Znana z wielu sukcesów sportowych i małżeństwa z piłkarzem Robertem Lewandowskim, Anna cały czas rozwija swoją osobistą markę. Już nie tylko prowadzi treningi, ale także sprzedaje własną zdrową żywność i przepisy. Sportsmenka bowiem słynie ze świetnych dań dla sportowców, które przygotowuje dla siebie i Roberta. Dlatego właśnie jesteśmy przekonani, że ta zupa pomidorowo-marchewkowa autorstwa Ani nie tylko jest przepyszna, ale także da wam mnóstwo energii na cały dzień! Sprawdźcie przepis!
Jedzenie jesienią? Tylko na ciepło!
Ania wyznaje zasadę, że jesienią i zimą spożywane przez nas posiłki powinny być ciepłe. Dlatego właśnie w tym czasie przygotowuje więcej zup. Sezon jesienny aż się o to prosi! Właśnie teraz mamy dostęp do wielu warzyw, jak pomidory (w postaci przetworów), dynie i marchewki, które świetnie nadają się do robienia zup krem. Niedawno Anna podzieliła się autorskim przepisem na taką kremową i rozgrzewającą zupę, idealną na jesień. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu!
Pomidorowo-marchewkowa zupa krem – przepis
Do przygotowania tej pysznej zupy potrzebujecie:
- 3-4 pomidory lub jedną puszkę krojonych pomidorów
- 2 marchwie
- Kawałek korzenia pietruszki
- Ćwierć korzenia selera
- Ćwierć cebuli
- 1 ziemniaka
- Pół ząbka czosnku
- 1 łyżeczkę masła
- Tymianek
- Kurkumę
- Sól
- Pieprz
- Cukier
- Kilka liści świeżej bazylii
Przygotowanie
- Sparz pomidory i obierz ze skórki. Jeśli korzystasz z krojonych pomidorów z puszki, to pomiń ten krok.
- Wszystkie warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.
- W garnku rozpuść masło i zeszklij na nim pokrojony czosnek i cebulę.
- Wrzuć resztę warzyw, wlej wodę, dodaj przyprawy i gotuj, aż zmiękną.
- Gdy warzywa będą już miękkie, poczekaj aż zupa trochę przestygnie. Zmiksuj ją blenderem na gładką masę.
- I gotowe! Zupę podawaj ze świeżymi liśćmi bazylii.
Źródło: hpba.pl