Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
ONS.pl
Newsy

Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała

Pandemia i napięty grafik utrudniają Magdzie Gessler prowadzenie „Kuchennych rewolucji”. Czy to oznacza koniec programu?

Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Przez ponad 10 lat prowadzenia programu „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler zdobyła w Polsce olbrzymią popularność. Restauratorka pomaga upadającym restauracjom na antenie telewizji TVN już tak długo, że zaczęły się pojawiać pytania o przyszłość programu. Jak długo Gessler będzie w nim jeszcze występować? Czy planuje emeryturę? Sprawdźcie.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Program „Kuchenne rewolucje”

Pierwszy odcinek „Kuchennych rewolucji” został wyemitowany 6 marca 2010 roku. Od tego czasu powstało aż 299 odcinków w 21. sezonach programu! Magdzie Gessler należy się uznanie za tak ogromne pokłady kreatywności, które pozwoliły jej odmienić prawie 300 restauracji.

W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację, która z różnych powodów bardzo kiepsko sobie radzi. Restauratorka próbuje różnych dań serwowanych przez upadający lokal, sprawdza zaplecze i rozmawia z załogą, starając się poznać przyczynę niepowodzenia danej restauracji.

Zobacz także
Były kucharz zdradził ile zarabiał u Magdy Gessler. Kwota zwala z nóg

Magda Gessler ma na pieńku z mafią. Poszło o haracz za jej restaurację

Magda Gessler pokazała zdjęcie z dzieciństwa. Pokazuje na nim z ukochanym tatą. Są podobni?

Magda Gessler pokazała zdjęcie z dzieciństwa. Pozuje na nim z ukochanym tatą. Są podobni?

Czasami musi wejść w rolę psychologa rozwiązując konflikty między właścicielami i załogą lub wspierając właścicieli, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem restauracji ze względu na problemy osobiste.

Następnie Gessler wymyśla nową nazwę lokalu, zmienia zupełnie wystrój i uczy kucharzy jak gotować wymyślone przez nią dania. Po kilku tygodniach Magda Gessler ponownie odwiedza restaurację by sprawdzić, jak sobie radzi po „Kuchennych rewolucjach”.

Koniec „Kuchennych rewolucji”?

Program emitowany jest od ponad 10 lat i cieszy się dużą oglądalnością. Jednak przez pandemię koronawirusa realizacja odcinków była utrudniona. Ciężko też mówić o rewolucjach, gdy nawet najlepsze lokale upadają przez obostrzenia.

Sporo się też dzieje w życiu osobistym Magdy Gessler. Restauratorka została babcią, zajmuje się własnymi restauracjami i występuje w innych programach telewizyjnych. Czy w związku z tym zamierza przejść na emeryturę i skończyć z prowadzeniem „Kuchennych rewolucji”? Poznajcie jej odpowiedź:

Zobaczymy! Na razie wyniki „Kuchennych rewolucji” są tak dobre, że planujemy je bez końca (śmiech). Poza tym pandemia wymusiła na nas zupełnie inne podejście do zmian w restauracji. Dlatego odcinki w tym sezonie są inne, pokazują nowe rozwiązania

Czytaj także:

Oświadczenie restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy
Oświadczenie restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
Nie każda Kuchenna Rewolucja jest udana. Niektóre ujawniają brak pasji właścicieli i talentu kucharzy. Jak było w Grodzisku Mazowieckim?

