Magda Gessler narzeka na kranówkę. "Jest do chrzanu". Odpowiedziała jej firma wodociągowa
ONS.pl
Newsy

Magda Gessler narzeka na kranówkę. „Jest do chrzanu". Oto co odpowiedziała jej firma wodociągowa

Znana restauratorka nie była zachwycona, gdy skosztowała herbaty z wody z kranu. Opolskie wodociągi szybko zareagowały na krytykę.

W jednym z ostatnich odcinków „Kuchennych rewolucji” słynąca z ostrego języka Magda Gessler nie przebierała w słowach. Gwiazda była oburzona herbatą, jaką podano jej w ratowanej przez nią restauracji. Według restauratorki napój w ogóle nie nadawał się do wypicia. 

Gessler nie posmakowała kranówka z Opola 

Sytuacja miała miejsce w trakcie kręcenia jednego z odcinków „Kuchennych rewolucji”. Magda Gessler odwiedziła tym razem Opole, gdzie pomagała lokalowi Caverna Cafe stanąć na nogi. Nie zaczęło się dobrze - Gessler zaczęła narzekanie na potrawy dostępne w menu już od… herbaty. Jej zdaniem napoju w ogóle nie dało się pić i ostro go skrytykowała:

– Herbata jest do chrzanu. Woda jest do d***. Jakbym piła po prostu jakąś chemię – powiedziała Magda Gessler.

Właściciele szybko ustalili, że zły smak herbaty wynikał z tego, że do jej zaparzenia użyto wody prosto z kranu, a nie tej filtrowanej. Zwykle bowiem, jak przyznali, muszą wodę filtrować, ponieważ ta płynąca w opolskich rurach jest niesmaczna. 

– Woda w Opolu jest bardzo kiepska i normalnie ją filtrujemy. Natomiast dziewczyna, która podawała, zapomniała o tym – wyjaśniła Katarzyna, współwłaścicielka lokalu. 

Później Magda Gessler dostała herbatę z przefiltrowanej wody. Ta, jej zdaniem, była już znacznie lepsza: 

– To śmierdzi chemią, a to jest herbata do wypicia

Zobacz także
Tort komunijny droższy od sukienki. Magda Gessler szaleje z cenami

Magda Gessler znów zaskakuje cenami swoich produktów. Tort komunijny droższy od sukienki? 

Myśleliście, że 64 zł za schabowego u Gessler to dużo? Dziś trzeba za niego zapłacić o wiele więcej

Myśleliście, że 64 zł za schabowego u Gessler to dużo? Dziś trzeba za niego zapłacić o wiele więcej

Opolskie wodociągi odpowiadają na uwagi Magdy Gessler

Nie trzeba było długo czekać na reakcję spółki Wodociągi i Kanalizacja w Opolu. Szybko pojawiło się sprostowanie na Facebooku gdzie spółka wyjaśnia, że opolska kranówka jest regularnie badana przez sanepid i nadaje się do spożycia:

– Opolska woda kranowa jest wydobywana z jednego z największych w Europie naturalnych zbiorników triasowych wód podziemnych. Jest wodą średnio zmineralizowaną. Sanepid i nasze laboratorium regularnie badają jej jakość - czytamy w oświadczeniu spółki.

Przedstawiciele przedsiębiorstwa w poście zachęcili także właścicieli dawnej Caverna Cafe (po rewolucjach restauracja nazywa się Chrupiąca Kalarepa Bistro) do laboratorium by mogli przekonać się, jak wygląda proces badań jakości wody.

Źródło: pomponik.pl

Magda Gessler odpowiada na pytania

Klapa w kuchennych rewolucjach. Właściciel nie chciał współpracować z Magdą Gessler
ONS.pl
Newsy
Klapa w kuchennych rewolucjach. Właściciel nie chciał współpracować z Magdą Gessler
Mimo, że to właściciele restauracji zapraszają do nich Magdę Gessler, nie wszyscy chcą się stosować do jej rad. Co wyszło z rewolucji w lokalu w Brzegu Dolnym?

