Polski dziennikarz i prezenter Zygmunt Chajzer jest znany z telewizji i radia. Całe życie związany jest z Warszawą, w której się urodził, studiował, a teraz mieszka i pracuje. Zygmunt Chajzer był przez wiele lat związany z Polskim Radiem i Radiem Złote Przeboje. Najbardziej zasłynął jednak jako osobowość telewizyjna. Prowadził wiele programów rozrywkowych, ale występował też w niektórych jako uczestnik.
Sportowa kariera Zygmunta Chajzera
Zygmunt od wczesnych lat jest związany ze sportem. Ukończył on Akademię Wychowania Fizycznego w Warszawie. Sportem, który ma szczególnie miejsce w jego sercu ,jest siatkówka. Grał on w zespołach uczelnianych, a krótko reprezentował też Polskę w reprezentacji juniorów. Zygmunt Chajzer porzucił jednak karierę sportowca dla kariery dziennikarza. Dzięki aktywnemu stylowi życia od wielu lat cieszy się on jednak nienaganną postawą i sylwetką. Wszystko to mimo wielkiej słabości do dań, których zdecydowanie powinno się unikać, gdy chce się dbać o sylwetkę…
Kulinarna słabość Zygmunta Chajzera
Zygmunt Chajzer przyznaje, że jest niewolnikiem smażonych potraw!
Zwykle trzymamy się bardzo tradycyjnych metod gotowania. Niestety, jestem niewolnikiem smażonych potraw i bardzo lubię mięso i ryby smażone - mówi dziennikarz na łamach jednego z portali
Mimo swojej miłości do tych produktów, na co dzień rodzina Chajzerów stara się wybierać zdrowsze sposoby przygotowania potraw.
Zobacz także:
Za gotowanie w domu u Zygmunta Chajzera jest odpowiedzialna w większości jego żona. Dziennikarz mówi, że mimo iż sam nie jest dobrym kucharzem, chętnie oferuje jej swoją pomoc. Zazwyczaj przygotowują oni dania w tradycyjny sposób.
Żona Zygmunta Chajzera stara się jednak wprowadzać zdrowsze nawyki żywieniowe i zamiast smażonych mięs i ryb, podaje je czasem przygotowane bez użycia tłuszczu. Prezenter przyznaje, że tak przygotowane dania nadal są smaczne.
Mimo że czasami pozwalają sobie oni na odstępstwa, podstawę diety w domu Chajzerów stanowią świeże, zdrowe i ekologiczne produkty. To także zasługa małżonki dziennikarza.
Ulubione potrawy Zygmunta Chajzera
Zygmunt zdradza, że jest otwarty na różne połączenia smakowe i smakuje mu każda kuchnia, jeśli danie jest dobrze przyrządzone. Dziennikarz wspomniał szczególnie o dwóch daniach, kiedy został zapytany o swoje ulubione potrawy. Od razu do głowy przyszła mu golonka z piwem, która najchętniej jada w towarzystwie kapusty i ziemniaków. Zygmunt lubi też śledzie pod każdą postacią. Smakują mu te przygotowane tradycyjnie (w oleju, z cebulą), ze śmietaną, ale też śledzie przygotowane na słodko!