anna lewandowska przepisy
ONS
Przepisy

Obłędna pomidorowo-marchewkowa zupa krem od Ani Lewandowskiej! Ten przepis bije na głowę!

Wiemy, że lubicie przepisy Ani Lewandowskiej, dlatego mamy dla was coś specjalnego - spróbujcie tej pysznej, rozgrzewającej zupy na jesień, a nie będziecie chcieli jeść nic innego!
Katarzyna Wyborska
listopad 15, 2020

Znana z wielu sukcesów sportowych i małżeństwa z piłkarzem Robertem Lewandowskim, Anna cały czas rozwija swoją osobistą markę. Już nie tylko prowadzi treningi, ale także sprzedaje własną zdrową żywność i przepisy. Sportsmenka bowiem słynie ze świetnych dań dla sportowców, które przygotowuje dla siebie i Roberta. Dlatego właśnie jesteśmy przekonani, że ta zupa pomidorowo-marchewkowa autorstwa Ani nie tylko jest przepyszna, ale także da wam mnóstwo energii na cały dzień! Sprawdźcie przepis!

Jedzenie jesienią? Tylko na ciepło!

Ania wyznaje zasadę, że jesienią i zimą spożywane przez nas posiłki powinny być ciepłe. Dlatego właśnie w tym czasie przygotowuje więcej zup. Sezon jesienny aż się o to prosi! Właśnie teraz mamy dostęp do wielu warzyw, jak pomidory (w postaci przetworów), dynie i marchewki, które świetnie nadają się do robienia zup krem. Niedawno Anna podzieliła się autorskim przepisem na taką kremową i rozgrzewającą zupę, idealną na jesień. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu!

Pomidorowo-marchewkowa zupa krem – przepis

Do przygotowania tej pysznej zupy potrzebujecie:

  • 3-4 pomidory lub jedną puszkę krojonych pomidorów
  • 2 marchwie
  • Kawałek korzenia pietruszki
  • Ćwierć korzenia selera
  • Ćwierć cebuli
  • 1 ziemniaka
  • Pół ząbka czosnku
  • 1 łyżeczkę masła
  • Tymianek
  • Kurkumę
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Kilka liści świeżej bazylii
Kasia gotuje z Polki.pl - Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

Przygotowanie

  1. Sparz pomidory i obierz ze skórki. Jeśli korzystasz z krojonych pomidorów z puszki, to pomiń ten krok.
  2. Wszystkie warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  3. W garnku rozpuść masło i zeszklij na nim pokrojony czosnek i cebulę.
  4. Wrzuć resztę warzyw, wlej wodę, dodaj przyprawy i gotuj, aż zmiękną.
  5. Gdy warzywa będą już miękkie, poczekaj aż zupa trochę przestygnie. Zmiksuj ją blenderem na gładką masę.
  6. I gotowe! Zupę podawaj ze świeżymi liśćmi bazylii.

Źródło: hpba.pl

Komentarze
małgorzata rozenek dieta
ONS
Gwiazdy Małgorzata Rozenek zdradziła sekret swojej szczupłej sylwetki. Będziecie zaskoczeni czego sobie odmawia
Chcecie się dowiedzieć jak Małgorzata Rozenek to robi, że tak świetnie wygląda? Sprawdźcie, jakiego dietetycznego rygoru przestrzega!
Katarzyna Wyborska
listopad 15, 2020

