Telewizja Polsat ma na swoim koncie szeroką ofertę programów rozrywkowych. Jeden z nich to “Pamiętniki z wakacji”, które były emitowane od 2011 do 2016 roku. Pewien odcinek można wspominać w sposób szczególny.

Każdy odcinek serialu opowiadał inną historię dotyczącą problemów życia codziennego. Wszystkie przygody, napisane przez scenarzystów, były symulowane, aby wyglądały na prawdziwe. W obsadzie serii znaleźli się aktorzy - amatorzy.

Losy ludzi wypoczywających

Serial przede wszystkim przedstawiał perypetie ludzi przebywających na wakacjach w egzotycznym kraju. W pierwszej serii miejscem akcji był hiszpański kurort Lloret de Mar. W drugiej, trzeciej i czwartej jest to wyspa Gran Canaria.

Trudno zapomnieć fragment fabuły jednego z odcinków. Młody chłopak, opowiadając o potrawie, którą jego rodzinie przyrządziła jego dziewczyna Beata, zanucił:

Zobacz także:

"Mięsny jeż, mięsny jeż, ty go zjesz, ty go zjesz!"

Po emisji odcinka mięsny jeż stał się prawdziwym hitem Internetu. Na jego bazie powstały niezliczone ilości memów i zabawnych przepisów kulinarnych.

Specjały spod lady

Mięsny jeż był tylko pretekstem do zawiłej fabuły wspomnianego odcinka. O uwagę głównego bohatera rywalizowały bowiem dwie zaborcze kobiety, jego mama i dziewczyna. Kulminacja miała miejsce podczas jednej z kolacji na wyspie.

Dziewczyna zapowiedziała, że mięsny jeż to specjał, który jest podawany w jej rodzinie od pokoleń. Mimo ogromnego powodzenia poza serialem, nie udało się skruszyć nim zaborczego serca matki. 

Przede wszystkim prostota

Mięsnego jeża można przyrządzić również w domowych warunkach. Jest niezwykle prosty do wykonania. Parówki owijamy wędliną, bądź szynką. Całość przykrywamy plasterkami salami. Buzią jeża mogą być kolorowe produkty spożywcze, m.in. ogólnodostępne, polskie warzywa.

Na oczy przydadzą się oliwki, winogrona lub kapary. Usta możecie zrobić z cytryny lub pomidorków koktajlowych. W przepisie na mięsnego jeża nie ma ograniczeń. Możemy do woli korzystać z kreatywności! Co jeszcze byście do niego dodali? 

 

Źródło: Natemat.pl