Anna Lewandowska, rosół
ONS/Gotujmy.pl, bogusia82
Newsy

Anna Lewandowska podała przepis na rosół. Gotuje go zupełnie inaczej niż wszyscy

Co zawiera rosół, który poleca Lewandowska? Możemy zagwarantować, że będzie smakował wszystkim i wzmocni waszą odporność.

Rosół to jedna z bardziej popularnych polskich zup. Może też być świetną bazą pod szczawiową, krupnik czy pomidorówkę. Sporządza się go najczęściej z kury, ewentualnie z wołowiny lub baraniny. Różnorodne obyczaje Na Górnym Śląsku rosół robi się z gołębi. Baranina to zwyczaj ze Śląska Cieszyńskiego. Tradycyjnie zupę podaje się z makronem typu nitki, wstążki lub z lanymi kluskami. Rosół jest też potrawą, którą przygotowuje się stosunkowo długo.  Przygotowanie polega na gotowaniu mięsa wraz z zestawem jarzyn – włoszczyzną.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Jak ugotować smaczny rosół?

Aby upichcić smaczny i esencjonalny rosół należy gotowanie składników rozpocząć od zimnej wody, powoli doprowadzając do lekkiego wrzenia.  Taki sposób gotowania sprawia, że większość składników zawartych w mięsie i warzywach przechodzi do wywaru, który po doprawieniu staje się rosołem. W Polsce w okresie PRL rosół stał się ulubionym daniem narodu. Należy do dań wskazywanych jako tradycyjne i typowe dla niedzielnego obiadu.

Zobacz także
Słyszeliście kiedyś o rosole z pieczonego kurczaka? Zróbcie go, a nie pożałujecie

Słyszeliście kiedyś o rosole z pieczonego kurczaka? Zróbcie go. Nie pożałujecie

Szumowiny na rosole

Co zrobić, żeby szumowiny w rosole same opadły na dno garnka? Znamy niezawodny trik

Rosół Anny Lewandowskiej

Trenerka i jej magiczny rosół Anna Lewandowska to specjalistka w dziedzinie zdrowia, diety, treningów i jak się okazuje - polskiej kuchni. Jej przepis na rosół, który można znaleźć na Instagramie, postawi na nogi każdego. Właśnie chorujecie? Zobaczcie, czego się spodziewać po tym urozmaiconym przez trenerkę posiłku. Lewandowska poleca go również sportowcom w czasie zwiększonej aktywności treningowej. Powinni bowiem pamiętać, że pierwsze 12 godzin po wyjątkowym wysiłku jest najważniejsze, aby organizm mógł się w odpowiedni i pełny sposób zregenerować. Rosół inspirowano kuchnią pięciu przemian według Anny Ciesielskiej. Przepis na niego jest zaskakująco prosty i ciekawy w smaku.

Jak zrobić rosół Anny Lewandowskiej? 

W pierwszej kolejności należy zagotować 3 litry wody i wrzucić do garnka:

  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • około 1/2 kg dobrego mięsa
  • 3 łyżki octu jabłkowego niepasteryzowanego
  • 1/2 łyżeczki kminku

Składniki umieszczamy we wrzątku co minutę. To bardzo ważne! Całość wywaru gotujemy 1,5 godziny.

Następnie, w równie krótkich odstępach czasu, dodajemy kolejne składniki:

  • 3 średnie marchewki
  • 1 pietruszkę
  • 1 dużą cebulę
  • seler naciowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • szczyptę pieprzu cayenne
  • 1 listek laurowy
  • 4 ziela angielskie
  • sól do smaku
  • pół kurczaka/koguta/perliczki/bażanta

Gorący płyn znów powinien być gotowany przez 1,5 godziny na małym ogniu. Po tym czasie jest gotowy do podawania i pałaszowania.

Znajdziemy w nim bogactwo składników. W tym: wapń, fosfor, potas i kolagen!

Źródło: kuchnia.wp.pl

Rosół Anny Lewandowskiej
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy
„Magiczny” rosół Ani Lewandowskiej to prawdziwa petarda. Już nigdy nie będziecie chcieli zjeść innego
Kto jak kto, ale małżeństwo Lewandowskich wie, co powinni jeść prawdziwi mistrzowie. Tym razem zdradzimy, jak wygląda i smakuje rosół dla aktywnych ludzi według Ani Lewandowskiej.

