Zygmunt Chajzer prowadził kiedyś popularny teleturniej „Idż na całość”. To właśnie on zapewnił mu wielką karierę, a następnie także lukratywne kontakty reklamowe, w tym najsłynniejszy z producentem proszku do prania. Jak się później okazało, predyspozycje do pracy w telewizji ma także syn prezentera – Filip Chajzer, który obecnie prowadzi program śniadaniowy „Dzień Dobry TVN”. 

Jakiś czas temu Zygmunt Chajzer zdradził, co najczęściej ląduje na jego talerzu. 

Co jada Zygmunt Chajzer?

Prezenter przyznał, że w jego domowej kuchni najczęściej rządzi jego żona, która ma znacznie większy talent kulinarny niż on. Chętnie jednak pomaga jej we wszystkich obowiązkach. 

„Zwykle trzymamy się bardzo tradycyjnych metod gotowania. Niestety, jestem niewolnikiem smażonych potraw i bardzo lubię mięso i ryby smażone. Natomiast okazuje się, że można robić to też inaczej, bez użycia tłuszczu, a potrawy nadal są smaczne” – powiedział gwiazdor telewizji.

Chociaż żona Zygmunta Chajzera dba o to, aby wszystkie posiłki były stworzone ze świeżych i ekologicznych produktów, sam prezenter lubi czasem sięgnąć po tłuste, kaloryczne i niezdrowe potrawy…

Zobacz także:

„Uwielbiam golonkę. Od czasu do czasu dobra golonka w piwie z kapustą i ziemniaczkiem jest pyszna. Śledzie lubię pod każdą postacią: tradycyjne, w śmietanie i na słodko. Ogólnie dobra jest każda kuchnia, byle smacznie” – zdradził prowadzący „Idź na całość”. 

Jak podawać golonkę?

Chociaż golonka należy do potraw, które należy spożywać bardzo sporadycznie, z racji na dużą zawartość cholesterolu i tłuszczów nasyconych, jest ona jednym z ulubionych dań Polaków. Można ją przyrządzić na różne sposoby. Proponujemy m.in. przepis na golonkę w piwie karmelowym lub golonkę jak z czeskiej gospody.

Źródło: Interia

Czytaj też: