ONS.pl
Newsy

Anna Lewandowska ostrzega przed 1 produktem w diecie. Jego spożywanie grozi cukrzycą

Zdrowe odżywianie to nie tylko ładna sylwetka, ale również dobre zdrowie. Doskonale wie o tym Anna Lewandowska, która uświadamia swoich odbiorców poprzez media społecznościowe. Ostatnio przyznała, że regularne spożywanie jednego produktu może mieć poważne konsekwencje dla zdrowia, a między innymi spowodować cukrzycę!

Zdrowe odżywianie, regularna aktywność fizyczna to podstawa długiego życia i dobrego zdrowia. Dobrze zbilansowana dieta wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu, dlatego też warto zwracać uwagę na wykorzystywane produkty w kuchni.

Szczególną uwagę w tej kwestii zwraca Anna Lewandowska, która z zamiłowaniem promuje zdrowy styl życia. Ostatnio trenerka zachęca swoich odbiorców do stopniowych zmian nawyków, jednym z nich jest ograniczenie mięsa.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Anna Lewandowska jako autorytet

Anna Lewandowska to wszechstronna osoba, która dla wielu może być świetnym przykładem do naśladowania. Do swojego ogromnego sukcesu oraz własnej marki osobistej doszła ciężką pracą. Jak widać bardzo się to opłacało, bo dziś może pochwalić się wieloma projektami na swoim koncie.

Swoją przygodę rozpoczęła od karate, gdzie należała również do reprezentacji Polski. Obecnie zajmuje się swoimi biznesami. 

Między innymi jest właścicielką kilku miejsc ze zdrową żywnością. Ma własną aplikację z treningami, marka naturalnych kosmetyków, catering dietetyczny, płyty CD z programami ćwiczeń, obozy treningowe czy różne współprace z innymi markami.

Jednocześnie Anna Lewandowska prowadzi udane życie rodzinne u boku piłkarza, Roberta wraz z dwoma cudownymi córeczkami. Można by rzec, że Lewandowska to kobieta do tańca i do różańca. 

Motywowanie fanów przez social media

Media społecznościowe mają ogromną siłę przebicia, toteż często są wykorzystywane do kreowania własnej marki osobistej czy przekazywania istotnych treści.

Anna Lewandowska wykorzystuje swoje profile do uświadamiania ludzi o zdrowym żywieniu oraz zmotywowania ich do podjęcia walki o ładną i zdrową sylwetkę.

Co jakiś czas trenerka przeprowadza różne wyzwania, które mają wyznaczone cele. Ich zadaniem jest nauczenie ludzi odpowiedniego żywienia oraz przekonanie do regularnej aktywności fizycznej.

W ostatnim czasie Lewandowska wystartowała na Instagramie z projektem o zmianie nawyków. Jeden tydzień to jedna zmiana do wprowadzenia w swoim stylu życia.

Cykl rozpoczął się od wyeliminowania cukru, później było przygotowywanie zdrowej kolacji, zaś teraz Ania Lewandowska nakłania odbiorców do wyeliminowania z diety mięsa.

Konsekwencje spożywania zbyt dużej ilości mięsa

Mimo, iż mięso jest jednym z kluczowych produktów w diecie, to jednak jak inne składniki w nadmiarze może nie przynosić pozytywnych skutków, a wręcz odwrotnie.

Duże ilości mięsa w codziennej diecie mogą przyczynić się do ryzyka wystąpienia wielu poważnych schorzeń, takich jak cukrzyca typu II, nowotworów czy różnych chorób serca.

Z tego też powodu Anna Lewandowska ograniczyła w swojej diecie dany produkt, a także zachęca do tego kroku swoich obserwatorów.

Taka zmiana z pewnością pozytywnie wpłynie na organizm. Nie tylko uchroni go przed chorobami, ale również poprawi samopoczucie.
 

Komentarze
pizza wskazowki
AdobeStock
Newsy W jakiej kolejności układać dodatki na pizzy? To ma ogromny wpływ na jej smak
Pewnie większość z was przynajmniej raz w życiu upiekła pizzę w domu. W końcu nie jest to nic trudnego! Wiedzieliście jednak, jakie znaczenie ma kolejność ułożenia dodatków do pizzy?
Katarzyna Wyborska
grudzień 11, 2020