To już 21 lat, gdy można oglądać w telewizji program „Kuchenne rewolucje”. Program jest polską adaptacją amerykańskiego formatu Kitchen Nightmare, prowadzonego przez popularnego angielskiego szefa kuchni i restauratora Gordona Ramseya. Polską edycję od początku prowadzi celebrytka i restauratorka, Magda Gessler. Z jednego z ostatnich odcinków dowiadujemy się, na czym polega pomoc Magdy Gessler i jak wygląda jej współpraca z restauracjami. Ratowana restauracja wydała  niecodzienne oświadczenie. Na czym polega program „Kuchenne rewolucje”? Do programu zgłaszają się restauracje, które mają problem z ilością klientów, dochodami i którym zaczyna grozić bankructwo. Prowadząca wraz z ekipą pojawia się w restauracji i diagnozuje, na czym polega źródło problemów. Przygląda się pracy lokalu, ocenia współpracę właścicieli z personelem, kontroluje czystość  w kuchni, jakość używanych składników, a przede wszystkim próbuje podawanych tam potraw. W ciągu kilku dni restauratorka nie tylko ocenia aktualną sytuację, ale też przedstawia plan naprawczy. Zmienia wystrój, menu i uczy załogę przygotowywania nowych potraw. Pierwszy etap rewolucji zawsze kończy się kolacją wydaną dla mieszkających w okolicy klientów. Po kilku tygodniach restauratorka wraca do reformowanej restauracji i ocenia czy właścicielom udało się wdrożyć wszystkie jej zalecenia i wyprowadzić swój lokal z zapaści. W tym czasie wydaje recenzję naprawianej restauracji. Zachęca widzów do odwiedzenia jej albo wręcz przeciwnie, odradza jedzenie w tym miejscu. Niektóre wizyty Magdy Gessler w restauracji bywają burzliwe. Restauratorka rzuca talerzami i wyrzuca nieświeżą czy złej jakości żywność. Jak zakończyła się rewolucja w Grodzisku Mazowieckim? Kuchenne...

ile zarabia magda gessler
ONS, AdobeStock
Newsy
Wielu Polaków nie zarobi tyle przez całe życie. Ujawniono zarobki Magdy Gessler. Lepiej usiądźcie
Polska gwiazda programów kulinarnych Magda Gessler zna się nie tylko na gotowaniu – jest też świetną bizneswoman. Sprawdźcie, ile zarabia.

Wszyscy Polacy doskonale znają Magdę Gessler! Ekspertka od gotowania, gwiazda telewizji i znakomita bizneswoman. Każdy widział przynajmniej jeden odcinek „Kuchennych rewolucji”, programu, w którym Gessler efektownie rzuca talerzami po całej restauracji, by później przeprowadzić jej całkowitą metamorfozę. Przy tym uczy załogę w każdym lokalu tego, jak prawidłowo przygotowywać dania, a właściciele uczą się lepiej zarządzać zespołem. To, co czyni ten program wyjątkowym to fakt, że poza tym iż „Kuchenne rewolucje” pomagają restauracjom podnieść się finansowo, to prowadząca program Magda Gessler nierzadko wchodzi w rolę psychologa, który pomaga zrozpaczonym restauratorom i rozwiązuje konflikty w zespole. Bardzo cenne porady „Kuchenne rewolucje” stały się ogromnym sukcesem. Nie dziwi więc nikogo fakt, że gwiazda tego programu Magda Gessler może żądać od producentów programu wyjątkowo wysokiego wynagrodzenia. W końcu bez Magdy program ten nie mógłby istnieć! Nikt jednak nie spodziewał się chyba tego, jak dużo Gessler zarabia na prowadzeniu „Kuchennych rewolucji”. W popularnym serwisie internetowym można znaleźć informacje na temat zarobków gwiazdy. Są oszałamiające! W 2018 roku Magda Gessler zarobiła łącznie aż 700 tysięcy złotych za sam udział w „Kuchennych rewolucjach!”. Wyemitowano wówczas dwa sezony tego programu, po 14 odcinków każdy. Łatwo można więc policzyć, że Gessler dostaje aż 25 tysięcy złotych za jeden odcinek! Imponujące zarobki To nie koniec wysokich kwot, które Magda Gessler otrzymuje za udział w programach! Jest także jurorką w programie „Masterchef”. Może liczyć na 600 tysięcy złotych wynagrodzenia rocznie, czyli ponad 42 tysiące złotych za odcinek. Do tego jest gospodynią programu „Sexy Kuchnia Magdy...

Magda Gessler znów szokuje: "Cieknie jak impotencki *****". Przegięła?
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler znów szokuje: "Cieknie jak impotencki *****". Przegięła?
Co tym razem tak przeraziło celebrytkę?

