Przepis

Jak przechowywać suszone grzyby? 1 drobny błąd i spleśnieją
przepis

Jak przechowywać suszone grzyby? 1 drobny błąd, a od razu wam spleśnieją

Macie nadmiar grzybów i planujecie je zasuszyć? Sprawdźcie, jak należy robić to prawidłowo. Wystarczy jeden błąd, a wasze grzyby mogą spleśnieć lub zwabić mole.
Anna Borkowska
Zanurzcie schab w tym płynie i włóżcie do piekarnika. Będzie mięciutki i delikatny jak nigdy dotąd
przepis

Zanurzcie schab w tym płynie i włóżcie do piekarnika. Będzie mięciutki i delikatny jak nigdy dotąd

Istnieje mnóstwo pomysłów na przyrządzenie schabu. Co powiecie na pyszny i aromatyczny schab pieczony w całości w tym płynie?
Anna Borkowska
Zupa pomidorowa
przepis
newsy
porady

Gotujecie zupę pomidorową ze świeżych pomidorów? Zróbcie tę 1 rzecz, a będzie obłędna w smaku

Pomidorówkę znają wszyscy, ale nie każdy wie, co zrobić, aby była jeszcze smaczniejsza. Trikiem, który wzbogaci aromat potrawy, jest wcześniejsze zrobienie 1 rzeczy z pomidorami.
Aleksandra Żarkiewicz
koktajl
przepis
newsy
porady

Ta domowa mikstura cudownie oczyści złogi z jelit. Pijcie ją codziennie przez 14 dni. Efekt murowany

Każdego dnia w jelitach gromadzą się wszelkiego rodzaju toksyny czy złogi, mogące mieć zły wpływ na stan zdrowia i samopoczucie. Zadbajcie o swój organizm, przygotowując pyszny koktajl, który pomoże uporać się wam z takimi przypadłościami.
Aleksandra Żarkiewicz
Ukiście w słoikach kapustę w ten sposób. Dzięki tej przyprawie będzie jeszcze zdrowsza i smaczniejsza
przepis

Ukiście w słoikach kapustę w ten sposób. Dzięki tej przyprawie będzie jeszcze zdrowsza i smaczniejsza

Chcecie przyrządzić coś wyjątkowego? Zróbcie wspaniałą złotą kapustę, która nie tylko efektownie wygląda, ale i doskonale smakuje!
Katarzyna Wyborska
Macie chrapkę na placek po zbójnicku jak z knajpy? Koniecznie podajcie go z sosem na tym mięsie
przepis

Macie chrapkę na placek po zbójnicku jak z knajpy? Koniecznie podajcie go z sosem na tym mięsie

Jesteście gotowi na sycący placek po zbójnicku? Czy ktoś zgłosi się po dokładkę? Uwaga, trudno będzie się oprzeć temu sosowi na bazie tego 1 gatunku mięsa.
Hubert Rój
Pyszne udka z kurczaka
przepis
newsy
porady

Delikatne udka z kurczaka. Zamarynujcie je w tej mieszance, a miękkie mięso będzie rozpływać się w ustach

Kurczak występował już na naszych stołach w wielu odsłonach, ale żadna z nich nie była tak soczysta i idealnie rozpływająca się w ustach. Koniecznie sprawdźcie recepturę na znakomitą marynatę!
Aleksandra Żarkiewicz
Klopsy w sosie pomidorowym
przepis

Przepis na proste klopsiki w sosie pomidorowym. Dodajcie 1 składnik, a będą wyjątkowo mięciutkie

Każda gospodyni domowa ma swoją własną recepturę na klopsy. My przedstawiamy wam uniwersalny przepis, który zawsze się udaje, a mięsko wychodzi wyjątkowo mięciutkie dzięki 1 składnikowi.
Magdalena Kieblesz
Najlepsze puszyste pyzy ziemniaczane nadziane mięsem. Makłowicz zdradził swój sekretny przepis
przepis

Przepis na pyzy z mięsem Roberta Makłowicza. Nie zgadlibyście, w którym momencie mieli mięso

Znany polski krytyk kulinarny, Robert Makłowicz, postanowił zdradzić przepis na przepyszne pyzy ziemniaczane z mięsem wieprzowym. Smakują naprawdę wybornie.
Weronika Kępa
grochówka Ewy Wachowicz przepis
przepis

Perfekcyjny przepis na treściwą grochówkę Ewy Wachowicz. Doprawia ją tą 1 nietypową przyprawą

Znana dziennikarka i prezenterka telewizyjna od lat związana z programami o tematyce kulinarnej, Ewa Wachowicz, podzieliła się swoim przepisem na przepyszną i treściwą grochówkę. Jej smak zachwyci każdego.
Weronika Kępa
Węgierskie leczo
przepis

Przepis na jednogarnkowe leczo węgierskie z kiełbasą. Pamiętajcie o 1 zasadzie, a wyjdzie idealne

Leczo to wyborne jednogarnkowe danie z papryki, kiełbasy, cebuli oraz pomidorów. Nikt się mu nie oprze!
Magdalena Kieblesz
Kluski śląskie wyszły twarde? To przez ten 1 błąd. Wykorzystajcie złotą babciną proporcję i po kłopocie
przepis
porady

Kluski śląskie wyszły twarde? To przez ten 1 błąd. Wykorzystajcie złotą babciną proporcję i po kłopocie

Chcecie zrobić idealne kluski śląskie? To bardzo proste, wystarczy przestrzegać 1 zasady.
Katarzyna Wyborska
Blok czekoladowy lepszy niż ten z czasów PRL-u. Wystarczy, że zamienicie margarynę na ten 1 składnik
przepis

Blok czekoladowy lepszy niż ten z czasów PRL-u. Wystarczy, że zamienicie margarynę na ten 1 składnik

Nie ma chyba osoby, która nie pamiętałaby smaku bloku czekoladowego, robionego przez nasze babcie. Blok czekoladowy jest pyszny! Zróbcie z nim 1 rzecz, a będzie jeszcze lepszy niż dawniej.
Magdalena Kieblesz
Zupa gulaszowa
przepis
newsy
porady

Tak pyszna, że brak nam słów. Bogata w smaku zupa gulaszowa. Nie zapomnijcie dodać do niej tych 2 sekretnych składników

Jeśli lubicie syte i jednogarnkowe dania, a przy tym nie przepadacie za zbyt dużą ilością czasu spędzanego w kuchni, zupa gulaszowa jest idealna dla was. Dzięki dwóm sekretnym składnikom będzie jeszcze pyszniejsza, sprawdźcie!
Aleksandra Żarkiewicz
Jak długo smażyć kotlety mielone? Wielu wciąż popełnia ten 1 banalny błąd. Przez to smakują gorzej
przepis

Jak długo smażyć kotlety mielone? Wielu wciąż popełnia ten 1 banalny błąd. Przez to smakują gorzej

Nie ma to jak smaczne mielone. Uważajcie na czas smażenia tych kotletów na patelni – tutaj kryje się sekret ich smaku!
Hubert Rój
golonka przepis
przepis
porady

Używacie soli do zmiękczania mięsa? To już przeżytek. Wystarczy, że golonkę polejecie je tym napojem

Mięso można przyprawiać nie tylko solą! Świetnie sprawdzi się także szklanka popularnego trunku.
Katarzyna Wyborska
Zasmażana czerwona kapusta - lepsza od białej! Dodajcie ten składnik i podajcie na obiad z mięsem
przepis

Zasmażana czerwona kapusta z jabłkiem i suszonymi śliwkami. Idealny dodatek do mięsa

Zróbcie zasmażaną czerwoną kapustę z tego przepisu, nie zawiedziecie się! Jeden dodatek odmienia całą potrawę. Pycha!
Anna Urbańska
chleb
przepis
newsy
porady

Chleb smażony w jajku będzie jeszcze lepszy, gdy dodajcie do niego tę przyprawę. Macie to w szafce

Myśląc o smakach z najmłodszych lat, w głowie pojawia się wiele skojarzeń. Jednym z nich jest zdecydowanie chleb smażony w jajku! Dotychczasowy przepis został wzbogacony o jeden składnik, który zdecydowanie podkręca smak całej potrawy. Przeczytajcie i wypróbujcie koniecznie!
Aleksandra Żarkiewicz
golonka przepis
przepis

Soczysta, odchodząca od kości golonka. Wyjdzie wam tak, jeżeli upieczecie ją w ten sposób

Nie ma to jak kawał porządnej golonki na treściwy obiad! Przygotujecie fantastyczną, pieczoną golonkę z tego przepisu.
Katarzyna Wyborska
Smalczyk z takim dodatkiem to prawdziwa poezja smaku. Zdziwicie się, co można do niego dodać. Będzie pyszny
przepis

Smalczyk z takim dodatkiem to poezja smaku. Zdziwicie się, co można do niego dodać. Będzie pyszny

