Co za oferta lodziarni Grycan na Dzień Dziecka! Lody i rurki z kremem po 1 zł. Będą tłumy?
Wikipedia commons/Adobe Stock
Newsy

Co za oferta lodziarni Grycan na Dzień Dziecka! Lody i rurki z kremem po 1 zł. Będą tłumy?

Sieć lodziarni i cukierni Grycan podtrzymuje tradycję z okazji Dnia Dziecka i ponownie oferuje promocję na lody za złotówkę. Skusicie się?

Sieć lodziarni Grycan lat utrzymuje swoją pozycję na polskim rynku i wprowadza nowości idące z duchem czasu. Nie zapomina jednak także o najmłodszych, dla których co roku szykuje specjalny prezent…

Magda Gessler odpowiada na pytania

Marka Grycan wśród liderów rynku lodów

Autorska marka Zbigniewa Grycana znalazła swoją niszę w rynku i skusiła klientów wysoką jakością w średniej cenie: dla porównania, kultowe na Zachodzie lody marek Ben&Jerry’s czy Häagen-Dazs sprzedawane są aż za ok. 25 zł za półlitrowe opakowanie. 

Grycan jednak stale udowadnia, że polskie produkty wcale nie są gorsze od zachodnich konkurentów, a także stale reagują na potrzeby konsumentów. Wszystkie lody marki mają oznaczenia co do zawartości glutenu, a ich najnowsza linia wyszła w wersji zupełnie wegańskiej (bez żadnych składników pochodzenia zwierzęcego). W ten sposób marka Zbigniewa Grycana podąża nie tylko za trendami, ale i zmianami w stylu żywienia i filozofii życia Polaków. 

Zobacz także

Grycan nie zapomina jednak także o tradycji i niezmiennie od lat oferuje swoje lody za symboliczną złotówkę w każdy Dzień Dziecka, a pod lokalami sieci ustawiają się co rok długie kolejki…

Tak, jak kiedyś po wojnie tłumy Polaków ustawiały się do okienka z lodami Zielonej Budki (również należącej dawniej do rodziny Grycanów), tak dziś rodacy chętnie sięgają po produkty najpopularniejszych polskich cukierników.

Dzień Dziecka w lodziarniach Grycan

Z okazji Dnia Dziecka, przez cały 1 czerwca, wszystkie kulki lodów będą sprzedawane po 1 zł. Promocyjna cena będzie także obejmować rurki z kremem. 

A jeśli nie chcecie stać w kolejkach, wypróbujcie przepis na lody kakaowe z kokosem lub zdrowy przepis na domowe lody jogurtowe z rabarbarem, które przygotujecie w domu!

Źródło: dlahandlu.pl, Instagram

Czytaj także: 

Komentarze
niezdrowa żywność
Flickr
Newsy Zaskakujące, ale te produkty są mega niezdrowe, choć wszyscy myśleliśmy inaczej
Jecie te produkty ponieważ myślicie, że są zdrowe? Zdziwicie się, jak bardzo możecie być w błędzie!
Katarzyna Wyborska
grudzień 30, 2020

Trendy zmieniają się cały czas – również w kwestii żywienia! Stale przeprowadza się badania nad żywnością, dzięki czemu naukowcy wciąż dokonują nowych odkryć. Jeszcze przed wojną wierzono, że cukier jest bardzo zdrowy i powinny go jeść w dużych ilościach zwłaszcza dzieci. Być może niektórzy z was pamiętają hasło reklamowe z tamtych lat, które brzmiało „Cukier krzepi”! A jeszcze kilkanaście lat temu dietetycy przekonywali, że niezdrowe są… jajka i osoby cierpiące na problemy z wysokim poziomem cholesterolu powinny jeść maksymalnie dwa jajka w tygodniu, a najlepiej nie spożywać ich w ogóle. Jednak niedawno przeprowadzone badania dowiodły, że jajka wręcz obniżają cholesterol i powinno się ich jeść jak najwięcej. Poznajcie mity, którymi owiane są popularne produkty uważane powszechnie za zdrowe – wcale nie są takie dobre, jak się wszystkim wydawało! Zdrowe, czy nie? Moda na różne produkty pojawia się i znika, ale wiedza o ich rzekomym dobrym wpływie na zdrowie na długo zakotwicza się w świadomości wielu osób. Czasami dopiero po latach ze zdziwieniem pewnie odkryliście, że niektóre produkty są niezbyt zdrowe, a jedliście je w przekonaniu, że dobrze postępujecie. Poniżej przygotowaliśmy dla was spis produktów, które wcale nie są dobre dla waszego zdrowia! Syrop z agawy – to w ostatnim czasie bardzo popularny słodzik, zalecany jako zamiennik cukru. Okazuje się jednak, że wcale nie jest od niego zdrowszy. Co więcej, skład syropu jest gorszy od cukru! Choć jest nieco mniej przetworzony niż cukier, nie czyni go to zdrowszym. Pełnoziarniste produkty – pewnie wielu z was w trosce o zdrowie kupuje pełnoziarnisty makaron lub pieczywo. Niestety, producenci tych produktów nie są do końca szczerzy wobec swoich klientów! Produkty...

