anna lewandowska przepisy
AdobeStock
Przepisy

Fit sałatka z jajkiem i awokado od Ani Lewandowskiej! Banalny przepis i tanie składniki!

Jeśli chcecie poznać sekretny sposób Ani Lewandowskiej na boską figurę i energię przez cały dzień, koniecznie wypróbujcie jej przepis na zdrową sałatkę!

Ania Lewandowska to prawdziwe guru w temacie treningu i zdrowego odżywiania. Może nie wszyscy wiedzą, że poza byciem żoną znanego sportowca, Ania sama ma na swoim koncie wielkie sportowe sukcesy! Na swoim koncie ma aż 38 medali mistrzostw Polski, Europy i świata w karate. Dziś sportsmenka zajmuje się rozwijaniem swojej marki – doradza kobietom jak ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Wypróbujcie ten przepis Ani na sałatkę z jajkiem – palce lizać!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Fit sałatka z jajkiem Ani Lewandowskiej – przepis

Do przygotowania tej pysznej i zdrowej sałatki potrzebujecie:

  • Kilka dużych liści sałaty masłowej lub paczkę mixu sałat
  • 1 jajko
  • Pół awokado
  • Pół papryki
  • Rzodkiew
  • Cytrynę
  • Oliwę z oliwek
  • Sezam
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. W miseczce wymieszaj dwie łyżki oliwy z oliwek z odrobiną soku z cytryny. Dodaj sól i pieprz.
  2. Do dużej miski wrzuć liście sałaty, pokrojone awokado, paprykę i rzodkiew. Polej dressingiem i wymieszaj.
  3. Przekrój jajko na pół i dodaj do sałatki, a całość posyp ziarnami sezamu. Smacznego!

Źródło: hpba.pl

Anna Starmach schudła dzięki temu 2 rozmiary! Gwiazda podzieliła się sekretnym przepisem
ONS/AdobeStock
Newsy
Anna Starmach schudła dzięki temu 2 rozmiary! Gwiazda podzieliła się sekretnym przepisem
Gwiazda „MasterChefa” Anna Starmach może się pochwalić smukłą i zgrabną sylwetką. Czemu to zawdzięcza? Ania jest fanką zdrowego odżywiania. Poznajcie jej przepis na pyszny krem z białych szparagów.

Anna Starmach jest jedną z największych gwiazd kulinarnych w naszym kraju. Ma na swoim koncie kilka książek kucharskich, prowadzi własny portal o gotowaniu i jest jurorką polskich edycji programów " MasterChef " i " MasterChef Junior ". Prywatnie Ania jest szczęśliwą żoną i matką dwójki dzieci – 3-letniej Jagny i świeżo narodzonego Gustawa. Jak utrzymuje swoją formę? Mimo iż Ania Starmach ma za sobą dwie ciąże i uwielbia jeść, jej figura może u wielu osób budzić zazdrość. W czym tkwi jej sekret? Wystarczyło zmienić nawyki żywieniowe! Wcześniej piłam za dużo kawy, a zdecydowanie za mało wody, jadłam nieregularnie, często w pośpiechu. Dziś śniadanie to mój poranny rytuał – najczęściej przygotowuję sobie moje supermusli z dodatkiem miechunki, jagód goji, morwy czy chia lub jogurt z jagodami acai czy maqui - powiedziała w rozmowie z "Fleszem".         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ania Starmach (@ania_starmach) Okazuje się, że Anna jest też wielką wielką fanką zdrowego odżywiania i uwielbia sezonowe  owoce i warzyw a . Ostatnio Ania podzieliła się przepisem na krem z białych szparagów z grzankami. Spieszcie się, bo sezon na te przepyszne i bardzo zdrowe warzywa, niedługo dobiegnie końca. Przygotujcie na obiad taką zupę, a zakochacie się w jej wyjątkowym smaku! Niezwykle delikatny krem ze szparagów, którego po prostu musisz spróbować! To prawdziwy, sezonowy rarytas – zachwala swoją zupę Ania.      ...

surówka z kapusty pekińskiej przepis
AdobeStock
Przepisy
Błyskawiczna sałatka w 3 minuty! Zdrowy specjał idealny do obiadu! Uwielbiamy
Ekspresowy obiad oznacza ekspresową surówkę! Wypróbuj ten przepis, z którego wyczarujesz pyszny dodatek do obiadu w kilka minut!

Robisz szybki obiad i nie masz pomysłu na surówkę? Z pewnością spodoba ci się ten przepis – jest szybki, tani i prosty w przygotowaniu. I jaki smaczny! Wypróbuj ten przepis na surówkę z kapusty pekińskiej! Najlepsza surówka do obiadu Surówka z kapusty pekińskiej jest naprawdę uniwersalna – pasuje do większości domowych dań! Świetnie smakuje z kotletami mielonymi i rybą. Do tego bardzo szybko się ją przygotowuje i nie potrzeba wielu składników. A jej przyrządzenie jest tak proste, że możecie je zlecić swoim starszym dzieciakom – o ile im ufacie, że nie zrobią sobie krzywdy nożem! Przepis na szybką surówkę z kapusty pekińskiej Aby przygotować tę ekspresową surówkę, potrzebujecie: Pół kapusty pekińskiej Duży jogurt naturalny Majonez Puszkę kukurydzy 2 pomidory Musztardę Sól Pieprz Przygotowanie Kapustę umyj i pokrój drobno w kostkę. Do dużej miski wrzuć kapustę, dodaj pół opakowana dużego jogurtu naturalnego i 2-3 łyżki majonezu. Dokładnie zamieszaj. Pokrój drobno pomidory i dodaj do sałatki. Wymieszaj i wsyp kukurydzę. Pamiętaj, żeby wcześniej odsączyć ją z zalewy! Dodaj łyżkę musztardy, sól i pieprz. Jeżeli surówka będzie zbyt „maślana”, to dodaj więcej musztardy, a jeśli zbyt ostra, to majonezu. I gotowe!

