Kapusta na męskie problemy
Adobe Stock
Newsy

Wspaniałe właściwości kiszonej kapusty. Może pomóc na wstydliwy problem 2,5 mln Polaków

To może być panaceum na łóżkowe problemy ogromnej części dorosłej populacji mężczyzn w Polsce. Kapusta kiszona ma niesamowite właściwości!

Kłopoty z erekcją to niestety chleb powszedni dla wielu Polaków. Dobrze wiedzą o tym firmy farmaceutyczne, które prześcigają się w wypuszczaniu na rynek coraz to nowych specyfików.

Zamiast jednak truć swój organizm sztucznymi suplementami, warto wrócić do korzeni. Alternatywną metodą walki z tą męską przypadłością jest spożywanie naturalnych afrodyzjaków. Pozostaje pytanie, gdzie mężczyźni powinni szukać źródła „sił witalnych”?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Dieta na problemy z erekcją

  • Arbuz – arbuzy nie tylko smakują, ale i pomagają waszemu organizmowi. Może skusicie się na arbuzową lemoniadę?
  • Żeń-szeń – naturalny lek na męskie dolegliwości z Dalekiego Wschodu. Jeżeli nie mamy dostępu do korzenia żeń-szenia, szukajmy naturalnych preparatów na jego bazie.
  • Sok z granatu – napój z tej egzotycznej rośliny nie mają bezpośredniego wpływu na potencję, jednak pozytywnie wpływają na układ krążenia. Ma to przełożenie na późniejszy brak problemów z erekcją.
  • Zdrowy styl życia i joga – co prawda niektórym panom nie w głowach przeróżne gimnastyczne „wygibasy” na tapczanie, warto zacząć prowadzić nieco bardziej aktywny tryb życia – można zacząć choćby od porannej gimnastyki.
Zobacz także
Małgorzata Socha upichciła „danie dla ukochanego” pod okiem Gessler: „Żeby nie zabrakło mu wigoru”

Małgorzata Socha upichciła „danie dla ukochanego” pod okiem Gessler: „Żeby nie zabrakło mu wigoru”

kapusta kiszona

Jak odróżnić kapustę kiszoną od kwaszonej? Jeden szczegół i już nigdy nie pomylicie się na zakupach

Kapusta kiszona afrodyzjakiem

Wszystkie te metody na pewno pomogą panom z dysfunkcjami w życiu łóżkowym. Jednak najsilniejszym naturalnym afrodyzjakiem okazała się poczciwa kapusta kiszona! Tak wynika z badań prestiżowej brytyjskiej uczelni King’s College. Okazuje się, że kiszonka ogranicza działanie tzw. damskiego hormonu - progesteronu w męskim organizmie.

W Polsce problemy z erekcją ma podobno ponad 2,5 mln mężczyzn! Dlatego, panowie, zamiast do apteki, udajcie się do beczki z kapustą

Zaparcia
Fizkes/Adobe Stock
Newsy
Naturalne, w 100% domowe sposoby na zaparcia. Będziecie zaskoczeni ich skutecznością
Zaparcia to problem wielu z nas. Zamiast faszerować się chemią, wypróbujmy domowych, naturalnych sposobów.

O tym jak dolegliwe mogą być zaparcia, nie trzeba nikogo przekonywać. Ten problem jest powszechny dla społeczeństw większości krajów Zachodu. Wiąże się z siedzącym trybem życia, nieodpowiednią dietą, a także z podeszłym wiekiem. Jednak powody zaparć mogą być doprawdy różnorakie. Od alergii i zatrucia toksynami, przez problemy psychiczne, metaboliczne, aż do hemoroidów. Innym nietypowym, ale częstym powodem zaparć jest po prostu lekceważenie konieczności wypróżnienia, co z kolei może zaburzać odruch defekacyjny. Leczenie zaparć warto zacząć więc od postawienia właściwej diagnozy i określenia konkretnej przyczyny tego schorzenia. Gdy z pomocą lekarza uda się nam to osiągnąć, wcale nie jesteśmy skazani na drogie lekarstwa i medykamenty. Ratunku możemy szukać w domowych sposobach. Oto niektóre z nich. Naturalne sposoby na zaparcia Picie produktów mlecznych i spożywanie nabiału – na zaparcie dobrze podziała regularne picie kefirów, jogurtów i kwaśnego mleka. Tego rodzaju produkty szybko poprawią pracę jelit. Jedzenie warzyw – w czasie zaparć warto spożywać warzywa. Szczególnie te bogate w błonnik. Wysoką zawartością błonnika charakteryzują się warzywa strączkowe. Fasolka, groch, bób mogą jednak wywoływać z kolei wzdęcia i gazy, dlatego warto spożywać je z umiarem, a także przygotowywać je w odpowiedni sposób. Jedzenie owoców – a wśród nich głównie śliwki i morele. Te owoce pomogą na zaparcia zarówno na surowo, jak i w postaci suszonej. To dobra wiadomość zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy to nie mamy tak szerokiego dostępu do świeżych owoców prosto z ogrodu. Jedzenie kiszonek – kapusta kiszona jest prawdziwą bombą witaminową. Oprócz tego zawiera dużo cennych kultur bakterii...