Małgosia Rozenek znana jest ze swojej świetnej figury. Gwiazda ma 41 lat i niejedna kobieta może jej pozazdrościć szczupłej sylwetki! Jednak, jak zdradza Rozenek jej płaski brzuch i zgrabne nogi nie są tylko zasługą dobrych genów. Prezenterka zawdzięcza swoją figurę ciężkiej pracy… w kuchni! Sprawdźcie, jaką dietę stosuje Małgorzata Rozenek! Tych produktów nie tyka! Rozenek zdradziła, że od dłuższego czasu w ogóle nie je mięsa. Prawdopodobnie nie z powodów ideologicznych – po prostu lepiej się czuje na diecie dla jaroszy. Wyznaje, że gdy odstawiła mięso, to z czasem zaczęła też jeść coraz mniej nabiału  i w efekcie praktycznie przeszła na dietę wegańską. Jak mówi, doskonale się na niej czuje, a do tego wygląda świetnie! Jej kolejnym sekretem jest trzymanie się sztywnych godzin – po godzinie 18 nie je już owoców, a ostatni posiłek w ciągu dnia spożywa o 19. Po godzinie 18:00 nie spożywam owoców, a ostatni posiłek jem ok.19:00. Nie wiem, czy te nawyki mają jakieś naukowe przełożenie, ale ja stosując się do tych zasad po prostu lepiej się czuje – pisze Rozenek. Dieta Małgorzaty Rozenek Gwiazda stosuje się do zasad diety wegańskiej, nie je po godzinie 19 i stara się spożywać w ciągu dnia około 2000 kalorii. Na swoim profilu w mediach społecznościowych podzieliła się z fanami swoją przykładową dietą na cały tydzień – przeczytajcie koniecznie, jak Małgosia się odżywia! Poniedziałek Tost z awokado Koktajl warzywny Zupa krem z cukinii z ziarnami słonecznika Garść orzechów Sałatka z ciecierzycą Wtorek Omlet z pomidorami Koktajl z imbirem Jarski rosół Daktyle Warzywa z amarantusem, orzechami i suszonymi pomidorami Środa Kasza jaglana z owocami Koktajl z burakiem Jarska zupa...

Przeczytaj
Dziewczyna, fasolka po bretońsku
Flickr/Osmar Valdebenito
Triki kulinarne Uwielbiasz fasolkę po bretońsku? Dodaj jeden, tajemniczy składnik a jej smak cię zaskoczy
Fasolka po bretońsku to nic innego jak fasola z sosem pomidorowym i dodatkami. Jesteście ciekawi, jakie czynią ją daniem wyjątkowym?
Aleksandra Jaworska
listopad 15, 2020

Fasolka po bretońsku to przede wszystkim danie smaczne i łatwe. Jej przygotowanie zajmuje około godziny. Jest to jedna z najbardziej popularnych potraw kuchni polskiej. Tradycyjnie, z polotem? Wszystkim nam znana fasolka szczególnie dobrze smakuje w chłodne dni. Przyrządzona ze smakiem jest aromatyczna i rozgrzewająca. W sam raz na jesień za oknami naszych domów.  Fasolkę można przyrządzić w sposób tradycyjny, nie odbiegając od przypraw, które zazwyczaj się do niej dodaje. Fasolkę można również potraktować z odrobiną fantazji. Jest jeden składnik, który zmieni jej smak na jeszcze bardziej wyrazisty! Składniki potrzebne do przygotowania fasolki po bretońsku: ok. 30 dag fasoli Piękny Jaś 10 dag boczku 10 dag kabanosów lub kiełbasy 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula olej do smażenia ziele angielskie liść laurowy sól pieprz papryka wędzona majeranek Od czego zacząć? Fasolkę dokładnie płuczemy i moczymy w wodzie całą noc. Tak przygotowaną fasolkę solimy, dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy i gotujemy do uzyskania miękkości przez około godzinę, do półtorej. Jeśli fasolka wystaje znad wody, trzeba pamiętać o dolewaniu do niej wrzątku. Następnie kroimy cebulę, boczek i kabanosy. Najlepiej w drobne kawałki lub kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Zeszklone produkty zestawiamy z ognia. Do całości dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszkamy fasolkę. Kolejno, ale i finalnie, doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. To też czas na nasz tajemniczy składnik - wędzoną paprykę, która wydobędzie z fasolki pełniejszy smak. Po około 20 minutach fasolka nadaje się do podawania i...

Przeczytaj