Lekka sałatka, która doskonale syci. Idealna, gdy wasza wątrobą potrzebuje odpocząć po świętach
Gotujmy.pl/Di bloguje
Newsy
Lekka sałatka, która doskonale syci. Idealna, gdy wasza wątroba potrzebuje odpocząć po świętach
Macie dosyć świątecznych, ciężkich potraw bogato udekorowanych majonezem? W takim razie zróbcie na obiad coś lekkiego, na przykład pyszną sałatkę.

Co roku każdy się zarzeka, że koniec ze świątecznym obżarstwem. Chyba wszyscy wiemy, że w tym postanowieniu ciężko wytrwać. W końcu ze stołów tak kusząco spoglądają na nas faszerowane jajka, pyszne, domowe wędliny, tradycyjna sałatka jarzynowa, wilgotne piaskowe baby i kajmakowe mazurki. Nawet jeśli spróbujemy odrobinę to okazuje się, że po śniadaniu jesteśmy tak pełni, że spokojnie moglibyśmy zjeść kolejny posiłek następnego dnia. Po świętach niemal każdy szuka sposobu na pozbycie się tych kilku dodatkowych kilogramów, które nabyliśmy w trakcie świąt. Najlepszym sposobem będzie zdrowe i zbilansowane odżywianie oraz lżejsze potrawy. Z czym podać tuńczyka z puszki? Mięso tuńczyka jest bogate w witaminy A, E, D i PP oraz kwasy omega-3. Jego delikatne mięso doskonale smakuje zestawione z awokado, kukurydzą konserwową albo jajkami ugotowanymi na twardo. Sałatkę możecie również wzbogacić o czerwoną fasolkę albo ciecierzycę z puszki – nadadzą daniu przyjemnej chrupkości. Przepis na lekką sałatkę z awokado i tuńczykiem Składniki Kilka garści ulubionej sałaty (można użyć gotowej mieszanki sałat) 1 puszka tuńczyka, najlepiej w sosie własnym Pół kolby ugotowanej kukurydzy lub mała puszka kukurydzy konserwowej Dwie albo trzy garści pomidorków koktajlowych 1 dojrzałe awokado Oliwa z oliwek Sok z cytryny Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Sałatę umyjcie i dobrze odsączcie przy użyciu wirówki do sałaty albo za pomocą bawełnianego ręcznika. Tuńczyka wyjmijcie z puszki i rozdrobnijcie widelcem. Pomidorki koktajlowe umyjcie, osuszcie i przekrójcie na połówki. Awokado przekrójcie na pół, wyjmijcie pestkę i dużą łyżką wyjmijcie środek. Pokrójcie na małe kawałki. Na płaskim talerzu lub w...

Zielona sałatka zdrowa
Pixabay
Newsy
Ta zielona sałatka odchudza i usuwa toksyny. Jedzcie ją 3 razy w tygodniu, a szybko schudniecie w pasie
Koniecznie musicie włączyć ją do swojego jadłospisu! Jest pyszna, zdrowa i sprzyja odchudzaniu. A na dodatek przygotowuje się ją dosłownie w parę chwil.

Zdrowe odżywianie i odchudzanie, może sprawiać czasem wiele problemów. Wcale niełatwo połapać się w tym, które produkty są polecane, a które tylko powiększą problemy zdrowotne. Warto więc postawić na swego rodzaju pewniaki – dania, które na pewno są zdrowe i niskokaloryczne. Dobrze mieć kilka takich przepisów w swoim repertuarze, aby jeść i serwować domownikom zdrowe posiłki bez zastanowienia. Jednym z takich pomysłów jest ta zielona sałatka! Zielona sałatka odchudzająca Ta sałatka jest nie tylko zdrowa, ale też przepyszna! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis i najlepiej włączyć ją na stałe do swojego jadłospisu. Składniki na zieloną sałatkę Pół awokado Świeży ogórek Pomidor 50 g (plaster) sera feta Łyżka siekanego koperku Łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki sezamu 2 łyżeczki nasion lnu łyżka nerkowców Czarny pieprz do smaku Przygotowanie zielonej sałatki: Awokado podzielcie na pół, usuńcie z niego pestkę. Awokado, ogórek, pomidor i ser feta pokrójcie w równą kostkę. Nasiona lnu zmiksujcie w młynku do kawy lub blenderze. Posypcie sałatkę nasionami, pestkami i orzechami, a na koniec polejcie oliwą z oliwek. Posypcie sałatkę koperkiem.  Sałatkę doprawcie czarnym pieprzem i opcjonalnie sokiem z cytryny. Wartości odżywcze zielonej sałatki Mimo iż bardzo zdrowa, zielona sałatka nie jest wcale aż tak bardzo niskokaloryczna! W jej skład wchodzi dużo bardzo zdrowych pestek i ziaren. Są one niesamowicie bogate w składniki odżywcze i minerały, ale też wysokokaloryczne.  Jedzcie sałatkę śmiało zamiast któregoś z głównych posiłków, ale nie dodawajcie jej do jadłospisu bez rezygnacji z czegoś innego, bo nawet zdrowa zielona sałatka może...