
To dzięki tym dwóm produktom Beata Tyszkiewicz zachowuje wigor i zdrowie! Proste i tanie składniki, które naprawdę działają!
Beata Tyszkiewicz znana jest głównie z aktorstwa. Podczas swojej kariery zawodowej zagrała w wielu produkcjach, przede wszystkim o tematyce historycznej, wcielając się w rolę rozmaitych szlachcianek. Można ją więc było zobaczyć między innymi w „Lalce”, „Nocach i dniach”, „Popiołach” czy „Pannie z mokrą głową”.
Poza zwykłymi obowiązkami związanymi z aktorstwem, Tyszkiewicz zawsze mocno angażowała się w życie społeczne. Wielu może ją kojarzyć jako jurorkę programu „Taniec z gwiazdami” lub autorkę felietonów tworzonych dla tygodnika telewizyjnego „Tele Tydzień”. Bardzo istotną część jej życia od lat odgrywa również pomoc dzieciom.
Można więc powiedzieć, że Tyszkiewicz mimo swojego wieku żyje w ciągłym biegu. Nie ma zbyt wiele czasu na odpoczynek. Dlatego w jej życiu tak ważną rolę odgrywa zdrowie, bez którego ani rusz!
Pyszny szpinak
Aktorka zdradza, że jednym z podstawowych składników jej diety jest szpinak. Dla tych, którzy go nie lubią mamy złą wiadomość - musicie zmienić nastawienie. Szpinak jest bowiem źródłem wielu cennych witamin i mikroelementów. Zawiera między innymi żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, sód oraz witaminy A, B2 i C.
Regularne jedzenie szpinaku może opóźnić proces utraty pamięci oraz uchronić nas przed chorobą Parkinsona. Na tym jednak nie koniec jego niesamowitych właściwości. To zielone warzywo w swojej diecie powinny zawrzeć osoby zmagające się z anemią, nadwagą, otyłością, nadciśnieniem oraz palące papierosy. Szpinak wspomaga bowiem leczenie trzustki i zaparć, ale również sprawia, że nasze kości są mocniejsze.
Szpinak można jeść na wiele sposobów. Wyśmienicie smakuje podany z makaronem, ale również jako nadzienie do pierogów czy dodatek do kanapek. Można z niego też przygotować smakowitą sałatkę!
Zdrowy seler
Tyszkiewicz zawdzięcza swoje zdrowie również selerowi. Eksperci twierdzą, że warzywo to ma niemal 90 różnych substancji pozytywnie wpływających na nasz organizm. Regularne jedzenie selera sprawi, że twoja skóra będzie bardziej nawilżona. Dzięki niemu pozbędziesz się problemów z obrzękami i zaparciami, a także pobudzisz pracę swojego serca i wspomożesz proces przemiany materii.
Tak naprawdę selera możesz dodać do dowolnej potrawy i będzie smakował bosko! Jeśli jednak chcesz zjeść go bez żadnych dodatków, najlepszym sposobem będzie zrobienie z niego soku, bądź naparu.
Źródło: Fakt