anna lewandowska przepisy
AdobeStock
Przepisy

Fit sałatka z jajkiem i awokado od Ani Lewandowskiej! Banalny przepis i tanie składniki!

Jeśli chcecie poznać sekretny sposób Ani Lewandowskiej na boską figurę i energię przez cały dzień, koniecznie wypróbujcie jej przepis na zdrową sałatkę!
Katarzyna Wyborska
listopad 09, 2020

Ania Lewandowska to prawdziwe guru w temacie treningu i zdrowego odżywiania. Może nie wszyscy wiedzą, że poza byciem żoną znanego sportowca, Ania sama ma na swoim koncie wielkie sportowe sukcesy! Na swoim koncie ma aż 38 medali mistrzostw Polski, Europy i świata w karate. Dziś sportsmenka zajmuje się rozwijaniem swojej marki – doradza kobietom jak ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Wypróbujcie ten przepis Ani na sałatkę z jajkiem – palce lizać!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Fit sałatka z jajkiem Ani Lewandowskiej – przepis

Do przygotowania tej pysznej i zdrowej sałatki potrzebujecie:

  • Kilka dużych liści sałaty masłowej lub paczkę mixu sałat
  • 1 jajko
  • Pół awokado
  • Pół papryki
  • Rzodkiew
  • Cytrynę
  • Oliwę z oliwek
  • Sezam
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. W miseczce wymieszaj dwie łyżki oliwy z oliwek z odrobiną soku z cytryny. Dodaj sól i pieprz.
  2. Do dużej miski wrzuć liście sałaty, pokrojone awokado, paprykę i rzodkiew. Polej dressingiem i wymieszaj.
  3. Przekrój jajko na pół i dodaj do sałatki, a całość posyp ziarnami sezamu. Smacznego!

Źródło: hpba.pl

zupa z dyni przepis
ONS
Newsy Krem z dyni według przepisu Ani Lewandowskiej robi się błyskawicznie. Dodaje do niego jeden bardzo zdrowy składnik
Specjalistka od zdrowego żywienia Ania Lewandowska ma dla was specjalny przepis na zimową zupę krem z dyni - syci, rozgrzewa i jak smakuje!
Katarzyna Wyborska
grudzień 05, 2020

Znana sportsmenka Ania Lewandowska świetnie zna się nie tylko na sporcie, ale i gotowaniu! Wszyscy pamiętamy jak jej sławny mąż, piłkarz Robert Lewandowski nie mógł przestać zachwalać jej kuchni. Mówił, że Ania bardzo dba o jego dietę i przygotowuje mu zbilansowane posiłki, dzięki którym ma dużo energii do treningów. Chyba każdy słyszał o słynnych „kulkach mocy”! Podobno Anna tak dobrze gotuje, że koledzy Roberta z drużyny prosili, by przygotowywała jedzenie im wszystkim lub przynajmniej zdradziła kilka swoich przepisów. Sławne przepisy Ani Lewandowska posłuchała porad i dziś nie gotuje już tylko swojemu mężowi. Jest teraz bizneswoman z prawdziwego zdarzenia i sprzedaje żywność dla sportowców, przygotowywaną według jej przepisów. Receptury Ani można też poznać na jej blogu, na którym regularnie dzieli się przepisami na różne posiłki. Łączy je jedno – wszystkie są bardzo zdrowe, zbilansowane i niezwykle smaczne! Przepis na krem z dyni Ani Lewandowskiej Chłodna pogoda na zewnątrz sprawia, że nabieramy apetytu na rozgrzewające dania.  Dlatego warto w tym czasie jeść dużo zup – na przykład krem z dyni! Zwłaszcza, że mamy sezon na dynię i trzeba ją wykorzystać. Właśnie teraz Ania podzieliła się z fanami przepisem na pyszną potrawę - sekretem zupy jest masło klarowane - zdrowa alternatywa dla zwykłego masła. Powinny je jeść osoby cierpiące na nietolerancję laktozy, a także niewydolność nerek.  Potrzebne będą wam te składniki: 80 dag obranej dyni 25 dag ziemniaków 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku Płaska łyżka kurkumy 2 plasterki imbiru Szklanka bulionu Łyżka masła klarowanego Garść orzechów laskowych Szczypta sezamu Sól Pieprz Przygotowanie Przeciśnij czosnek przez praskę,...

Przeczytaj
surówka z kapusty pekińskiej przepis
AdobeStock
Przepisy Błyskawiczna sałatka w 3 minuty! Zdrowy specjał idealny do obiadu! Uwielbiamy
Ekspresowy obiad oznacza ekspresową surówkę! Wypróbuj ten przepis, z którego wyczarujesz pyszny dodatek do obiadu w kilka minut!
Katarzyna Wyborska
listopad 19, 2020

