anna lewandowska przepisy
AdobeStock
Przepisy

Ta kawa nie tylko świetnie smakuje, ale też podnosi odporność! Poznaj niezwykły przepis Ani Lewandowskiej!

Szukacie przepisów na wzmocnienie odporności? Spróbujcie tej kawy z receptury Ani Lewandowskiej! Świetnie smakuje i chroni przed przeziębieniem!
Katarzyna Wyborska
listopad 10, 2020

Sportsmenka Ania Lewandowska znana jest ze swoich sukcesów sportowych, małżeństwa z Robertem i świetnych przepisów. Jednak wiedzieliście, że Ania potrafi też robić doskonałą kawę? Sprawdźcie jej przepis!

Kasia gotuje z Polki.pl - Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

Kawa na wzmocnienie odporności?

Jesienna aura zdecydowanie zachęca do siedzenia w domu pod kocykiem. W tym czasie jesteśmy senne i ospałe, mamy mniej energii, a do tego łapiemy różne infekcje. Dlatego właśnie zimnych, jesiennych poranków nie wyobrażamy sobie bez kubka kawy. Ania Lewandowska podzieliła się swoim autorskim przepisem na kawę, która nie tylko doskonale smakuje, ale i podnosi odporność!

Jesienne złote latte na zwiększenie odporności – przepis

Do przygotowania tej kawy będziecie potrzebowały:

  • 1,5 szklanki mleka roślinnego (np. ryżowe albo owsiane)
  • Łyżeczkę kurkumy
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Łyżeczkę oleju kokosowego
  • Łyżeczkę cukru (najlepiej brązowego)
  • Wanilię (nasiona)
  • 1 kawę espresso

Przygotowanie

Na małym ogniu gotujemy mleko. Dodajemy wszystkie przyprawy (oprócz kurkumy) i olej. Mieszamy. Gdy całość się zagotuje, lekko ją studzimy i przelewamy do blendera. Dodajemy kurkumę oraz przygotowane espresso i miksujemy. Gotową kawę przelewamy do kubka lub grubej szklanki. I gotowe!

Źródło: Instagram/@annalewandowskahpba

Komentarze
Latte z cynamonem
Thanbr/Adobe Stock
Przepisy Anna Lewandowska dodaje cukier do kawy i pije ją codziennie, by podnieść odporność. Mamy przepis
Chwila zapomnienia z pysznym korzennym latte od Ani Lewandowskiej? Dlaczego nie! Będzie nie tylko smaczne, ale i zdrowe.
Hubert Rój
listopad 09, 2020

Anna Lewandowska potrafi zainspirować. Nie tylko do prowadzenia aktywnego trybu życia, ale także do kulinarnych eksperymentów. Tym razem poradziła na swoim Instagramie, jak przyrządzić pyszną latte w sam raz na jesienny, szary poranek. Jak przystało na latte, nie obędzie się bez mleka. Ania słynie jednak z niekonwencjonalnego podejścia do składników. Tym razem wybrała opcję wegańską – zamiast mleka krowiego postanowiła użyć mleka roślinnego. Możecie więc wybrać np. spośród mleka sojowego, owsianego czy ryżowego. Dobra wiadomość dla lubiących słodkości – Ania także posłodziła swoje latte. Celebrytka nie byłaby jednak sobą, gdyby użyła do tego zwykłego cukru. Lewandowska postanowiła wykorzystać do swojego latte cukier kokosowy. A oto cały przepis na rozgrzewające, przeciwzapalne latte od Ani Lewandowskiej: Składniki: 400 ml mleka roślinnego (sojowe, owsiane, kokosowe, ryżowe itd.) Łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki cynamonu Odrobina sproszkowanej wanilii (unikajcie cukru wanilinowego) Łyżeczka oleju kokosowego Łyżeczka cukru kokosowego Filiżanka kawy espresso Przygotowanie: Gotujemy mleko na wolnym ogniu. Do mleka dodajemy przyprawy, cukier i olej kokosowy. Przelewamy całość do blendera. Po dolaniu espresso blendujemy i przelewamy do eleganckiej szklanki. Źródło: instagram.com

