Znana z wielu sukcesów sportowych i małżeństwa z piłkarzem Robertem Lewandowskim, Anna cały czas rozwija swoją osobistą markę. Już nie tylko prowadzi treningi, ale także sprzedaje własną zdrową żywność i przepisy. Sportsmenka bowiem słynie ze świetnych dań dla sportowców, które przygotowuje dla siebie i Roberta. Dlatego właśnie jesteśmy przekonani, że ta zupa pomidorowo-marchewkowa autorstwa Ani nie tylko jest przepyszna, ale także da wam mnóstwo energii na cały dzień! Sprawdźcie przepis!

Jedzenie jesienią? Tylko na ciepło!

Ania wyznaje zasadę, że jesienią i zimą spożywane przez nas posiłki powinny być ciepłe. Dlatego właśnie w tym czasie przygotowuje więcej zup. Sezon jesienny aż się o to prosi! Właśnie teraz mamy dostęp do wielu warzyw, jak pomidory (w postaci przetworów), dynie i marchewki, które świetnie nadają się do robienia zup krem. Niedawno Anna podzieliła się autorskim przepisem na taką kremową i rozgrzewającą zupę, idealną na jesień. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu!

Pomidorowo-marchewkowa zupa krem – przepis

Do przygotowania tej pysznej zupy potrzebujecie:

  • 3-4 pomidory lub jedną puszkę krojonych pomidorów
  • 2 marchwie
  • Kawałek korzenia pietruszki
  • Ćwierć korzenia selera
  • Ćwierć cebuli
  • 1 ziemniaka
  • Pół ząbka czosnku
  • 1 łyżeczkę masła
  • Tymianek
  • Kurkumę
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Kilka liści świeżej bazylii

Przygotowanie

  1. Sparz pomidory i obierz ze skórki. Jeśli korzystasz z krojonych pomidorów z puszki, to pomiń ten krok.
  2. Wszystkie warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  3. W garnku rozpuść masło i zeszklij na nim pokrojony czosnek i cebulę.
  4. Wrzuć resztę warzyw, wlej wodę, dodaj przyprawy i gotuj, aż zmiękną.
  5. Gdy warzywa będą już miękkie, poczekaj aż zupa trochę przestygnie. Zmiksuj ją blenderem na gładką masę.
  6. I gotowe! Zupę podawaj ze świeżymi liśćmi bazylii.

Źródło: hpba.pl

Zobacz także: