Kapusta na męskie problemy
Adobe Stock
Newsy

Wspaniałe właściwości kiszonej kapusty. Może pomóc na wstydliwy problem 2 mln mężczyzn

To może być panaceum na łóżkowe problemy ogromnej części dorosłej populacji mężczyzn w Polsce. Kapusta kiszona ma niesamowite właściwości!
Hubert Rój
lipiec 09, 2021

Kłopoty z erekcją to niestety chleb powszedni dla wielu Polaków. Dobrze wiedzą o tym firmy farmaceutyczne, które prześcigają się w wypuszczaniu na rynek coraz to nowych specyfików.

Zamiast jednak truć swój organizm sztucznymi specyfikami, warto wrócić do korzeni. Alternatywną metodą walki z tą męską przypadłością jest spożywanie naturalnych afrodyzjaków. Pozostaje pytanie, gdzie mężczyźni powinni szukać źródła „sił witalnych”?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Dieta na problemy z erekcją

  • Arbuz – sezon na te owoce właśnie trwa! Może skusicie się na arbuzową lemoniadę?
  • Żeń-szeń – naturalny lek na męskie dolegliwości z Dalekiego Wschodu. Jeżeli nie mamy dostępu do korzenia żeń-szenia, szukajmy naturalnych preparatów na jego bazie.
  • Sok z granatu – napój z tej egzotycznej rośliny nie mają bezpośredniego wpływu na potencję, jednak pozytywnie wpływają na układ krążenia. Ma to przełożenie na późniejszy brak problemów z erekcją.
  • Zdrowy styl życia i joga – co prawda niektórym panom nie w głowach przeróżne gimnastyczne „wygibasy” na tapczanie, warto zacząć prowadzić nieco bardziej aktywny tryb życia – można zacząć choćby od porannej gimnastyki.

Zobacz także

Kapusta kiszona afrodyzjakiem

Wszystkie te metody na pewno pomogą panom z dysfunkcjami w życiu łóżkowym. Jednak najsilniejszym naturalnym afrodyzjakiem okazała się poczciwa kapusta kiszona! Tak wynika z badań prestiżowej brytyjskiej uczelni King’s College. Okazuje się, że kiszonka ogranicza działanie tzw. damskiego hormonu - progesteronu w męskim organizmie.

W Polsce problemy z erekcją ma podobno ponad 2,5 mln mężczyzn! Dlatego, panowie, zamiast do apteki, udajcie się do beczki z kapustą

Zaparcia
Fizkes/Adobe Stock
Newsy Naturalne, w 100% domowe sposoby na zaparcia. Będziecie zaskoczeni ich skutecznością
Zaparcia to problem wielu z nas. Zamiast faszerować się chemią, wypróbujmy domowych, naturalnych sposobów.
Hubert Rój
grudzień 01, 2020

O tym jak dolegliwe mogą być zaparcia, nie trzeba nikogo przekonywać. Ten problem jest powszechny dla społeczeństw większości krajów Zachodu. Wiąże się z siedzącym trybem życia, nieodpowiednią dietą, a także z podeszłym wiekiem. Jednak powody zaparć mogą być doprawdy różnorakie. Od alergii i zatrucia toksynami, przez problemy psychiczne, metaboliczne, aż do hemoroidów. Innym nietypowym, ale częstym powodem zaparć jest po prostu lekceważenie konieczności wypróżnienia, co z kolei może zaburzać odruch defekacyjny. Leczenie zaparć warto zacząć więc od postawienia właściwej diagnozy i określenia konkretnej przyczyny tego schorzenia. Gdy z pomocą lekarza uda się nam to osiągnąć, wcale nie jesteśmy skazani na drogie lekarstwa i medykamenty. Ratunku możemy szukać w domowych sposobach. Oto niektóre z nich. Naturalne sposoby na zaparcia Picie produktów mlecznych i spożywanie nabiału – na zaparcie dobrze podziała regularne picie kefirów, jogurtów i kwaśnego mleka. Tego rodzaju produkty szybko poprawią pracę jelit. Jedzenie warzyw – w czasie zaparć warto spożywać warzywa. Szczególnie te bogate w błonnik. Wysoką zawartością błonnika charakteryzują się warzywa strączkowe. Fasolka, groch, bób mogą jednak wywoływać z kolei wzdęcia i gazy, dlatego warto spożywać je z umiarem, a także przygotowywać je w odpowiedni sposób. Jedzenie owoców – a wśród nich głównie śliwki i morele. Te owoce pomogą na zaparcia zarówno na surowo, jak i w postaci suszonej. To dobra wiadomość zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy to nie mamy tak szerokiego dostępu do świeżych owoców prosto z ogrodu. Jedzenie kiszonek – kapusta kiszona jest prawdziwą bombą witaminową. Oprócz tego zawiera dużo cennych kultur bakterii...

