Magda Gessler
ONS
Newsy

Magda Gessler zdradziła, czemu nie spina włosów podczas gotowania. W końcu poznaliśmy prawdę

Pracownicy gastronomii łapią się za głowę, gdy widzą blond loki Magdy Gessler kołyszące się nad garnkami z zupą. Gwiazda zdradziła, dlaczego nigdy nie wiąże włosów.

Gwiazda programu „Kuchenne rewolucje” i „Masterchef” oraz właścicielka kilkunastu restauracji znana jest z talentu do prowadzenia biznesu, ciętego języka i burzy loków. To właśnie ta charakterystyczna fryzura często wzbudza kontrowersje wśród widzów. Magda Gessler nareszcie zdradziła, dlaczego nie związuje włosów w kuchni!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Czy czepek jest obowiązkowy w kuchni?

Każdy, kto pracował w gastronomii, doskonale wie, że w kuchni obowiązują ścisłe przepisy sanitarne. Należy nosić odpowiednią odzież, stale myć ręce, a niektóre elementy stroju czy wyglądu są absolutnie zakazane. Nie wolno na przykład nosić tipsów ani mieć pomalowanych paznokci – powinny być krótko obcięte, czyste i niepomalowane żadnym lakierem.

 Oto niektóre z obowiązkowych elementów ubioru w kuchni:

  • Fartuch – chroni ubranie przed plamami i tryskającym tłuszczem, a do tego zwykle jest wyposażony w kieszenie, do których można schować najpotrzebniejsze rzeczy.
  • Wygodne buty – koniecznie z antypoślizgową podeszwą, aby zapobiegać upadkom. I oczywiście bez obcasów.
  • Nakrycie głowy – pracownicy kuchni noszą czapki kucharskie, czepki i inne nakrycia głowy po to, by zapobiec wpadnięciu włosów do jedzenia. Nie ma nic gorszego niż znalezienie pływających w zupie włosów! Nie wszystkie lokale wymagają noszenia czepków albo czapek, jednak wówczas należy mieć ciasno związane włosy i spięte spinkami lub opaską tak, by nie przeszkadzały w gotowaniu.
Zobacz także
Gwiazda „M jak miłość” Iga Krefft ostro o Magdzie Gessler: „Skrajnie bezczelna i niegrzeczna”. O co poszło?

Gwiazda „M jak miłość” Iga Krefft ostro o Magdzie Gessler: „Skrajnie bezczelna i niegrzeczna”. O co poszło?

Magda Gessler znów szokuje: "Cieknie jak impotencki *****". Przegięła?

Magda Gessler znów szokuje: "Cieknie jak impotencki *****". Przegięła?

Dlaczego Magda Gessler nie związuje włosów?

Wydaje się jednak, że te zasady nie dotyczą znanej restauratorki. Widzowie programu „Kuchenne rewolucje” dobrze wiedzą, że Magda Gessler praktycznie nigdy nie związuje włosów podczas przygotowywania posiłków. Gwiazda wyjaśniła, dlaczego tak nie robi. Z rozbrajającą szczerością stwierdziła, że spina włosów, ponieważ… nie ma łupieżu i nie wypadają jej włosy. A poza tym inni znani kucharze również nie wiążą włosów. Przekonuje was takie tłumaczenie?

ile zarabia magda gessler
ONS, AdobeStock
Newsy
Wielu Polaków nie zarobi tyle przez całe życie. Ujawniono zarobki Magdy Gessler. Lepiej usiądźcie
Polska gwiazda programów kulinarnych Magda Gessler zna się nie tylko na gotowaniu – jest też świetną bizneswoman. Sprawdźcie, ile zarabia.

