Była „spicetka” (czyli piosenkarka należąca do zespołu Spice Girls) Victoria Beckham po zakończeniu kariery na estradzie zajęła się projektowaniem ubrań. Często można ją też zobaczyć w kreacjach, które sama stworzyła.

Można więc powiedzieć, że jest w pewnym sensie modelką, a to wymaga nienagannej figury. Żona Davida Beckhama znana jest z bardzo szczupłej sylwetki, której utrzymanie jest możliwe tylko dzięki trzymaniu się ścisłej diety. Jednym z jej składników jest chleb Ezechiela, popularny wśród modelek i gwiazd. Przepis na ten chleb można znaleźć w Biblii!

Dieta Victorii Beckham 

Victoria swoją figurę zawdzięcza m.in. ścisłej diecie, jakiej przestrzega podobno już od 25 lat! Projektantka odżywia się zgodnie z zasadami diety peskatariańskiej, czyli je głównie ryby i owoce morza. Jej mąż, piłkarz David Beckham powiedział kiedyś, że odkąd poznał Victorię rzadko widzi, by jadła coś innego niż warzywa i grillowaną rybę. 

Zobacz także:

W jadłospisie Victorii poza rybami znajdują się jednak także inne produkty - w tym bardzo zdrowy chleb Ezechiela, uwielbiany przez gwiazdy. Jest niezwykle odżywczy i zaspokaja apetyt na długo. Sprawdźcie, jak go przygotować. 

Przepis na chleb Ezechiela

Do przygotowania chleba Ezechiela potrzebne wam będą poniższe składniki:

Składniki:

  • 150 ml letniej wody

  • 320 g mąki pszennej typ 650

  • 100 g gotowanego bobu

  • 100 g gotowanej soczewicy

  • 100 g gotowanej kaszy jaglanej

  • 1 łyżeczka soli

Do zaczynu:

  • 200 ml letniej wody

  • 150 ml zakwasu żytniego

  • 1 szklanka mąki orkiszowej typ 2000

  • pół szklanki mąki jęczmiennej 

  • 50 g mąki z prosa

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na zaczyn umieśćcie w misce, wymieszajcie, przykryjcie ściereczką i odstawcie na około 12 godzin w ciepłe miejsce.

  2. Po tym czasie ugotujcie bób, soczewicę i kaszę jaglaną. Warzywa zmiksujcie w malakserze.

  3. Do gotowego zaczynu wlejcie wodę z solą, wymieszajcie, a następnie dodajcie kaszę, bób, soczewicę i mąkę pszenną. Ręcznie wyrabiajcie ciasto przez kilka minut. 

  4. Podsypcie ciasto odrobiną mąki i przełóżcie do formy keksowej. Przykryjcie i odstawcie na 2 godziny.

  5. Do nagrzanego do 230 stopni piekarnika wstawcie na dół miskę z wodą, a na środkowej kratce połóżcie formę z ciastem. Pieczcie przez 20 minut, później zmniejszcie temperaturę do 200 stopni i pieczcie kolejne 20 minut. Po upieczeniu wyjmijcie chleb z formy i ostudźcie na kratce. Smacznego!

Źródło: smakowitychleb.pl, zywienie.medonet.pl