rozenek w ciąży
ONS
Newsy

Małgorzata Rozenek zajadała się nimi w ciąży. „Na początku były dwie, potem doszło do sześciu". Zdradzamy przepis

Większość kobiet lubi sobie pojeść w ciąży - nawet celebrytki! Zobaczcie, co najchętniej podjadała Małgorzata Rozenek.
Katarzyna Wyborska
styczeń 27, 2021

Każda mama doskonale wie co to znaczy mieć zachcianki w ciąży! Nagle przychodzi ochota na różne smakołyki, czasami w imponujących ilościach. Małgorzata Rozenek niedawno urodziła syna i przyznała się do tego, co najchętniej podjadała w trakcie ciąży.

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Powrót do formy

W telewizji można zrobić prawie wszystko – także odchudzać się po ciąży pod okiem kamer. Na taki krok zdecydowała się Małgorzata Rozenek, która wystąpi w programie „Rozenek cudnie chudnie”. Premiera już za kilka dni! Małgorzata pokaże tam, jak pod okiem dietetyka i trenera wracała do formy po ciąży. Fani jednak nie są zbyt zadowoleni i zarzucają celebrytce hipokryzję. Ta bowiem jeszcze jakiś czas temu zarzekała się, że nie ma zamiaru brać udziału w wyścigu o powrót do sylwetki sprzed ciąży. Gosia odpiera te zarzuty mówiąc, że program nie ma na celu wywierać na nikim presji i jest raczej „pamiętnikiem powrotu do formy po ciąży”.

A powrót ten może być ciężki, ponieważ oznacza to rezygnację z ulubionych smakołyków. Podobno Rozenek naprawdę chętnie zajadała się słodyczami w trakcie ciąży! Wyznała, że każdy dzień zaczynała od słodkiej bułeczki z czekoladą przynoszonej do łóżka przez męża. Zaczęła od dwóch takich bułek na śniadanie, a skończyła na sześciu. Trudno jej się dziwić – są przepyszne! Spróbujcie zrobić je sami w domu

Przepis na bułki z czekoladą

Do przygotowania ulubionych bułeczek Małgorzaty Rozenek potrzebne wam będą poniższe składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 20 g drożdży
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 120 ml oleju
  • 1 tabliczka czekolady
  • Sól

Przygotowanie

  1. W misce rozpuśćcie drożdże i cukier w mleku i odstawcie na 10 minut.
  2. Do dużej miski wsypcie przesianą mąkę i wlejcie do niej zaczyn, olej, wbijcie dwa jajka i wsypcie szczyptę soli. Zagniećcie ciasto.
  3. Gotowe ciasto odstawcie na godzinę w ciepłe miejsce, by wyrosło.
  4. Następnie formujcie z ciasta kulki, rozpłaszczcie i do każdej włóżcie po jednej kostce czekolady. Zlepcie brzegi.
  5. Ułóżcie bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawcie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Na koniec posypcie cukrem pudrem. Smacznego!

Źródło: gotujmy.pl

Komentarze