Dieta dla większych piersi
Newsy

Większe piersi bez skalpela? Te produkty mogą sprawić, że wasz biust nabierze pełniejszych kształtów

Myślicie, że nie jest to możliwe? Okazuje się, że niektóre produkty spożywcze naprawdę mogą modelować biust!

Niemal każda kobieta chce zachować krągłe piersi przez jak najdłuższy czas. Największy wpływ na kształt biustu ma oczywiście genetyka i całkowita ilość tłuszczu w ciele, ale okazuje się, że niektóre produkty spożywcze, mogą też wspomagać wygląd piersi. Przeczytajcie o tym, jak jedzenie może wpływać pośrednio na kształt biustu.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Jak uzyskać lepszy kształt biustu?

Podstawową funkcją piersi jest oczywiście produkowanie, magazynowanie i wydzielanie mleka dla potomstwa. W naszej kulturze, piersi odgrywają jednak jeszcze dodatkową rolę. Przez to, że kształtne piersi są często uznawane za atrybut kobiecości, chcecie pewnie na długo zachować ich piękny kształt. Wygląd piersi zmienia się mocno w ciągu życia kobiety i w dużej mierze nie jest od was zależny. Okazuje się jednak, że na kształt piersi, można skutecznie wpłynąć nie tylko za pomocą operacji plastycznych. Pomocne okazują się:

  • ćwiczenia fizyczne wzmacniające klatkę piersiową
  • specjalne masaże piersi
  • joga

Oprócz tego, na wygląd piersi mogą wpłynąć też… produkty spożywcze!

Produkty spożywcze wpływające na wygląd piersi

Mleko i produkty mleczne

Piersi są zbudowanie głównie z tkanki tłuszczowej. Rozbudowywanie tkanki tłuszczowej, powoduje też zwiększanie piersi! U niektórych kobiet to właśnie tam w pierwszej kolejności zauważalne będzie przybieranie na masie. Tłusty nabiał i produkty mleczne, ułatwiają przybieranie tłuszczu. Jeśli macie problem z niedowagą i przez to narzekacie na zbyt mały rozmiar biustu, zamieńcie odtłuszczony nabiał na ten pełnotłusty. To może być pierwszy krok do uzyskania większego rozmiaru biustu.

Orzechy

Orzechy to też bardzo kaloryczne produkty. Jeśli chcecie rozbudować tkankę tłsuzczową w zdrowy sposób, warto włączyć je do diety w większej ilości. Orzechy to też bogate źródło zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Kozieradka

Pestki kozieradki mogą powodować podwyższanie poziomu hormonów płciowych – estrogenów. Niektórzy zalecają zmiksowanie pestek kozieradki z olejem musztardowym i masowanie biustu taką mieszanką. Ma ona poprawiać jędrność i wygląd piersi.

Fenkuł

Niektóre źródła polecają dodawanie pestek fenkułu do posiłków albo masowanie piersi mieszanką z pestek fenkułu i dowolnego oleju. Ma to zapewnić lepszy wygląd biustu. Pestki fenkułu są poza tym dość zdrowe. Warto wypróbować ten sposób. Nawet jeśli metoda nie sprawdzi się na poprawę wyglądu biustu, wzbogaci waszą dietę w składniki odżywcze.

Siemię lniane

Roślina bardzo bogata w kwasy omega 3. Dodawajcie je do jogurtów i owsianek, a poprawicie stan całego organizmu! Dzięki zwiększonemu napięciu skóry i jej lepszemu nawilżeniu, wasze piersi też będą wyglądać lepiej.

Soja

Tofu, mleko sojowe i soja w ziarnach. Zawartość fitoestrogenów czyni ją świetnym pokarmem dla kobiet w każdym wieku. Wzbogacajcie swoją dietę w produkty sojowe, a zadbacie o piersi w inny, jeszcze ważniejszy od wyglądu sposób! Jedzenie soi obniża bowiem ryzyko zachorowania na nowotwory piersi, to informacje potwierdzone naukowo i pewne!

Katarzyna Figura
Paweł Kibitlewski/ons.pl/ Adobe Stock
Newsy
To dlatego Katarzyna Figura ma taki obfity biust? Prawda wyszła na jaw! Co jeść, żeby tez taki mieć?
Mijają miesiące, lata, już nawet dziesięciolecia, a pełny i obfity biust Katarzyny Figury dalej jest przedmiotem ogólnopolskiej dyskusji…

Rozmiar piersi to nierzadko bolączka wielu młodych kobiet. Nastolatki często popadają w kompleksy, niepotrzebnie wierząc, że tylko i wyłącznie okazały biust jest wyrazem kobiecości i dojrzałości. Czy rozmiar ma znaczenie? Jedzenie dużej ilości białka, badanie poziomu estrogenu i ewentualna jego regulacja, ćwiczenia fizyczne – do tego wszystkiego uciekają się niektóre dziewczyny, którym natura poskąpiła nieco obfitszych kształtów. Wszystko to z powodu kompleksów. Okazuje się, że podobne kłopoty z samoakceptacją miała Katarzyna Figura. Zaraz, zaraz – zapytacie – jak to możliwe, że posiadaczka chyba najsłynniejszego biustu w historii polskiego kina miała jakiekolwiek obiekcje do swoich piersi? Tak, to nie żart. Jak wyznała szczerze aktorka, jako młoda dziewczyna długo nie mogła pochwalić się dużą miseczką. Sytuacja w pewnym momencie ponoć odmieniła się, jak za pomocą czarodziejskiej różdżki. Albo raczej za dotknięciem „bożego palca". 58-letnia aktorka przytacza w książce Kingi Burzyńskiej „Szkoła filmowa II” historię o tym, jak wznosiła modły o to, by jej piersi choćby nieco podrosły: – (…) rzeczywiście wznosiłam modły do Pana Boga – żeby chociaż wyrosły mi piersi. Reszta nieważna, ale jak będę miała piersi, to już będzie wiadomo, że jestem kobietą, już nikt się nie pomyli. I tak się stało. W ciągu dwóch miesięcy moje piersi… urosły – powiedziała Figura. Przemiana Kasi Figury Cóż, nie ma co ukrywać, że pan Bóg był niezwykle szczodry dla odtwórczyni roli Gabrysi z „Kilera”. Aktorka znana także choćby z brawurowych ról w „Kingsajzie” czy w „Zemście”, zdradziła również kulisy swojej niesamowitej „przemiany”, która miała dokonać się w...

Polacy boją się ją jeść. Tymczasem to najzdrowszy produkt dla osób po 50-tce
AdobeStock
Newsy
Polacy boją się ją jeść. Tymczasem to najzdrowszy produkt dla osób po 50-tce
Wiele osób ma niechęć do tego produktu spożywczego. Okazuje się, że niesłusznie! Szczególnie polecany jest osobom po 50-tce.

Są takie produkty żywnościowe, które owiane są złą sławą i do których jedzenia bardzo ciężko przekonać większość osób. Najczęściej za taką niechęć odpowiedzialna jest zła sława wynikająca z badań, które trafiły do mediów i odbiły się tam szerokim echem. Legendy o rzekomym niekorzystnym działaniu pewnych produktów spożywczych są powtarzane i utwierdzają wiele osób w błędnym przekonaniu o tym, że coś jest niezdrowe. Zdrowy produkt o złej opinii Tak jest też w przypadku tego produktu. Chodzi o soję i przetwory sojowe . Dawne badania dały przesłanki o jej możliwej szkodliwości. Badania te zostały te jednak wielokrotnie obalone przez lepiej opracowane i przeanalizowane eksperymenty. Bardzo ciężko jednak odczarować złą passę produktów spożywczych, w tym soi. Produkty sojowe a utrata męskości Jednym z częściej powtarzanych mitów na temat soi jest to, że rzekomo rozregulowuje ona gospodarkę hormonalną mężczyzn. Nie jest to prawda. Faktycznie soja zawiera pewne fitohormony (hormony roślinne), ale nie wpływają one znacząco na poziom testosteronu i innych typowo męskich hormonów. Mężczyźni mogą więc jadać soję bezpiecznie, bez obawy o utratę męskości. Soja GMO - czy jest taka zła? Kolejnym aspektem który wpłynął mocno na złą sławę soi, jest jej ścisłe powiązanie z roślinami GMO, czyli genetycznie modyfikowanymi. Faktycznie część światowych upraw soi opiera się na soi GMO, jednak zupełnie nie zmniejsza to jej przydatności zdrowotnej! Strach przed soją z uwagi na GMO jest irracjonalny. Rośliny modyfikowane genetycznie nie wpływają źle na zdrowie. Korzystne właściwości soi Soja i przetwory sojowe: tofu, napoje roślinne na bazie soi, tempeh i jogurty sojowe, to jedne ze zdrowszych produktów spożywczych. Szczególnie cenne są dla kobiet po...

Panierka wcale nie musi być tłusta. Oto garść pomysłów na zdrowe i smaczne panierki
Flickr
Newsy
Panierka wcale nie musi być tłusta. Oto garść pomysłów na zdrowe i smaczne panierki
Jesteście na diecie i nie chcecie używać panierki? Mamy kilka świetnych pomysłów na panierki, które są smaczne, zdrowe, a do tego nie tuczą.

