Anna Lewandowska potrafi zainspirować. Nie tylko do prowadzenia aktywnego trybu życia, ale także do kulinarnych eksperymentów. Tym razem poradziła na swoim Instagramie, jak przyrządzić pyszną latte w sam raz na jesienny, szary poranek.

Jak przystało na latte, nie obędzie się bez mleka. Ania słynie jednak z niekonwencjonalnego podejścia do składników. Tym razem wybrała opcję wegańską – zamiast mleka krowiego postanowiła użyć mleka roślinnego. Możecie więc wybrać np. spośród mleka sojowego, owsianego czy ryżowego.

Dobra wiadomość dla lubiących słodkości – Ania także posłodziła swoje latte. Celebrytka nie byłaby jednak sobą, gdyby użyła do tego zwykłego cukru. Lewandowska postanowiła wykorzystać do swojego latte cukier kokosowy.

A oto cały przepis na rozgrzewające, przeciwzapalne latte od Ani Lewandowskiej:

Zobacz także:

Składniki:

  • 400 ml mleka roślinnego (sojowe, owsiane, kokosowe, ryżowe itd.)
  • Łyżeczka kurkumy
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • Odrobina sproszkowanej wanilii (unikajcie cukru wanilinowego)
  • Łyżeczka oleju kokosowego
  • Łyżeczka cukru kokosowego
  • Filiżanka kawy espresso

Przygotowanie:

  • Gotujemy mleko na wolnym ogniu.
  • Do mleka dodajemy przyprawy, cukier i olej kokosowy.
  • Przelewamy całość do blendera.
  • Po dolaniu espresso blendujemy i przelewamy do eleganckiej szklanki.

Źródło: instagram.com