Przeczytaj
bigos
Gotujmy.pl/babciagramolka
Newsy Co zrobić, żeby świąteczny bigos nie powodował wzdęć? Wystarczy dodać do niego jeden składnik
Uwielbiacie pierogi z kapustą i grzybami oraz bigos, ale jecie je oszczędnie przez wstydliwy problem, który powodują? Jest na to sposób!
Katarzyna Wyborska
grudzień 19, 2020

Choć bardzo smaczna i aromatyczna (zwłaszcza kiszona!), kapusta ma jedną zasadniczą wadę – powoduje okropne wzdęcia! A niestety, podstawą świąt Bożego Narodzenia są dania zawierające kapustę. Pierogi, kapusta z grzybami czy bigos to pyszne potrawy, które później u większości z nas powodują spory dyskomfort i ból brzucha. Jak sobie z tym poradzić? Pierwsze co przychodzi do głowy to oczywiście nie jeść kapusty w ogóle, ale co to za święta bez dań z kapustą! Na szczęście są sposoby na to, by zmniejszyć wstydliwy problem. Skąd się biorą wzdęcia? Przyczyną wzdęć są gazy nagromadzone w jelitach. Powstają one w trakcie trawienia pokarmów, połykania powietrza podczas jedzenia, a także w wyniku uwalniania się toksyn. Zwłaszcza kiszona kapusta może wywoływać bardzo uciążliwe dolegliwości, które skutecznie zepsują wigilijny wieczór. Uczucie rozpierania, „przelewania” i kłucia w lewym lub prawym boku jest niezwykle nieprzyjemne. Istnieją na szczęście metody, dzięki którym problem wzdęć po zjedzeniu kapusty będzie nieco mniejszy. Sekret tkwi w ich odpowiednim przygotowaniu! Sposoby na wzdęcia po kapuście Jeżeli chcecie cieszyć się smakiem wigilijnych potraw nie martwiąc się o to, że za chwilę ból brzucha da się wam we znaki, musicie koniecznie poznać poniższe sposoby przygotowywania kapusty! Dzięki nim danie będzie mniej ciężkostrawne i nie będzie powodować uciążliwego uczucia pełności i rozpierania w jamie brzusznej. Kminek – ta znana od wieków przyprawa ma właściwości rozkurczowe oraz zmniejszające wzdęcia. Dodając ją do kapusty złagodzimy przykre dolegliwości. Mniej tłuszczu – tłuszcz jest jednym z winowajców odpowiadającym za problem wzdęć po zjedzeniu kapusty. Używajcie go oszczędnie i unikajcie robienia zasmażki. Goździki –...

Przeczytaj
bigos właściwości
AdobeStock
Newsy Korzyści z jedzenia bigosu są rewelacyjne. Wystarczy 1 porcja tego dania aby ...
Okazuje się, że bigos jest nie tylko smaczny, ale i bardzo zdrowy! Przekonajcie się, dlaczego warto go jeść.
Katarzyna Wyborska
grudzień 28, 2020

