Beata Tyszkiewicz
ons.pl
Gwiazdy

To dzięki tym dwóm produktom Beata Tyszkiewicz zachowuje wigor i zdrowie! Proste i tanie składniki, które naprawdę działają!

„Pierwsza dama polskiego filmu” Beata Tyszkiewicz od lat zachwyca ubiorem, wyglądem, ale również wigorem. Dobre zdrowie aktorka zawdzięcza dwóm produktom, które jeszcze nigdy jej nie zawiodły!
Weronika Kępa
listopad 12, 2020

Beata Tyszkiewicz znana jest głównie z aktorstwa. Podczas swojej kariery zawodowej zagrała w wielu produkcjach, przede wszystkim o tematyce historycznej, wcielając się w rolę rozmaitych szlachcianek. Można ją więc było zobaczyć między innymi w „Lalce”, „Nocach i dniach”, „Popiołach” czy „Pannie z mokrą głową”.

Poza zwykłymi obowiązkami związanymi z aktorstwem, Tyszkiewicz zawsze mocno angażowała się w życie społeczne. Wielu może ją kojarzyć jako jurorkę programu „Taniec z gwiazdami” lub autorkę felietonów tworzonych dla tygodnika telewizyjnego „Tele Tydzień”. Bardzo istotną część jej życia od lat odgrywa również pomoc dzieciom.

Można więc powiedzieć, że Tyszkiewicz mimo swojego wieku żyje w ciągłym biegu. Nie ma zbyt wiele czasu na odpoczynek. Dlatego w jej życiu tak ważną rolę odgrywa zdrowie, bez którego ani rusz!

Kasia gotuje z Polki.pl - Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

Pyszny szpinak

Aktorka zdradza, że jednym z podstawowych składników jej diety jest szpinak. Dla tych, którzy go nie lubią mamy złą wiadomość - musicie zmienić nastawienie. Szpinak jest bowiem źródłem wielu cennych witamin i mikroelementów. Zawiera między innymi żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, sód oraz witaminy A, B2 i C.

Regularne jedzenie szpinaku może opóźnić proces utraty pamięci oraz uchronić nas przed chorobą Parkinsona. Na tym jednak nie koniec jego niesamowitych właściwości. To zielone warzywo w swojej diecie powinny zawrzeć osoby zmagające się z anemią, nadwagą, otyłością, nadciśnieniem oraz palące papierosy. Szpinak wspomaga bowiem leczenie trzustki i zaparć, ale również sprawia, że nasze kości są mocniejsze.

Szpinak można jeść na wiele sposobów. Wyśmienicie smakuje podany z makaronem, ale również jako nadzienie do pierogów czy dodatek do kanapek. Można z niego też przygotować smakowitą sałatkę!

Zdrowy seler

Tyszkiewicz zawdzięcza swoje zdrowie również selerowi. Eksperci twierdzą, że warzywo to ma niemal 90 różnych substancji pozytywnie wpływających na nasz organizm. Regularne jedzenie selera sprawi, że twoja skóra będzie bardziej nawilżona. Dzięki niemu pozbędziesz się problemów z obrzękami i zaparciami, a także pobudzisz pracę swojego serca i wspomożesz proces przemiany materii.

Tak naprawdę selera możesz dodać do dowolnej potrawy i będzie smakował bosko! Jeśli jednak chcesz zjeść go bez żadnych dodatków, najlepszym sposobem będzie zrobienie z niego soku, bądź naparu.

Źródło: Fakt

Komentarze
Elżbieta Jaworowicz
Paweł Kibitlewski/ons.pl
Gwiazdy Elżbieta Jaworowicz zdradziła sekret swojej wspaniałej figury. Od lat nie je jednej rzeczy!
Ten widok znamy już bardzo dobrze. Telewizyjne studio, biurko, przy nim Elżbieta Jaworowicz i jej długie i smukłe nogi. Jak 74-latka dba o swój nienaganny wygląd?
Hubert Rój
listopad 11, 2020

Wielu Polaków od lat plan na późny czwartkowy wieczór ma prosty – włączone TVP 1 i na szklanym ekranie sztandarowy program Telewizji Polskiej, czyli „Sprawa dla reportera” Elżbiety Jaworowicz. Kto by pomyślał, że słynna badaczka trudnych, ludzkich spraw prowadzi swój program już niemal 40 lat? Tak, to nie żart. Jaworowicz pierwszy swój telewizyjny program nakręciła w 1983 roku. Ależ ten czas szybko leci… Uznana marka na rynku Przez ten czas program podbił serca kilku pokoleń Polaków. Mimo upływu lat nadal cieszy się niezwykłą popularnością. W ostatnim czasie jeden odcinek ogląda średnio 3,5-4 miliony widzów. Niejeden kolega z branży może pozazdrościć doświadczonej dziennikarce oddanej publiczności, która nie opuszcza jej bez względu na jakiekolwiek okoliczności. Poważne, prawdziwe dramaty z całej Polski, rozmowy ze świadkami i uczestnikami kontrowersyjnych wydarzeń, konfrontacje, spotkania z ekspertami w studio. To wszystko widzimy w niemal każdym odcinku „Sprawy dla reportera”. Oprócz tego nieodzownym elementem popularnej audycji są… nogi pani prowadzącej! Tak jest, widok wyciągniętych nóg wzdłuż biurka stał się znakiem rozpoznawczym pani Elżbiety. Jak ona to robi?  Kiedy inni reporterzy zazdroszczą Elżbiecie Jaworowicz głównie oglądalności i nieustannej popularności, wielu telewidzów (głównie płci żeńskiej) z podziwem patrzy na doskonałą formę 74-latki. Jak Jaworowicz dba o swoją wspaniałą figurę? Dziennikarka przyznaje w wywiadach, że nie ma większych problemów ze zdrowiem. Zawdzięcza to aktywnemu, sportowemu trybowi życia, a także jednemu dietetycznemu ograniczeniu. Prowadząca „Sprawy dla reporterów” prawie nie jada mięsa! Źródło:  interia.pl

Przeczytaj