Przeczytaj
anna lewandowska przepisy
AdobeStock
Przepisy Fit sałatka z jajkiem i awokado od Ani Lewandowskiej! Banalny przepis i tanie składniki!
Jeśli chcecie poznać sekretny sposób Ani Lewandowskiej na boską figurę i energię przez cały dzień, koniecznie wypróbujcie jej przepis na zdrową sałatkę!
Katarzyna Wyborska
listopad 09, 2020

Ania Lewandowska to prawdziwe guru w temacie treningu i zdrowego odżywiania. Może nie wszyscy wiedzą, że poza byciem żoną znanego sportowca, Ania sama ma na swoim koncie wielkie sportowe sukcesy! Na swoim koncie ma aż 38 medali mistrzostw Polski, Europy i świata w karate. Dziś sportsmenka zajmuje się rozwijaniem swojej marki – doradza kobietom jak ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Wypróbujcie ten przepis Ani na sałatkę z jajkiem – palce lizać! Fit sałatka z jajkiem Ani Lewandowskiej – przepis Do przygotowania tej pysznej i zdrowej sałatki potrzebujecie: Kilka dużych liści sałaty masłowej lub paczkę mixu sałat 1 jajko Pół awokado Pół papryki Rzodkiew Cytrynę Oliwę z oliwek Sezam Sól Pieprz Przygotowanie W miseczce wymieszaj dwie łyżki oliwy z oliwek z odrobiną soku z cytryny. Dodaj sól i pieprz. Do dużej miski wrzuć liście sałaty, pokrojone awokado, paprykę i rzodkiew. Polej dressingiem i wymieszaj. Przekrój jajko na pół i dodaj do sałatki, a całość posyp ziarnami sezamu. Smacznego! Źródło: hpba.pl

Przeczytaj
Rosół
beats_/Adobe Stock
Przepisy Rosół Ani Lewandowskiej to prawdziwy hit! Nie będziesz już chciała jeść innego!
Kto jak kto, ale małżeństwo Lewandowskich wie co powinni jeść prawdziwi mistrzowie. Tym razem zdradzimy, jak powinien wyglądać i smakować rosół dla aktywnych ludzi według Ani Lewandowskiej.
Hubert Rój
listopad 07, 2020

Anna Lewandowska podbija serca i podniebienia Polek. Robi to w podobnym tempie w jakim jej mąż Robert zdobywa kolejne laury na europejskich boiskach. Wciąż szukamy sekretu wspaniałej formy tej pary, a Ania wcale tego nie ukrywa, tylko dzieli się swoimi pomysłami i refleksjami. Jednym z tych pomysłów jest jej wyjątkowe podejście do rosołu – wszyscy dbający o formę powinni zredukować nieco zawartość tłuszczu w swoich wersjach rosołu. Tak samo zrobiła Ania Lewandowska, która zainspirowała się z kolei przepisem Anny Ciesielskiej. Poniższy przepis na „magiczny rosół Anny Lewandowskiej” będzie doskonałym wyborem nie tylko dla sportowców – tę lekką, ale pożywną i zdrową zupę dobrze przyjmie każdy osłabiony chorobą organizm. Podstawą rosołu Lewandowskiej będzie dobrego gatunku mięso na wywar – wybierzmy wołowinę, cielęcinę, a nawet wartościową dziczyznę. Na koniec bulion warto wzbogacić kawałkiem smacznego drobiu. Składniki: 1/2 łyżeczki tymianku 1/4 łyżeczki kurkumy Ok. 1/2 kg mięsa 3 łyżki octu 1/2 łyżeczki kminku 3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula Seler naciowy 2 ząbki czosnku Pół łyżeczki imbiru Pieprz cayenne Liść laurowy Ziele angielskie Sól Pół kurczaka Przygotowanie: Gotujemy przez 1,5 godziny wywar z mięsa z dodatkiem tymianku, kurkumy, ziela angielskiego, kminku, octu i liścia laurowego. Następnie do zupy dodajemy: warzywa, imbir, paprykę, resztę przypraw, a także pół kurczaka Na sam koniec wyjmujemy jarzyny i mięso z bulionu i podajemy z kaszą jaglaną gotowaną na wodzie. Źródło: hpba.pl

Przeczytaj