Chajzer o ulubionych potrawach
ONS.pl
Newsy

Zygmunt Chajzer uwielbia jedno danie. To koszmar wszystkich lekarzy!

Popularny prezenter przyznał, po jaką potrawę najbardziej lubi sięgać w porze obiadowej. Jest ona jednak bardzo niezdrowa!

Zygmunt Chajzer prowadził kiedyś popularny teleturniej „Idż na całość”. To właśnie on zapewnił mu wielką karierę, a następnie także lukratywne kontakty reklamowe, w tym najsłynniejszy z producentem proszku do prania. Jak się później okazało, predyspozycje do pracy w telewizji ma także syn prezentera – Filip Chajzer, który obecnie prowadzi program śniadaniowy „Dzień Dobry TVN”. 

Jakiś czas temu Zygmunt Chajzer zdradził, co najczęściej ląduje na jego talerzu. 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Co jada Zygmunt Chajzer?

Prezenter przyznał, że w jego domowej kuchni najczęściej rządzi jego żona, która ma znacznie większy talent kulinarny niż on. Chętnie jednak pomaga jej we wszystkich obowiązkach. 

„Zwykle trzymamy się bardzo tradycyjnych metod gotowania. Niestety, jestem niewolnikiem smażonych potraw i bardzo lubię mięso i ryby smażone. Natomiast okazuje się, że można robić to też inaczej, bez użycia tłuszczu, a potrawy nadal są smaczne” – powiedział gwiazdor telewizji.

Chociaż żona Zygmunta Chajzera dba o to, aby wszystkie posiłki były stworzone ze świeżych i ekologicznych produktów, sam prezenter lubi czasem sięgnąć po tłuste, kaloryczne i niezdrowe potrawy…

Zobacz także
Filip Chajzer zostanie baristą! Obsłuży was w tej kawiarni. Nie zobaczycie go już w telewizji?

Filip Chajzer zostanie baristą! Obsłuży was w tej kawiarni. Nie zobaczycie go już w telewizji?

Chajzer o ulubionych potrawach

Zygmunt Chajzer szczerze o swojej diecie: „Niestety, jestem niewolnikiem...”

„Uwielbiam golonkę. Od czasu do czasu dobra golonka w piwie z kapustą i ziemniaczkiem jest pyszna. Śledzie lubię pod każdą postacią: tradycyjne, w śmietanie i na słodko. Ogólnie dobra jest każda kuchnia, byle smacznie” – zdradził prowadzący „Idź na całość”. 

Jak podawać golonkę?

Chociaż golonka należy do potraw, które należy spożywać bardzo sporadycznie, z racji na dużą zawartość cholesterolu i tłuszczów nasyconych, jest ona jednym z ulubionych dań Polaków. Można ją przyrządzić na różne sposoby. Proponujemy m.in. przepis na golonkę w piwie karmelowym lub golonkę jak z czeskiej gospody.

Źródło: Interia

Czytaj też:

Chajzer o ulubionych potrawach
ONS.pl
Gwiazdy
Zygmunt Chajzer szczerze o swojej diecie: „Niestety, jestem niewolnikiem...”
Na pewno czasem macie ochotę na te dania, ale czy też użylibyście aż tak ostrych słów? Zygmunt Chajzer mówi, że jest ich niewolnikiem…