Przeczytaj
Elżbieta Jaworowicz
Paweł Kibitlewski/ons.pl
Gwiazdy Elżbieta Jaworowicz zdradziła sekret swojej wspaniałej figury. Od lat nie je jednej rzeczy!
Ten widok znamy już bardzo dobrze. Telewizyjne studio, biurko, przy nim Elżbieta Jaworowicz i jej długie i smukłe nogi. Jak 74-latka dba o swój nienaganny wygląd?
Hubert Rój
listopad 11, 2020

Wielu Polaków od lat plan na późny czwartkowy wieczór ma prosty – włączone TVP 1 i na szklanym ekranie sztandarowy program Telewizji Polskiej, czyli „Sprawa dla reportera” Elżbiety Jaworowicz. Kto by pomyślał, że słynna badaczka trudnych, ludzkich spraw prowadzi swój program już niemal 40 lat? Tak, to nie żart. Jaworowicz pierwszy swój telewizyjny program nakręciła w 1983 roku. Ależ ten czas szybko leci… Uznana marka na rynku Przez ten czas program podbił serca kilku pokoleń Polaków. Mimo upływu lat nadal cieszy się niezwykłą popularnością. W ostatnim czasie jeden odcinek ogląda średnio 3,5-4 miliony widzów. Niejeden kolega z branży może pozazdrościć doświadczonej dziennikarce oddanej publiczności, która nie opuszcza jej bez względu na jakiekolwiek okoliczności. Poważne, prawdziwe dramaty z całej Polski, rozmowy ze świadkami i uczestnikami kontrowersyjnych wydarzeń, konfrontacje, spotkania z ekspertami w studio. To wszystko widzimy w niemal każdym odcinku „Sprawy dla reportera”. Oprócz tego nieodzownym elementem popularnej audycji są… nogi pani prowadzącej! Tak jest, widok wyciągniętych nóg wzdłuż biurka stał się znakiem rozpoznawczym pani Elżbiety. Jak ona to robi?  Kiedy inni reporterzy zazdroszczą Elżbiecie Jaworowicz głównie oglądalności i nieustannej popularności, wielu telewidzów (głównie płci żeńskiej) z podziwem patrzy na doskonałą formę 74-latki. Jak Jaworowicz dba o swoją wspaniałą figurę? Dziennikarka przyznaje w wywiadach, że nie ma większych problemów ze zdrowiem. Zawdzięcza to aktywnemu, sportowemu trybowi życia, a także jednemu dietetycznemu ograniczeniu. Prowadząca „Sprawy dla reporterów” prawie nie jada mięsa! Źródło:  interia.pl

Przeczytaj
Jedzenie w lodówce
Adobe Stock
Triki kulinarne 6 produktów, których nigdy nie powinniście trzymać w lodówce, a pewnie trzymacie...
Chcąc być nadgorliwym często umieszczamy w lodówce o wiele więcej niż w rzeczywistości powinniśmy. Niewielu jednak wie, że niska temperatura może negatywnie wpływać na niektóre produkty spożywcze…
Weronika Kępa
listopad 16, 2020