Anna Lewandowska podbija serca i podniebienia Polek. Robi to w podobnym tempie w jakim jej mąż Robert zdobywa kolejne laury na europejskich boiskach. Wciąż szukamy sekretu wspaniałej formy tej pary, a Ania wcale tego nie ukrywa, tylko dzieli się swoimi pomysłami i refleksjami. Jednym z tych pomysłów jest jej wyjątkowe podejście do rosołu – wszyscy dbający o formę powinni zredukować nieco zawartość tłuszczu w swoich wersjach rosołu. Tak samo zrobiła Ania Lewandowska, która zainspirowała się z kolei przepisem Anny Ciesielskiej. Przepis na rosół od Ani Lewandowskiej Poniższy przepis na „magiczny rosół Anny Lewandowskiej” będzie doskonałym wyborem nie tylko dla sportowców – tę lekką, ale pożywną i zdrową zupę dobrze przyjmie każdy osłabiony chorobą organizm. Podstawą rosołu Lewandowskiej będzie dobrego gatunku mięso na wywar – wybierzcie wołowinę, cielęcinę, a nawet wartościową dziczyznę. Na koniec bulion warto wzbogacić kawałkiem smacznego drobiu. Składniki: 1/2 łyżeczki tymianku 1/4 łyżeczki kurkumy ok. 1/2 kg mięsa dobrej jakości (wołowina lub cielęcina) 3 łyżki octu 1/2 łyżeczki kminku 3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula seler naciowy 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki imbiru pieprz cayenne liść laurowy ziele angielskie sól 1/2 kurczaka Przygotowanie: Gotujcie przez 1,5 godziny wywar z mięsa z dodatkiem tymianku, kurkumy , ziela angielskiego, kminku, octu i liścia laurowego. Następnie do zupy dodajcie: warzywa, imbir, paprykę, resztę przypraw, a także 1/2 kurczaka Na sam koniec wyjmijcie jarzyny i mięso z bulionu. Podawajcie go z kaszą jaglaną gotowaną na wodzie. Źródło: hpba.pl

Energetyczny koktajl anny Lewandowskiej. Te 4 składniki postawią na nogi lepiej niż kawa .....i pomaga (coś zdrowotnego)
Adobe Stock
Newsy
Energetyczny koktajl Anny Lewandowskiej. Te 4 składniki postawią na nogi i zwiększą odporność.
Ten koktajl to tylko kilka składników, które macie w kuchni. Ale gdy raz zastąpicie nim poranną kawę, nie będziecie chcieli do niej wracać. Doda wam nie tylko energii, ale też zdrowia i urody.

Anna Lewandowska od dawna zachęca fanki do utrzymania dobrej kondycji i zdrowia. Zdrowy tryb życia, który promuje, bazuje na utrzymywaniu aktywności fizycznej i zdrowej diety. Żona Roberta Lewandowskiego wprowadziła na rynek markę Heathy Plan by Ann, w ramach której można kupić zdrową żywność, w tym gotowe, wartościowe śniadania, skorzystać z cateringu lub wypróbować samodzielnie w domu jej proste przepisy.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez 𝗔𝗻𝗻𝗮 𝗟𝗲𝘄𝗮𝗻𝗱𝗼𝘄𝘀𝗸𝗮 (@annalewandowskahpba) Dziś podajemy przepis jej autorstwa na szybki koktajl, który ma zastąpić poranną kawę. Koktajl nawodni organizm, doda energii, poprawi metabolizm i ochroni przed bakteriami i wirusami. Picie koktajlu Ani Lewandowskiej codziennie rano zapewni energię, zdrowie, witalność, uchroni przed chorobami i pozwoli zachować dobrą sylwetkę. Przepis na energetyczny koktajl Anny Lewandowskiej Składniki Pół łyżeczki kurkumy Pół łyżeczki imbiru Pół łyżeczki pieprzu cayenne  1 szklanka wody Przygotowanie Do szklanki wlejcie odrobinę ciepłej wody. Dodajcie po pół łyżeczki każdej z przypraw. Wymieszajcie, dopełnijcie resztą ciepłej wody. Koktajl należy powoli sączyć zamiast porannej kawy. Energetyzujące i zdrowotne działanie składników koktajlu Każdy ze składników jest cenionym dodatkiem zarówno w medycynie naturalnej, jak i kuchni. Dodawane do dań jako przyprawy, także działają leczniczo, ułatwiają trawienie, poprawiają metabolizm....

Anna Lewandowska radzi, jaką dietę stosować przy chorobach tarczycy. Cenne wskazówki
ONS.pl
Newsy
Anna Lewandowska na diecie oczyszczającej. Oto jej sposób na usunięcie zanieczyszczeń z wątroby
Trenerka i żona Roberta Lewandowskiego wygląda doskonale. Jednak na swój wygląd intensywnie pracuje. Między innymi co jakiś czas przeprowadza detoksykację. Na czym to polega? Wyjaśniamy.

