Anna Lewandowska potrafi zainspirować. Nie tylko do prowadzenia aktywnego trybu życia, ale także do kulinarnych eksperymentów. Tym razem poradziła na swoim Instagramie, jak przyrządzić pyszną latte w sam raz na jesienny, szary poranek.
Jak przystało na latte, nie obędzie się bez mleka. Ania słynie jednak z niekonwencjonalnego podejścia do składników. Tym razem wybrała opcję wegańską – zamiast mleka krowiego postanowiła użyć mleka roślinnego. Możecie więc wybrać np. spośród mleka sojowego, owsianego czy ryżowego.
Dobra wiadomość dla lubiących słodkości – Ania także posłodziła swoje latte. Celebrytka nie byłaby jednak sobą, gdyby użyła do tego zwykłego cukru. Lewandowska postanowiła wykorzystać do swojego latte cukier kokosowy.
A oto cały przepis na rozgrzewające, przeciwzapalne latte od Ani Lewandowskiej:
Zobacz także:
Składniki:
- 400 ml mleka roślinnego (sojowe, owsiane, kokosowe, ryżowe itd.)
- Łyżeczka kurkumy
- ½ łyżeczki cynamonu
- Odrobina sproszkowanej wanilii (unikajcie cukru wanilinowego)
- Łyżeczka oleju kokosowego
- Łyżeczka cukru kokosowego
- Filiżanka kawy espresso
Przygotowanie:
- Gotujemy mleko na wolnym ogniu.
- Do mleka dodajemy przyprawy, cukier i olej kokosowy.
- Przelewamy całość do blendera.
- Po dolaniu espresso blendujemy i przelewamy do eleganckiej szklanki.
Źródło: instagram.com