Robisz szybki obiad i nie masz pomysłu na surówkę? Z pewnością spodoba ci się ten przepis – jest szybki, tani i prosty w przygotowaniu. I jaki smaczny! Wypróbuj ten przepis na surówkę z kapusty pekińskiej! Najlepsza surówka do obiadu Surówka z kapusty pekińskiej jest naprawdę uniwersalna – pasuje do większości domowych dań! Świetnie smakuje z kotletami mielonymi i rybą. Do tego bardzo szybko się ją przygotowuje i nie potrzeba wielu składników. A jej przyrządzenie jest tak proste, że możecie je zlecić swoim starszym dzieciakom – o ile im ufacie, że nie zrobią sobie krzywdy nożem! Przepis na szybką surówkę z kapusty pekińskiej Aby przygotować tę ekspresową surówkę, potrzebujecie: Pół kapusty pekińskiej Duży jogurt naturalny Majonez Puszkę kukurydzy 2 pomidory Musztardę Sól Pieprz Przygotowanie Kapustę umyj i pokrój drobno w kostkę. Do dużej miski wrzuć kapustę, dodaj pół opakowana dużego jogurtu naturalnego i 2-3 łyżki majonezu. Dokładnie zamieszaj. Pokrój drobno pomidory i dodaj do sałatki. Wymieszaj i wsyp kukurydzę. Pamiętaj, żeby wcześniej odsączyć ją z zalewy! Dodaj łyżkę musztardy, sól i pieprz. Jeżeli surówka będzie zbyt „maślana”, to dodaj więcej musztardy, a jeśli zbyt ostra, to majonezu. I gotowe!

Przeczytaj
Kanapki z jajkiem i awokado
azurita/Adobe Stock
Newsy Smakowita kanapka z jajkiem w zupełnie nowym wydaniu. Od teraz codziennie będziesz jeść ją na śniadanie
Jak sprawić, by jajko na śniadanie nie wiązało się z nudą i rutyną? Ten zielony owoc idealnie smakuje w połączeniu z jajkiem!
Hubert Rój
listopad 30, 2020

Mowa tu oczywiście o awokado. Moda na ten zielony owoc została zapoczątkowana przez wegan. Osoby ograniczające w swojej diecie mięso i produkty odzwierzęce, zajadają się tym zielonym owocem, gdyż jest on niezwykle tłusty. Właśnie awokado jest dla nich ważnym źródłem zdrowych tłuszczów nienasyconych. To prawda, awokado nie należy do najtańszych produktów. Jednak popyt na ten owoc wzrasta, w związku z tym w marketach awokado jest coraz tańsze. Tutaj nasza mała uwaga – niektórzy uważają, że awokado to jednak warzywo. Wiąże się to z jego neutralnym, niesłodkim smakiem. Nie będziemy rozstrzygać tego sporu. Ważne, że awokado jest niezwykle zdrowe i smaczne! Jeżeli ktoś sądzi, że awokado powinni jeść tylko weganie, jest w błędzie. Ten zielony owoc świetnie komponuje się właśnie z gotowanymi jajami. Spróbujcie takiej wystrzałowej mieszanki na kanapkach. Efekt przekroczy wasze oczekiwania. Wystarczy dodać nieco oliwy, posypać delikatnie pieprzem i voilà! Kanapki z jajkiem i awokado – przepis: Składniki: Pieczywo (ciemne lub jasne – wybierzcie wasze ulubione) Jedno dojrzałe awokado (uważajcie, by nie kupić zepsutego – taki owoc może mieć na skórce plamki i brzydkie wypryski) 2-3 jaja ugotowane na półmiękko Nieco oliwy z oliwek Sól i pieprz Przygotowanie: Jaja gotujemy na półmiękko, czyli około 2-3 minuty liczone od momentu aż woda zacznie wrzeć. Awokado rozcinamy na pół, w pestkę wbijamy nóż i okrężnym ruchem wyciągamy ją z owocu. Z awokado wydobywamy miąższ i przekładamy do miseczki lub moździerza. Dodajemy nieco oliwy z oliwek i soli do smaku i rozgniatamy delikatnie na coś w rodzaju pasty. Ugotowane jaja staramy się pokroić w ładne plasterki. Kromki chleba smarujemy najpierw pastą z awokado, a następnie...

Przeczytaj
mizeria przepis
AdobeStock
Przepisy Cudowna mizeria do obiadu. Podajemy najlepszy, tradycyjny przepis!
Masz ochotę na mizerię? Z łatwością przygotujesz ją z pomocą tego prostego przepisu!
Katarzyna Wyborska
listopad 16, 2020

Upalne lato, skwar leje się z nieba – czy to nie brzmi cudownie? A do tego młode ziemniaczki, jajko sadzone i zimna mizeria ze świeżych ogórków. Palce lizać! Choć do lata jeszcze trochę czasu, to nawet teraz, gdy jest chłodniej mizeria będzie wciąż świetnie smakować. Możecie też zachować przepis na później, gdy zrobi się ciepło!   Tradycyjne danie polskiej kuchni Jeżeli was to ciekawi, to mizeria jest bardzo wyjątkową sałatką – przyrządza się ją tylko w Polsce! Aż dziw, że coś tak pysznego je się tylko w jednym kraju na świecie. Bazą tradycyjnej mizerii są świeże ogórki, natomiast reszta zależy od regionu. Wariacje na temat tej sałatki są naprawdę różne! Można jeść ją: Na słodko – z dodatkiem cukru Na słono – sypiemy więcej soli W wersji wytrawnej – z octem Klasyczna mizeria do obiadu – przepis Dziś podajemy wam przepis na najprostszą, tradycyjną polską mizerię. Do jej przygotowania potrzebujecie: 3-4 świeże ogórki gruntowe Śmietanę 12% Sól Pieprz Cukier Ocet Przygotowanie Ogórki obierz i zetrzyj na cienkie plasterki. Wrzuć do miski, posyp solą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie opłucz ogórki i odlej nadmiar wody. Dodaj śmietanę, pieprz, szczyptę cukru i łyżeczkę octu. Dokładnie zamieszaj. I gotowe! Mizeria najlepiej smakuje z ziemniakami i jajkiem.

Przeczytaj