Anita Werner to znana dziennikarka i prezenterka telewizyjna. Pochodzi z Łodzi i to tam ukończyła studia z kulturoznawstwa. Nie każdy wie, że Anita Werner ma na swoim koncie też karierę aktorską. Gdy miała zaledwie siedemnaście lat, zagrała główną rolę w filmie Władysława Pasikowskiego - "Słodko gorzki". Ma na swoim koncie też występy w innych filmach i serialu "Zostać miss". Anita zrezygnowała jednak po pewnym czasie z kariery aktorskiej. Postanowiła zostać dziennikarką.

Anita Werner praktycznie od początku dziennikarskiej kariery związana jest z grupą TVN. Prowadziła tam programy informacyjne, magazyny i realizowała także filmy dokumentalne.

Szczupła sylwetka Anity Werner

Anita Werner ma już 43 lata i utrzymuje przepiękną figurę.

Dziennikarka zawdzięcza ładną sylwetkę przede wszystkim swojej ciężkiej pracy i diecie.

Zobacz także:

Anita Werner regularnie trenuje na siłowni. Chodzi tam co najmniej 3 razy w tygodniu i na treningu spędza minimum 2 godziny.

Sport bardzo dobrze robi mi na głowę, więc 3 razy w tygodniu zasuwam do siłowni i spędzam tam 2 godziny. To jest mój święty czas i naprawdę musi się stać coś bardzo ważnego, żebym z niego zrezygnowała. Ćwiczę z trenerką, która jest jednocześnie moją przyjaciółką – wyznała w jednym z wywiadów Anita.

Dieta Anity Werner

Anita Werner stosuje dietę, zwaną przez wielu drakońską. Jest weganką, czyli nie je żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Już kilka lat temu dziennikarka zrezygnowała całkowicie z jedzenia mięsa. Po półtora roku od tej ważnej decyzji, poszła jednak o krok dalej i przestała jeść też wszystkie produkty odzwierzęce.

Dieta to dla Anity nie tylko sposób na utrzymanie sylwetki. Dziennikarka zaznacza, że świetnie czuje się przy takim żywieniu. Nie ma potrzeby pozwalania sobie na odstępstwa, nawet podczas urlopu.

Dieta jest integralnym składnikiem mojego treningu, przykładam bardzo dużą wagę do tego, co jem. I czego nie jem – podsumowuje dziennikarka.

Też uważacie, że to poświęcenie jest tego warte?