Porady

Połączcie te 2 składniki, a zupa pomidorowa będzie smakować jak ze świeżych pomidorów
porady

Połączcie te 2 składniki, a zupa pomidorowa będzie smakować jak ze świeżych pomidorów

Tę zupę zrobicie bez koncentratu pomidorowego i bez przecieru - cała tajemnica tkwi w 2 innych składnikach.
Katarzyna Wyborska
Mikstura z tej aromatycznej przyprawy wspomaga trawienie i reguluje poziom cukru. Efekty już po 2 tygodniach
porady

Mikstura z tej aromatycznej przyprawy wspomaga trawienie i reguluje cukru. Efekty już po 2 tygodniach

Wykorzystajcie dobroczynne właściwości tej przyprawy i zróbcie z niej prostą miksturę. Wystarczy tylko kilka składników.
Katarzyna Wyborska
Przepis na nadzienie do pączków domowej roboty. Trzymajcie się tej złotej proporcji
porady

Przepis na nadzienie do pączków lepsze niż nudna marmolada. Trzymajcie się tej złotej proporcji

To klasyczne nadzienie do pączków zawsze wychodzi - pod warunkiem, że odpowiednio odmierzycie składniki. Będzie smaczniejsze nawet od różanej konfitury czy marmolady.
Katarzyna Wyborska
Wystarczy 1 składnik, by sernik był cudnie puszysty i delikatny. To pilnie strzeżona tajemnica cukierników
porady

Wystarczy 1 składnik, by sernik był cudnie puszysty i delikatny. To pilnie strzeżona tajemnica cukierników

Pracownica cukierni zdradziła, jaki jest sekretny składnik wilgotnych i delikatnych serników. Możecie się nieźle zdziwić.
Katarzyna Wyborska
Prosty i sprawdzony przepis na surówkę z marchewki. Posypcie ją tym, a będzie jeszcze bardziej wartościowa
porady

Prosty i sprawdzony przepis na surówkę z marchewki. Posypcie ją tym, a będzie jeszcze wartościowsza

Tylko kilka składników, a jaki smak! Właśnie taka jest klasyczna surówka z marchewki, którą wszyscy uwielbiamy. Warto dodać do niej jeszcze jeden składnik, by wzmocnić jej dobroczynne właściwości.
Katarzyna Wyborska
Makaron, którego nie trzeba gotować. Przygotujcie go inaczej, a będzie pyszny
porady

Makaron, którego nie trzeba gotować. Przygotujcie go inaczej, a będzie pyszny

Czy da się zrobić spaghetti bez gotowania? Wystarczy spojrzeć na ten przepis by zrozumieć, że to jak najbardziej możliwe. Makaron wychodzi tak smaczny, że nie oprzecie się dokładce.
Katarzyna Wyborska
1 nietypowy składnik panierki zupełnie odmienia kotlety z kurczaka. Tak smacznych dawno nie jedliście
porady

1 nietypowy składnik panierki zupełnie odmienia kotlety z kurczaka. Tak smacznych dawno nie jedliście

Wystarczy 1 dodatek do kotletów z kurczaka, by stały się jeszcze smaczniejsze. Zawsze macie to w lodówce.
Katarzyna Wyborska
Obiad dla całej rodziny za 5 zł i gotowy w 10 minut. Niemożliwe? Sprawdźcie sami, jak go zrobić
porady

Obiad za 5 zł gotowy w 10 min. Niemożliwe? Sprawdźcie sami, jak go zrobić

Tylko kilka składników wystarczy, by zrobić pełnowartościowy obiad w nieco ponad 10 minut. Ten przepis na zapiekankę makaronową praktycznie robi się sam.
Katarzyna Wyborska
Genialne pączki z ziemniakami z przepisu Tomka Strzelczyka. Zachowują świeżość dłużej, niż tradycyjne
porady

Genialne pączki z ziemniakami z przepisu Tomka Strzelczyka. Zachowują świeżość dłużej niż tradycyjne

Jak przyznaje Tomasz Strzelczyk, przy pączkach trzeba się trochę narobić. Ale kto ich spróbuje ten przyzna, że te sklepowe nawet nie dorastają do pięt pączkom domowej roboty. Będą jeszcze lepsze, gdy dodacie do nich ziemniaki.
Katarzyna Wyborska
Cynamonki będą wyrośnięte i mięciutkie tylko wtedy, gdy zrobicie 1 rzecz z jajkami
porady

Cynamonki będą wyrośnięte i mięciutkie tylko wtedy, gdy zrobicie 1 rzecz z jajkami