Czy sok z kiszonej kapusty pić na czczo czy po posiłku? Sprawdźcie, która metoda jest prawidłowa
Adobe Stock
Newsy
Czy sok z kiszonej kapusty lepiej pić na czczo czy po posiłku? Sprawdźcie, która metoda jest prawidłowa
Picie soku z kiszonej kapusty może przynieść korzyści. Pytanie tylko kiedy sięgnąć po szklankę z tym eliksirem zdrowia? I jak często go pić?

Szukacie różnych metod na poprawienie swojego stanu zdrowia? Kupowanie lekarstw i suplementów nie jest najlepszym rozwiązaniem. Zawsze warto zacząć od najprostszych sposobów czy wykorzystania naturalnych, dostępnych składników, które poprawiają funkcjonowanie organizmu. Na przykład od soku z kiszonej kapusty. Jakie wartości odżywcze ma kiszona kapusta? Kiszona kapusta czy ogórki to nie tylko porcja witamin, ale też naturalny probiotyk. Kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego. To substancja powstająca w wyniku fermentacji. Oczyszcza organizm,  wzmacnia system obronny, chroniąc przed chorobami. Kiszona kapusta, a także jej sok, to prawdziwa bomba witaminowa. Zawiera witaminy C, B1, B2, K, E, a także minerały: magnez, potas, żelazo i wapń. Jest źródłem antyoksydantów, błonnika, beta-karotenu oraz innych zdrowotnych substancji. Kolejną wartością picia soku z kiszonek jest to, że to napój niskokaloryczny, a więc sprzyjający prowadzeniu diety odchudzającej. Dlaczego warto pić sok z kiszonej kapusty? Regularne picie soku z kiszonki, ma dobry wpływ na zdrowie. Wspiera układ odpornościowy przez działanie żywych kultur bakterii. Wpływa pozytywnie na cerę, paznokcie i włosy dzięki zawartej siarce. Pomaga w zwalczaniu uciążliwej grzybicy stóp. Reguluje procesy trawienne. Przyspiesza metabolizm. Wspiera w walce ze zbędnymi kilogramami. Przyspiesza gojenie ran. Pomaga w odkwaszaniu organizmu dzięki właściwościom alkalizującym. Zwalcza skutki zatrucia pokarmowego. Opóźnia rozwój zaćmy i korzystnie wpływa na wzrok. Zwiększa potencję seksualną. Pomaga w walce z bezsennością. Kto nie powinien być soku z kiszonej kapusty? Soki z kiszonek, w tym z kapusty, zawierają dużą ilość sodu. Nie powinny więc w nadmiarze spożywać...

5 skutecznych sposobów na wzdęcia. Przyniosą wam ulgę
AdobeStock
Newsy
5 skutecznych sposobów na wzdęcia. Przyniosą wam ulgę
Powiedzcie „STOP!” wzdęciom, stosując te proste metody.

