
Jak zrobić pysznego Coleslawa? Decyduje JEDEN składnik! Przetestuj a pokochasz!
Coleslaw to doskonała surówka, której smak doceniają nie tylko Polacy! Ogromną popularnością cieszy się coleslaw podawany w KFC, a Amerykanie dzielą się przepisami na przygotowanie tej surówki u siebie w domu. W teorii to bardzo proste – nie potrzeba wielu składników i wszystkie są łatwo dostępne. Jednak wiecie co zawiera idealny Coleslaw? Sprawdźcie!
Tajemnica doskonałego Coleslawa
Aby twój Coleslaw wyszedł idealnie, potrzebujesz do niego… cebuli! Zwykła biała cebula nadaje smak tej surówce i sprawia, że jest cudownie pikantna. Sekret polega na tym, żeby posiekać cebulę bardzo drobno.
Obłędny Coleslaw – przepis
Do przygotowania Coleslawa potrzebujesz:
- Główkę kapusty
- 1 dużą cebulę
- 2 marchewki
- Majonez
- Jogurt naturalny
- Ocet winny
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Umyte warzywa posiekaj i wrzuć do szatkownicy. Coleslaw smakuje najlepiej wtedy, gdy wszystkie składniki są bardzo drobno posiekane. Przełóż składniki do dużej miski i dodaj po jednej łyżce majonezu i jogurtu naturalnego. Wymieszaj, wlej dwie łyżki octu winnego, wsyp odrobinę soli i pieprzu i zamieszaj dokładnie jeszcze raz. Smacznego!
Wskazówka: Coleslaw jest najlepszy na drugi dzień! Przykryj miskę folią spożywczą, odstaw do lodówki i podawaj następnego dnia.