Marzą się wam kanapki jak za dawnych lat z nutą ziołowych przypraw? Smalczyk to nie tylko tradycja, ale i wciąż perfekcyjny smak.
Hubert Rój
Najsmaczniejsze gołąbki Magdy Gessler
przepis
newsy
porady

Niesamowicie pyszne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Do farszu dodaje 1 kg tego warzywa

W sosie pomidorowym czy pieczarkowym? Pieczone czy duszone na wolnym ogniu? Co dom, to inny przepis. Jedno jest pewne, gołąbki kochają wszyscy! Magda Gessler proponuje nową wariację odnośnie tej potrawy, która z pewnością wielu zaskoczy.
Aleksandra Żarkiewicz
Co zrobić, żeby panierka do schabowego była bardziej chrupiąca? Na to byście nie wpadli
przepis

Co zrobić, żeby panierka do schabowych była bardziej chrupiąca? Na to byście nie wpadli

Myśleliście, że na temat schabowych wiecie już wszystko? Poznajcie świetny sposób na to, by wasz ulubiony kotlet był jeszcze bardziej chrupiący. Wystarczy, że dodacie do niego 1 składnik.
Anna Borkowska
tymbaliki
przepis

Przepis na wyśmienite tymbaliki jak z PRL-u. Wyjdą najlepiej, gdy połączycie te 2 gatunki mięsa

Przed laty dobra prywatka czy huczna impreza w zakładzie pracy nie mogła obyć się bez tych miniaturowych, mięsnych galaretek.
Hubert Rój
sernik anastazji
przepis

Przepis na sernik z rodzynkami siostry Anastazji. O smaku zadecyduje to, ile razy zmieliliście ser

Kto jak kto, ale siostra Anastazja zna się na wypiekach. Sprawdźcie, jaki jest jej przepis na udany sernik z rodzynkami.
Hubert Rój
swiezonka
przepis

Jak zrobić świeżynkę z cebulką? Zastosujcie ten trik a wyjdzie tak pyszna, że będziecie maczać w niej chleb

Nie ma to jak świeża smażona wieprzowina. Jeżeli macie do niej dostęp, nie zawahajcie przypomnieć sobie smaku tradycyjnej świeżynki.
Hubert Rój
Przepis na soczystą wątróbkę drobiową z cebulką. Z tym sekretnym składnikiem jej smak was zachwyci
przepis

Przepis na soczystą wątróbkę drobiową z cebulką. Z tym sekretnym składnikiem jej smak was zachwyci

Jeśli lubicie wątróbkę, to zróbcie ją z tego fantastycznego przepisu – smakuje genialnie!
Katarzyna Wyborska
rolowany boczek
przepis

Jak zrobić pieczony rolowany boczek na kanapki? Kluczem będzie dodanie tych 2 przypraw

Co powiecie na pachnący ziołami, przepyszny domowy boczek rolowany z piekarnika? Nie znajdziecie takiego w żadnym sklepie, a już na pewno nie tak pyszny, jak ten. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste. Trzymajcie się poniższego przepisu, a gwarantujemy, że będziecie chcieli robić go regularnie.
Anna Borkowska
Dodajcie to do bigosu, a w życiu nie zrobicie go inaczej. Najlepiej będzie smakował na 3. dzień
przepis

Dodajcie to do bigosu, a w życiu nie zrobicie go inaczej. Najlepiej będzie smakował na 3. dzień

Lubicie jeść bigos, ale nie przepadacie za smakiem boczku i kiełbasy? Przygotujcie ten oto przepyszny wegetariański bigos z dodatkiem podsmażanych na maśle pieczarek. Gwarantujemy, że oczaruje was swoim smakiem.
Anna Borkowska
Uwielbiacie żeberka? Zróbcie z nimi to przed duszeniem, a smak mięsa powali was na kolana
przepis
porady

Uwielbiacie żeberka? Zróbcie z nimi to przed duszeniem, a smak mięsa powali was na kolana

Dobrze zrobione żeberka to popisowy numer, który zawsze się sprawdza podczas spotkań ze znajomymi i rodziną. Wypróbujcie żeberka z tego przepisu!
Katarzyna Wyborska
Ciasto na naleśniki
przepis

Jaką wodę dodajecie do naleśników? Zwykłą czy gazowaną? 1 decyzja, a wyjdą nieziemsko puszyste

Aby zrobić idealne naleśniki trzeba znać kilka sztuczek. W tym artykule zdradzimy wam jedną z nich!
Magdalena Kieblesz