Sekret smacznych cynamonek tkwi nie tylko w składnikach, ale i sposobie przygotowania. To tajemnica mistrzów gotowania.
Katarzyna Wyborska
Chrupiące faworki z przepisu Magdy Gessler. Niemożliwe, ile żółtek do nich dodaje
porady

Chrupiące faworki z przepisu Magdy Gessler. Niemożliwe, ile żółtek do nich dodaje

Patrząc na przepis Magdy Gessler na faworki można zrozumieć, dlaczego aż tyle kosztują w jej restauracji. Nic dziwnego, jeśli trzeba do nich użyć aż tylu żółtek.
Katarzyna Wyborska
Przez ten 1 częsty błąd wołowina wychodzi gumowata i twarda jak podeszwa. Łatwo temu zapobiec
porady

Przez ten 1 częsty błąd wołowina wychodzi gumowata i twarda jak podeszwa. Łatwo temu zapobiec

Wołowina to drogie mięso, dlatego tym większym dramatem jest sytuacja, w której po mozolnym i długim gotowaniu mięso wołowe wychodzi twarde i do niczego. Sprawdźcie, co zrobić, żeby tego uniknąć.
Katarzyna Wyborska
Domowa maseczka za 1,50 zł, która prasuje zmarszczki i zmniejsza przebarwienia. Składniki macie w lodówce
porady

Domowa maseczka za 1,50 zł. Prasuje zmarszczki i zmniejsza przebarwienia. Składniki macie w lodówce

Taki efekt za tak niewiele! Osiągniecie go, gdy połączycie ze sobą te dwa kuchenne składniki. Powstanie z nich maseczka o dobroczynnym działaniu na skórę.
Katarzyna Wyborska
Dodajcie 1 składnik do ciasta na omlet, a wyjdzie jędrny i puchaty
porady

Dodajcie składnik za 1 zł do ciasta na omlet. Wyjdzie jędrny i puchaty

Omlet mięciutki jak marzenie uda się, gdy dodacie do niego ten składnik - i wcale nie chodzi o mąkę.
Katarzyna Wyborska
Pieczone ziemniaczki pachnące ziołami od Magdy Gessler. Obtoczcie je w tej przyprawie i wrzućcie do piekarnika
porady

Pieczone ziemniaczki od Magdy Gessler. Obtoczcie je w tej przyprawie i wrzućcie do piekarnika

Kilka przypraw, do piekarnika i pyszne ziemniaczki gotowe. Cały smak zawdzięczają jednemu składnikowi.
Katarzyna Wyborska
Dodajcie jabłko do rosołu. Domownicy będą kręcili nosami, ale zmienią zdanie podczas jedzenia
porady

Dodajcie jabłko do rosołu. Domownicy będą kręcili nosami, ale zmienią zdanie podczas jedzenia

Wydawać by się mogło, że o rosole wiemy już wszystko. Mięso, włoszczyzna, makaron, kilka godzin gotowania. Mamy dla was jeden nietypowy składnik, który sprawi, że rosół zyska głębszy smak.
Hubert Rój
Zapomnijcie o plamach soli na zimowych butach. Wystarczą 2 składniki z kuchni, by się ich pozbyć
porady

Zapomnijcie o plamach soli na zimowych butach. Wystarczą 2 składniki z kuchni, by się ich pozbyć

Nie lekceważcie zabrudzeń od soli na waszych zimowych butach. Jeśli je zignorujecie, nieestetyczne plamy mogą już na nich zostać na stałe. By temu zapobiec, umyjcie buty tą domową mieszanką.
Katarzyna Wyborska
Aż tyle prądu można zaoszczędzić na pieczeniu. Sprawdźcie, czy wasz piekarnik to potrafi
porady

Aż tyle prądu można zaoszczędzić na pieczeniu. Sprawdźcie, czy wasz piekarnik to potrafi

Pieczenie ciast, pieczeni i innych dań w piekarniku może być tańsze - wystarczy, że zastosujecie ten prosty patent.
Katarzyna Wyborska
Słodziutkie pączki z orzechami. Zamiast lukrem, polejcie je tym
porady

Przepis na słodziutkie pączki z orzechami. Zamiast lukrem, polejcie je tym

Tłuste, słodkie i lekko chrupiące z zewnątrz - dokładnie takie powinny być pączki. Gdy znudzi się wam ich klasyczna wersja, zróbcie je z poniższego przepisu.
Katarzyna Wyborska
Zamiast gotować na tym zupę, zróbcie farsz do pierogów. Niesamowite połączenie smaków
porady

Zamiast gotować na tym zupę, zróbcie farsz do pierogów. Niesamowite połączenie smaków