Polski dziennikarz i prezenter Zygmunt Chajzer jest znany z telewizji i radia. Całe życie związany jest z Warszawą, w której się urodził, studiował, a teraz mieszka i pracuje.  Zygmunt Chajzer był przez wiele lat związany z Polskim Radiem i Radiem Złote Przeboje. Najbardziej zasłynął jednak jako osobowość telewizyjna. Prowadził wiele programów rozrywkowych, ale występował też w niektórych jako uczestnik.  Sportowa kariera Zygmunta Chajzera Zygmunt od wczesnych lat jest związany ze sportem. Ukończył on Akademię Wychowania Fizycznego w Warszawie. Sportem, który ma szczególnie miejsce w jego sercu ,jest siatkówka. Grał on w zespołach uczelnianych, a krótko reprezentował też Polskę w reprezentacji juniorów. Zygmunt Chajzer porzucił jednak karierę sportowca dla kariery dziennikarza. Dzięki aktywnemu stylowi życia od wielu lat cieszy się on jednak nienaganną postawą i sylwetką. Wszystko to mimo wielkiej słabości do dań, których zdecydowanie powinno się unikać, gdy chce się dbać o sylwetkę… Kulinarna słabość Zygmunta Chajzera Zygmunt Chajzer przyznaje, że jest niewolnikiem smażonych potraw! Zwykle trzymamy się bardzo tradycyjnych metod gotowania. Niestety, jestem niewolnikiem smażonych potraw i bardzo lubię mięso i ryby smażone - mówi dziennikarz na łamach jednego z portali Mimo swojej miłości do tych produktów, na co dzień rodzina Chajzerów stara się wybierać zdrowsze sposoby przygotowania potraw.  Za gotowanie w domu u Zygmunta Chajzera jest odpowiedzialna w większości jego żona. Dziennikarz mówi, że mimo iż sam nie jest dobrym kucharzem, chętnie oferuje jej swoją pomoc. Zazwyczaj przygotowują oni dania w tradycyjny sposób. Żona Zygmunta Chajzera stara się jednak wprowadzać zdrowsze nawyki żywieniowe i zamiast...

Filip Chajzer schudł dzięki kilku twardym zasadom: „Kilka kolacyjek i już 3 kilo do góry”
ONS.pl
Newsy
Filip Chajzer schudł dzięki kilku twardym zasadom: „Kilka kolacyjek i już 3 kilo do góry”
Filip Chajzer wygląda wyraźnie lepiej niż kiedykolwiek. Jak prezenter zadbał o swój wygląd?

Filip Chajzer jest ostatnio w znakomitej formie. Czemu to zawdzięcza? Okazuje się, że znany prezenter bardzo zmienił swoje codzienne nawyki i bardzo od tamtej pory schudł. Utrzymanie nowej wagi kosztuje go jednak sporo wyrzeczeń. „Muszę tego bardzo pilnować” - przyznaje. Co dokładnie miał na myśli? Kim jest Filip Chajzer? Filip Chajzer urodził się w 1984 roku w Warszawie. Swoją przygodę z dziennikarstwem rozpoczął jako redaktor „Super Expressu”, „Życia Warszawy” i „Newsweeka”. Obecnie pracuje w telewizji jako prowadzący program „Dzień dobry TVN", ale ma też na swoim koncie przygodę z radiem – pracował m.in. w Radiu Złote Przeboje, gdzie razem ze swoim ojcem Zygmuntem prowadził konkurs „Chajzer kontra Chajzer". Prowadził też program „Piątek, piąteczek, piątunio" w radiowej Czwórce.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Filip Aleksander Chajzer (@filip_chajzer) Filip Chajzer wyraźnie schudł Ostatnio znany prezenter wyraźnie schudł. Czemu to zawdzięcza? Okazuje się, że Filip wdrożył do swojego codziennego życia kilka twardych zasad. Jakich? Dziennikarz nie tylko zmienił swoje nawyki żywieniowe , ale też zaczął regularnie ćwiczyć w siłowni. Efekty przyszły szybciej niż się tego spodziewał. Chajzer doskonale jednak wie, że musi się pilnować i nie może ani na chwilę odpuścić, bo cały jego wysiłek pójdzie na marne.         Wyświetl ten post na Instagramie.      ...

Magda Gessler i golonka
Paweł Kibitlewski, gkrphoto/ons.pl, Adobe Stock
Przepisy
Obłędne wieprzowe golonki pieczone w piwie z przepisu Magdy Gessler. Gwiazda dodaje do nich 1 nietypowy składnik
Golonka to danie-marzenie dla zatwardziałych zwolenników tradycyjnej, treściwej i konkretnej kuchni. Jak przyrządza to mięso Magda Gessler?