Ostatni odcinek „Kuchennych rewolucji” zdecydowanie był bardzo emocjonujący! Magda Gessler odwiedziła restaurację o nazwie „Wilcza 8”, znajdującą się w Brzegu Dolnym. Właścicielem lokalu jest 28-letni Patryk, który zatrudnia u siebie dwie kelnerki – Edytę i Kingę, kucharzy Kacpra i Daniela oraz pomocą kuchenną, panią Ilonę. Od razu po otwarciu karty dań Magda Gessler była bardzo zdziwiona tym, jak działa cała restauracja. Okazało się bowiem, że właściciel nie mogąc się najwidoczniej zdecydować na to, jakich gości preferuje w swoim lokalu, serwował dania zarówno z myślą o klientach biznesowych, jak i rodzinach z dziećmi. W „Wilczej 8” można było zatem zamówić zarówno gęsinę, jak i burgery. Totalna klapa w kuchni w "Kuchennych rewolucjach" Magda Gessler zamówiła kilka dań, które bardzo szybko oceniła – i to wcale nie pozytywnie. Burger okazał się być suchy, flaczki niedoprawione, a sałatka była zaledwie poprawna. Gessler wydała bardzo ciekawą opinię na temat kaczki, którą jej podano: Wydaje mi się, że dla ludzi ze sztuczną szczęką jest to bardzo dobre danie Gdy przyszedł czas na inspekcję kuchni, Gessler była zszokowana. W lodówkach i zamrażarkach znalazła ogromne ilości mrożonych gołąbków, pierogów i innych dań, które w dodatku były fatalnie przechowywane. Magda po prostu wyrzucała pojemniki z jedzeniem na podłogę, a całość skwitowała słowami: Ta restauracja to bałagan na bogato Restauracja "Wilcza 8" bez szefa Gwiazda „Kuchennych rewolucji” postanowiła poprosić każdego z pracowników o to, by powiedział co jego zdaniem jest największym problemem w lokalu „Wilcza 8”. Jednogłośnie stwierdzili, że to szef Patryk odpowiada za niepowodzenie restauracji. Jest...

W tych restauracjach nawet „Kuchenne Rewolucje” nie pomogły. Co poszło nie tak?
ONS.pl
Newsy
Komornicy, pozwy, bankructwa. W tych restauracjach „Kuchenne Rewolucje” nie pomogły
Magda Gessler uratowała wiele biznesów gastronomicznych. W niektórych jednak jej zmiany nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, a nawet... zaszkodziły restauratorom!

Chociaż najsłynniejsza polska restauratorka wspomogła wiele biznesów gastronomicznych, niektóre z nich nie przetrwały, nawet pomimo interwencji gwiazdy. „Kuchenne rewolucje” na antenie TVN doczekały się już ponad 20 sezonów – w każdym z nich Magda Gessler proponuje restauracjom nowe rozwiązania biznesowe, a także zmienia menu, wystrój, nazwy i nierzadko sugeruje zmiany w personelu. Niektóre rewolucje okazały się być absolutnym sukcesem, a restauratorzy, których odwiedziła gwiazda, nadal świetnie prosperują. Zdarzyły się też jednak sytuacje, gdzie właściciele wracali do „starych nawyków” bądź zmuszeni byli zamknąć swoje lokale. W których miejscach kuchenna rewolucja się nie udała? Wiele rewolucji nie przyniosło oczekiwanych skutków dla restauratorów – zwłaszcza w pandemii koronawirusa, która uderzyła w całą branżę gastronomiczną. Zdarzyły się jednak też bardziej dramatyczne porażki programu… „Matalmara”/„Willa pod Złotym Ziemniakiem” - Goczałkowice-Zdrój Próba pomocy ze strony Magdy Gessler zakończyła się w tym lokalu… sprawą sądową! Właścicielka zarzuciła gwieździe TVN, że rewolucja naraziła ją bardziej na straty niż na zyski, a sam program przedstawił ją w wyjątkowo niekorzystnym świetle.  „El Mundo”/„Pod cielakiem” - Gdańsk Magda Gessler zdecydowała się wprowadzić w lokalu wiele dań z cielęciny stąd nowa nazwa – „Pod cielakiem”. Niestety koncepcja restauratorki nie została entuzjastycznie przyjęta przez odwiedzających, a obroty lokalu spadły. Z racji cen cielęciny właściciele zmuszeni byli zmniejszyć porcje i podnieść ceny potraw, co również przyczyniło się do mniejszej liczby gości. Restauratorzy zamknęli lokal...

Gwiazda „M jak miłość” Iga Krefft ostro o Magdzie Gessler: „Skrajnie bezczelna i niegrzeczna”. O co poszło?
ONS.pl
Newsy
Gwiazda „M jak miłość” Iga Krefft ostro o Magdzie Gessler: „Skrajnie bezczelna i niegrzeczna”. O co poszło?
Co skłoniło ją do takiego komentarza? Przeczytajcie!

Iga Krefft jest znana publiczności przede wszystkim jako Ula Mostowiak z serialu „M jak Miłość”, w którym gra już od 14 lat! Oprócz tego, Iga pracuje jako wokalistka zespołu Ofelia. Widzowie poznali ją też dzięki udziałowi w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”. Iga Krefft udziela się też bardzo aktywnie na Instagramie. Śledzi ją tam już ponad 85 tysięcy użytkowników. Serialowa córka Hanki i Marka Mostowiaków, regularnie umieszcza tam urywki z życia codziennego. Iga Krefft krytykuje Magdę Gessler Ostatnio aktorka postanowiła podzielić się przemyśleniami na temat programu „Kuchenne rewolucje”. Iga nie szczędziła słów krytyki Magdzie Gessler. Serialowa Ula postanowiła urządzić sobie seans znanych i kochanych „Kuchennych rewolucji”. To, co tam zobaczyła, wprost ją zszokowało. Oglądam właśnie Magdę Gessler, rewolucje kuchenne i jest to straszny program. Poczynając od montażu, gdzie ludzie w programie są specjalnie montowani tak, żeby restauratorzy wypadali na idiotów, poprzez lektora, który jest chamski, obraźliwy, kończąc na samej prowadzącej, która jest skrajnie bezczelna i niegrzeczna – rozpoczyna ostro na Instagramie celebrytka. W dalszym komentarzu uderza w Magdę Gessler jeszcze mocniej. Bardzo krytykuje ją za marnowanie jedzenia i rzucanie nim w restauratorów. Fani "Kuchennych rewolucji" wiedzą, że to stały widok w tym programie. Magda Gessler bardzo szybko denerwuje się i uwielbia robić przy tym dużo hałasu i urządzać "sceny". Nawet jeżeli ktoś popełnia błędy w kuchni, to nie zasługuje na to, żeby rzucać jedzeniem. Ludzie na świecie głodują, a przychodzi jakaś pani z telewizji, która rzuca jedzeniem na podłogę. Jest to dla mnie obraz jakiegoś totalnego upadku cywilizacji i kultury,...

	Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
ONS.pl
Newsy
Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
Pandemia i napięty grafik utrudniają Magdzie Gessler prowadzenie „Kuchennych rewolucji”. Czy to oznacza koniec programu?

Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Przez ponad 10 lat prowadzenia programu „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler zdobyła w Polsce olbrzymią popularność. Restauratorka pomaga upadającym restauracjom na antenie telewizji TVN już tak długo, że zaczęły się pojawiać pytania o przyszłość programu. Jak długo Gessler będzie w nim jeszcze występować? Czy planuje emeryturę? Sprawdźcie. Program „Kuchenne rewolucje” Pierwszy odcinek „Kuchennych rewolucji” został wyemitowany 6 marca 2010 roku. Od tego czasu powstało aż 299 odcinków w 21. sezonach programu! Magdzie Gessler należy się uznanie za tak ogromne pokłady kreatywności, które pozwoliły jej odmienić prawie 300 restauracji. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację, która z różnych powodów bardzo kiepsko sobie radzi. Restauratorka próbuje różnych dań serwowanych przez upadający lokal, sprawdza zaplecze i rozmawia z załogą, starając się poznać przyczynę niepowodzenia danej restauracji. Czasami musi wejść w rolę psychologa rozwiązując konflikty między właścicielami i załogą lub wspierając właścicieli, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem restauracji ze względu na problemy osobiste. Następnie Gessler wymyśla nową nazwę lokalu, zmienia zupełnie wystrój i uczy kucharzy jak gotować wymyślone przez nią dania. Po kilku tygodniach Magda Gessler ponownie odwiedza restaurację by sprawdzić, jak sobie radzi po „Kuchennych rewolucjach”. Koniec „Kuchennych rewolucji”? Program emitowany jest od ponad 10 lat i cieszy się dużą oglądalnością. Jednak przez pandemię koronawirusa realizacja odcinków była utrudniona. Ciężko też mówić o rewolucjach, gdy nawet najlepsze lokale upadają przez obostrzenia. Sporo się też dzieje w życiu osobistym Magdy Gessler....