

W programie TVN „Kuchenne rewolucje” słynna restauratorka, Magda Gessler pomaga restauracjom nie tylko poprawić menu, lepiej skalkulować cennik, zaopatrywać się w lepszej jakości składniki, czy poprawić atmosferę w zespole. Jednym z najatrakcyjniejszych momentów każdego programu jest metamorfoza wnętrza. Tu jednak chyba coś się nie udało. To wnętrze nie wygląda lepiej. Takie są opinie widzów Po programie „Kuchenne rewolucje”, jak zwykle na profilu facebookowym stacji, ukazała się relacja z metamorfozy. Widzowie zobaczyli dwa zdjęcia - jedno przedstawiało wnętrze restauracji przed zmianą, a drugie po jej wprowadzeniu. Stacja w poście zachęciła widzów, żeby głosowali, która z wersji wystroju podoba im się bardziej. I to chyba był błąd, bo widzowie zaproszeni do głosowania, bardzo ochoczo zaczęli oddawać głosy. Ich opinie chyba nie spodobają się Magdzie Gessler: - Bardziej mi się podobało przed. Odpowiednie dodatki i byłoby pięknie, a na dole to jak wystrój taniego baru mlecznego. - Przed było ładnie. Może nie te czarne zasłony, ale jakby były szare albo zielone. Teraz jak na jarmarku. - Straszne przebodźcowanie. Jak jeść w takich kolorach?  - Przed — bardziej nowocześnie i elegancko. - Przed 100x lepiej. - Strasznie pstrokato... dużo ładniej było przed — zachęcało do odwiedzenia, teraz ja bym tam dostała oczopląsu. - Przed było ładniej. Magda ma tendencję do przesady. A jakie jest wasze zdanie? Bardziej podoba wam się pierwsza czy druga wersja? Czy restauracja płaci za metamorfozę w „Kuchennych rewolucjach”? Kilka tygodni wcześniej gwiazda zdradziła niektóre kulisy „Kuchennych rewolucji”. Widzowie dowiedzieli się wówczas, że szczegóły metamorfozy...