Wielu z nas nie wyobraża sobie polskiej kuchni bez panierki. Panierka z bułki towarzyszy nam niemal na każdym kroku. Obtaczamy nią kotlety schabowe i mielone, ryby czy nuggetsy, aby przyjemnie smakowały i były chrupiące. Niestety, taka panierka jest bardzo kaloryczna i zupełnie pozbawiona składników odżywczych. Czy da się ją czymś zastąpić? Jaką wybrać zdrową panierkę? Istnieje wiele ciekawych pomysłów na zdrowe i smaczne panierki do kotletów. Do wyboru mamy panierki z płatków owsianych lub kukurydzianych, orzechów czy pestek. Oto przegląd najzdrowszych panierek. Korzystajcie z nich do woli, bo nie tylko wspaniale smakują, ale też mogą korzystnie wpłynąć na wasze zdrowie. Panierka z chleba pełnoziarnistego Kto powiedział, że panierka nie może być wykonana z chleba? Wykorzystajcie w tym celu zdrowy, pełnoziarnisty chleb (lub po prostu bułki). Wystarczy, że ususzycie taki chleb a następnie zetrzecie go na tarce. Panierka do dań gotowa! Panierka z orzechów Panierka ze zmielonych orzechów to świetna alternatywa dla pozbawionej wartości odżywczych panierki z bułki tartej. Z uwagi na obecność korzystnych dla naszego zdrowa kwasów tłuszczowych, błonnika i witamin, panierka z orzechów będzie doskonałym wyborem dla osób, które chcą się odżywiać smacznie i zarazem zdrowo. Do zrobienia takiej panierki możecie wykorzystać każde orzechy, ale najlepiej się sprawdzą migdały, orzechy włoskie, pistacje i orzechy laskowe, które wystarczy zmielić w blenderze. Panierka z płatków owsianych Panierka z płatków owsianych to świetna alternatywa dla niezdrowej panierki z bułki tartej. Płatki owsiane nie tylko dostarczają nam energii, ale też zawierają mnóstwo witamin m.in. witaminy z grupy B, magnez, mangan, witaminy z grupy B czy kwas foliowy. Z czego...

Czy na pewno można jeść pestki arbuza? Lepiej sprawdźcie
Pixabay
Newsy
Czy na pewno można jeść pestki arbuza? Lepiej sprawdźcie
Arbuz to owoc, który nieodłącznie kojarzy nam się z latem. Ale czy można go zjeść wraz z pestkami czy lepiej się ich pozbyć? Wyjaśniamy!

Sezon na arbuzy rozpoczyna się w czerwcu i trwa do końca sierpnia. Ten smaczny i niezwykle soczysty owoc to prawdziwy symbol lata. Zwykle zjadamy go pokrojonego w cząstki. Niektórzy dodają go do sałatki owocowej lub robią z niego orzeźwiający sorbet albo koktajl . Ale czy można go zjeść razem z pestkami czy lepiej je jednak wyrzucić? Czy można jeść pestki arbuza? Arbuz jest niezwykle soczysty, ponieważ zawiera około 92% wody. Owoc ten zawiera wiele cennych minerałów i witamin. Jest w nim też dużo nasion, które zazwyczaj wyrzucamy do kosza. To błąd! Czy wiecie, że te małe czarne nasionka to prawdziwa skarbnica składników odżywczych? Czy pestka arbuza jest trująca? Większości z nas zdarzyło się kiedyś zjeść pestkę arbuza. Czy taka pestka może być trująca? Wręcz przeciwnie! Czarne pestki arbuza w rzeczywistości są bardzo zdrowe a ich jedzenie w żadnym stopniu nam nie zaszkodzi. W jednym z artykułów pisaliśmy, że skórka arbuza jest zdrowsza niż sam arbuz . Okazuje się, że to samo dotyczy jego pestek. Pestki arbuza to bogate źródło zdrowych tłuszczów oraz białka. Zawierają też dużo magnezu, żelaza, cynku, miedzi, potasu, witaminy C, kwasu foliowego oraz przeciwutleniaczy. Ich działanie prozdrowotne jest wprost zaskakujące. Pestki arbuza działają: Przeciwzapalnie Przeciwbólowo Wzmacniają kości Poprawiają metabolizm Wspierają układ krążenia Wzmacniają układ nerwowy a nawet spowalniają procesy starzenia Co więcej – z uwagi na fakt, że nasiona te są wypełnione proteinami i żelazem, poprawiają wygląd naszych włosów a także wspomagają ich porost. Jak jeść pestki arbuza? Spożywanie ich na surowo razem z miąższem owocu może nie być najlepszym pomysłem. Jak w takim razie jeść arbuzowe pestki? Możecie je przykładowo...