Oczyszczanie organizmu zwane detoksykacją polega na usuwaniu zanieczyszczeń z krwi w wątrobie. W czasie tego procesu organizm usuwa nagromadzone toksyny. Dzieje się to przede wszystkim w wątrobie, której funkcją jest oczyszczanie organizmu. Jednak jednocześnie zbędne, zalegające substancje wydalane są przez nerki, jelita płuca, układ limfatyczny i skórę. Podczas fachowo przeprowadzonej detoksykacji możecie obserwować wyraźne zmiany w swoim organizmie. Anna Lewandowska między innymi zauważyła u siebie wzdęcia:  - To normalne – uspokajała trenerka. Na czym polega dieta oczyszczająca Anny Lewandowskiej? To dieta, która polega na połączeniu określonego sposobu odżywiania, sprzyjającego usuwaniu toksyn z organizmu, z ruchem i ćwiczeniami. Dieta trwała trzy tygodnie.  W trakcie tego czasu ciało trenerki zmieniało się, o czym żona słynnego piłkarza pisała w mediach społecznościowych, w relacji z tego procesu: - W pierwszym tygodniu oczyszczania brzuch miałam jak balon, to normalne. Zdradziła też, na czym polega jej pomysł na oczyszczanie:  - Tego typu oczyszczanie robię raz do roku. Na czym polega? Eliminuję białko zwierzęce przez 3 tygodnie, kawę, alkohol, cukier, smażone potrawy, sosy, nabiały, zmniejszyłam ilość jajek. W międzyczasie trenerka włącza do diety sprzedawane przez siebie suplementy, a w trzecim tygodniu pije specjalną mieszankę na wątrobę. Każdego dnia przygotowuje nową porcję, zwiększając stopniowo ilość czosnku. Anna Lewandowska znana jest z tego, że poza dietą planuje dla klientek treningi. Sama także w trakcie trzech oczyszczających tygodni zwiększała ilość treningów, skupiając się na mobilności i zakresie ruchów. Dzięki temu zakończyła dietę ciesząc się doskonałą formą, sprawnością i lepszą...

anna lewandowska barszcz wigilijny
ONS / AdobeStock
Newsy
Ania Lewandowska do świątecznego barszczu dodaje bardzo nietypowy składnik. To on sprawia, że zupa jest obłędna
Ania Lewandowska znana jest ze wspaniałych i zdrowych przepisów. Sprawdźcie, co dodaje do swojego wigilijnego barszczu!

Sportsmenka, żona wybitnego piłkarza i zapracowana mama nie przestaje nas zaskakiwać świetnymi pomysłami na pyszne i zdrowe dania! Ania Lewandowska poza rozwijaniem własnej marki, wychowywaniem dzieci i wspieraniem Roberta w karierze piłkarskiej jest bardzo aktywna na własnej stronie internetowej, gdzie regularnie udostępnia autorskie dania. Ania wymyśla przepisy na zupy, przekąski, desery i inne pyszności, a do tego wszystkie muszą spełniać jeden wymóg – mają być bardzo zdrowe, ponieważ zarówno ona, jak i jej mąż dbają o to, by mieć dużo siły i nienaganną sylwetkę! Barszcz wigilijny Ani Lewandowskiej Gwiazda ma własny sposób na wszystko – także na wigilijny barszczyk! Dzięki dodaniu odrobiny soku jabłkowego i suszonych jabłek jego smak jest naprawdę wyjątkowy. Przekonajcie się sami! Aby przygotować to danie, będziecie potrzebowali poniższych składników: 2 – 2,5 kg buraków 10 dag suszonych grzybów 4 śliwki suszone 3 suszone jabłka 3 suszone gruszki 1 ząbek czosnku 2 średnie cebule 1 l soku jabłkowego Sok z cytryny Łyżka oliwy z oliwek Ziele angielskie Liście laurowe Tymianek Majeranek Sól Pieprz Przygotowanie Do dwóch osobnych garnków wsypcie suszone owoce i grzyby. Zalejcie oba garnki wodą i odstawcie na kilka godzin. Buraki podzielcie na kilka części. Jedną ugotujcie (bez obierania), a drugą obierzcie, pokrójcie w drobną kostkę i ugotujcie razem z grzybami – w tej samej wodzie, w której się namoczyły. Trzecia posłuży wam na sam koniec – obrane buraki należy zetrzeć do gotowego barszczu. Pokrojoną drobno cebulę i czosnek zeszklijcie na oliwie z oliwek i dodajcie do wywaru. Gotujcie przez dwie godziny. Po tym czasie za pomocą sitka przecedźcie barszcz do drugiego garnka. Zagotujcie,...