Golonka to specjalność kuchni bawarskiej i czeskiej. Serwowana z kapustą kiszoną i obowiązkowym piwem jest dla Niemców i Czechów najwspanialszym przysmakiem, nieporównywalnym z niczym innym. To fakt, z naszymi sąsiadami mamy nieraz dość skomplikowane relacje. W tym aspekcie będziemy jednak z nimi w 100% zgodni  – golonkę Polacy również kochają miłością bezgraniczną. Golonka wieprzowa to nic innego jak kolano świni – tak też nazywają ją Czesi (vepřove koleno). By ją pozyskać, podczas rozbioru tuszy wieprzowej odcina się dolną część szynki lub łopatki wraz z kością. Surową golonkę gotuje się, dusi lub piecze. Z kolei z wędzonego wieprzowego kolana wyrabia się wędliny. Dzisiaj skupimy się na upieczeniu tego wybornego mięsa w piwie. Przepis na golonkę pochodzi z programu Magdy Gessler „Kuchenne rewolucje”. Pomysł gwiazdy TVN-u na to mięso opiera się na wyłożeniu pieczonej golonki warzywami i zalaniu jej piwem. Ten sposób przygotowania to gwarancja kulinarnego sukcesu! Jednym składnikiem, który nieco wyłamuje się z tradycyjnego sposobu przygotowania golonki jest słodka papryka w proszku. Ta przyprawa bardziej przywodzi na myśl wpływy węgierskie, niż bawarskie, ale uwierzcie nam – nada naszemu mięsu jeszcze ciekawszy smak! Przepis na golonki pieczone w piwie: Składniki: 2 golonki wieprzowe z kością 10 dag marchewki 10 dag selera 10 dag korzenia pietruszki 2 cebule 3 liście laurowe Kilka ziarenek ziela angielskiego Sól i pieprz Papryka słodka w proszku 2 szklanki jasnego piwa (butelka lub puszka) Przygotowanie: Oczyszczamy golonki, następnie umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym. Nacieramy mięso papryką, solą i pieprzem. Do naczynia wkładamy ziele angielskie i liście laurowe. Włoszczyznę kroimy w...

Makłowicz: "Moja żona nie mówi mi, co mam gotować”. Małżeństwo Makłowiczów to przepis na sukces?
ONS.pl
Newsy
Makłowicz: „Moja żona nie mówi mi, co mam gotować”. Małżeństwo Makłowiczów to przepis na sukces?
Małżeństwo Agnieszki i Roberta Makłowiczów to świetny przykład tego, jak można pogodzić życie rodzinne i zawodowe. Poznajcie ich historię!

W polskim kulinarnym show-biznesie nie ma chyba większej gwiazdy niż Robert Makłowicz. Prezenter gotuje przed kamerami od ponad dwudziestu lat – kiedyś w telewizji, dziś w internecie. Jego popularność nie słabnie i kolejne pokolenia korzystają z przepisów Makłowicza. Co jest sekretem jego sukcesu? Duży wpływ na powodzenie Roberta i energię do działania ma jego żona, Agnieszka Makłowicz! Wyjątkowa ceremonia zaślubin Makłowiczów Robert i Agnieszka pobrali się w 1991 roku w niestandardowym jak na tamte czasy miejscu, bo w Armenii! Wybrali ten kraj ze względu na rodzinne korzenie Roberta. Jego przodkowie pochodzili z Polski, Ukrainy i Armenii. Sam ślub trwał podobno aż… pięć godzin! Ceremonia trwała pięć godzin i trochę przypominała ślub w cerkwi - kapłan nakładał młodej parze korony na głowy, stojąc do wiernych tyłem Co ciekawe, przez większość czasu młoda para nie wiedziała nawet, co mówi ksiądz prowadzący ceremonię: Nic nie rozumiałem, bo ksiądz mówił po ormiańsku – powiedział Makłowicz Para doczekała się dwóch synów – Mikołaja, który wraz z ojcem Robertem prowadzi sklep winiarski oraz Ferdynanda, który został prawnikiem. Przedsiębiorcza żona Makłowicza Okazuje się, że to Agnieszka Makłowicz wpadła na pomysł programu kulinarnego, którego prowadzącym miał zostać Robert. Do tego małżeństwo długo pracowało razem nad programem: Agnieszka była nie tylko pomysłodawczynią, ale też producentką wszystkich serii. Pozwoliło to w sposób unikalny i szczęśliwy dla nich połączyć pracę, pasję podróżowania, a na dodatek - życie rodzinne Taki układ wydaje się odpowiadać zarówno Robertowi, jak i Agnieszce. Prezenter podkreśla, że nie przeszkadzają sobie w pracy: Moja żona nie mówi mi, co mam...