Nie jest tajemnicą, że produkty takie jak mleko, jogurty, ser czy mięso potrzebują stałego dostępu do stosunkowo niskiej temperatury. Wystarczy kilka godzin poza lodówką, żeby całkowicie straciły świeżość i były do wyrzucenia. W każdej kuchni istnieją jednak również takie produkty, które nie potrzebują chłodzenia. Zaliczamy do nich chociażby mąkę, ryż czy makaron. Wie to niemal każdy. Niewielu jednak zdaje sobie sprawę, że na co dzień wkłada do lodówki jedzenie, które wcale tego nie potrzebuje. I nie chodzi tutaj bynajmniej o kolejny sypki produkt, jakim jest cukier. Pomidory Każdy rodzaj pomidorów, koktajlowe, śliwkowe, malinowe, powinnaś przechowywać poza lodówką! Niska temperatura zatrzymuje bowiem proces ich dojrzewania . Nie mają więc szansy stać się maksymalnie słodkie i soczyste. Idealnym miejscem do przechowywania pomidorów będzie więc kuchenny koszyk na warzywa! Ziemniaki Jeśli przechowujesz w lodówce ziemniaki to duży błąd! Ich miejsce jest w piwnicy lub spiżarni. Tam również jest niska temperatura, ale nie aż tak. Przechowywanie ziemniaków w lodówce prowadzi bowiem do szybszego przetwarzania skrobi w cukier, co znacząco wpływa na smak warzywa. Pogorszeniu ulega również ich skórka. Awokado Ten niesamowicie zdrowy owoc również nie powinien zajmować miejsca w naszej lodówce. Najlepiej kiedy awokado dojrzewa w temperaturze pokojowej,  ponieważ tylko wtedy ma szansę osiągnąć idealny smak. Wyjątkiem jest moment, w którym już przekroisz owoc. Wtedy należy wsadzić go do lodówki, aby spowolnić jego psucie. Pikle Marynowane warzywa również nie powinny być chłodzone. Zawarty w nich ocet i konserwanty sprawiają, że z powodzeniem można je trzymać w temperaturze pokojowej. Nie ma szans by się zepsuły....

Przeczytaj
oreo czy jest wegańskie
AdobeStock
Zdrowie MIT o ciasteczkach Oreo, w który musisz PRZESTAĆ wierzyć!
Uwielbiasz ciasteczka Oreo? Koniecznie sprawdź, czy też znasz ten mit!
Katarzyna Wyborska
listopad 15, 2020

Herbatniki przekładane słodkim, mlecznym kremem lub czekoladą są znane w Polsce od dawna i sprzedawane przez różnych producentów. Od kilku dobrych lat na polskim rynku dostępne są kolejne łakocie tego typu – ciasteczka Oreo, które są szalenie popularne w Stanach Zjednoczonych od blisko stu lat! Polacy je pokochali – można już kupić nie tylko ciastka, ale i czekoladę z ciasteczkami Oreo, napoje i lody o smaku Oreo, a nawet zrobić w domu ciasto smakujące jak popularne ciastka! Jednak krąży wokół nich jeden mit, w który wierzy wiele osób. Jeśli jesteście jednymi z nich, to mocno się zdziwicie, gdy przeczytacie jaka jest prawda! Ciastka Oreo – przysmak Ameryki Historia ciasteczek Oreo zaczyna się w 1912 roku. Wtedy trafiły na rynek USA i szybko podbiły serca Amerykanów. Do dziś są to jedne z najlepiej sprzedających się słodyczy i nawet doczekały się wyjątkowego wyróżnienia! Fragment Dziewiątej Alei w Nowym Jorku zyskał nazwę „Oreo Way”, czyli w wolnym tłumaczeniu ulica lub droga Oreo. Ciasteczka składają się z dwóch ciemnych herbatników przekładanych słodkim kremem. Przez lata ciastka doczekały się wielu limitowanych edycji produkowanych z okazji różnych wydarzeń, jednak najbardziej klasyczna wersja to ciemne, prawie czarne ciasteczka z wytłoczonym z wierzchu ozdobnym wzorem i napisem „Oreo” po środku. Co ciekawe, firma nie określa jakiego koloru są te ciastka. Także jeśli zastanawialiście się, czy sławne herbatniki są czarne czy ciemnobrązowe, to spokojnie możecie używać obu tych określeń. MIT o ciastkach Oreo! W Stanach Zjednoczonych wokół sławnych ciastek krąży pewien mit, który dotarł już nawet do naszego kraju. Część osób bowiem wierzy, że te ciasteczka są w pełni wegańskie . Rzeczywiście, patrząc na ich skład można...

Przeczytaj