Tradycyjne, polskie dania takie jak gołąbki , fasolka po bretońsku czy kapusta zasmażana są wspaniałe w smaku, ale wszystkie powodują pewien mocno wstydliwy problem – wzdęcia i bóle brzucha. W dodatku czasami wzdęcia mogą wam dokuczać, nawet jeśli wcześniej nie zjedliście nic, co mogłoby je powodować. Jak sobie radzić z tym problemem? Poznajcie 5 metod, które pomogą wam przy uporczywych wzdęciach. Skąd biorą się wzdęcia? Wzdęcia to po prostu pęcherzyki powietrza uwięzione w przewodzie pokarmowym. Pojawiają się tam z różnych powodów – często w trakcie trawienia pożywienia i jego fermentacji. Wówczas brzuch jest nabrzmiały i może być bolesny w dotyku. Inną przyczyną wzdęć jest połykanie nadmiernych ilości powietrza, na przykład w trakcie jedzenia. Powodem powstawania dużej ilości gazów w przewodzie pokarmowym są także nietolerancje pokarmowe. Jak poradzić sobie ze wzdęciami? Jeśli dokuczają wam wzdęcia i nie wiecie jak sobie z nimi poradzić, warto zacząć od zmian w swojej diecie i stylu życia. Jeśli po jakimś czasie wymienione niżej sposoby nie pomogą, warto wybrać się do lekarza, który zleci odpowiednie badania. Zero napojów gazowanych – woda gazowana i kolorowe napoje z bąbelkami to jedna z typowych przyczyn powstawania wzdęć. Gaz zawarty w butelce szybko zmieni się w pęcherzyki powietrza w układzie pokarmowym. Warto więc odstawić takie napoje i zacząć pić wodę niegazowaną, soki i herbatę. Nie spieszcie się z jedzeniem – aerofagia, czyli nadmierne połykanie powietrza, łatwo prowadzi do wzdęć. By tego uniknąć, staracie się jeść powoli. Odstawcie gumę do żucia – żucie gumy wzmaga pracę ślinianek, przez co przełyka się znacznie więcej śliny i połyka sporo powietrza. Ponadto zawarte w gumach do żucia słodziki wpływają...

kapusta kiszona przepis
AdobeStock
Newsy
Ekspresowy sposób na kiszenie kapusty do bigosu. Jest gotowa już po 7 dniach i zawsze się udaje
Dobry bigos to taki, który ugotowany jest na bazie swojskiej, kiszonej kapusty. Nie kupujcie jej w sklepie – zrobicie ją sami z naszego przepisu.

Z pewnością będziecie gotować bigos na święta! Najlepszy jest ten przygotowany z własnej kiszonej kapusty, którą można zrobić w naprawdę ekspresowym tempie. Kapusta z tego przepisu jest gotowa już po 7 dniach! Właściwości kapusty kiszonej Kapusta kiszona to nie tylko główny składnik bigosu i chrupiących surówek! Warto ją jeść także ze względu na jej pozytywny wpływ na zdrowie. Sprawdźcie, jakie właściwości ma kapusta kiszona: Witaminy Podobnie jak ogórki kiszone i inne warzywa poddane procesowi fermentacji, kapusta zawiera duże ilości witaminy C oraz kwasu mlekowego, który wspomaga pracę układu trawiennego. Błonnik W kapuście znajdziecie dużo błonnika, który pomaga przy problemach z zaparciami, a także obniża poziom cholesterolu. Ponadto częste spożywanie błonnika pozwala zapobiec rozwojowi chorób serca! Ulga dla żołądka Sok z kiszonej kapusty działa łagodząco na problemy z żołądkiem, takie jak nadżerki i wrzody. Osłabia działanie kwasów żołądkowych, dzięki czemu żołądek jest mniej podrażniony. Regulowanie cukru we krwi Spożywanie kiszonej kapusty pomoże regulować poziom glukozy we krwi, dlatego osoby cierpiące na cukrzycę zdecydowanie powinny włączyć kiszonki do swojej diety. Przepis na szybką kapustę kiszoną Do przygotowania takiej ekspresowej kapusty kiszonej, z której później z powodzeniem można zrobić bigos, potrzebne będą poniższe składniki: Składniki: Ok. 2 kg kapusty białej świeżej (ok. 1 średniej wielkości główka) 1 marchewka 40 g soli kamiennej niejodowanej (ok. 2 łyżki stołowe) Kminek Liść laurowy Pieprz Woda po gotowaniu ziemniaków Przygotowanie: Umyjcie i poszatkujcie drobno kapustę. Obierzcie marchewkę i zetrzyjcie ją na tarce na dużych oczkach. Przełóżcie kapustę z marchewką do dużej miski. Dodajcie sól, pieprz...