Magda Gessler to znana polska restauratorka i celebrytka. Polacy poznali ją szczególnie dzięki udziałom w programach telewizyjnych, gdzie eksponuje swoją barwną osobowość i bez ogródek wyraża opinie na tematy kulinarne. Tym razem gwiazda też nie przebierała w słowach. Sprawdźcie, co skłoniło ją do bardzo wybuchowej rekcji. Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach Magda Gessler od dawna prowadzi, można powiedzieć kultowy już program „Kuchenne Rewolucje”. Przyciąga on przed ekrany telewizorów całe rodziny. Kucharka i restauratorka odgrywa w "Kuchennych Rewolucjach" rolę autorytetu kulinarno-restauratorskiego. Odwiedza lokale gastronomiczne i restauracje, które nie radzą sobie na rynku za dobrze. Pomaga im w rozkręceniu biznesu i przy tym bardzo często obnaża ogromne niekompetencje.  Magda Gessler w "Kuchennych Rewolucjach" widziała już chyba prawie wszystko. Nie raz niesamowicie denerwowała się na widok brudnej kuchni lub starych naczyń, zostawiała pełne, nietknięte talerze z potrawami lub nawet rzucała przedmiotami w restauratorów ze złości.  Magda Gessler nie przebiera też w słowach. W niedawnym odcinku odwiedziła ona restaurację „Mąka i magia” w Zambrowie, którą przekształciła w „Croccante.Pizza.Mia”. Restauracja miała specjalizować się w kuchni włoskiej i tego Magda nie zmieniła. Postanowiła ona nauczyć kucharzy i właścicieli tego, jak powinna smakować i wyglądać prawdziwa włoska pizza.  Idealna pizza według Magdy Gessler Magda Gessler nie raz wypowiadała się na temat cech idealnej włoskiej pizzy. W poście na Facebooku przekazała, że włoska pizza nie powinna opadać. Zrobiła to jednak w charakterystycznym dla siebie ostrym stylu. Nie przebierała w słowach. Post na Facebooku został zedytowany, jednak jeden z portali zapisał pierwotny cytat:...

„Kuchenne rewolucje” w jednej z restauracji skończyły się klapą? „W ostatnią niedzielę mieliśmy 32 zł utargu”
ONS.pl
Newsy
„Kuchenne rewolucje” w jednej z restauracji skończyły się klapą? „W ostatnią niedzielę mieliśmy 32 zł utargu”
Czy to możliwe, że restauracja po „Kuchennych rewolucjach” radzi sobie jeszcze gorzej niż wcześniej? W ostatnim odcinku właściciele ratowanego lokalu udowodnili, że da się to zrobić!

Magda Gessler od lat z powodzeniem ratuje upadające restauracje. Zdesperowani właściciele proszą Gessler o pomoc w sytuacji, gdy są już bez wyjścia – albo zamykają lokal, albo decydują się na udział w programie z nadzieją, że pomoże im to stanąć na nogi. Większość rewolucji kończy się sukcesem. Dotyczy to głównie restauracji, w których istniejący w nich problem dało się naprawić w kilka dni podczas kręcenia programu. Kuchenne rewolucje  Zdarzały się lokale, w których załoga doskonale gotowała, ale z jakichś powodów goście tam nie zaglądali – zwykle okazywało się, że wystarczyło lepiej rozreklamować restaurację i klienci zaczęli ją odwiedzać. Czasami kucharze zmuszeni przez właściciela do przyrządzania dań konkretnej kuchni okazywali się mieć ukryte talenty – na przykład nie radzili sobie z włoskimi makaronami, ale za to robili genialne kotlety schabowe i kluski ! Wówczas wystarczyło zmienić dania w karcie i lokal stawał na nogi. Problemy warszawskiej restauracji Niestety, zdarza się i tak, że nawet Magda Gessler nie pomoże upadającej restauracji. Tak było w przypadku ostatnich „ Kuchennych rewolucji ” przeprowadzonych w warszawskiej knajpie Na okrągło . Choć serwowano tam lubiane przez Polaków dania, takie jak pizza i burgery, to z jakiegoś powodu miejsce świeciło pustkami. Okazało się, że wszystkie potrawy były okropnie słodkie! Gessler nie mogła się nadziwić, jak można tak przygotowywać jedzenie: Ktoś zwariował tu z cukrem! Największy kulinarny dziwoląg, jakiego kiedykolwiek próbowałam. Jest słodko i tłusto. W „ Kuchennych rewolucjach ” Gessler nie skupia się jednak tylko na potrawach, ale także na właścicielach i ich osobistych problemach, które również mają duży wpływ na to, jak radzi sobie restauracja....