Znudziły się wam już kotlety schabowe i mielone, a dalej chcielibyście zjeść kawałek smażonego mięsa j na obiad? Ten kotlet to świetna i wyborna w smaku alternatywa.
Krucha i aromatyczna - właśnie taka jest pieczeń ze schabu ze śliwkami z przepisu Ewy Wachowicz. Koniecznie podajcie ją na święta. Ale wcześniej zapoznajcie się z metodą x2. To cały sekret smaku.
Kilka prostych składników za parę złotych i zupa gotowa. Przygotowuje się ją błyskawicznie, a zrobi ją każdy i to nawet z zamkniętymi oczami.
Nie ma nic lepszego w gotowaniu niż proste i smaczne przepisy. Takie są właśnie kruche ciasteczka Ani Starmach. Zrobicie je szybko i z tanich składników.
Kiedy młodzież coraz chętniej sięga po gotowce, zupki chińskie i inne zagraniczne specjały, polska kuchnia skrywa w sobie takie cuda jak choćby ta prosta i treściwa zupa.
Mimo iż warzywo to nie wygląda zbyt zachęcająco, jest i smaczne, i bardzo cenne. Wiedzieli o tym nasi przodkowie, pora byśmy przekonali się o tym także sami.
Podobno grochówka najlepiej smakuje z wojskowej kuchni polowej. To wszystko prawda, ale podstawą są oczywiście odpowiednie składniki, na czele z mięsną wkładką.
Prosty sposób na domowe mięciutkie i długo świeże bułki. Dzięki 1 zmianie w tradycyjnym przepisie wychodzą wyjątkowo smaczne i pulchne.
Uwielbiacie kotlety mielone, ale martwicie się, że są zbyt tłuste? I dodatkowo nie znosicie ślęczenia nad patelnią podczas ich smażenia? Rozwiązaniem jest ten mistrzowski patent na ich upieczenie.
Sałatka śledziowa, w której składniki są ułożone warstwowo i połączone majonezem pochodzi z Rosji. Podawana jest na zimno jako przekąska. W tym wydaniu może być alternatywą dla zwykłych śledzi lub nawet sałatki jarzynowej.
Gotujecie rosół na takich warzywach, dostępnych już nie tylko w sklepach, ale i na targowiskach? Magda Gessler mówi, że to błąd. Sprawdźcie, dlaczego.
Naleśniki z białym serem to dla wielu obowiązkowy punkt weekendowego śniadania. Ser biały do nadziewania przygotowany z tego przepisu zdecydowanie zachwyci waszych bliskich.
Flaki to klasyka kuchni polskiej, która od zawsze gości na naszych stołach. Zwykle występuje w dwóch wariantach. Dzisiaj przedstawiamy wam ten nieco rzadszy, bez składnika który mocno zmienia smak tej słynnej zupy.
Czy słyszeliście kiedyś o dobroczynnych właściwościach tych niepozornych czerwonych owoców? O regularnym jedzeniu tych jesiennych kulek szczególnie powinny pamiętać kobiety. Wyjaśniamy, dlaczego.
Nalewka z tego orzecha to najlepsze domowe, jesienne remedium na obrzęki stawów. Przygotujcie je sami. Przepis jest banalnie prosty.
Ta smaczna zupa z warzywami i ryżem jest banalnie prosta do zrobienia. Do tego jest zdrowa i wspaniała na rozmaite problemy żołądkowe. Można przyrządzić ją z mięsem lub w wersji warzywnej. Od razu przypomną się wam dawne obiady u kochanej babci.