Znana na całym świecie, podawana z najróżniejszymi dodatkami i w różnych formach. A do tego nie znamy nikogo, komu by nie smakowała. Chodzi oczywiście o dumę Włoch, czyli pizzę! Jej przygotowanie jest bardzo proste, a smak zachęca nawet najbardziej niechętnych do spróbowania swoich sił w kuchni i upieczenia własnej pizzy. Gdy robicie ją sami w domu, musicie koniecznie pamiętać o tym, jak układacie składniki. Może brzmi to zabawnie, ale uwierzcie – kolejność dodatków na pizzy ma wielkie znaczenie! Jeden błąd i przestanie wam tak smakować. Dowiedzcie się, jak robić to poprawnie! Przysmak starożytnych Dziś pizzę kojarzymy z niezbyt zdrowym jedzeniem i wymieniamy ją jednym tchem wraz z innymi daniami znajdującymi się w kategorii „fast food”, jak hamburgery i frytki. Jeżeli się zastanowić, to trudno wymyślić chociaż jeden powód, dla którego pizza powinna się znaleźć w tym niezbyt zaszczytnym gronie. Jedyny składnik, który może mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie to duże ilości sera – tłuszcz w takich ilościach to nie tylko kalorie, ale i problemy z nadciśnieniem oraz miażdżycą. Ale ciasto na pizzę jest bardzo lekkie! Sos zrobiony z pomidorów nie ma praktycznie kalorii, a dodatki to najczęściej warzywa i odrobina mięsa. Spożywana od tysięcy lat – placki pieczone w piecu uwielbiali już starożytni Grecy, a z czasem zaczęto przyprawiać je serem, bazylią, a nawet rybami. Pizza w takiej formie, jaką znamy, rozpowszechniła się około XVIII wieku, gdy w Europie zaczęto na dużą skalę uprawiać pomidory, które przybyły do nas z Ameryki. Jak zrobić dobrą pizzę? Kolejność, w jakiej układamy dodatki na pizzy ma ogromne znaczenie. Dzięki temu smaki odpowiednio się przenikają – jeśli zrobimy błąd, to pizza nie będzie zbyt smaczna. Należy trzymać się następującej kolejności:...

Przeczytaj
Karolina Szostak schudła
ons
Newsy Nikt nie wie, że Karolina Szostak schudła dzięki tej diecie. Niewiele osób zdecyduje się na takie poświęcenie
Karolina Szostak należy do nielicznego grona kobiet zajmujących się dziennikarstwem sportowym. Mimo że idealne sylwetki to dla niej codzienność, sama bardzo długo zmagała się z nadwagą. Jednak, w ostatnich latach przeszła spektakularną metamorfozę. Prezenterka schudła aż 30 kilogramów!
Weronika Kępa
grudzień 17, 2020

U Szostak zdiagnozowano niedoczynność tarczycy Karolina Szostak przez lata zmagała się z nadprogramowymi kilogramami. Te były nie tylko wynikiem nieprawidłowego odżywiania oraz stylu życia, ale również choroby. Bowiem u prezenterki zdiagnozowano niedoczynność tarczycy.  Nieodpowiednia dieta z roku na rok potęgowała problemy dziennikarki. W końcu postanowiła skonsultować się z lekarzem i zacząć nowe życie. Po licznych rozmowach ze specjalistami, kobieta rozpoczęła swoją przemianę od popularnej diety doktor Dąbrowskiej. Schudła 30 kg dzięki diecie dr Dąbrowskiej Ten rodzaj odżywiania określany jest jako warzywno-owocowy post. Jak sama nazwa wskazuje, dieta polega na spożywaniu tylko i wyłącznie warzyw i owoców przyrządzonych na różne sposoby – gotowanych, pieczonych, blendowanych, surowych, przez okres 6 tygodni. Będąc na diecie dr Dąbrowskiej, w ciągu dnia powinno się zjadać maksymalnie 3 posiłki i 2 przekąski nieprzekraczające 600 kcal.  To cudownie oczyszcza organizm ze wszystkich zanieczyszczeń. A we wrześniu robię dwa tygodnie tak zwanej przypominajki. Odrzuciłam też wszystko, co działało na mnie destruktywnie. Nie jem nabiału i pszenicy. Zwracam uwagę na to, by nie łączyć białkowych produktów z węglowodanami. Nie mówię już o przetworzonej żywności! W swojej kuchni bazuję na dużej ilości warzyw i owoców – zdradziła w wywiadzie dla Vivy. Dziennikarka czasem skusi się na coś słodkiego Mimo że aktywny tryb życia i zdrowe posiłki na stałe zagościły w życiu dziennikarki, kobieta przyznaje, że nikt nie powinien być niewolnikiem jedzenia. Nie ma przecież ludzi idealnych. Każdy przeżywa chwile słabości i zapomnienia i nie ma w nich nic złego. O ile oczywiście są to tylko chwile. Przyznam, że – jak każdemu – i mnie zdarza się...

Przeczytaj