Wszyscy Polacy doskonale znają Magdę Gessler! Ekspertka od gotowania, gwiazda telewizji i znakomita bizneswoman. Każdy widział przynajmniej jeden odcinek „Kuchennych rewolucji”, programu, w którym Gessler efektownie rzuca talerzami po całej restauracji, by później przeprowadzić jej całkowitą metamorfozę. Przy tym uczy załogę w każdym lokalu tego, jak prawidłowo przygotowywać dania, a właściciele uczą się lepiej zarządzać zespołem. To, co czyni ten program wyjątkowym to fakt, że poza tym iż „Kuchenne rewolucje” pomagają restauracjom podnieść się finansowo, to prowadząca program Magda Gessler nierzadko wchodzi w rolę psychologa, który pomaga zrozpaczonym restauratorom i rozwiązuje konflikty w zespole. Bardzo cenne porady „Kuchenne rewolucje” stały się ogromnym sukcesem. Nie dziwi więc nikogo fakt, że gwiazda tego programu Magda Gessler może żądać od producentów programu wyjątkowo wysokiego wynagrodzenia. W końcu bez Magdy program ten nie mógłby istnieć! Nikt jednak nie spodziewał się chyba tego, jak dużo Gessler zarabia na prowadzeniu „Kuchennych rewolucji”. W popularnym serwisie internetowym można znaleźć informacje na temat zarobków gwiazdy. Są oszałamiające! W 2018 roku Magda Gessler zarobiła łącznie aż 700 tysięcy złotych za sam udział w „Kuchennych rewolucjach!”. Wyemitowano wówczas dwa sezony tego programu, po 14 odcinków każdy. Łatwo można więc policzyć, że Gessler dostaje aż 25 tysięcy złotych za jeden odcinek! Imponujące zarobki To nie koniec wysokich kwot, które Magda Gessler otrzymuje za udział w programach! Jest także jurorką w programie „Masterchef”. Może liczyć na 600 tysięcy złotych wynagrodzenia rocznie, czyli ponad 42 tysiące złotych za odcinek. Do tego jest gospodynią programu „Sexy Kuchnia Magdy...

Najgorsza rewolucja w historii programu. Magda Gessler była oburzona
ONS.pl
Newsy
Najgorsza rewolucja w historii programu. Magda Gessler była oburzona
W ciągu 10 lat trwania programu „Kuchenne rewolucje” jeszcze nie zdarzyło się, by Magda Gessler natrafiła na takie problemy w trakcie ratowania restauracji. Największy problem był z… właścicielką lokalu, która sama wezwała Magdę Gessler do pomocy.

Program „Kuchenne rewolucje” od ponad 10 lat cieszy się ogromną popularnością wśród Polaków. Niektórzy nawet zastanawiają się, czy Magdzie Gessler nie znudziło się już ratowanie restauracji . Jak tu się jednak nudzić, gdy niektóre rewolucje są tak emocjonujące, że sama prowadząca czuje się wyprowadzona z równowagi? Przypominamy najbardziej kontrowersyjną i nieudaną rewolucję w historii programu. Odcinek, który przeszedł do historii Widzowie programu „Kuchenne rewolucje” widzieli już niejedno. Jednak to, co się działo w odcinku poświęconemu bistro „Le Papillon Noir” zdecydowanie przejdzie do historii! Właścicielka lokalu Justyna poprosiła Magdę Gessler o pomoc, ponieważ nie radziła już sobie z prowadzeniem swojej restauracji. I to pomimo świetnej lokalizacji w samym centrum Katowic – z jakiegoś powodu ludzie omijali to miejsce szerokim łukiem. Nawet pracownicy lokalu przyznali się Magdzie Gessler, że przygotowywane przez nich potrawy nie są zbyt apetyczne. W menu można było znaleźć duszone ślimaki i żabie udka, czyli typowe francuskie specjały, jednak nikt nie miał ochoty ich spróbować.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez silesia smakuje (@silesiasmakuje) Arogancka właścicielka Oglądając odcinek o „Le Papillon Noir”, można było odnieść wrażenie, że właścicielka niespecjalnie miała ochotę na jakąkolwiek rewolucję. Od samego początku była nastawiona negatywnie do wszelkich zmian i zachowywała się wręcz arogancko w stosunku do Magdy Gessler. Sama nie miała sobie nic do...

	Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
ONS.pl
Newsy
Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
Pandemia i napięty grafik utrudniają Magdzie Gessler prowadzenie „Kuchennych rewolucji”. Czy to oznacza koniec programu?

Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Przez ponad 10 lat prowadzenia programu „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler zdobyła w Polsce olbrzymią popularność. Restauratorka pomaga upadającym restauracjom na antenie telewizji TVN już tak długo, że zaczęły się pojawiać pytania o przyszłość programu. Jak długo Gessler będzie w nim jeszcze występować? Czy planuje emeryturę? Sprawdźcie. Program „Kuchenne rewolucje” Pierwszy odcinek „Kuchennych rewolucji” został wyemitowany 6 marca 2010 roku. Od tego czasu powstało aż 299 odcinków w 21. sezonach programu! Magdzie Gessler należy się uznanie za tak ogromne pokłady kreatywności, które pozwoliły jej odmienić prawie 300 restauracji. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację, która z różnych powodów bardzo kiepsko sobie radzi. Restauratorka próbuje różnych dań serwowanych przez upadający lokal, sprawdza zaplecze i rozmawia z załogą, starając się poznać przyczynę niepowodzenia danej restauracji. Czasami musi wejść w rolę psychologa rozwiązując konflikty między właścicielami i załogą lub wspierając właścicieli, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem restauracji ze względu na problemy osobiste. Następnie Gessler wymyśla nową nazwę lokalu, zmienia zupełnie wystrój i uczy kucharzy jak gotować wymyślone przez nią dania. Po kilku tygodniach Magda Gessler ponownie odwiedza restaurację by sprawdzić, jak sobie radzi po „Kuchennych rewolucjach”. Koniec „Kuchennych rewolucji”? Program emitowany jest od ponad 10 lat i cieszy się dużą oglądalnością. Jednak przez pandemię koronawirusa realizacja odcinków była utrudniona. Ciężko też mówić o rewolucjach, gdy nawet najlepsze lokale upadają przez obostrzenia. Sporo się też dzieje w życiu osobistym Magdy Gessler....

Magda Gessler o tym skąd się wzięła w "Kuchennych rewolucjach": Nigdy w życiu niczym nie rzucałam w swojej restauracji
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy
Magda Gessler o tym skąd się wzięła w „Kuchennych rewolucjach": „Nigdy w życiu niczym nie rzucałam w swojej restauracji"
Oglądacie „Kuchenne rewolucje”? Restauratorka w rozmowie z popularnym youtuberem zdradziła kilka tajemnic słynnego programu.

Format telewizyjnego show „Kuchenne rewolucje” nie jest polskim pomysłem, choć oglądamy go już od 10 lat. Orginał to „Kitchen Nightmares” z udziałem znanego angielskiego kucharza i restauratora Gordona Ramseya, który w programie jest prawdziwym pogromcą pseudorestauratorów. Jak to się stało, że w polskiej edycji znalazła się akurat Magda Gessler? Czy jej wybuchowy temperament i rzucanie talerzami sprawił, że wybrano właśnie ją? 8 lat trwało namawianie restauratorki do udziału w programie Znany youtuber Krzysztof Gonciarz, autor wideobloga „Zapytaj beczkę” i dziennikarz internetowy spotkał się z Magdą Gessler w swoim programie „Spędziłem dzień z Magdą Gessler”. Podczas rozmowy dopytywał o początki programu „Kuchenne rewolucje”: - To nie był mój pomysł, tylko Piotra Fromowitza, który kiedyś był w zarządzie Radia Zet — odpowiedziała. On się uparł, że to ja. Tak z 8 lat mnie umawiał i przyszłam za ósmym razem. W ogóle mnie to nie interesowało. Krzysztof Gonciarz chciał wiedzieć, czy naciskano na jej udział, bo jej zachowania bywają pełne ekspresji i widowiskowo rzuca talerzami. Restauratorka odpowiedziała, że nawet jeśli szukali osoby o takim profilu, to ona do niego nie pasowała. - Nigdy w życiu niczym nie rzucałam u siebie w restauracji. Poza tym, że faktycznie bano się mnie. Byłam sroga i zawsze wszystko wykryłam […]. Nikt mi nie kazał bić talerzy. Moją ekspresją tego, że jakaś potrawa pokazana w programie była straszna, było walnięcie talerzem.         Wyświetl ten post na Instagramie                      ...