Tradycyjny polski bigos to potrawa, bez której nie mogą się obejść żadne święta! Z dość prostego przepisu wychodzi pyszne danie, które jest nie tylko sycące i smaczne, ale także bardzo zdrowe! Wiedzieliście o tym, ile zdrowotnych właściwości ma bigos? Będziecie zaskoczeni! Polska tradycja Zwyczaj przygotowywania bigosu jest bardzo stary. Przepis na to danie znalazł się nawet w „Panu Tadeuszu”! Początkowo było to danie myśliwych. Do kiszonej kapusty dodawano mięso upolowanych zwierząt oraz zebrane w lesie grzyby. Potrawa długo gotowała się na ogniu, dzięki czemu smakowała naprawdę wyjątkowo. Później bigos trafił pod strzechy, a gospodynie dodawały do niego wszystko, co miały pod ręką – skrawki mięs, kiełbasy, a także suszone owoce i grzyby. Podstawą nadal była kiszona kapusta. Bigos jest chętnie spożywany nie tylko w Polsce, ale także na Litwie i Białorusi. Właściwości bigosu Bigos to nie tylko wyjątkowy smak, ale również wiele dobroczynnych dla zdrowia właściwości! Zawdzięcza to przede wszystkim kiszonej kapuście, która zawiera takie składniki jak: Wapń Żelazo Potas Witamina C Magnez Błonnik Wszystkie te witaminy i minerały odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Wzmacniają odporność, regulują trawienie, a także pomagają przy problemach z zaparciami. Kiszona kapusta jest doskonałym źródłem witaminy C, szczególnie dla osób z naszej krainy geograficznej! Nasi przodkowie bowiem nie mieli dostępu do cytrusów, dlatego najzdrowszym i najbardziej naturalnym źródłem tej witaminy jest między innymi kiszona kapusta. Ratowała ona marynarzy przed szkorbutem, ponieważ zapakowana w beczki mogła przeleżeć pod pokładem długie miesiące. Z kolei błonnik wspomaga trawienie i obniża cholesterol, co zapobiega w przyszłości problemom z...

Przeczytaj
sok z kapusty
Adobe Stock
Newsy Sok z tego uwielbianego przez wszystkich warzywa doskonale odchudza i oczyszcza wątrobę. Wypróbuj, a nie pożałujesz
Jesień i zima to sezon na kiszonki. Jemy wtedy głównie kiszone ogórki i kapustę. A może by tak zacząć pić kiszone soki? Efekty będą powalające.
Hubert Rój
grudzień 06, 2020

Jedni je uwielbiają, innym na sam ich widok kwaśnieją miny. Mowa oczywiście o kiszonkach. Kiszone ogórki i kiszona kapusta to świetny pomysł, by „przemycić” do naszej jesienno-zimowej diety nieco witamin. Na pewno znacie osoby, które lubią czasem „pociągnąć” kilka łyków ze słoika z ogórkami. Nieco rzadziej widuje się ludzi pijących sok z kiszonej kapusty. A szkoda, bo ten napój ma niesamowite właściwości zdrowotne! Dla pań i dla panów Na co wpływa picie soku z kiszonej kapusty? Spójrzcie na tę listę. Sok z kiszonej kapusty, podobnie jak i sama kiszona kapusta zawiera mnóstwo witaminy C i E. Układ odpornościowy i pokarmowy człowieka jest wspierany także przez działalność kapuścianych żywych kultur bakterii. Siarka, zawarta w soku z kapusty, korzystnie wpływa na stan naszych włosów, paznokci i cery Pomaga w walce z grzybicą Reguluje trawienie i wpływa na szybszy metabolizm, wspiera osoby walczące ze zbędnymi kilogramami. Ma właściwości alkalizujące, przez co pomaga w odkwaszaniu organizmu – i to pomimo tego, że sam w sobie jest bardzo kwaśny! Jakby tego było mało, picie soku z kiszonej kapusty ma jeszcze dwie zaskakujące zalety. Pomaga w walce zatruciem alkoholowym. Ze względu na zawartość wielu witamin, kwasów i kultur bakterii, taki sok będzie dobrym lekarstwem na tak zwanego kaca! A teraz coś specjalnie dla panów. Regularne picie soku z kiszonej kapusty pomoże mężczyznom cierpiącym na dolegliwości związane z potencją. Ten sok to naturalny afrodyzjak! Zgaga? Nic straconego Co tu dużo mówić. Jak widać, picie soku z kiszonej kapusty daje cały szereg pozytywnych efektów. Nie pozostaje nic innego jak zaczerpnąć nieco z beczki albo ze słoika. Zalecamy ostrożność jedynie osobom z problemami...

Przeczytaj