Nie ruskie i nie z grzybami. To pierogi, których na pewno jeszcze nie jedliście. Farsz do nich robi się błyskawicznie.
Katarzyna Wyborska
zupa pomidorowa sekretny składnik
porady

Ten genialny trik szefów kuchni odmieni smak zupy pomidorowej. Trzeba tylko pamiętać o 1 rzeczy

Zupa pomidorowa to istny klasyk polskiej kuchni. Przyrządzana na bazie esencjonalnego rosołu od lat pieści podniebienia wszystkich łasuchów. Sprawdźcie, jak podbić jej smak.
Weronika Kępa
Zajrzeliście do słoika z kapustą kiszoną i zobaczyliście w nim to? Sprawdźcie, co to oznacza
porady

Zajrzeliście do słoika z kapustą kiszoną i zobaczyliście w nim to? Sprawdźcie, co to oznacza

Lepiej się upewnijcie, czy taką kapustę kiszoną można zjeść. W jednym przypadku konsekwencje mogą być poważne.
Katarzyna Wyborska
Pulpety wychodzą twarde i suche? To wina 1 składnika. Wystarczy zamienić go na ten produkt
porady

Pulpety wychodzą twarde i suche? To wina 1 składnika. Wystarczy zamienić go na ten produkt

Zapomnijcie o twardych jak kamień i wyschniętych na wiór pulpetach. Po prostu wymieńcie jeden składnik w przepisie i gotowe.
Katarzyna Wyborska
Pełna aromatu zupa czosnkowa uda się tylko z tym składnikiem. Wystarczy garść
porady

Pełna aromatu zupa czosnkowa uda się tylko z tym składnikiem. Wystarczy 1 garść

Gdy zostanie wam rosół z poprzedniego obiadu, czas na zrobienie zupy czosnkowej. Porządny, mięsny wywar to jej podstawa i rosół nada się idealnie.
Katarzyna Wyborska
Przepis na pączki przyjacielskie sprzed 170 lat. Nie może obyć się bez tej 1 nietypowej przyprawy
porady

Przepis na pączki przyjacielskie sprzed 170 lat. Nie może obyć się bez tej 1 nietypowej przyprawy

Przed corocznym smażeniem pączków na tłusty czwartek sięgnijcie po zapomniany przepis na te słodkości. Ta receptura została opublikowana w książce kucharskiej blisko 170 lat temu, a wciąż jest bardzo aktualna.
Katarzyna Wyborska
Jajecznica Anny Lewandowskiej zaspokoi głód na długo. Zróbcie 1 rzecz z białkami
porady

Jajecznica Anny Lewandowskiej zaspokoi głód na długo. Zróbcie 1 rzecz z białkami

Na pewno jeszcze nie robiliście jajecznicy w taki sposób. Sekret tkwi nie tylko w składnikach, ale i w sposobie przygotowania.
Katarzyna Wyborska
Tak pulchniutkie faworki to zasługa 1 składnika. Smakują zupełnie inaczej, niż tradycyjne
porady

Tak pulchniutkie faworki to zasługa 1 składnika. O wiele bardziej miękkie niż te tradycyjne

Faworki z tradycyjnego przepisu wyjdą wam kruche i rozpadające się w rękach. Te natomiast są mięciutkie i niesamowicie pulchne. Zobaczcie, co trzeba do nich dodać.
Katarzyna Wyborska
Nigdy nie przechowujcie tak bananów, tylko zmarnujecie pieniądze. Stracą smak i właściwości
porady

Nigdy nie przechowujcie tak bananów, tylko zmarnujecie pieniądze. Stracą smak i właściwości

Banany, choć zawierają dużo cukru, pomagają walczyć z otyłością, anemią, a także niedoborami pierwiastków. Często jednak nieodpowiednio je przechowujemy, przez co szybko się psują i zmieniają kolor na czarny.
Aleksandra Zaborowska
Wzmacniająca mikstura na serce i mocne kości. Wystarczą tylko 3 składniki
porady

Wzmacniająca mikstura na serce i mocne kości. Wystarczą tylko 3 składniki

Połączcie te 3 produkty i stosujcie regularnie, a wasz organizm wam podziękuje. Codziennie używacie ich w kuchni.
Katarzyna Wyborska
Zanurzcie w tym cebulę i wstawcie do piekarnika. Zaburczy wam w brzuchu, jak tylko poczujecie ten zapach
porady

Zanurzcie w tym cebulę i wstawcie do piekarnika. Zaburczy wam w brzuchu, jak tylko poczujecie zapach

Co wy na to, żeby upiec cebulę zamiast ją smażyć? Wyjdzie doskonała dzięki jednej prostej sztuczce.
Katarzyna Wyborska